Evlendikten sonra soyadı değişikliği

otrivine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
58
17
88
Kızlar siz de böyle şeyler yaşadınız mı bilmiyorum... Benim sosyal çevremde genelde evlenen kadınlar kızlık soyadını kullanmaya devam eder. Herkesin kendi tercihi tabii ki devlet buna karışmamalı, ancak ben eşim ile aynı soyadı kullanma fikrini çok seviyorum. :KK22: Sonuçta biz bir çekirdek aile oluyoruz ve ileride çocuklarımla aynı soyadını taşımak istiyorum. Benim annem kızlık soyadını kullanırdı, ben okul için belge vs. imzalarken anne babamın soyadını niye yazmıyorsun demişim o da ikisini birden yazmaya başlamış. :-)

Bunun feminizm ile alakası yok bence zira kızlık soyadı da sonuçta babadan geliyor... Hem objektif olarak bakarsak benim kızlık soyadım hep yanlış yazılıyor, eşimin soyadı daha güzel. :dondurma: Ama kime ben soyadımı değiştiricem desem hayır değiştirme hangi devirde yaşıyoruz, bari ikisini de kullan gibi tepkiler alıyorum. Hiç de gelenekçi bir yapım yoktur hatta birçok geleneksel fikirden haz etmem ama sevdiğim bir gelenek var onu da burnumdan getiriyorlar sinir oluyorum.

İnsanların düşüncelerini fazla takmayın bence. Siz ne istiyor ne düşünüyorsanız onu yapın bu konuda. Ben kızlık soyadımı da çok sevdiğim için ikisini birden kullanıyorum.

Kızlar siz de böyle şeyler yaşadınız mı bilmiyorum... Benim sosyal çevremde genelde evlenen kadınlar kızlık soyadını kullanmaya devam eder. Herkesin kendi tercihi tabii ki devlet buna karışmamalı, ancak ben eşim ile aynı soyadı kullanma fikrini çok seviyorum. :KK22: Sonuçta biz bir çekirdek aile oluyoruz ve ileride çocuklarımla aynı soyadını taşımak istiyorum. Benim annem kızlık soyadını kullanırdı ben okul için belge vs. imzalarken anne babamın soyadını niye yazmıyorsun demişim o da ikisini birden yazmaya başlamış. :-)

Bunun feminizm ile alakası yok bence zira kızlık soyadı da sonuçta babadan geliyor... Hem objektif olarak bakarsak benim kızlık soyadım hep yanlış yazılıyor ve okunması da zor, eşimin soyadı daha güzel. :dondurma: Ama kime ben soyadımı değiştiricem desem hayır değiştirme hangi devirde yaşıyoruz, bari ikisini de kullan gibi tepkiler alıyorum. Hiç de gelenekçi bir yapım yoktur hatta birçok geleneksel fikirden haz etmem ama sevdiğim bir gelenek var onu da burnumdan getiriyorlar sinir oluyorum.
Ii de onlra ne ki sen ne istiosan. Sonucta sen evlniosn sen kullancan. Bole bi konuya kafa yorup da konu acmna bile degmez. Ikinzn soyadi kisaysa ve uygunsa kullnirsn ikisini de. Yok istemiosan ki istemedgini solemissin. Kocanin soyadini alirsn mis gibi. Ben de esimin soyadını aldm gayet de memnunumm ve bundan zevk aliorm.cok hos bisey bu. Cağ ile alakasi yok sacmalamasinlr

ben de iki soyadımı birden kullanıyorum, kendi soyadın çok uzun değilse ve seviyorsan kullanabilirsin bence. eşim bu konuda tek kelime etmedi, hatta aslında ad soyad söylediğinde çevredeki herkes çift soyadından evli olduğunu anlıyor, bence iyi bir şey ama tabi ki herkesin kendi tercihi

İnsanların düşüncelerini fazla takmayın bence. Siz ne istiyor ne düşünüyorsanız onu yapın bu konuda. Ben kızlık soyadımı da çok sevdiğim için ikisini birden kullanıyorum.
Zaten öyle yapacağım da daha yapmadan böyle tepkiler görüyorum, hatta bir akrabam bir kere evlenip kızlık soyadını bırakan başka birine laf sokar bir statü yazmıştı. Ne kadar garip değil mi resmen insanları yargılamak için bahane arıyorlar.

