Kızlar siz de böyle şeyler yaşadınız mı bilmiyorum... Benim sosyal çevremde genelde evlenen kadınlar kızlık soyadını kullanmaya devam eder. Herkesin kendi tercihi tabii ki devlet buna karışmamalı, ancak ben eşim ile aynı soyadı kullanma fikrini çok seviyorum.
Sonuçta biz bir çekirdek aile oluyoruz ve ileride çocuklarımla aynı soyadını taşımak istiyorum. Benim annem kızlık soyadını kullanırdı, ben okul için belge vs. imzalarken anne babamın soyadını niye yazmıyorsun demişim o da ikisini birden yazmaya başlamış. 
Bunun feminizm ile alakası yok bence zira kızlık soyadı da sonuçta babadan geliyor... Hem objektif olarak bakarsak benim kızlık soyadım hep yanlış yazılıyor, eşimin soyadı daha güzel.
Ama kime ben soyadımı değiştiricem desem hayır değiştirme hangi devirde yaşıyoruz, bari ikisini de kullan gibi tepkiler alıyorum. Hiç de gelenekçi bir yapım yoktur hatta birçok geleneksel fikirden haz etmem ama sevdiğim bir gelenek var onu da burnumdan getiriyorlar sinir oluyorum.

Bunun feminizm ile alakası yok bence zira kızlık soyadı da sonuçta babadan geliyor... Hem objektif olarak bakarsak benim kızlık soyadım hep yanlış yazılıyor, eşimin soyadı daha güzel.