Evlenirken sahiden aileyle de evleniliyor mu? Bir fikir lütfen,lütfen

Laktozsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
207
265
29
Merhabalar.
Benim 5 yıllık bir ilişkim var.Bu yaz sonu da ev borcuna girip, bir söz takmayı düşünüyoruz
Fakat babası özünde çok iyi biri olmasına rağmen, ciddi anlamda kumar borcu var, borçlardan dolayı 2 dükkanları vardı 1ini kapattılar, kendi evlerini sattılar ve şuan bana söylediği kadarıyla 400-500,000 kadar daha borcu var babasının.
Beni düşündüren, korkutan asıl nokta ise bilinçsizlikleri. Ya olayların farkında değiller veya öyle davranıyorlar. Üstlerinde bu kadar borç varken, yetişkin, evlenme çağlarında çocukları varken, hani biraz dişlerini sıkıp borcu kapatmaya çalışmak yerine fazlasıyla lüks yaşıyorlar. Mesela şuan kiraya çıktılar 4.000tlye saray gibi bir ev. Ne gerek var bu kadar ihtişamlı bir evde oturmaya. O kadar borçları varken nasıl içleri rahat ediyor böyle bir evde oturmaya inanın aklım almıyor.

Erkek arkadaşıma gelecek olursak, babasının kumarından dolayı, eve asıl babalık yapan kişi o olmuş hep. Diğer kardeşlerinin haberi bile yok babalarının borçlarından. Özel okullarda okuyolar vs.

Erkek arkadaşımda acayip merhametli biri ve babalık olayını resmen kabullenmiş. Defalarca kez 'aile her zaman en değerlimizdir fakat sen bir aile olmak istediğinde kendi aileni maalesef ki dışarda bırakmalısın' gibisinden konuşup fikrimi belli ettiğim için çok mücale ediyo ilişkimizin bitmemesi adına, ama diğer yanda da babası sorumsuz olduğundan annesi ve kardeşlerini de düşünüyor illa ki. Ona da hak veriyorum. Ama ilerde biz nolucaz peki?

Ara ara konuşuyoruz. Ne düğün ne ev bize bir destekleri olmayacak zaten. Fakat ya sonra birlikte çalıştığımız kazandığımız para onun babasının borçlarına giderse? Elimize para geçtiğinde,gerek onlar tarafından, gerek eşimin diyim kendi içinde duygu sömürüsü yapıp paranın onlara gitmesinden çekiniyorum. Yarın birgün benimde inşallah çocuklarım olacak, kendi yuvam olacak, yıllarca emek verdiğim bir kariyerim var,hayallerim var. Onunla rahat yaşam gibi, tatil gibi,gezmek tozmak gibi.
Ya babası yüzünden bu düşüncelerimden mahrum bırakılırsam?
Atıyorum ilerde bir tatile çıksak ve annesi gelipte biz borcun içindeyiz siz tatile gidiyosunuz dese mesela.Erkek arkadaşım mahfolur. vicdan yapar direk. (Ki demese bile kendi içinden mutlaka düşünür)
İlk zamanlar belki sesimi çıkarmam ama bir çocuğum olduğunda onun rıskı bölünürse o zaman susmam, susamam.

Evlendiğimizde ailesi kolundan bence bacağından çekicem gibi geliyor
Erkek arkadaşımda 2 taraf kötü olmasın diye elinden geleni yapacak biri ama o da yıpranacak bir yerde.
Geçen konuşurken biraz bu konulardan bahsettik. Evimi arabamı alırım ancak o zaman belki bir miktar destekçi çıkarım aileme diyor. Ama ben istemiyorum. Adamın keyfine oynadığı ve bıraktı mı bırakacak mı(daha geçen gün psikoloğa götürdüler)belli olmayan bir kumar borcunun kimsenin umrunda değilken neden benim yuvamda tatsızlık çıkarsın ki.

