- 4 Kasım 2018
- 26.011
- 108.201
-
- Konu Sahibi mujerelegante
Sizin oturduğunuz evde oturmaya devam edin.Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum
Lütfen benim yorumumu dikkate alın ….Asla ama asla sakın kabul etmeyin ! Ben çekmiş biri olarak söylüyorum size asla mutlu yaşayamazsınız . Hele ki ailesi karışan bir tip iseler …. Sürekli gelmeye çalışırlar ya da neden gelmiyorsunuz yok aşağıya inin yok nereye gidiyorsunuz. Yok ne yapıyorsunuz ….. Evliliğinizi kesinlikle yüzde doksan etkiler . Ben çok severek evlendim ama keşke evlenmeseydim diyorum şu an . Çünkü o kadar çektim . Nişanlınıza bu mesajları okutun . Sürekli kavga edersiniz . Aile apartmanı sıkıntılıdır . . İkinizde çalışıyorsunuz . Küçük bir evde rahatınıza bakın ….. Sevgiler….Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum
Bkz türk insaninin genel sorunu malesef yahu iki yetişkin insan bırakın özgür yaşasınlar.ben erkekleri de anlamıyorum benim eşim de dahil illa kök ailesine yakın olacaklar borçları oldu mu ödenecek yemekler beraber yenecek,beraber gezilecek,oturulacak,kalkilacak.Allahtan farklı şehirlerdeyiz.biraz etrafımda ve anne babamın tarafinda gordugum için yazdımHep aynı bahane sonra diyorlar ki bu ev zaten sizin . Amaç sizi kontrol altında tutmak
Ahshhs o kadar dogru ki:) benim bir yazim bezelye barbunya ayiklamak, kirmizi biber dogramakla gecti. Yarim saat gec geldik diye de bir yuz egmeler ozur dilettirmeler filan. Hatta bir keresinde yemek tarifini ona sormayip internetten baktim diye bile trip yemistim. Simdi komik gibi anlatiyorum ama yasarken hic komik degildi.Şimdi böyle diyor da sonra inşallah anası ile domates soymazsınız her yaz ağustos sıcağında.
Tatile gitsen de 1 hafta 10 günlüğüne gidiyorsun nihayetinde. 1 hafta tatil yapıcam diye 1 sene kaynana cekilmez valla. Diyorum ya benim de tam olarak o sekilde. Tatile de gidiyoruz ama hep bir kaynanamın suratları, bizim tatil zamanında eltimin “ biz niye gitmiyoruz” diye karı koca kavgalarıçok net farkındayım kandırılmaya çalışıldığımı :) o yüzden tavrımı koydum :) kira vermek yerine tatil yaparız bahanesi ile geliyor maalesef.. tatilden, gezmekten bile vazgeçerim o derece
Şair burda aile apartmanına gideceğine babanın evinin suyu mu çıktı diyorGerekirse şu an yaşadığınız evde yaşayın ama asla nişanlınıza uyup böyle bir hata yapmayın.
Bi de böyle komün gibi yaşayan geniş aile yapılarında evlilik, tayin, eğitim gibi sebeplerden ayrılmış dışarı gitmiş olan aile üyelerine de kışlık hazırlanır. Arkadaşım var böyle, kocası ile her yaz fıttırı fıttırı ege akdeniz turu yapan görümceye domates şişesi, tarhana, kuru sebze yapıyor. 1 haftalık tatil için çekilen çilelere bak.Tatile gitsen de 1 hafta 10 günlüğüne gidiyorsun nihayetinde. 1 hafta tatil yapıcam diye 1 sene kaynana cekilmez valla. Diyorum ya benim de tam olarak o sekilde. Tatile de gidiyoruz ama hep bir kaynanamın suratları, bizim tatil zamanında eltimin “ biz niye gitmiyoruz” diye karı koca kavgalarıbaksan senin tatile gitmenin kime ne zararı var ama öyle olmuyor kaynananın evli bir kızı varsa hele ki o evliyken gidemiyor da sen gidiyorsan ooo ne kıyamet sebepleri bir bilsen şimdiki aklım olsa asla kabul etmezdim valla ben de
O hatayı daha önce yapmış biri olarak tecrübe konuşuyor aslındaŞair burda aile apartmanına gideceğine babanın evinin suyu mu çıktı diyorbayıldım yorumunuza
Ay o yönden şanslıyım. Benim her seyimi kendi annem yaptığı için, burada yapılana hiiiç karışmıyorum. Bunlar burada uğraşırken ben evde kendi işime bakıyorum. Allah var onda bir kere bile sen de şuna yardım et demediler yani. Zaten benim bildiğimden farklı yapıyorlarBi de böyle komün gibi yaşayan geniş aile yapılarında evlilik, tayin, eğitim gibi sebeplerden ayrılmış dışarı gitmiş olan aile üyelerine de kışlık hazırlanır. Arkadaşım var böyle, kocası ile her yaz fıttırı fıttırı ege akdeniz turu yapan görümceye domates şişesi, tarhana, kuru sebze yapıyor. 1 haftalık tatil için çekilen çilelere bak.
Aksine isten yorgun arrgin geldin yavrum iki ocak tutmesin bahanesiyle yemekleri bizde yiyin denilecek, yemek bitince aa durun cay koydum aa misir kaynattim gelin alin. Aa aksama yengengiller gelecek siz de gelin ayip olur. Dediginiz kadar modern olsalar zaten bu tereddute gerek olmazdi.Calisiyorsan evlendikten sonrada calisacaksan cok sorun olmaz sanirim zira aksam isten yorgun argin gelip birde kaynana elti derdi cekmezsin
Bir yönetme ihtiyacı var. Kendisi öyle yaşamış aynısını istiyorlarBkz türk insaninin genel sorunu malesef yahu iki yetişkin insan bırakın özgür yaşasınlar.ben erkekleri de anlamıyorum benim eşim de dahil illa kök ailesine yakın olacaklar borçları oldu mu ödenecek yemekler beraber yenecek,beraber gezilecek,oturulacak,kalkilacak.Allahtan farklı şehirlerdeyiz.biraz etrafımda ve anne babamın tarafinda gordugum için yazdım
Konu sahibi sen o apartmana girersen daha da çıkamazsın benden soylemesi
Aksine isten yorgun arrgin geldin yavrum iki ocak tutmesin bahanesiyle yemekleri bizde yiyin denilecek, yemek bitince aa durun cay koydum aa misir kaynattim gelin alin. Aa aksama yengengiller gelecek siz de gelin ayip olur. Dediginiz kadar modern olsalar zaten bu tereddute gerek olmazdi.