- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.719
-
- Konu Sahibi mujerelegante
O evi kiraya verin onun kirasıyla başka yerden ev tutunMerhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
not: ikimiz de çalışıyoruz ben şu an kiradayım tek yaşıyorum
şu cümle bile o kadar gerçekdışı ve öylesine söylenmiş bi cümle kiortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
En geç 5 yıl sonra kendi evimize geçecektik Aynı evde kirada 9. Yılımdayımortalama bi gelirimiz var aslında. nişanlım da 1-2 sene borçlarımızı ödeyelim kendimizi toparlayalım ondan sonra ev alır çıkarız dedi ama ben kesinlikle istemediğimi söyledim
Topunun üstünde kimin adı yazıyorsa ev onundur. 2+2=4. "Ay bu ev sizin zaten, tapu paşa babanın üstüne ama olsun ev sizin, biz ölünce söz sizin. " Ölme eşeğim yonca bitecek. Bi de eş adayının "2 yıla kendi evimizi alırız, kiraya vereceğimiz paraları biriktirelim." lafı var. Kahkaha tufanı yeminle.Hep aynı bahane sonra diyorlar ki bu ev zaten sizin . Amaç sizi kontrol altında tutmak
Sakın aile apartmanına gitme çok sıkıntı çekersin şuan oturduğun evde oturun hem boşa masrafda yapmazsınız taşınma vs şeylerMerhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
Evlenince kendisinin isterse aile apartmanında yaşayabileceğini, sizin de kendi evinizde yaşayacağınızı söyleyin.Merhabalar... ben 3 aydır nişanlıyım seneye haziranda evlenmeyi planlıyoruz. istanbulda kiralar ve ev fiyatları çok yüksek o yüzden nişanlım aile apartmanında kira vermeden oturalım diyor. ben kesinlikle karşı çıkıyorum çünkü alt katta kayınvalidemler ve üst katta da eltimler oturuyor. burada yazılan yorumları az çok okudum biliyorum. nişanlımı uzakta yaşamaya nasıl ikna edeceğim akıl verir misiniz
Çok net söylüyorum evi üstüme yapsa yine oturmam . Uzaktan bile çeneleri yetiyor. Huzurumdan daha önemli mi ? Daha dün aklıma geldi düğün zamanı yaptıkları kinim diriTopunun üstünde kimin adı yazıyorsa ev onundur. 2+2=4. "Ay bu ev sizin zaten, tapu paşa babanın üstüne ama olsun ev sizin, biz ölünce
aile apartmanına kiracı alan maksimum 2 veya 3 kişi görmüşümdür 30+ senelik ömrümdeAile apartmanındaki daire genelde kiraya verilmez. Ailenin içine yabancı sokmaz istemezler haklı olarak. Siz bu önerileri çok ciddiye almayın bence.
Kiracı da aile apartmanından ev kiralamak istemez ki zaten çok uygun fiyatlı falan olmadığı sürece. Niye gidip ailenin içinde yaşasın yabancı bir insan? Bina ile ilgili bir sorun çıksa söz hakkı bile olmayacak.aile apartmanına kiracı alan maksimum 2 veya 3 kişi görmüşümdür 30+ senelik ömrümde
onlarda da kiraya verilen dairenin sahibi farklıydı, aileden değildi diye hatırlıyorum
Ben açıkçası adamları haksız bulmuyorum. Evim varken aylık 15 bin ve üstü kira vereceğime onu harcarım gezerim yada yatırım yaparım.
Ben olsam bir girer denerim. Fakat sorun olursa ayrılırım. Başta mesafeli olurum. Aşırı yüzgöz olmam. Söyleyeceğimi içimde tutmayıp şakayla karışık söylerim ki biraz çekinsinler.
çok net farkındayım kandırılmaya çalışıldığımı :) o yüzden tavrımı koydum :) kira vermek yerine tatil yaparız bahanesi ile geliyor maalesef.. tatilden, gezmekten bile vazgeçerim o dereceKuzum benim evim de tam olarak seninki gibi. Altta kayınvalide üstte elti. Gerçekten olmuyor. Bana baksan ikisi de ayda 1 ya gelirler ya gelmezler ben hep mesafemi korudum ama koruyamayıp sürekli rahatsız edilen, sürekli ilgi alaka ve iş bekleyen kayınvalideler falan var. Bilmiyorsun ki huyunu. Bakma bana gelmezler ama ben ne kavgalar ettimki normalde hiç kavgacı bir insan değilimdir ama aile apartmanı oldu mu ediliyor gerçekten bana da eşim bir iki sene oturur para biriktirir ev alır çıkarız demişti. Kanma kızım beni de öyle kandırdılar
maalesef doğru.. ben 1-2 yıl değil 5 senede bile ev alamayacağımızı düşünüyorum bu sebeple kabul etmiyorum resmen insanı çıkmaza sürükledilerşu cümle bile o kadar gerçekdışı ve öylesine söylenmiş bi cümle ki
bu devirde ortalama gelirle 2 sene sonra ev alınmıyor
o devir kapandı artık, ev almak hayal
Şimdi böyle diyor da sonra inşallah anası ile domates soymazsınız her yaz ağustos sıcağında.çok net farkındayım kandırılmaya çalışıldığımı :) o yüzden tavrımı koydum :) kira vermek yerine tatil yaparız bahanesi ile geliyor maalesef.. tatilden, gezmekten bile vazgeçerim o derece