Evlat edinmek isteyenler lütfen önce okuyalım...

CeReNnnKeskn

Annesinin bebeği💗💗
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2018
2.478
3.870
133
Sica sicagina evlat edinmek istiyorsunuz tamam ama bu kolay bir karar degil evlatlariniz cevreniz ne der maddi durumunuz buna musaitmi evlat edinmek istenen cocuk yas ilerledikce depremzede olarak o evladimizin piskolijik sorunlari tramvalari anne babanin eksiklini yada o evladimizin ofkesi olunca oz evladinizdan ayirmayip ona gerekti zamana piskolijik olarak sizlerde hazir olmalisiniz bukolay karar verilmemeli oz evlatlariniz kiskanclik hissedermi sokak onca kedi kopek dolu zamaninda bir hevesle alindigi icin.
Lutfen sadece bakici aile olarak yada cocugu olmayana oncelik taninsin,
Ben yillar once babasini kaybetmis anneleride yok olmustu 2 cocuga baktim kolay degil oz evlatlarimiz hassas davrandi ama ister istemez eski duzenlerine donmek istediler 2 cocugun piskolijisi kotu ofke kontrolu olmuyordu bazen aglar bazen vurmak kirmak istiyordular simdi sizin evinize gelinse vursa kirsa dagitsa tepkiniz ne olur esinizin cocuklarinizin bu durumda tepkileri ne olur size cocuklariniz anne dediginde o ne hisseder o size anne dese evlatlarinizne hisseder lutfen hemen alalim evimizde bakalim demeyin iyi dusunun..
Kimseyi kirmak uzmek istemiyorum kolay verilcek karar degil uzduysem sozlerimle ozur dilerim....
Bir arkadaş paylaşmış bende buraya yazıp evlat edinmek isteyen arkadaşlar için belki bir fikir olur diye paylaşmak istedim

Daha once evlat edinme konusunda katı bir sekilde olumsuz görüş bildiren esim 2 gün once Biz de depremzede bir cocugu evlat mi edinsek dedi. Açıkçası ona pek bir şey demedim ama şu an oldukça duygusal yaklaştığının, 3 4 ay sonra bu konu gündemden düştüğünde (maalesef toplumsal hafızamız oldukça zayif) ayni fikirde olacak mısın sence dedim ve bana hak verdi. Bence yeni başvurulardan ziyade mevcut başvuruların belki daha öncelikli kılınması makul olacaktır. Ayrıca evlat edinme uzun bir prosedür ve biz ekonomik durum acısından olduça dinamik bir ülkeyiz. Bugun işim Ve kirada da olsa bir evim var ama yarin için ayni ekonomik durumda olacağımı kendi evladıma bile vadedemiyorum. Bizim için evlat edinme işi ne yazıkki uzak ihtimal.

Ayrıca enkazdan sağ bir sekilde çıkarılan çocuklarımızın hatrı sayılır bir sekilde buyuk bir kısmı ne yazik ki organlarını ya da uzuvlarını kaybetme tehlikesi içerisindeler. Bu da demek oluyor ki ozel gereksinimli bireyler olarak hayatlarına devam edecekler ve ömürleri boyunca yeni ailelerinin maddi manevi ekstra ilgilerine ihtiyaç duyacaklar. Bence çoğu kişi bu durumun farkinda degil.

Rabbim tüm depremzede evlatlarımızı hep iyilerle karşılaştirsin bantları acik olsun. Yaraları tez sarılsın. Bu konudaki nacizane fikrim budur.

Daha once evlat edinme konusunda katı bir sekilde olumsuz görüş bildiren esim 2 gün once Biz de depremzede bir cocugu evlat mi edinsek dedi. Açıkçası ona pek bir şey demedim ama şu an oldukça duygusal yaklaştığının, 3 4 ay sonra bu konu gündemden düştüğünde (maalesef toplumsal hafızamız oldukça zayif) ayni fikirde olacak mısın sence dedim ve bana hak verdi. Bence yeni başvurulardan ziyade mevcut başvuruların belki daha öncelikli kılınması makul olacaktır. Ayrıca evlat edinme uzun bir prosedür ve biz ekonomik durum acısından olduça dinamik bir ülkeyiz. Bugun işim Ve kirada da olsa bir evim var ama yarin için ayni ekonomik durumda olacağımı kendi evladıma bile vadedemiyorum. Bizim için evlat edinme işi ne yazıkki uzak ihtimal.

Ayrıca enkazdan sağ bir sekilde çıkarılan çocuklarımızın hatrı sayılır bir sekilde buyuk bir kısmı ne yazik ki organlarını ya da uzuvlarını kaybetme tehlikesi içerisindeler. Bu da demek oluyor ki ozel gereksinimli bireyler olarak hayatlarına devam edecekler ve ömürleri boyunca yeni ailelerinin maddi manevi ekstra ilgilerine ihtiyaç duyacaklar. Bence çoğu kişi bu durumun farkinda degil.

Rabbim tüm depremzede evlatlarımızı hep iyilerle karşılaştirsin bantları acik olsun. Yaraları tez sarılsın. Bu konudaki nacizane fikrim budur.
Kesinlikle katılıyorum şimdi insanımız üzüldüğü için evlat edinmek istiyor ama o çocukların ve bebeklerin psikolojik olarak neler yaşayacağını bilemiyorlar..

