havadan gelen tatlı bir para durumu söz konusu değil ama. erkek arkadaşımın şuan maddi olarak hiçbir desteği yok. sadece manevi açıdan evde babalık yapıyor.Tersten düşünürsek eğer, siz evlendikten sonra eşiniz yardım etmese dahi havadan gelen tatlı para kesilince kv kp öfkelenmeye başlayıp eşinize ve size karşı tavır alacaklar.
Eşinizin gözünde onlar mağdur olduğu için aklına girmeleri çok olası ve siz bir anda gaddar gelin ilan edilebilirsiniz. Bu da aile içine huzursuzluk getirir ve kopmalar başlar.
Bu cümlenin altina imzamı atarım. Gerçekten böyle olmasından başka bir ihtimal asla yokFarklı bir tablo çizmek isterdim size ama sanmıyorum.Bence bitirin.Yarın öbür gün siz evi gecindiren o ise hala kendi ailesini gecindiren olur.Baştan konuşun desem herşeyi inanın hiçbirşey konuşulduğu gibi olmuyor.
havadan gelen tatlı bir para durumu söz konusu değil ama. erkek arkadaşımın şuan maddi olarak hiçbir desteği yok. sadece manevi açıdan evde babalık yapıyor.
size sorum 'havadan gelen tatlı bir para durumu'nu hangi cümleme ithafen yazdınız. onu kaldırmam gerek çünkü. bir kişi daha böyle yanlış anladı.
hemen bir edit ekledim konu sonuna teşekkür ederim. Evet lüks yaşıyorlar fakat maaşıyla borç ödediklerini sanmıyorum. Adam borcuna pek sadık değil gibi yani ben öyle görüyorum.Borçları ancak elinde ki şeyleri satarak kapatmaya çalışıyorlar çünkü. Erkek arkadaşımın kulağına babasının borçlu insanlar gelincede, bu noktada babasının iş yerine giderek gelen parayla borcu kapatıyor.Evde o babalık yapıyor sözünün üzerine ben “şu anda da maddi yardım ediyor ve evlenince de aileye yardım etmeye devam ederse” Diye anladım açıkçası konunuzu.
Eğer durum bu şekildeyse sizin evinize ne kadar gireceğiyle alakalı ilerideki yardım miktarı. Çok kazanmazsanız etmezsiniz bence. İyi kazanırsanız eşinizin yardım etmesi muhtemel.
Ama bahsettiğiniz koşullarda yaşıyorsa aile demekki hem borçlarını ödüyor hem de lüks yaşayabiliyorlar demekki.
Ailenin para kaynağını bilmiyorum. Tükenmeye müsait mi o da önemli.
haklsıınız editledim konuyu direk. Fakat benim telaşlandığım konu şuan babası çalışıyor ve ailenin geçimini sürdürebiliyor(borç haricinde). Fakat adamın yaşı baya geçik ve kenarda biriktirdiği tek kuruş parası yok. bu adam taş çatlasın 5 yıl sonra işten ayrılacaktır, ailede rahata alıştığından dolayı ee kenarda da bi birikim olmadığından bu kadar borcun altından kalkamayacaklardır. emekli maaşı ancak geçimlerine yetebilir. şuan sevgilim manevi açıdan babalık yapıyor evde fakat kendi babası maddi açıdan elini çektiğinde ailesi bu konudada destek bekleyecektir diye düşünüyorum. o borçta doğal olarak direk bizim üstümüzde kalacakBen yanlis yaptiginizi dusunuyorum.
Sevgiliniz zaten maddi yardim yapmiyor, manevi yardimi da herhalde yapacak. Neye takildiginizi anlamadim ki ben. Siz de ailenize manevi yardim yapmiyor musunuz?
İnsanlarin parasi pulu geliri var ona gore de borclari var, o gelire gore o borc cok anormal odenmeyecek bi sey degil. Odeyebilcek haldeler ki sikinti yapmiyorlar, siz ilk defa boyle bi sey gorduyseniz size ondan garip gelmis olabilir belki
Bu kadar seviyoruz diyorsunuz bu yuzden ayrilmak ne bileyim
Cok on yargili bakiyorsunuz bence
Konuda da maddi yardim yapmadigini belirtin herkes yanliş anlayip celalleniyor fikrinizi yanlis etkilemeye sebep olur bu
hemen bir edit ekledim konu sonuna teşekkür ederim. Evet lüks yaşıyorlar fakat maaşıyla borç ödediklerini sanmıyorum. Adam borcuna pek sadık değil gibi yani ben öyle görüyorum.Borçları ancak elinde ki şeyleri satarak kapatmaya çalışıyorlar çünkü. Erkek arkadaşımın kulağına babasının borçlu insanlar gelincede, bu noktada babasının iş yerine giderek gelen parayla borcu kapatıyor.