Beni yiyip bitirende çok seviyoruz birbirimizi. Hele ki onun sevgisinden kesinlikle eminim. Şu konu haricinde tek bir problemimiz yok. Çok mücadele ettik birbirimiz için. Gözlerimin içine içine bakar, canım yandım mı tutamaz kendini benimle birlikte ağlar. Ya ne bileyim örnek çokta konu çok uzadı, deli gibi seviyoruz işte birbirimizi
Sizce sonu kötü mü biter bu ilişkinin. Ne kadar seversek sevelim birbirimizi, yolun sonu gerçekten kötü mü?
Böyle bir durumdan dolayı ayrılırsak severken ayrılmış olucaz onu unutabilir miyim? Veya ailesi yüzünden bu çocuk bunu hakediyor mu ki?
Yada önemli olan eş kişisi midir? İlerde kapımı kapattığımda bunları düşünmem belki de?(temennim o)
Eğer bitireceksem hemen söylemeliyim ki bari ev borcuna girmesin napıcam ben Allahıım off

Söyleyecekleriniz benim için gerçekten çok önemli. Sizden ricam beni bir kızınız, arkadaşınız ne bileyim kendiniz yerine koyup bana fikir verin lütfen, tecrübelerinizi paylaşın.Çıkmazda hissediyorum kendimi çünkü ve sizin söylemlerinize göre yön vericem hayatıma. Şimdiden çok çok teşekkür ederiim

Edıt: Erkek arkadaşımın şuan maddi açıdan herhangi bir yardımı yok ailesine karşı. Babalık yaptığı konu manevi açıdan. Babası eve gelmez o gider getirir, evde bi problem olur direk erkek arkadaşım aranır vs. vs. Babası çalıştığı için maddi açıdan geçimlerini sağlıyor.. Fakat benim telaşlandığım konu şuan babası çalışıyor ve ailenin geçimini sürdürebiliyor(borç haricinde). Fakat adamın yaşı baya geçik ve kenarda biriktirdiği tek kuruş parası yok. bu adam taş çatlasın 5 yıl sonra işten ayrılacaktır, ailede rahata alıştığından dolayı ee kenarda da bi birikim olmadığından bu kadar borcun altından kalkamayacaklardır. emekli maaşı ancak geçimlerine yetebilir. şuan sevgilim manevi açıdan babalık yapıyor evde fakat kendi babası maddi açıdan elini çektiğinde ailesi bu konudada destek bekleyecektir diye düşünüyorum. o borçta doğal olarak direk bizim üstümüzde kalacak diye dusunuyorum. Haksiz miyim sizce.

Son düzenleyen: Moderatör:
En yakin arkadaşım sirf bu nedenle bitirdi iliskisini.
Erkek arkadasinin babasinin 500 bin lira kadar borcu vardi ve evlenince aileme destek olmam lazim psikolojisini iyice sindirmisti.
Epey dil döktük çünkü arkadaşım ailesinde iyi bir yasam görmüştü standartlarinin altina düşmek onu bunalima sokardi.
Bitirdiler ilk 3-4 ay ruh gibi gezdi 6 ayda normale döndü 1 sene sonra ise baska birine aşık oldu vr harika bir evlilik yapti.

Diger eleman ise atandi baska sehre. Hâlâ ailesinin borcunu ödüyor ve borç üstüne borç biniyor sebep kumar.

Evet ailesi ile de evleneceksin. Bütün korkuların da başına gelecek. Dibe battıklarında hep birlikte aynı evde yaşama riski de var. Evine, maaşına icra gelme riski de, sana kredi çektirmek isteyebilirler. Bütün bu olanlar ilişkinize zarar verecek. Bir süre sonra eşin seni hırcınlıkla, huzursuzluk yapmakla suçlayıp daha cok ailesini yönelecek. Ne hata yaparlarsa yapsınlar onları muhtac birakamam diyecek. Hatta belki de eş/ karı bulunur ama anne baba kardes bulunmaz diyecek! Güven bana. Demez deme, sen tepki gösterdikçe hepsini diyecek. Bu sürecte tek yıpranan sen olacaksın. İnan tecrube konusuyor. Benzer bir aileden yıllardır çekiyorum. Ayrılamıyorsan bile iliskini resmiyete dökme. Evlenme ama yasananlari evli olsaydim ben nasil etkilenirdim diye dusun hep. Zamanla soguyacaksin zaten.

Tabiki aileler de evleniyor sen istediğin kadar dışarda tutmaya çalış. Ayrıca daha şimdiden şu eve şu kadar kira veriyo birikim yapmıyo kafasından çıkın çünkü sizi ilgilendirmez.

