Evlenirken nişanlımin ailesinin yardimi olmuyor bunu benim ailem sorun yapıyor

issizlik maasi alıyormuş nisanlim bakmış eve
Baba zaten sorumsuz çalışma filan yok (hasta mi acaba) para bişey yok. Ne yapabilirler ki size. Durum yok belli.
destek olsunlar bunlar nasil aile nasil anne baba hayat boyu borç ödeyip genc yasta bu kadar borca girmene gönlüm razi degil diyor üzülüyor.
Olmayan parayla nasıl destek olacaklar. Yok yok.
Borca zaten genç yaşta girilir.
nisanlim aileme güvenip yasamadim kendim calistim hep ailem babam yok bil diyor.

Daha ne desin çocuk.
ben 26 o 27/yasında bankada calisiyirum oda bi yemek zincirinde restoran müdürü
Sizin kimseye ihtiyacınız yok. Ailenin durum bozukmuş yok yani paraları. Bırakın birsey beklemeyin.
Annemde yarin hersey olur biter Oglan everdik diye ortaya cikarlar nerden bulastin bu aileye bu çocuğa diyor
Ne derlerse desinler çok mu önemli. Aileniz gereksiz yere gerilmenize neden oluyor bence.

Evlendikten sonra ailesiyle çok muhattap olmazsınız özel günlerde mesafeli görüşmeler gibi. Aile kendini gecindirmenin yoluna baksın. Siz evlenince iki eve bakma çok yorar yiprattim sizi. Zaten borcunuz olacak düğün sonrası.

Kızlar bildiğim kadarıyla borçları yok ev almislar nisanlimin arabasi vardi onu satti pesinat yapip ev alacaz krediyi ben cekicem oda kefil oluyor.Altin mevzusunda da yapmaya calisacaz borc eder yaparız düğünde takilan altinlari aliriz filan demişler bide demin nişanlım söyledi babasi tekrar gitti almanyaya çalışacak mis yapacakmis altin isini.Annemde dedi bunca zaman calismayan adam şimdi mi calisio yapacak gorecez.Nisani biz yaptık babam yapti bunun bi küçüğü de nisanli annem dediki düğünde takacaklari ne varsa simdi en azindan emaneten taksinlar nişanda elinde olsun dost düşman var onuda bi kac bilezik filan.Sonra annemde hani biz demedik ama adettir 2bilezik takarlar en azindan nisan hediyesi diye oda yok nisanlim aldı sonradan.Simdi konu bu benim eltim olacak kiz akrabalari dayisi kizi sanirim onda bilezik vardi 2-3 tane su kalinlardan bide zincir vardi yine kalın bunlari kardeşi almis nisanlisina kaynanamin dediğine göre bende dedim bunca yıl evin büyüğü benim nişanlım o eve bakti diğer kardesinin parasıyla mi altın alindi hicmi birikim yapmamış annem de bana sen yabancisin o yeğeni adam çalıştıysa bile yeğenine yapar sana neden yapsın sanki ayrim yapılmakta gibi bi hava da var bunlarda sorun bazen ayrilik düşünmüyor degilim ama seviyorum da

