evlenildiği zaman yüzük hangi parmağa takılır?

Nm88326

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
4.612
5.539
723
arkadaşlar... merak ediyorum da evlendiğinizde yüzüğü hangi parmağınıza takıyorsunuz? nişanlyken hangi parmağa takıyordunuz? nedenleriyle birlikte paylaşalım doğru olanı bulalım...

ben şahsen evliyim sola takıyorum yüzük parmağıma.. nişanlıyken de sağa takardım.... nedenı ıse şu
sol eldeki yuzuk parmagında bulunan kan damarlarından bırı kalbe direkt bağlanırmış, bundan kutsal sayılır, evlilik de kutsalmış... o gunden beri sola takılı dıye bılıyorum....fakat bazı arkadaşlarım sağa takıyor....

arkadaşlar... merak ediyorum da evlendiğinizde yüzüğü hangi parmağınıza takıyorsunuz? nişanlyken hangi parmağa takıyordunuz? nedenleriyle birlikte paylaşalım doğru olanı bulalım...

ben şahsen evliyim sola takıyorum yüzük parmağıma.. nişanlıyken de sağa takardım.... nedenı ıse şu
sol eldeki yuzuk parmagında bulunan kan damarlarından bırı kalbe direkt bağlanırmış, bundan kutsal sayılır, evlilik de kutsalmış... o gunden beri sola takılı dıye bılıyorum....fakat bazı arkadaşlarım sağa takıyor....

nedenini hiç düşünmemiştim ama nikahtan sonra sola takılır diye biliyorum ve ben de 3 yıl önce sağdan sola aldım

bende sola takiyorum nedenini bilmiyorum.nisanda amcam takmisti yüzüklerimizi ben sagi uzatmistim oda saga olurmu ver sol elini demisti gülmüstü bana:1:

yüzük evlenince sol ele geçer ancak bazı din bilginleri sol eli "mekruh" olarak değerlendirdiklerinden yüzüğün orada olmasının uygun olmadığını söylüyormuş. bu açıklama sebebiyle evlilik alyansını sağa takanlar var ama benimki solda (doğum sonrası bollaştığı için orta parmağımda ama olsun :16:) değiştirmeyi de düşünmüyorum

yüzük evlenince sol ele geçer ancak bazı din bilginleri sol eli "mekruh" olarak değerlendirdiklerinden yüzüğün orada olmasının uygun olmadığını söylüyormuş. bu açıklama sebebiyle evlilik alyansını sağa takanlar var ama benimki solda (doğum sonrası bollaştığı için orta parmağımda ama olsun :16:) değiştirmeyi de düşünmüyorum

hmm.. dine göre sağa mı takılır demek istiyorsunuz?

hangi parmağa takıldığının ne önemi varki önemli olan sen hangi parmağında görmek istiyosun ben hep sağa takarım :16:
sadece tuvaleten sonra yapılan taharette yüzüğün sol parmakta olması olmaz bence :51:
sürekli tak çıkar zor olur mazallah tuvaleti boylayada bilir:27:

hangi parmağa takıldığının ne önemi varki önemli olan sen hangi parmağında görmek istiyosun ben hep sağa takarım :16:
sadece tuvaleten sonra yapılan taharette yüzüğün sol parmakta olması olmaz bence :51:

ben cıkarırım valla ayna onune koyarım... :))))

evlenildiğinde sola takılır..nedeni parmaklarımızdan direk kalbe giden tek damar sol el yüzük parmağındamıymış neymiş.. tırı vırı... dinimize göre sağ daha uygundur nedeni ise temizlik sol elle yapılır (taharet) yemek sağ elle yenilir..yani taharetini yaptığın elde yüzük bulununca tabi brz temiz bi durum değil gibi geliyo bna ..her wc de tak çıkar tak çıkar da zor..bn hep sağa takıyodum amma velakin artık oraya olmuyo hamilelikten dolayı şişti parmaklarım..

Herhangi bi nedeni yok ama sağa takarım, eşimde öyLe hem yüzüğün soL eLdeki bi damardan kaLbe bağLanıyomuş oLmasına inanmıyorum. Tamam kuLağa hoş geLiyor ama bence yoktur öyLe bişey :19:

Son düzenleme:
hmm.. dine göre sağa mı takılır demek istiyorsunuz?

arkadaşın yukarıda yazdığı sebeplerden böyle bir rivayet var.

ben her bulaşıkta her el yıkadığımda her tuvalete gittiğimde zaten çıkarıyorum sağda da olsa çıkarırım çünkü altına su girmesiden ıslak kalmasından çok rahatsız oluyorum

Back
X