Evlatlık alıp,otizm tanısı konulunca başka aileye vermek

cokguzelolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
3.456
11.588
okuduğumdan beri içime bıçak saplandı sanki, bugun derdim bu
amerika'nın ohio eyaletindeki youtuber myka stauffer ve james stauffer çifti, 2017 yılında çinli bir çocuğu evlat edineceklerini youtube kanallarında açıklamışlardı. sonrasında evlatlık almak için gittikleri çin seyahatini gösteren videoları 5.5 milyon kişi tarafından izlendi.
huxley adında bir bebeği evlatlık alıp butun sureçlerinden sponsorlorla reklamlarla para kazanmışlar, 2 yıl sonra huxley'e otizm tanısı konmuş, çocuğun bir suredir videolarda görunmediğini farkeden stauffer çiftinin takipçilerinin ısrarı sonucunda gerçeği açıklamışlar, huxley çok özel ilgi ve bakım istiyordu başka aileye evlat edindirdik demişler. bu ailenin 4 çocuğu daha var,
otizm değişkenlere uyum sağlamakta zorlanılan bir farklılık, ki butun ailesi evi değişiyor, kadın huxley nin yeni evinden yeni annesi diye bahsediyor, yalandan ağlayıp ne kadar zor bir sureç geçirdiklerini,huxley için en doğrusunun bu olduğunu söyluyorlar.
ben inanamıyorum insanlara, dunya gerçekten iyiler için cehennem olmalı.
öz çocuğu otizmli olsa ne yapacaktı acaba? onu nereye verecekti..

sponsorluk ve para için yapmıycakları şey yok bazısının, bizim asla yüzüne sürmeyeceği merdiven altı makyaj ürünlerini para karşılığı yerlere göklere sığdıramayan yutubırların daha bi gelişmiş versiyonu bunlar.Allah çıkartır ama o çocuğun acısını bi yerden.

Bu konuda çifti hakli buluyorum ama eleştiri gelmesi engellenebilecek birşey değil elbet herkese acik sekilde bunlari paylaşip, bu paylasimlardan yarar sağlamişlar sonuçta, bunu hoş bulmadim.

Bunlarin disinda özel cocuk bakmanin çok zor olduğunu dusunuyorum, öz anneler bile çok çok yoruluyor, butun hayatlarini o cocuga adıyorlar resmen. Bu ciftin 4 öz cocugu varken, hayatlarinda belli bir tempo varken herşeyi, 4 cocuklarini bir kenara koyup evlatlik aldiklari özel cocuğa yoğunlaşmakta zorluk yaşayabilirler.
Daha iyi ilgilenecek bir aileye verilmesi cocuk için de iyi olmuştur muhetemelen, zaten cocuk kucuk daha.

Kendi cocuklari olsaydi kiyasi şu durumda anlamsiz.

bence bu çift zaten daha çok takipçi toplamak için çocuğu almış zoru görünce de çocuğu 'vermiş'

Burda kedi köpeği sakın vermeyin , hayvan üzülür yazıyoruz. Bu 2 gerizekalı insan evladını 'vermiş'.

Çocuğun sırtından tonla para, yardım toplamışlar o parayla da tatile gitmişler. Paralar geri alınıp bağışçılarına geri verilmeli. Bu 2si de çocuk istismarından hapsi boylamalı diyorum. Takipçi için bu youtuber blogger artık neyse bulsalar babalarını satacak duruma geldiler mide bulandırıcı. Bunları izleyip prim verenlerde suç

Ben bu aileye kötü diyemem . Özel ilgi ve bakım istiyor . Reklam için çocuğu vermeyip kullanabilirlerdi de

Kullanacakları kadar kullanmışlar zaten. Zora gelemeyince de başlarından atmışlar. Durum sandığınız kadar iyi niyetli değil. Çocuğu Çinden evlat edinmişler ama her şeyleri şov. Uçak bileti için sponsor, oraya gitmek için sponsor, çocuğu alırken şov her dakika ayrı şov. Çocuğu aldıktan sonra devam, çocukla video çekip sponsorlar, paracıklar, bağışlar. Elemanlar rezil.

Çalıştığım kurumda karı koca çift de evlat edinmişler bebekken ve çocuk büyüyünce otizm olduğu ortaya çıkmış..Geçenlerde karı kocayı rotasyona tabi tutmuşlardı.Annesi benim çocuğum otizmli olduğu için yer değiştirirsek alışma ve uyum sağlamada zorluk çeker die kahroluodu.Cidden tek üzüntüsü evladı içindi.

Bu çifte de bişi diyemiyorum.İnsan sınanmadığı günahın masumu değildir derler ya,aynen öyle.

Ben bu aileye kötü diyemem . Özel ilgi ve bakım istiyor . Reklam için çocuğu vermeyip kullanabilirlerdi de . Bu kötülüğü yapmak istemeyip ,daha iyi bakılacağından emin oldukları birine vermişlerdir. Sırf çocuğu engelli diye maaş alıp çocuğu kendi haline bırakanlar da var .
Allah aşkına yapmayın. Insanlar kedi köpek sahiplenip sonra vazgeçince topa tutuyoruz evlat gibi o diyerek. Ne demek evlat edinip çocuk otizmli çıkınca terketmek. Madem öyle almayacaklardı. Zaten 4 çocukları varmış. Sponsorlarla balını kaymağını yiyince sorun yok. Otizmli bir çocuğu hatta bebeği, alıştığı düzenden alıp sırf bakamayız diye başkasına vermek nedir. Gerçekten kadın kendi doğurmuş olsa böyle mi yapacaktı? Dogurdugundan ayırt edecektiyse niye evlat edindi? Bazi yorumları hayretle okuyorum gerçekten

Kendi çocuğunu tuvalette doğurup atan insanlarla kiyaslayinca o kadar kötü değiller. Bakabilceklerini dusunmemisler herhalde. Bu kafadaki insan vermese baksa o çocuk için daha kötü bir sonuç olurdu. İyiler mi? Sayılmaz. Ama bu kadar çok ve kolay yargilamamak gerekir.