Elbette düşünmeden yapılacak bir şey değil. Bu durumda devletin neler yapacağını daha çok merak ediyorum ben. Yani öyle her isteyen alabilecek mi? Kriterleri biliyorum daha önce 2 çocuğa koruyucu annelik yaptım ama her kritere uyana da çocuk verilmemeli diye düşünüyorum şahsen. Devletin takibi yapması,daha hassas davranması ve daha katı kurallar koyması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de halihazırda çocuğu olan ailelere verirken.

Bizde eşimle acaba biz bir yavruya yuva olsak mi dedik. Aslında müthiş güzel bir şey. Ama ben şahsım adına cesaret edemiyorum. Üç tane evladım var, denge kurmak çok zor olur. Onun kalbini kırmaktan çok korkarım. Gerçekten çok düşünüp karar vermek lazım.

Bizde eşimle acaba biz bir yavruya yuva olsak mi dedik. Aslında müthiş güzel bir şey. Ama ben şahsım adına cesaret edemiyorum. Üç tane evladım var, denge kurmak çok zor olur. Onun kalbini kırmaktan çok korkarım. Gerçekten çok düşünüp karar vermek lazım.
İnanirmisin bende 2yas ve 2aylik bebeklerim var simdi bile aralarında dengeyi sağlamaya çalışıyorum 2aylik olan bebeğimi büyük uyuyunca seviyorum kıskanıyor çok büyük bir sorumluluk heleki kendi çocukların için birde evlat edinmek çok çok büyük bir sorumluluk ama aslında iyi bir şey ama şu şartlarda çocuklar için zor

Bende ilk gün sahiplenmek istedim sonra şurada doğuma sayılı günler kaldı ya ona ilgi veremez ya ihmal edersem günahını nasıl öderim? Bu korkulardan dolayı cesaret edemedim.
Alıp hakkıyla geçici / uzun süre bakanlardan Allah razı olsun ♥️♥️
Canım senin için çok zor olur ama düşünmek bile güzel inşallah hepsinin akrabaları sahip çıkarda yabancı kişilere evlat edinmezler

İnanirmisin bende 2yas ve 2aylik bebeklerim var simdi bile aralarında dengeyi sağlamaya çalışıyorum 2aylik olan bebeğimi büyük uyuyunca seviyorum kıskanıyor çok büyük bir sorumluluk heleki kendi çocukların için birde evlat edinmek çok çok büyük bir sorumluluk ama aslında iyi bir şey ama şu şartlarda çocuklar için zor

Aynen öyle. Birini bir tane fazla öpsem diğeri kıskanıyor. Benim kız 8, ikizler 5 yaşında. Onlara bazen kizabilirim ama o yavruya kizamam. Çocuklar da bunu anlamaz. Ne sefer denge kurmakta zorlanırım.

Birde fazla detay ama evde ki çocuklarından ağır bir hastalık gecirir filan. O zaman her şey daha karışır. Biz çocuklarla genetik olarak kansere yatkiniz mesela. Allah korusun çocuklara bir şey olsa ne yaparım. Kafam çok Allah bullak.

Çocuğu olmayanlara verilir zaten.
Çocuklu aileler maddi manevi bir çocuğa bakamaz.
Maddi durumu iyi çocuğu olmayan ailelere verilmeli.
Şimdi depremin şokuyla herkes kendince yardım etmek istiyor ama hayır bu etki geçtikten sonra pişman olunabilir .
Ben güvenmiyorum.
Yetkililer de zaten bunu göz önünde bulundurur diye düşünüyorum.

Bence de etmeyin zaten

Aynen öyle. Birini bir tane fazla öpsem diğeri kıskanıyor. Benim kız 8, ikizler 5 yaşında. Onlara bazen kizabilirim ama o yavruya kizamam. Çocuklar da bunu anlamaz. Ne sefer denge kurmakta zorlanırım.

Birde fazla detay ama evde ki çocuklarından ağır bir hastalık gecirir filan. O zaman her şey daha karışır. Biz çocuklarla genetik olarak kansere yatkiniz mesela. Allah korusun çocuklara bir şey olsa ne yaparım. Kafam çok Allah bullak.
Allah korusun sizide 🤲

Evet oyle de o yavrucaklarin soguk yurt koselerinde kalacagini dusununce de icim yaniyor. Ben cok uzgunum

Doğru haklısınız ama zaten bu sokaktan kedi sahiplenmek kadar kolay değil 50 tane prosedürü var, devletmiz zaten kendisi seçecektir

Benim anladığım konu; yurtlarda binlerce sahipsiz , aile bekleyen çocuk varken neden depremzede olan çocuklara bu kadar talep var?
Yanlis anlaşılmasın yaşanan deprem felaketine üzüntüm tarif edilemez.Ama bir çocuğa yada bebeğe aile olmak isteyen kişilerin o çocuğu bir kritere göre seçmelerine doğru bulmuyorum.Zaten daha önce başvurmuş aileler önceliklidir.Ama fikrimi belirtmek istedim.Kalbi büyük olana kriter olmamali.
Ayrica depremzede çocukların akrabalari onlara sahip çıkmak isteyecektir.Bizim kültürümüzde böyledir.Amcalar, teyzeler, dayilar vs mutlaka bu çocuklari isteyecek ve velayetlerini alacaklardir.

Back
X