Ben 2 soyadımı birden kullanıyorum. Eş soyadı, evlilik ve boşanma ile değişebilen birşey. Bir de sadece eşimin soyadını almak yeni bir kimliğe bürünmek gibi gelmişti bana. O nedenle iki soy ismi birden kullanmak istedim.

Benim çevremde aynıydı. Ama hiç takmadım. Benim teyzemde kızlık soyadını kullanıyordu. Çocuklar hep okulda sıkıntı yaşıyordu ya da bi hastaneye gittiklerinde vs boşanmış sanıyorlardı çocuklar üzülüyordu olmadığı halde. Yani aile demek başka bişey bence. Feminizm ile alakası yok. Bir soyadı altında çocuklarınla toplanmak banada daha güzel geliyordu. O yüzden ne istiyorsan özgürce yap :))

Ii de onlra ne ki sen ne istiosan. Sonucta sen evlniosn sen kullancan. Bole bi konuya kafa yorup da konu acmna bile degmez. Ikinzn soyadi kisaysa ve uygunsa kullnirsn ikisini de. Yok istemiosan ki istemedgini solemissin. Kocanin soyadini alirsn mis gibi. Ben de esimin soyadını aldm gayet de memnunumm ve bundan zevk aliorm.cok hos bisey bu. Cağ ile alakasi yok sacmalamasinlr
ben de iki soyadımı birden kullanıyorum, kendi soyadın çok uzun değilse ve seviyorsan kullanabilirsin bence. eşim bu konuda tek kelime etmedi, hatta aslında ad soyad söylediğinde çevredeki herkes çift soyadından evli olduğunu anlıyor, bence iyi bir şey ama tabi ki herkesin kendi tercihi

Kızlar düşündüm evet ama 1) zaten iki ismim var böylece 4 kelimelik ismim olacak 2) kızlık soyadım ve eşimimki fonetik olarak hiç uymuyorlar. :kızgın: Belki bir süre daha işyerine mail atarken, Facebook'ta falan kızlık soyadımı da yazarım insanların alışması için ama eninde sonunda tek soyadına geçmek amacım.

Benim çevremde aynıydı. Ama hiç takmadım. Benim teyzemde kızlık soyadını kullanıyordu. Çocuklar hep okulda sıkıntı yaşıyordu ya da bi hastaneye gittiklerinde vs boşanmış sanıyorlardı çocuklar üzülüyordu olmadığı halde. Yani aile demek başka bişey bence. Feminizm ile alakası yok. Bir soyadı altında çocuklarınla toplanmak banada daha güzel geliyordu. O yüzden ne istiyorsan özgürce yap :))
Aynen ben de anneme boşandınız sanıyorlar demişim o da beni kırmamak için ikisini de kullanmış. Eskiden kadınlar kızlık soyadını kullanmak için çok mücadele etmişler herhalde o yüzden bizi yargılıyorlar, oysaki bıraksalar herkes istediğini yapsa...

ben kızlık soyadimi unutmuşum 5 yıldır evliyim eşimin soyadini taşiyorum alıştım:)

Benim iki ismim olduğu için maalesef kullanamadım kendi soyadımı yoksa kullanmak isterdim ikisini birden.

Kızlar siz de böyle şeyler yaşadınız mı bilmiyorum... Benim sosyal çevremde genelde evlenen kadınlar kızlık soyadını kullanmaya devam eder. Herkesin kendi tercihi tabii ki devlet buna karışmamalı, ancak ben eşim ile aynı soyadı kullanma fikrini çok seviyorum. :KK22: Sonuçta biz bir çekirdek aile oluyoruz ve ileride çocuklarımla aynı soyadını taşımak istiyorum. Benim annem kızlık soyadını kullanırdı, ben okul için belge vs. imzalarken anne babamın soyadını niye yazmıyorsun demişim o da ikisini birden yazmaya başlamış. :-)

