- 15 Kasım 2011
- 1.297
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
bence bu tam olarak kararsizlik degil. mantikli bir insanin dusunmesi gereken seyler. benzei dusunceler benim de aklimdan gecti ancak bunlarin cevaplarini verdikten sonra iste tamamdir diyebildim. kisisek gorusum: bu dusuncelerin normal oldugu ancak yanitlarini kendinize vermeden evlenmemeniz gerektigidir.
Evlenen, sözlü, nişanlı hanımlarr fikirlerinize ihtiyacım var..
Aileler ve çiftler arasında herhangi bir sıkıntı olmadıgı durumda , Evlilik/söz/nişan öncesinde durumun ciddiyetinde ötürü ikileme düştüğünüz, "Ben ne yapıyorum, bi yola girdik ama iyi mi yapıyoruz" diye düşünenleriniz oldu mu?
Veya;
Seviyosunuz anlaşabiliyorsunuz eş adayının ailesinden yana sıkıntı yok, kendi aileniz de aman aman bı sorun cıkarmıyorlar ama " daha iyi biri cıkabılır " dusuncesındeler.
bu her iki durum için yanı hersey mukemmelken ve ufak puruzler vrken , cıddı bı yola gırmenın arefesınde kararsız olanlarınız, vesvese ve kuruntu yapanınız, bu vesvese ve kuruntularında haklı cıkan veya cıkmayanlarınız hepınızın goruslerınızı beklıyorumm..
Normal midir evlilik öncesi boyle korkular,vesveseler,kararsızlıklar sızce?
merak etme, ben de hissettim aynını. annem nişanlımı tanımadan evvel "ne olur, nasıl olur, uyuşur musunuz? sorunlar çıkar mı? bak iyi tanı" filan diye bana hep söylerdi. ben de düşündüm, ince ince ölçtüm biçtim, ama sonunda cevaplarım hep gönül rhatlatıcı olduktan sonra "evet" dedim. bazen insan panikleyebiliyor, karamsar ya da aksine çok neşeli olabiliyor, ama bunların hepsini çözmek kendi elimizde
Evet bu düşünceler olur..dediğin gibi bunlar vesvese..Hep derler şeytan evlilik arifesindeki insanlarla çok uğraşır aralarına çomak sokmaya çalışır diye..Bende aynı şeyleri yaşadım henüz düğünümüz olmadı ama nikamız oldu..Daha iyisi çıkarmıydı diye düşünmek bence hoş değil.Mutlaka daha iyileri vardır ama senin nasibin midir bilinmez..
evet bu düşünceler çoğunlukla oluyor. ama insan yeni bir hayata adım attığı için normal olduğunu düünüyorum ben. gerçekten sevdiğinize ve sevildiğinize eminseniz sorun çıkmayacaktır
tam olarak da benim şu an yaşadığım durumu anlatmışsın canım.
çok şükür elle tutulur bir problem yok, arada minik pürüzler çıksa bile aşılamayacak şeyler değil.
ama o kafanın içini her an kemiren sorular da gerçekten şeytanın vesvesesi, büyüklerimle konuşuyorum ve hepsi 'Biz de geçtik bu yollardan, biz de kararsız kaldık, olumlu düşün ki olumlu olsun' diyorlar ve bence kesinlikle haklılar.
ama işte insan kendiyle başbaşa kalınca düşünmeden edemiyor.:18:
amaç daha iyisini bulabilmek değil aslında bu noktada, yepyeni bir düzene alışacak olduğundan dolayı insanın kendini huzursuz hissetmesi, tıpkı daha önce hayatınızda katılmadığınız türden değişik bir davete gitmeden önce napacağınızı neyle karşılaşacağınızı bilememeniz ve kendinizde o cesaret ve güveni bulamamanız gibi bir durum.
ama sanırım eğer birçok şey yolunda gidiyorsa yani %80 okeyliyorsanız ve büyük problemler yoksa arada Allah'a bırakıp denemek lazım.
sonuçta daha önce hiç evlenmedik ki, neden bu korku?
Tevekkül ve teslimiyet içinde olmak en dogrusu ama insanlar endişelerini korkularını sürekli dillendirdikçe insan " ya haklı cıkarlarsa" dıye dusunmekten, pısman olabılme ıhtımalını dusunmekten kendını alamıyor.. :/
Tesekkur ederım görüşlerın ıcın arkadasım..
Pekı bu soruların yanıtlarını artıları ve eksılerı bı yere yazıp ona gore mı verdın yoksa daha cok duygularınla mı hareket ettınn?
INsallah kuzucuklarımm ^_^ Allah hakkımızda hayırlısını nasıp etsın. Pısman olacagımız kararlar vermekten korusunn bızlerıı :)
canim bu düsünce normal, bende nisanliyim nisanlimi cok seviyorum aileler cok iyi anlasiyor , ama zaman zaman bende düsünüyorum *napiyorum ben böyle gercekten evlenecemmi diye..*
veya bu ev dösemesi dügün hazirliklari alisverisleri düsündükcede bir sIkInti basiyor icime cünkü cok stressli olacak nasil olacak istediklerimi bulabilrmiyim sIkIntisi olusuyor icimde.. bazen insanin ici sIkiliyor ister istemez canim bu sorularin gelmesi normal, * daha iyisi cikabilir* sorusu biraz tuaf o gelmemesi lagzim aslinda ama sanirim onu annenler düsünüyor yanlis anlamadiysam..
seviyorsun araniz iyise anlasiyorsaniz ozaman bu sorulara kulak asma aranizi sogutmaya sebep olabilir..
bende cok düsünürdüm sonra baktim dedim bosu bosuna kafa yoruyorum zamani gelince herseyi görecez zaten..
annem degıl de daha cok babam daha ıyı bırının cıkabılecegı dusuncesınde.. Bunu dusundurende sanırım eş adayının lıse, benımde unıversıte mezunu olmam.. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?