Evlenirken sahiden aileyle de evleniliyor mu? Bir fikir lütfen,lütfen

havadan gelen tatlı bir para durumu söz konusu değil ama. erkek arkadaşımın şuan maddi olarak hiçbir desteği yok. sadece manevi açıdan evde babalık yapıyor.
size sorum 'havadan gelen tatlı bir para durumu'nu hangi cümleme ithafen yazdınız. onu kaldırmam gerek çünkü. bir kişi daha böyle yanlış anladı.

Bu cümlenin altina imzamı atarım. Gerçekten böyle olmasından başka bir ihtimal asla yok @Meriline

Evde o babalık yapıyor sözünün üzerine ben “şu anda da maddi yardım ediyor ve evlenince de aileye yardım etmeye devam ederse” Diye anladım açıkçası konunuzu.
Eğer durum bu şekildeyse sizin evinize ne kadar gireceğiyle alakalı ilerideki yardım miktarı. Çok kazanmazsanız etmezsiniz bence. İyi kazanırsanız eşinizin yardım etmesi muhtemel.
Ama bahsettiğiniz koşullarda yaşıyorsa aile demekki hem borçlarını ödüyor hem de lüks yaşayabiliyorlar demekki.
Ailenin para kaynağını bilmiyorum. Tükenmeye müsait mi o da önemli.

Ben yanlis yaptiginizi dusunuyorum.
Sevgiliniz zaten maddi yardim yapmiyor, manevi yardimi da herhalde yapacak. Neye takildiginizi anlamadim ki ben. Siz de ailenize manevi yardim yapmiyor musunuz?
İnsanlarin parasi pulu geliri var ona gore de borclari var, o gelire gore o borc cok anormal odenmeyecek bi sey degil. Odeyebilcek haldeler ki sikinti yapmiyorlar, siz ilk defa boyle bi sey gorduyseniz size ondan garip gelmis olabilir belki
Bu kadar seviyoruz diyorsunuz bu yuzden ayrilmak ne bileyim
Cok on yargili bakiyorsunuz bence
Konuda da maddi yardim yapmadigini belirtin herkes yanliş anlayip celalleniyor fikrinizi yanlis etkilemeye sebep olur bu

hemen bir edit ekledim konu sonuna teşekkür ederim. Evet lüks yaşıyorlar fakat maaşıyla borç ödediklerini sanmıyorum. Adam borcuna pek sadık değil gibi yani ben öyle görüyorum.Borçları ancak elinde ki şeyleri satarak kapatmaya çalışıyorlar çünkü. Erkek arkadaşımın kulağına babasının borçlu insanlar gelincede, bu noktada babasının iş yerine giderek gelen parayla borcu kapatıyor.

haklsıınız editledim konuyu direk. Fakat benim telaşlandığım konu şuan babası çalışıyor ve ailenin geçimini sürdürebiliyor(borç haricinde). Fakat adamın yaşı baya geçik ve kenarda biriktirdiği tek kuruş parası yok. bu adam taş çatlasın 5 yıl sonra işten ayrılacaktır, ailede rahata alıştığından dolayı ee kenarda da bi birikim olmadığından bu kadar borcun altından kalkamayacaklardır. emekli maaşı ancak geçimlerine yetebilir. şuan sevgilim manevi açıdan babalık yapıyor evde fakat kendi babası maddi açıdan elini çektiğinde ailesi bu konudada destek bekleyecektir diye düşünüyorum. o borçta doğal olarak direk bizim üstümüzde kalacak

Eğer ayrılık konuşması yapmayı düşünüyorsanız, “sanmıyorumdan” öte donelerinizin olması gerekir bence. Haklıyken haksız duruma düşmeyin. Ailemin borcu seni niye bu kadar gerdi ki gibi bir tepki alabilirsiniz. Kelimelerinizi iyi seçin.
Ama bu konuda çok hassassınız belli ki uzatıp sürümcemede kalmayın, ayrılın.

Anladim evet bu konuda haklisiniz, bunlarin ustune baska satacaklari bi sey yok mu ya su borcu bitirecek?
Peki ya erkek arkadasinizin dukkani oldugunu soylemissiniz, nasil kazaniyor şuan mesela ayda kaç bin lira tahmini
Yarin obur gun ailenin yuku size binerse eger parasi azsa zaten bu onlari kurtarmaz, lukse alismislar

Evlilikte önce sevgini tartacaksın sonra da mantığını bu ikisi dengede olmazsa o evlilik sıkıntılı oluyor. Bir komşumuz kumar tutkunuydu borç üstüne borç oğlu ödüyor yıllardır adam öldü borç bitmedi çocuk evlendi şimdide eşiyle ödüyorlar. Eşi çok dertli bu borç yüzünden bilerek evlendi seviyordu onlarda birbirlerini yani bilemedim ileride olabilecekleri bile bile lades!!!!

Simdiye kadar bir Cok arkadasimdan da duydum evlenince esinin ailesini gozardi edemiyorsun olaylarin tamamen disinda tutamiyorsun. Hatta cogu “tutariz sanmistik ama yanilmisiz buyuk konusmusuz” diyorlar. Sevgi ask guzel seyler ancak mantigini da her zaman devrede tut. Karsindaki adami degistiremezsin anca kendin farkli bakis acisi ile manipule edebilirsin. Ben kazancimi baskalarinin keyfi borclarini odemek icin hibe edemem. Bu bana agir gelir. Kendini en iyi yine sen tanirsin ne istedigini sen bilirsin.

400-500 bin az değilken bir de bu lüks düşkünlükleri ile yeni borçlar açacaklarına inanıyorum. Bu ailenin borcu bitmez. Sevgilin de vicdan azabı duymayı bırakamaz. Kesinlikle bu konudan kurtulabileceğinizi düşünmüyorum.

Evlenipte hayatını karartma derim. Bu korkuların maalesef hep başına gelecek... Sevgi aşk bir yere kadar, zamanla bu sebepler yüzünden bitecek.

Arkana bakmadan kaç derim yol yakınken. Erkekler evlendikten sonra unursamaz oluyor çok yıpranırsın kumar borcunu ödemekle geçer hayatın

Evet kesinlikle aile ile de evleniyorsun. Eşim evleninceye kadar annesini babasini aramazdı bile gelgör ki evlenince ailesi kiymetlendi. Sizin erkek arkadaşınızı düşünemiyorum bile evlenince nasıl olur. Ama evlenmeden yasanilan sorunlar evlenince bitmiyor aksine daha da katlaniyor...

Yargilayan yargilayabilir beni ama ben boyle evlenemezdim herlde. Aileyle evlenmek gibi olmuyo ama onlarin kanini tasiyacak evladin oluyo. Ve ben onemsiyrm bunu. He bi kisi bozuk diye digerleri silinir mi?
Kumar degil de baska bisy olsaydi belki. Ama kumar herkese zarar veren bisy. Ne bilim borc odenemeynce nolcak. Coluk cocuk kacirir borclu olduklari. Zor yaa

Evlenirken aileyle evleniyor oluyorsunuz. Ben görüştüğüm biri aramızda hiçbir anlamda ayrılık bulunmamasına ragmen annesi aynı memleketten olsun istedi sağ olsun, annesiyle evlenemediğimden oğluyla da evlenemedim.

Sizi şu an kardeşim gibi görerek yazıyorum. O korktuklarının birçoğu başınıza gelecek muhtemelen evlenince. Ne yazık ki iyimser bir tablo göremiyorum. Bence siz de göremiyorsunuz ve farkındasınız olacakların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…