Anladim evet bu konuda haklisiniz, bunlarin ustune baska satacaklari bi sey yok mu ya su borcu bitirecek?haklsıınız editledim konuyu direk. Fakat benim telaşlandığım konu şuan babası çalışıyor ve ailenin geçimini sürdürebiliyor(borç haricinde). Fakat adamın yaşı baya geçik ve kenarda biriktirdiği tek kuruş parası yok. bu adam taş çatlasın 5 yıl sonra işten ayrılacaktır, ailede rahata alıştığından dolayı ee kenarda da bi birikim olmadığından bu kadar borcun altından kalkamayacaklardır. emekli maaşı ancak geçimlerine yetebilir. şuan sevgilim manevi açıdan babalık yapıyor evde fakat kendi babası maddi açıdan elini çektiğinde ailesi bu konudada destek bekleyecektir diye düşünüyorum. o borçta doğal olarak direk bizim üstümüzde kalacak
Arkana bakmadan kaç derim yol yakınken. Erkekler evlendikten sonra unursamaz oluyor çok yıpranırsın kumar borcunu ödemekle geçer hayatınMerhabalar.
Benim 5 yıllık bir ilişkim var.Bu yaz sonu da ev borcuna girip, bir söz takmayı düşünüyoruz
Fakat babası özünde çok iyi biri olmasına rağmen, ciddi anlamda kumar borcu var, borçlardan dolayı 2 dükkanları vardı 1ini kapattılar, kendi evlerini sattılar ve şuan bana söylediği kadarıyla 400-500,000 kadar daha borcu var babasının.
Beni düşündüren, korkutan asıl nokta ise bilinçsizlikleri. Ya olayların farkında değiller veya öyle davranıyorlar. Üstlerinde bu kadar borç varken, yetişkin, evlenme çağlarında çocukları varken, hani biraz dişlerini sıkıp borcu kapatmaya çalışmak yerine fazlasıyla lüks yaşıyorlar. Mesela şuan kiraya çıktılar 4.000tlye saray gibi bir ev. Ne gerek var bu kadar ihtişamlı bir evde oturmaya. O kadar borçları varken nasıl içleri rahat ediyor böyle bir evde oturmaya inanın aklım almıyor.
Erkek arkadaşıma gelecek olursak, babasının kumarından dolayı, eve asıl babalık yapan kişi o olmuş hep. Diğer kardeşlerinin haberi bile yok babalarının borçlarından. Özel okullarda okuyolar vs.
Erkek arkadaşımda acayip merhametli biri ve babalık olayını resmen kabullenmiş. Defalarca kez 'aile her zaman en değerlimizdir fakat sen bir aile olmak istediğinde kendi aileni maalesef ki dışarda bırakmalısın' gibisinden konuşup fikrimi belli ettiğim için çok mücale ediyo ilişkimizin bitmemesi adına, ama diğer yanda da babası sorumsuz olduğundan annesi ve kardeşlerini de düşünüyor illa ki. Ona da hak veriyorum. Ama ilerde biz nolucaz peki?
Ara ara konuşuyoruz. Ne düğün ne ev bize bir destekleri olmayacak zaten. Fakat ya sonra birlikte çalıştığımız kazandığımız para onun babasının borçlarına giderse? Elimize para geçtiğinde,gerek onlar tarafından, gerek eşimin diyim kendi içinde duygu sömürüsü yapıp paranın onlara gitmesinden çekiniyorum. Yarın birgün benimde inşallah çocuklarım olacak, kendi yuvam olacak, yıllarca emek verdiğim bir kariyerim var,hayallerim var. Onunla rahat yaşam gibi, tatil gibi,gezmek tozmak gibi.
Ya babası yüzünden bu düşüncelerimden mahrum bırakılırsam?
Atıyorum ilerde bir tatile çıksak ve annesi gelipte biz borcun içindeyiz siz tatile gidiyosunuz dese mesela.Erkek arkadaşım mahfolur. vicdan yapar direk. (Ki demese bile kendi içinden mutlaka düşünür)
İlk zamanlar belki sesimi çıkarmam ama bir çocuğum olduğunda onun rıskı bölünürse o zaman susmam, susamam.
Evlendiğimizde ailesi kolundan bence bacağından çekicem gibi geliyor
Erkek arkadaşımda 2 taraf kötü olmasın diye elinden geleni yapacak biri ama o da yıpranacak bir yerde.