Sevgilinle Aran iyiyse bu sebepten ayrilmani gerekli görmüyorum. Endişelerinden bahset

Çok sevmek oluşacak problemleri çözmüyor malesef.Aynı diyemem ama benzer bir sebepten bir arkadaşım boşanıyor.Bitmeyen borçlar.Nereye harcandığı belli olmayan sürekli borçlu bir hayat.En sonunda artık yeter dedi.
Burda aslında erkek arkadaşınızın tavrı önemli diyeceğim ama anladığım kadarıyla evin tüm sorumluluğunu almış kendisi.Anne ve kardeşleri onu baba olarak kabul etmiş.Bu kolay kolay değişmez.Ne erkek arkadaşınız vazgeçer yardımdan ne de onlar senin artık kendi ailen var der.Zamanla o aranızdaki sevgi tükenir gider.
Farklı bir tablo çizmek isterdim size ama sanmıyorum.Bence bitirin.Yarın öbür gün siz evi gecindiren o ise hala kendi ailesini gecindiren olur.Baştan konuşun desem herşeyi inanın hiçbirşey konuşulduğu gibi olmuyor.

Yazınızın tamamını okumadık açıkcası yazının başından ilerleyen dönemde ne olacağı belli. Müstakbel eşinizin ailesine desteği hiç bir zaman bitmeyecek, maddi manevi her daim yardımcı olmak isteyecek iyi düşünüp kararınızı verin.

Aileye evlenilmezmi alasiyla evleniyorsun hatta aile cok onemli, birde esin aileye karsi tutumu cok bagliysa ailesie zor vazgecer ki yani vazgecin diyen yk ama daha cok uzerlerine duser ve daha sormlu hisseder kendiini ailesine karsi buna emin olun ama cok net konusmaniz lazim kararliysaniz evlenmekte tabi nkdr tutar sozunu orasini bilemem

İlerde boşanmak bundan zor olmaz emin olun. Karar vermesi çok zor bi mesele gerçekten çok ince eleyip sık dokumanız lazım. Aile önemli hemde çok çok önemli. Kuzenimin evliliğinde hiç para sıkıntısı olmadı tam 10 yıllık ilişkinin sonunda evlendiler ama ailesine bi türlü ısınamadı tartışmalar başladı ardından şiddet iki çocuğu var hemde. Sizde şimdiden söylüyosunuz kabul edemem diye inanın ki sevgiyle bi yere kadar götürebiliyosunuz sonra sabır da bitiyor sevgi de saygı da. Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah.

Çok üzgünüm ama sizi gerçekten yakınım yerine koyarak söylüyorum, sizi ayrılmanız için ikna etmeye çalışırdım. Evin babası rolünü üstlenmişse kolay kolay elini çekmez, çekemez. Kiralarını ödeyemediklerinde, okul taksidine para olmadığında, evlerine haciz geldiğinde ne olacak? Antalya tatilinizden "Allah ödeme kolaylığı versin" mesajı atmayacaksınız.

Evlilik senin hayatından değiştiren bir şey olacakken, onun mevcut hayatına ilave olmuş ek bir durum statü olarak yer alacak. Hiçbir şey değişmeyecek zaten ailesi de buna izin vermez.

Ve evet ailesi ile evleniyorsun.

Evlendikten sonra babası değişmeyeceğine göre erkek arkadaşın bakacak ailesine. Kardeşler, kumar borcu derken boşanmaya kadar gider sonu. Ne gerek var evlenerek sonunu gördüğün bir riski almaya?

Evlenecekseniz göz yummayı kabul edin. Bu adam alışmış o aileye kol kanat germeye. Aklı hep onlarda olacak. Evimi, arabamı alır yardım ederim lafı yalan gibi duruyor. Yarım milyon borçtan bahsediyoruz. Şaka değil. Bu baba o kadar borcu nasıl yaptı? Yazık gerçekten. Şu anda 4.000 tl kira, özel okul vs. kim karşılıyor bunları? Siz evlendiniz kendi yuvanızı açtınız direkt elini çekecek mi sevgiliniz? Bence yapamayacak. İkiye bölünecek. Kendi de bunun sinyalini vermiş. Tamamen rest çekip size dönecekse yürüyün yoksa şimdiden bitirin. İleride çok pişman olursunuz. O 1 lira niye benim evime girmedi de kumar borcuna gidiyor diye. Başka şekilde geçim derdi olsa siz de destek olun derim ama bu çok farklı bir mevzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…