Kızlar bildiğim kadarıyla borçları yok ev almislar nisanlimin arabasi vardi onu satti pesinat yapip ev alacaz krediyi ben cekicem oda kefil oluyor.Altin mevzusunda da yapmaya calisacaz borc eder yaparız düğünde takilan altinlari aliriz filan demişler bide demin nişanlım söyledi babasi tekrar gitti almanyaya çalışacak mis yapacakmis altin isini.Annemde dedi bunca zaman calismayan adam şimdi mi calisio yapacak gorecez.Nisani biz yaptık babam yapti bunun bi küçüğü de nisanli annem dediki düğünde takacaklari ne varsa simdi en azindan emaneten taksinlar nişanda elinde olsun dost düşman var onuda bi kac bilezik filan.Sonra annemde hani biz demedik ama adettir 2bilezik takarlar en azindan nisan hediyesi diye oda yok nisanlim aldı sonradan.Simdi konu bu benim eltim olacak kiz akrabalari dayisi kizi sanirim onda bilezik vardi 2-3 tane su kalinlardan bide zincir vardi yine kalın bunlari kardeşi almis nisanlisina kaynanamin dediğine göre bende dedim bunca yıl evin büyüğü benim nişanlım o eve bakti diğer kardesinin parasıyla mi altın alindi hicmi birikim yapmamış annem de bana sen yabancisin o yeğeni adam çalıştıysa bile yeğenine yapar sana neden yapsın sanki ayrim yapılmakta gibi bi hava da var bunlarda sorun bazen ayrilik düşünmüyor degilim ama seviyorum da
oooo o aile yas nisanlında neden istemiyo onu anlamadım yani en azındna takıları yapsın nisanda bos mu gezdin kolların boynun cok ayıp valla bizde asla kabul etmezler iste istemeye geldiginde ev işleri konusu acıldıgında baban dicekti dünür bu cocukları borcsuz evlendirelim borclu evlenenlerin sonunu görüyoruz huzursuzluklar parasızlıktan cııkıyor diye baslıcaktı isye 8 bileizk bi set mesela en normali esyalarıda yatak odasını mutfagı komple sen alırdın onada salan takımı yemek odası bide oturma odası tv kalır tabi o odanın halısı ve perdeleride var borclu evlenme cnm

en güzel yıllarını borcla gecirme yazık günahh

oooo o aile yas nisanlında neden istemiyo onu anlamadım yani en azındna takıları yapsın nisanda bos mu gezdin kolların boynun cok ayıp valla bizde asla kabul etmezler iste istemeye geldiginde ev işleri konusu acıldıgında baban dicekti dünür bu cocukları borcsuz evlendirelim borclu evlenenlerin sonunu görüyoruz huzursuzluklar parasızlıktan cııkıyor diye baslıcaktı isye 8 bileizk bi set mesela en normali esyalarıda yatak odasını mutfagı komple sen alırdın onada salan takımı yemek odası bide oturma odası tv kalır tabi o odanın halısı ve perdeleride var borclu evlenme cnm

en güzel yıllarını borcla gecirme yazık günahh

Bizde de böyle..
Herşeyi babam ve eşim yaptı. .
Borç bitmiyor çok kötü. .
Keşke herkes borçsuz evlenebilse. .
Herşey çok pahalı. .
Allah kolaylik versin. .

Altin işini annemle annesi konustu normalde kirada oturup nisanlimin araba parasıyla altinlar filan yapılacaktı annemde isi zaten doğru düzgün guvenceli değil birçok borçları olacak en azından evleri olsun dedi kirayla birikim olmaz dedi bizde ev icin pesinat yaptkk 2+1/ bi ev bulduk simdi aileme söylemedim daha ama yemek ve yatak odasini dogtastan 6250/ye bulduk rezervasyon yaptirdik aylik 500 tl odeyecez seneye kadar biter bari o ortadan çıkar dedim.Altını alsa yeter diyorum babasi annemde esyalara da yardim etsinler anne babalar ömrün borc içinde gecmesin ben cok üzülüyorum diyor oda üzülüyor diye ben üzülüyorum onları cok seviyorum

Altin işini annemle annesi konustu normalde kirada oturup nisanlimin araba parasıyla altinlar filan yapılacaktı annemde isi zaten doğru düzgün guvenceli değil birçok borçları olacak en azından evleri olsun dedi kirayla birikim olmaz dedi bizde ev icin pesinat yaptkk 2+1/ bi ev bulduk simdi aileme söylemedim daha ama yemek ve yatak odasini dogtastan 6250/ye bulduk rezervasyon yaptirdik aylik 500 tl odeyecez seneye kadar biter bari o ortadan çıkar dedim.Altını alsa yeter diyorum babasi annemde esyalara da yardim etsinler anne babalar ömrün borc içinde gecmesin ben cok üzülüyorum diyor oda üzülüyor diye ben üzülüyorum onları cok seviyorum
nisanlın müdür dedin maası ne kadar ki bu zamana kadar bisey toplamamıs