Allah aşkına yapmayın. Insanlar kedi köpek sahiplenip sonra vazgeçince topa tutuyoruz evlat gibi o diyerek. Ne demek evlat edinip çocuk otizmli çıkınca terketmek. Madem öyle almayacaklardı. Zaten 4 çocukları varmış. Sponsorlarla balını kaymağını yiyince sorun yok. Otizmli bir çocuğu hatta bebeği, alıştığı düzenden alıp sırf bakamayız diye başkasına vermek nedir. Gerçekten kadın kendi doğurmuş olsa böyle mi yapacaktı? Dogurdugundan ayırt edecektiyse niye evlat edindi? Bazi yorumları hayretle okuyorum gerçekten
Sizinde anlamadığınız şu çocuğu vermedi diyelim ki ama bakmadı ilgilenmedi ,ötekileştirdi . Ee dahamı iyiydi .önemli olan sahiplenmek değil her ihtiyacını gidermek , ilgilenmek ,fedakarlık yapmak .demek ki bu çift yapamamış ,ya da yapmak istememiş . En baştan hatalı evet almıcaktı .ama daha iyi bakan birine vermekle doğru yapmış .mesela Benim kedim var en iyi şekilde bakıyorum , mamasından aşısına herşeyiyle.komşunuN kedisi var Ama sadece var . Kediyi bırakıp haftalarca şehirdışına çıkıyor .aşıları yok , mamasınıda en ucuzundan alıyor . Şimdi bu kadın sahiplendi helal olsun mu diyelim .sizin verdiğiniz örnek bunu gösteriyor .

Sizinde anlamadığınız şu çocuğu vermedi diyelim ki ama bakmadı ilgilenmedi ,ötekileştirdi . Ee dahamı iyiydi .önemli olan sahiplenmek değil her ihtiyacını gidermek , ilgilenmek ,fedakarlık yapmak .demek ki bu çift yapamamış ,ya da yapmak istememiş . En baştan hatalı evet almıcaktı .ama daha iyi bakan birine vermekle doğru yapmış .mesela Benim kedim var en iyi şekilde bakıyorum , mamasından aşısına herşeyiyle.komşunuN kedisi var Ama sadece var . Kediyi bırakıp haftalarca şehirdışına çıkıyor .aşıları yok , mamasınıda en ucuzundan alıyor . Şimdi bu kadın sahiplendi helal olsun mu diyelim .sizin verdiğiniz örnek bunu gösteriyor .
Kediyi kime bırakıp şehir dışına çıkıyor?

Bu youtuberlar o cocugu da reyting amacli almislardir zaten.bunlari izleyip prim yaptiranlarda kabahat.
Boyle cok var fenomenler.bir cogu cocuklarinin uzerinden dunyanin parasini kazaniyor.
Kesinlikle bende prim verenlerde hata olduğunu düşünüyorum.
Allah aşkı a youtuber nedir kimdir ya, bir konuda yetkinliği olana saygım sonsuz.
Kitap da yazar, video da çeker, bilgisini sonuna kadar paylaşır.

Ama hayatlarını şov malzemesi yaparak, kedisini, bebeğini, evini artık canlı cansız neyi varsa gösterip hiç anlamadığım konular üzerinden para kazanmak..

Bir de bunları izleme kısmı var ki, bence en vahimi o.
Hadi çeken para kazanıyor, izleyenin zaman kaybindan başka neyi oluyor ki, izliyor...

Bir tarafta kedisini verdigi icin topa tutulan insanlar var, bir tarafta bu aileyi hakli gorenler var. Garip gercekten. Hicbir hakli gerekce goremiyorum. Hakli gorenlerin cocugu var mi merak ediyorum. Emek emek buyutulen bir cocuk otizmli diye verilmez. Kendi cocugu kiyasi gayet yerinde. Cunku evlat edindiklerine gore kendi cocuklarindan ayirt etmemek durumundalar.

Bakıldığında çok kötü bir tablo ama maalesef her kadın böyle bir durumu göğüsleyemiyor. Sosyal hizmetlerdeyken öz anneler bile kendi elleriyle getirip bırakıyorlardı. Şahsen ben üzülmüyorum çünkü daha çok değer verecek ve bunu taşıyabilecek insanlar alıyor bu çocukları. Belki samimiler belki değiller bilemeyiz ama evlatlık aldılar diye sponsor olan markalarda bu işi hayrına yapmıyor emin olun

Özel gereksinimli bir çocuk sahibi olmak çok zordur. Son derece masraflı olabilir ve zamanınızın pek çoğunu ona ayırmanız gerekir. Ama dünyaya bir çocuk getirirken veya çocuk evlat edinirken böyle bir durumun gerek doğumda gerek sonrasında gerçekleşebileceğini hesaba katmak zorundasın. Benim başıma gelmez diye bir şey yok. Hayatta herşey insanlar için. O yüzden ben aileye hak falan veremiyorum.

Kusura bakmayın, evlat, kedi, köpek, kuş, balık, bir insan başka bir canlının sorumluluğunu alıyorsa EŞŞEK gibi bütün herşeyi ile kabullenmek zorunda. Bence bu tarz davranış karşısında bir yaptırım olmalı. Karşısında oyuncak yok, canlı kanlı bir bebek var.

X