Evlenince aile apartmanında oturmak isteyen nişanlı..

Kabul edersen yarın cocuk olduğunda çocuk baksınlar diye çıkamazsın sonra çakılı kalırsın bilemiyorum anlaşabilirsen ala ama kaynanayla anlasan elti sıkıntı çıkartır eliyle iyi olsan kaynana bilemedim ya. Bu sefer de kocayla gelsin kavga hır gür sorun yaşamayan hiç bir aile görmedim ki benim annem gelini o kadar idare ettiği halde yine de tartışma çıktı o yüzden abuuu bilemiyorum yani...

Bende kavga eden bir tip değilim ama kavga ettik yani yok yakın olmak iyi değil yakın oturupta mutlu olan var mı bence onu sorgulamak lazım merak ediyorum hani belki vardır bir ümit

Aynen öyle şu anki durum ben sürekli sınır çiziyorum ama eşim çok arada kalıyor ona da yazık....

Bunun altına imzamı atarım. Alttan alan anlayışlı olan değil de hep arıza çıkaran sağa sola çemkirenden korkuyorlar ona değer gösteriyorlar.
Patavatsız değil ama arada bağırıp çağıran psikoloğa giden ve iyi değilim diyen gelin benim biraz çekiniyorlar benden ama bunu gerçek ten yaptım numara değil yani

Kardeşim 16 yıldır aile apartmanında yaşıyor, iki çocuğu var. Kv ve Kp rahmetli, dört eltisi bir görümcesi ve bir de amcayla yengenin dairesi hep bir aradalar. Yıllar içerisinde iki tane ev aldılar ama kardeşim oradan çıkmadı, çünkü ilişkileri çok çok iyi. Eniştemin ailesi bize bile aile oldular, cenazede düğünde, hastalıkta tüm aile hep yanımızdaydılar. Öyle sınır bilmez bir vıcıklık yok aralarında. Kimse kimsenin evinin içine müdahale etmez, kimse kimseyi incitmez. Bu konu göreceli ailenin nasıl insanlar olduğuna bağlı. Şu devirde kira ciddi bir yük ve risk. Ahır olmayacak yerlere 15 bin kira istiyorlar üstelik oturma garantisi yok, eşyan düzenin hep ayakta. Aile eğer geçinebileceğin insanlar ise hiçte kötü fikir değil aile apartmanı. Zaten bu kiralar yüzünden şu an herkes aile yanına dönmeye bakıyor, eski düzenlere dönülüyor yani

Aynen bunlarin olmasida cok cok muhtemel seyler

Vallahi haklısın 1 saat geç geldin diye sorgulamaya başlamalar afralar tafralar. Artık bıktım ve psikolog kapısındayım.

Hiçbir şey bedava değildir. Kira ödemez de aile apartmanında oturursanız gizli bedeller ödersiniz. Karar verin kira ödemek mi gizli bedeller ödemek mi? Hiçbir şey bedava değildir mutlaka bir bedeli vardır.
Kesinlikle kira öderdim gizli bedeller belki bir gün benim hayatımı mahvedecek boşanmam sebep olacak neden bileyim

Kesinlikle katılıyorum eş ailesine yakınım ama mutlu musun başka şehirde olsam belki daha mutlu olurdum.... O gizli bedeller mutsuzluk depresyon ve çocuk sahibi olamama olarak geri döndü.

Allah yardımcınız olsun, sizi anlıyorum. Malesef Türkiyede aileler arasında saçma bir kültür var konu evlilik olunca. İlla zehir edecekler o geline o hayatı. Siz ne kadar iyi bir insan olursanız olun kaçışınız yok. O yüzden uzak olabilmek mümkünse kesinlikle uzak olunmalı. Saygı çerçevesi içerisinde herkes uzaktan uzağa hal hatır sorsun, bitsin bu işkence.

kendi ailemle bile arada 300 km mesafe var yani onun ailesiyle aynı semtte bile oturmak istemiyorum bu konuda net olduğumu söyledim
Keşke bende eş ailesine uzak otursaydım da bugün eşim ben ve cocupumuz mutlu bir hayatımız olsaydı. Eşimle ben iyiyiz ama cocuk yok. Aile zaten sürekli her şeyin içinde hiç iyi değil yani...

Geliriniz ne kadar ? odeyeceginiz kira miktari ne kadar ? bizim capraz ev 18 bine tutulmus mesela bu para cogu insan icin yuksek bir miktar hani maasiniz,geliriniz cok yuksekse bilemem ama aksi takdirde bu konuya katiyen hayir moduna giremiyorum bu ekonomik kosullarda

Maalesef böyle ben bekarken o kadar güzel bir hayatım vardi ki ben annem babam cok güzel yaşayıp gidiyorduk ama evlenince her yıl bir önceki yıldan daha gergin daha öfkeli daha mutsuz ha eşim kötü biri mi hayır. Aksine çok iyi ama aile yakınına bir taşındı o gündür her şey bitti. Her yıl yeni bir sorun bir de üstüne her sene tüp bebek tedavisi bitirdi beni bu evlilik dışarıdan herkes çok güzel evliliğin var eşin çok anlayışlı dedi ama ailesi bu evliliğim resmen ne sevgi kaldı aramızda ne saygı eşimle birbirimize kıyamazken masal ve aşk bitti..... Ben de üstüne psikoloğa gitmek zorunda kaldım.... Hem depresyon hem de cocuksuz bir hayatım var....

Net eski nişanlım olurdu. Ben aynı sehirde yaşamayı kabul etmedim . Şimdi bakıyorum en iyisini yapmışım. Kaldı ki aile apartmanı diyen adamın zihniyeti beni korkuturdu
Ay bu ben İstanbul'dayız. Ailesinin şehrinde iş olanaklari daha fazlaydı maaşının iki katını teklif edenler oldu. Yok dedim valla aile bağları sıkı olduğunu bildiğim için hiç istemedim gitmedim de. Yarısı kadar yeriz önemli değil dedim şimdi kaynım evlendi aynı sehirdeler. Yakın oturmamalarina ve arabaları olmamalarina rağmen her hafta sonu ordalar. Ay hiç pişman olmadım kararimdan

Ben otururdum. Haddini aşan ile kavga edip evine almayacağını nişanlına bildir sonradan ık mık demesin. Bu devirde millet para yüzünden bosanmiyor bile. Siz İstanbul'da hazır ev bulmuşsunuz bence degerlendirin
Ha ama hassas biri iseniz sorun olur. Ben herkesle kavgalı olsam bile evimde mutlu olabilirim yani. Bence bu sizinle ilgili biraz . Eşiniz nasıl biri?

Sizin dediğiniz gibi bir aile olsalardı keşke sürekli her şeye karışan sürekli gelinlerini aşağılayan sürekli gelinlerine kavga eden bir geçimsiz bir aileye benim gibi hasta olursun demedi deme...

Bence kendi hayatınızla ilgili öyle düşünmeyin. Evet akrabalar o kadar evliliğin içinde olunca çiftler yıpranıyor ama biliyorsunuz çocuk meselesinde de moral çok önemli. Sürekli stres sürece zarar verir belki de bu yüzden tüp bebek denemeleri başarısız oldu. Hassas yapıda biri olduğunuzu tahmin ediyorum ben de öyleyim, bu dünyada gamsız hatta biraz da yırtık olmak gerekiyor biraz galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…