Adi müdür iste maasi 1500 civari
oooo cok azmıs ben 3 bin falan diye düsündüm dedim ondan heralde bu kadar rahat duruyolar nasılsa para var diye anlamadıgım su kaynanan bunca zaman senin erkek oglun var takılarını nasıl yapmamıs hayret rahat insanlar belli iarnsan heves eder

bilemiyorum cnm eger ailende benim gibi rhaat büyüyen biriysen cok zorluk cekersin parasızlık evlilite cok önemli ki benim kayınpeder hep yardım etti adamcık ev nasıl alcanız ya senin isin iyi mi maas ne kadar evi bile siz alsanız dügün icin takıları onlar yapsa ev esyaları icin bile 20 bin lazım yani ee dügün var balayına cıkıcan bilemicem isin zor

Evet zor demin yazd yemek ve yatak odasi dogtastan bulduk 6250 ye.konut kredisi 100/bin 3yil 990/olarak odeyevez sonra 1700/küsur olacak.Annemde diyor ki sen calisiyorsun senin maasina güveniyorlar nisanlimda diyor ellerinde olsa yaparlar.Ama bende bazen birikimi varda esirgiyor gibi hissediyorum kaynanamin

Evet zor demin yazd yemek ve yatak odasi dogtastan bulduk 6250 ye.konut kredisi 100/bin 3yil 990/olarak odeyevez sonra 1700/küsur olacak.Annemde diyor ki sen calisiyorsun senin maasina güveniyorlar nisanlimda diyor ellerinde olsa yaparlar.Ama bende bazen birikimi varda esirgiyor gibi hissediyorum kaynanamin
tabi cnm sen hep calısıcak degilsin ya dogum olur iş olmaz vs yani snein maas olmasa napıcak 3 yıl sonraa 1700 olcak diyosun ev bence hemen ev işine girme önce bi dügün gecsin sonra bak 6 ayda kalsan kirada bisey olmaz önce bi önünü gör

Bazı arkadaşların cevaplarına biraz şaşırdım doğrusu hic olmazsa 5-10 bilezik bi set yapsın diyen olmuş da o dediğiniz şeyler en uvuzundan 15-20 bin etmez mi ben mi yanlış biliyorum?nisanda tek bi bilezik takti kv nikahda ayni bileziği isteyip geri takti ama hic sorun etmedim ben bunu çünkü biliyorum ki yok.kp yok zaten.kendi ailemin de durumu çok iyi degil.dugunde takilanlarla dugun masraflarimizi odedik.kızken kullandığım eşyaları biraz toparladik oturuyoruz işte.esimi çok seviyorum çok da mutluyum 7 haftalik da hamileyim.Rabbim sağlık versin daha ne isterim.:)

Ailenin dolduruşuna geliyosun sende aynı düşünceler içindesin.

Bazı insanlar biz kendimiz evlendik der doğru eşyayı kendi almıştır ama erkek tarafı 25-30binlik Takı takmıştır...

Bazısınıda erkek tarafı evlendirir yada 2 taraf ortak ama takısı 1-3bin olur.

yani demem o ki öyle de böylede bi destek oluyo ha olmuosa da yorganını ölçüceksin.

Durumun elvermiyosa erteliyin düğünü çok borç olunca evlilikte çok güzel olmuyo.