Geçen konuşurken biraz bu konulardan bahsettik. Evimi arabamı alırım ancak o zaman belki bir miktar destekçi çıkarım aileme diyor. Ama ben istemiyorum. Adamın keyfine oynadığı ve bıraktı mı bırakacak mı(daha geçen gün psikoloğa götürdüler)belli olmayan bir kumar borcunun kimsenin umrunda değilken neden benim yuvamda tatsızlık çıkarsın ki.
Beni yiyip bitirende çok seviyoruz birbirimizi. Hele ki onun sevgisinden kesinlikle eminim. Şu konu haricinde tek bir problemimiz yok. Çok mücadele ettik birbirimiz için. Gözlerimin içine içine bakar, canım yandım mı tutamaz kendini benimle birlikte ağlar. Ya ne bileyim örnek çokta konu çok uzadı, deli gibi seviyoruz işte birbirimizi
Sizce sonu kötü mü biter bu ilişkinin. Ne kadar seversek sevelim birbirimizi, yolun sonu gerçekten kötü mü?
Böyle bir durumdan dolayı ayrılırsak severken ayrılmış olucaz onu unutabilir miyim? Veya ailesi yüzünden bu çocuk bunu hakediyor mu ki?
Yada önemli olan eş kişisi midir? İlerde kapımı kapattığımda bunları düşünmem belki de?(temennim o)
Eğer bitireceksem hemen söylemeliyim ki bari ev borcuna girmesin napıcam ben Allahıım off
Söyleyecekleriniz benim için gerçekten çok önemli. Sizden ricam beni bir kızınız, arkadaşınız ne bileyim kendiniz yerine koyup bana fikir verin lütfen, tecrübelerinizi paylaşın.Çıkmazda hissediyorum kendimi çünkü ve sizin söylemlerinize göre yön vericem hayatıma. Şimdiden çok çok teşekkür ederiim
Edıt: Erkek arkadaşımın şuan maddi açıdan herhangi bir yardımı yok ailesine karşı. Babalık yaptığı konu manevi açıdan. Babası eve gelmez o gider getirir, evde bi problem olur direk erkek arkadaşım aranır vs. vs. Babası çalıştığı için maddi açıdan geçimlerini sağlıyor.
Evet kesinlikle aile ile de evleniyorsun. Eşim evleninceye kadar annesini babasini aramazdı bile gelgör ki evlenince ailesi kiymetlendi. Sizin erkek arkadaşınızı düşünemiyorum bile evlenince nasıl olur. Ama evlenmeden yasanilan sorunlar evlenince bitmiyor aksine daha da katlaniyor...Merhabalar.
Benim 5 yıllık bir ilişkim var.Bu yaz sonu da ev borcuna girip, bir söz takmayı düşünüyoruz
Fakat babası özünde çok iyi biri olmasına rağmen, ciddi anlamda kumar borcu var, borçlardan dolayı 2 dükkanları vardı 1ini kapattılar, kendi evlerini sattılar ve şuan bana söylediği kadarıyla 400-500,000 kadar daha borcu var babasının.
Beni düşündüren, korkutan asıl nokta ise bilinçsizlikleri. Ya olayların farkında değiller veya öyle davranıyorlar. Üstlerinde bu kadar borç varken, yetişkin, evlenme çağlarında çocukları varken, hani biraz dişlerini sıkıp borcu kapatmaya çalışmak yerine fazlasıyla lüks yaşıyorlar. Mesela şuan kiraya çıktılar 4.000tlye saray gibi bir ev. Ne gerek var bu kadar ihtişamlı bir evde oturmaya. O kadar borçları varken nasıl içleri rahat ediyor böyle bir evde oturmaya inanın aklım almıyor.
Erkek arkadaşıma gelecek olursak, babasının kumarından dolayı, eve asıl babalık yapan kişi o olmuş hep. Diğer kardeşlerinin haberi bile yok babalarının borçlarından. Özel okullarda okuyolar vs.
Erkek arkadaşımda acayip merhametli biri ve babalık olayını resmen kabullenmiş. Defalarca kez 'aile her zaman en değerlimizdir fakat sen bir aile olmak istediğinde kendi aileni maalesef ki dışarda bırakmalısın' gibisinden konuşup fikrimi belli ettiğim için çok mücale ediyo ilişkimizin bitmemesi adına, ama diğer yanda da babası sorumsuz olduğundan annesi ve kardeşlerini de düşünüyor illa ki. Ona da hak veriyorum. Ama ilerde biz nolucaz peki?
