Evlendikten sonra nişanlımın bekar evinde oturmak

Pimpirikli10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
1.314
1.186
83
Ağustosta bir aksilik olmazsa herşey duzelirse Ağustosta evleneceğiz. İkimizde aynı şehirde memuruz. Ben 1+1 eşyalı bir evde, nişanlım 2+1 2.el aldığı eşyalarla oturuyor. Nişanlımla şöyle birşey düşündük. Kv lerin arsası var ev alırsanız satarız dediler. Bu bayramda o arsayı ilana koyacaklar. Bizimde düğünden gelen altın,para herşeyi üstüne koyacağız. Ve gücümüzün yettiği kadar bir ev alalım diyoruz. Kiraya çıkıp yeni eşyalarımı bu sefer aldığım eve taşıyıp sagini solunu kirmaktansa nişanlımın şu an kaldığı evde arsa satilana kadar 3-4 ayda evlendikten sonra geçer dedik. O yüzden nişanlımın şu an kaldığı evde kalalım evlendikten sonra diye düşündük. Sizce ilk aylar tam cicim ayları ya kendi esyalarimla daha mı iyi hissederim ? Yoksa 3-4 ay dişimizi sıkıp mis gibi yeni ev yeni eşyalar olayına mi geçelim? Siz olsaniz ne yapardınız ?

Ben otururdum yeni eve geçince alırdım çünkü alacağın ev büyük olur küçük olur eşyalar uymaz vs ama tabi bu konuda seni yarı yolda bırakmayacaklarından eminsen kabul et.

Malesef evlendikten sonra işler düşündüğünüz gibi gitmiyor. Şahsen evlenmeden önce ne aldın o kalıyor evlendikten sonra üstüne başına birşey dahi alamıyorsun giderlerden dolayı.

Bizde nişanlıyken farklı bi evde oturma planımız vardı, işler değişti biz başka bi ev aldık. Oturmayı düşündüğümüz evde yatak odası daha büyüktü eşim nasılsa burda oturucam diye bekarken büyük bi takım almış kendine. Daha 1 1.5 yıllık ve kaliteli bi takım olduğu için kıyamadık evimize getirdik, yatak odamıza sığmadı ayrı giyinme odası yaptık. Şimdi giyinme odasını kısmetse bizim minnoşa oda yapıcaz. Takım bizim odaya sığmayacak kendi odamızdada değişiklik yapmak zorunda kalıcaz. Yani sözün özü bekar evinde oturun, eşyaları evinize göre alırsınız.

Bende öyle düşünüyorum. Alacağız olmayacak ya küçük olacak ya büyük hadi onu da geçtim. Kurumdaki arkadaslarimiz bir kere taşınınca bile eşyaların halinin kalmadigini söylüyor. Bulunduğumuz şehirde çok özenli taşıma yapan firmada yokmuş

Bizimde o güzelim takım 3 bina öteye taşınmasına rağmen yıprandı. Evlendikten sonra çamura yatmayacaklarsa eşyalarınızı mahvetmeyin derim.

Yani hiç parası olmayıp dört dörtlük eşya alıp yeni eve çıkanlar var ..
Trilyoner olup, kaynanasinin evlerinin briinde 50 senelik eşyanın üstüne oturan gelin de var hiç bir şey aldiramadan..... İkisi de çok uc bence .. olmaması gerekir yani.. abartmadan bir şeyler yapılmalı herkes elini cebine atıp .. hiç almamak varlık içinde yokluk çekmek .. ne bileyim..

İşte varlık içinde yokluk çekmeyecegiz. Ha zaten varlıklı da sayılmayız. Düğünü bizim yapmamamiz avantaj olacak ve düğünden sonra altinlarin bize kalması. Allah razı olsun kayinvalidemler kendileri dedi ev alın arsayı satalım üstüne altinlarinizi koyun diye. 3-4 ay yeni eşyada oturup oturmamam sizin dediğiniz gibi olmaması anlamında zaten

Sizin gibi olan bir arkadaşım vardı.
Kayonpederi eşyaları karşılayacaktı, dedi ki kızım beğendiğin eşyaları söyle ortalama ne kadarsa ben sana altın olarak takayım sen de evinize geçince git onları bozdur al eşyalarınızı dedi. Böylelikle kimsenin aklında da kalmadı kötü bir şey.

Ki evin içine girip kullandıkça daha fazla şekilleniyor zihninde insanın. Ben yeni evliyim ama oturma odam hala içime sinmedi alırken bu yeter demiş olsam bile.

Eşyaları kiraya ciksakta ev alsakta biz karşılayacağız. Sadece düğünü köyde yapınca düğün salonunda iki kat daha tuzlu oldu. Onu onlar karşılayacak. Esya konusunda da evi alınca evin içine uygun şekilde almak mantıklı geliyor açıkçası. Sadece 3-4 ay dişimizi sıkmak o kadar zor olmaz diyorum. Çünkü zaten şu anda ikimizde bekar evinde yaşıyoruz. Bekar evi dediğime bakmayın iki evde iki kişilik bir ailenin oturabileceği şekilde

Taşınma olacaksa 3-5 sene içinde alma .. kendi evinde ilk oturulacaksa istediğin gibi yap o zaman..olsa bile varlık da olsa bir koltuk takımına 40bin bir halıya 8 bin verenler var o da mantıksız herkesin begenileri farklı..
Ben aldıracak durumlari varken bile aldırmadım çok pahalisini orta halli aldım her şeyimi .. çok da memnunum..

Ben evlendikten sonra almiyim esyali evime gelirim diye dusunup sıkışık zamanda ne alabilirsem aldim. Arastirmadim cok pismanim. Keske esimin bekar esyalariyla otursaydik da icime sine sine arastirarak esya alsaydik. Simdiye kadar aldigimiz esyalardan orta sehpami kahvalti takımımı kahve cay makinemi sattim. Koltuklarim da satilik. Severek kullanmıyorum bir çoğunu.

Aynen eğer dediğimiz şekilde yapabilirsek herşeyi rahat rahat kendi icimize sindigi gibi evimize uygun olacak şekilde alacagiz

Onlar bana da israf geliyor valla ne yalan söyleyeyim. Düğünden sonra 3-4 ay içinde arsa satılır diye düşünüyorum. 7-8 ay ilanda olacak sonuçta. 3-4 ay için hadi uzasın 6-7 ay için yeni eşyalarımı ordan oraya taşı mantıksız geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…