Evlendikten sonra değişen adet düzeni

samanthaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
98
İstanbul
Kızlar özellikle de evli arkadaşlar sizlere sormak istiyorum. Evlenmeden önce adetim çok düzenliydi hep aynı gün düzeninde oluyordu. Hiç şaşmıyordu. Şimdi ise evlendiğim ilk ay gördüğüm adet de dahil olmak üzere sürekli düzensiz. Normalde 28-29 günde bir olurdum. Evlendiğimden beri 30,35,40 gün hiç belli olmuyor geçen gün. Ne zaman regl olacağım belli değil. İlk zamanlarda strestendir diye düşünüyordum ama iyice belirsiz hale geldi.

Bu normal mi? Sizin de başınıza geldi mi? Sebebi ne olabilir?

evlendigimde ilk zamanlar benimde oyle duzensizlesmisti halbuki bekarken hep ayni zamanlarda olurdum...hatta ilk evlendigimiz zaman her ay hamile saniyordum kendimi aaaak ahhh keske o kadar kolay olsaydi hamile kalmak.

Bana benim doktorun "adet niye düzensizleşir" diye sorduğumda şunu demişti.

-en ufak sıkıntılar, stres
-yaşam şeklindeki değişiklikler
- ani kilo alıp vermek
- antidepresan kullanımı veya kullanımının bırakılması
- doğum kontrol hapı kullanımının bırakılması
- mevsim
- hormonel durumlarda sağlıksızlık olduğunda (o yüzden hormon testi yapıldı, hormonlarım normal çıktı)

inanamamıştım yani en minik neden bile düzensizlik yaratıyormuş. Üç ay kendi kendime adet olamadım ve bir hap yardımıyla her ay kanamanın başlanması sağlandı.
Sonra kendi kendime olmaya başlayınca rahatladım. :))))

Ek olarak: Adet olduğunuzun ikinci günü doktora gidiyorsunuz, sizden kan alıyorlar ve o bilmemkaç aşamalı hormon testini yapıyorlar hemen öğleden sonra veya ertesi gün çıkıyor sonuç.

Benim kuzenciğim 6 aydır olmuyor ve o da doktora gidip, o adet başlatıcı ilaçlar sayesinde aylık adet olmaya başladı. Doktor bunun bile büyütülecek bir sorun olmadığını söylüyor düşünün.

Hiç merak etme evlendiğimizde malesef düzenimiz bozuluyor :) bende 28 günde bir olurdum ve hiç şaşmazdı evlendikten sonra epey uzunca bir süre dengesi bozuldu erken olmalar geç olmalar her geciktiğinde hemen gebelik testine koşuyordum ama meğerse normalmiş.Birkaç seneye düzene girer merak etme.Stresde çok etkiliyor ben evlendikten 2 hafta sonra adet olacaktım ama balayımın 1. günü evlendikten bir gün sonra adet oldum stresten :2: sıkıntı yapma sıkıntı yaptıkça gecikiyor ben bunu farkettim amaaan de eninde sonunda olacak nasılsa diye dahada geciktirme

O ilacı kaç ay kullandın ben 4 aydır kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…