Ara ara konuşuyoruz. Ne düğün ne ev bize bir destekleri olmayacak zaten. Fakat ya sonra birlikte çalıştığımız kazandığımız para onun babasının borçlarına giderse? Elimize para geçtiğinde,gerek onlar tarafından, gerek eşimin diyim kendi içinde duygu sömürüsü yapıp paranın onlara gitmesinden çekiniyorum. Yarın birgün benimde inşallah çocuklarım olacak, kendi yuvam olacak, yıllarca emek verdiğim bir kariyerim var,hayallerim var. Onunla rahat yaşam gibi, tatil gibi,gezmek tozmak gibi.
Atıyorum ilerde bir tatile çıksak ve annesi gelipte biz borcun içindeyiz siz tatile gidiyosunuz dese mesela.Erkek arkadaşım mahfolur. vicdan yapar direk. (Ki demese bile kendi içinden mutlaka düşünür)
İlk zamanlar belki sesimi çıkarmam ama bir çocuğum olduğunda onun rıskı bölünürse o zaman susmam, susamam.
Erkek arkadaşımda 2 taraf kötü olmasın diye elinden geleni yapacak biri ama o da yıpranacak bir yerde.
Geçen konuşurken biraz bu konulardan bahsettik. Evimi arabamı alırım ancak o zaman belki bir miktar destekçi çıkarım aileme diyor. Ama ben istemiyorum. Adamın keyfine oynadığı ve bıraktı mı bırakacak mı(daha geçen gün psikoloğa götürdüler)belli olmayan bir kumar borcunun kimsenin umrunda değilken neden benim yuvamda tatsızlık çıkarsın ki.
Beni yiyip bitirende çok seviyoruz birbirimizi. Hele ki onun sevgisinden kesinlikle eminim. Şu konu haricinde tek bir problemimiz yok. Çok mücadele ettik birbirimiz için. Gözlerimin içine içine bakar, canım yandım mı tutamaz kendini benimle birlikte ağlar. Ya ne bileyim örnek çokta konu çok uzadı, deli gibi seviyoruz işte birbirimizi
Sizce sonu kötü mü biter bu ilişkinin. Ne kadar seversek sevelim birbirimizi, yolun sonu gerçekten kötü mü?
Böyle bir durumdan dolayı ayrılırsak severken ayrılmış olucaz onu unutabilir miyim? Veya ailesi yüzünden bu çocuk bunu hakediyor mu ki?
Yada önemli olan eş kişisi midir? İlerde kapımı kapattığımda bunları düşünmem belki de?(temennim o)
Eğer bitireceksem hemen söylemeliyim ki bari ev borcuna girmesin napıcam ben Allahıım off
Söyleyecekleriniz benim için gerçekten çok önemli. Sizden ricam beni bir kızınız, arkadaşınız ne bileyim kendiniz yerine koyup bana fikir verin lütfen, tecrübelerinizi paylaşın.Çıkmazda hissediyorum kendimi çünkü ve sizin söylemlerinize göre yön vericem hayatıma. Şimdiden çok çok teşekkür ederiim
Edıt: Erkek arkadaşımın şuan maddi açıdan herhangi bir yardımı yok ailesine karşı. Babalık yaptığı konu manevi açıdan. Babası eve gelmez o gider getirir, evde bi problem olur direk erkek arkadaşım aranır vs. vs. Babası çalıştığı için maddi açıdan geçimlerini sağlıyor.
Yargilayan yargilayabilir beni ama ben boyle evlenemezdim herlde. Aileyle evlenmek gibi olmuyo ama onlarin kanini tasiyacak evladin oluyo. Ve ben onemsiyrm bunu. He bi kisi bozuk diye digerleri silinir mi?Merhabalar.
Edıt: Erkek arkadaşımın şuan maddi açıdan herhangi bir yardımı yok ailesine karşı. Babalık yaptığı konu manevi açıdan. Babası eve gelmez o gider getirir, evde bi problem olur direk erkek arkadaşım aranır vs. vs. Babası çalıştığı için maddi açıdan geçimlerini sağlıyor.. Fakat benim telaşlandığım konu şuan babası çalışıyor ve ailenin geçimini sürdürebiliyor(borç haricinde). Fakat adamın yaşı baya geçik ve kenarda biriktirdiği tek kuruş parası yok. bu adam taş çatlasın 5 yıl sonra işten ayrılacaktır, ailede rahata alıştığından dolayı ee kenarda da bi birikim olmadığından bu kadar borcun altından kalkamayacaklardır. emekli maaşı ancak geçimlerine yetebilir. şuan sevgilim manevi açıdan babalık yapıyor evde fakat kendi babası maddi açıdan elini çektiğinde ailesi bu konudada destek bekleyecektir diye düşünüyorum. o borçta doğal olarak direk bizim üstümüzde kalacak