Bunun feminizm ile alakası yok bence zira kızlık soyadı da sonuçta babadan geliyor... Hem objektif olarak bakarsak benim kızlık soyadım hep yanlış yazılıyor, eşimin soyadı daha güzel. :dondurma: Ama kime ben soyadımı değiştiricem desem hayır değiştirme hangi devirde yaşıyoruz, bari ikisini de kullan gibi tepkiler alıyorum. Hiç de gelenekçi bir yapım yoktur hatta birçok geleneksel fikirden haz etmem ama sevdiğim bir gelenek var onu da burnumdan getiriyorlar sinir oluyorum.
Merhaba, ben çift soyadı kullanmayı sevmiyorum, bir de benimki uyumlu değildi birbirine, o nedenle evlendikten sonra hiç kullanmadım önceki soyadımı. Kulağa hoş geliyorsa kullanılabilir tabi ki, tercih meselesi.

yazdıklarınız aynı benim düşüncelerim yaa.. ilkokuldan beri soyadıyla alay edilen biri olarak sizi bu konuda sonsuz destekliyorum!:dondurma: ayrıca sevdiğim adamın soyadını alma fikri bence de çok güzel:KK15: milletin ağzı torba degil ki büzesin:KK47:

Hangisini istersen onu yap.Kimseye de aldırma.Ben de eşimin soyadını aldım iki ismim var zaten , çok uzun oluyordu ve bekarlık soyadımla eşimin soyadı birbirine zıt anlamlıydı , çok tuhaf oluyordu söylerken.Eşimin soyadını aldım.Gerçi bu sebepler olmasa da eşimin soyadını alırdım ben.Dinleme kimseyi.Ne istiyorsan onu yap.

Kızlar düşündüm evet ama 1) zaten iki ismim var böylece 4 kelimelik ismim olacak 2) kızlık soyadım ve eşimimki fonetik olarak hiç uymuyorlar. :kızgın: Belki bir süre daha işyerine mail atarken, Facebook'ta falan kızlık soyadımı da yazarım insanların alışması için ama eninde sonunda tek soyadına geçmek amacım.
Tabiki de ole yap evli olcksin sevdgin adamin soyadini almak kadr guzl bisy var mi yaa 😊 ne gerek var bole polemiklere. Kimseye de ne yaptgini ettigini soleme. Herkes bisy der bosuna canin sıkılir . Sen kendini biliosn ona gore hareket et. Bu senin hayatin. Bundan sonra danisicagin kisi esin

Tabiki de ole yap evli olcksin sevdgin adamin soyadini almak kadr guzl bisy var mi yaa 😊 ne gerek var bole polemiklere. Kimseye de ne yaptgini ettigini soleme. Herkes bisy der bosuna canin sıkılir . Sen kendini biliosn ona gore hareket et. Bu senin hayatin. Bundan sonra danisicagin kisi esin
Haklısın benim hatam, ne diye insanlara söyleyip onların beni yargılamasına izin veriyorum... Zaten bunu yargılayanlar hep aşk hayatı istediği gibi gitmemiş belli yaş üstü insanlar, onlar ne bilir ki. :KK24:

Evet dediğiniz gibi, sonuçta kızlık soyadı da babadan geliyor. Benim babam kadar annemin ailesine de aidiyetim var. Tüm soyadlarını birden nüfus kağıdımıza yazdıramayacağımıza göre bence kızlık soyadının kullanımı şart değil. Ben de sizin gibi tercih etmedim.

kişisel tercih tabiki , ve insanların bunu bile sorun haline getiriyor olmasıda ayrıca garip zaten kim nasıl istiyorsa o şekilde kullanır , bende her ikisini birden kullanıyorum , benim kayınvalidede neden böyle yapıyorsun evleniyorsun artık kızlık soyadını kullanma demiştiki kendi kızıda kullandığı halde :) ve ben söylediğini duymadım önemsemedim bile , sizde kimin ne dediğini önemsemeyin

iki ismin varsa zaten çift soyadı çok zor canım... çok uzun olur. kullananlar var gerçi ama ne bileyim benim de çift ismim olsa çift soyadı kullanmazdım heralde

Back
X