Yapmasınlar daha ıyı yarın oburgun borularıda otmez; Ayrıca ıkınızınde ne guzel meslegı var sızın bunları odeyecek gucunuzde var neden mınnet edıyorsunuz kı anlamaıyorum?

mümkün değil. bu kadar borca giremezsiniz.

borca girecekseniz 6250 tl lik yemek yatak odası neden ? daha uygun şeyler baksanıza şekerim

canım konu içeriğinden ve yorumlarından anladığım, bu konuları fazlasıyla kafana takıyorsun. evlendiğinde de dillendireceksen, o eksik, bu eksik diyeceksen, ailen elini taşın altına koymadı vs şeklinde eşini belden aşağı vuracaksan, ayrıl. isteklerini (zi) yapabilecek bir kısmet bekle. demek ki hayattaki önceliklerin bunlar. seni ne sorgularım, ne yargılarım. herkesin hayat görüşü farklı. ama ileride bu konulardan sıkıntı yaşayacak gibi görünüyorsun (uz)

hakkınınızda hayırlısı olsun.

Merhaba kizlar mayista nişan oldu.bizim adetlerde kiz tarafıda erkek tarafı da destek olur.Nisanlimin babasi almanyada 20seneden fazladir orda calismamis filan bilmiyorum issizlik maasi alıyormuş nisanlim bakmış eve filan lafin kisasi annem ailem cok istemiyordu hatta hiç istemiyordu sevdigim için verdiler beni.Şimdi kendi cabamizla birşeyler yapmaya çalışınca destek olsunlar bunlar nasil aile nasil anne baba hayat boyu borç ödeyip genc yasta bu kadar borca girmene gönlüm razi degil diyor üzülüyor. Babamda senin mutluluğun için susuyorum ama ailesi cok rahat sanki zoraki vermisiz gibi seni rahat davranıyorlar diyor bende bu lafları duyunca tartisma cikariyorum yipraniyoruz ne yapicam bilmiyorum.nisanlim aileme güvenip yasamadim kendim calistim hep ailem babam yok bil diyor.Annemde yarin hersey olur biter Oglan everdik diye ortaya cikarlar nerden bulastin bu aileye bu çocuğa diyor kime nasil davranayim bilmiyorum.Bu arada ben 26 o 27/yasında bankada calisiyirum oda bi yemek zincirinde restoran müdürü ailem işinide beğenmiyor velhasil hiçbirşeyi begenmiyorlar kime nasil davranicam bilmiyorum

Şu almak - vermek kavramlarından tiksiniyorum resmen ya! Hanfendi siz turşumusunuz ya da bir somun ekmek bilemedin tavuk? Kızını verdiğini söyleyen baban yarın kayınvaliden gel evimi temizle gelin dediğinde de e git temizle tabi kızım biz seni VERDİK onlara diyecekmi?
Evet elbette aileler destek olmalı. Evladının rahatı ve mutluluğu tabiki kendinden öte olmalı ama bazı ebeveynler böyle olmuyorlar işte bencil oluyorlar. Belkide kayınpederiniz sadece bakış açısı babanızdan farklı bir insandır ve sizi ALDIĞINI değilde oğlunun artık bir eşi bir hayat arkadaşı olduğunu düşünüyordur...
Babanız bir baba olarak sizin geleceğinizi düşünmekte elbette haklı fakat bunu bu şekilde aldık verdik diye bir alışverişmiş gibi lanse etmekte haksız.
Bana sorarsan beni kimse vermedi veremez, almadı alamaz. Dolayısıylada kimse bana karışamaz. Dersenki sen evlenirken erkek tarafı ne yaptı hiçbir şey. Bana sorarsan buna üzülmesi gereken ben değilim. Kendi oğulları için üzücü bir şey bu. Bazı ebeveynler yaparken bazıları yapmıyorsa bu insanın çocuğunu üzer başkasını değil. Beni rahat ettirmesi gereken kayınpederim değilki. Biz eşler olarak birbirimizi rahat ettirmeliyiz.
Velhasılı babanız önce kullandığı dili değiştirmeli. Sizde nişanlınızı eğer sizi mutlu etmek için çırpınıyorsa üzmeyin. Evde huzur olduktan sonra siz de kesenize göre hareket etmeyi bilirseniz borçlarda ödenir rahatta ödeniz. Böyle şeyler için aşk yıpratılmaz...

X