Evlat Edinme Evlat edinmek almak istiyoruz.

• Konu Sahibi Konu Sahibi AswangCullen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
A

AswangCullen

Ziyaretçi
merhaba
ben namibya gibi fakir ülkelerden çocuk alıp büyütmek istiyorum.yaşım 20 fakat anne babamları ikna ettim ewlenen kadar onlar sahiplenicek daha sonra ben büyütmek istiyorum..şu an nişanlıyım.. özellikle açlıktan ölen çocuklar..mafoldumben.çok üzülüyorum.içim gidiyor o çocuklara bakınca.yaşım küçük sayılır ama sahipsiz bir çocuğa anne olmak ona huzurlu bir aile ortamı şansı wermk istiyorum.hihoyyyt

ne yapmam nerelere başvurmam lazım ?? ewlatlık alan aileler wardır mutlaka içinizde.. bilgi alabilirsem çok memnun kalıcam

a.s.

konuyu yanlış yere açmışsam affola :utangac: sırnaşık şey

Son düzenleyen: Moderatör:
Simdiye kadar bi suru cocuklu, cocuksuz, yasli, genc, bi suru kisi evlat edinmek istedigini belirtip bu konuda benden yardim istemisti. Bi turlu muhatap alinacak kisileri bulamama ve ulasamama nedeniyle cooookkk uzun suredir yanit veremedim.

Dun kesin yaniti aldim: Yurtdisinda yasayan sahislar evlat edinemiyorlar Uganda`dan. Herhalde o yuzden Madonna Malawi`den evlatlik aldi ya da Angelina Jolie... Mantigini anlamak mumkun degil pek ama daha yeni bitirdigim `Slave` -Kole- adindaki bir kitapta Sudan`da Araplarin yerli Sudanlarin oturdugu koyleri basip, tum koyu yakip, erkekleri ve kadinlari kesip, kiz cocuklarini da once defalarca tecavuz edip sonra kole olarak sattiklarini ve bu isin hala devam ettigini okudum. Hatta yurtdisina bile gonderecek kadar arkalarinin saglam oldugunu.
Anliyorum, `Child trafficking` diye bi sey var ama arada gercekten iyilik yapmak isteyenler de kayniyor arada.
Burada sahipsiz o kadar cok cocuk var ki. Ayrica sahipli olanlar da yine sokakta, su tasiyarak, yakacak cali cirpi toplayarak, kucuk kardeslerine bakarak geciyor.
Gecenler bizim evin asagisinda yine cocuk populasyonu asiri bir bolge var, ordan gecerken bir renklilik, bir gariplik sezdim. Arabayi parkedip yanlarina gittim. Cocuklar evcilik oynuyorlarmis. Ustleri baslari nereden bulduklarini bilemedigim rafyalar, guller, suslerle dolu. Dugun evciligi imis. Yuzlerini de bi seylerle boyamislar, dudaklar buzulmus, bana gosteriyorlar. Guleyim mi uzuleyim mi sasirdim ama sitmadan milletin kirildigi bu ulkedeki ufacik gelinin gelinligini ise cibinlikten yapmislar...

şu an olmasa bile ewlenince mutlaka we mutlaka aıcam ama .. annesiz bir çocuğa sewgi ve sefkat hayytki en güzel şey bence..yurtdışı ormuş ama TRde de birçok swgiyemuhtac cocuk war...ewleneyim bi..ilk çocuktan sonra maddiyatım elverdiğince 2 yada 3 çocuk birden büyütmek istiyorum..bir tanesi özürlü bir çocuk olmak kaydıyla bir kaç çocuğa annelik yapmak istiyorum.

çok sevgi dolu bir yüreğiniz var böyle güzel bir düşünceden dolayı da tebrik ediyorum sizi
bende dün foruma konu açtım koruyucu aile hakkında ,benimde çocuğum yok ve bende koruyucu aile olmak istiyorum

benim bi arkadaşım cağaloğlundan alacak.
evraklarını tamamlamak üzere sorayım bi ona.yazarım burada.
bazı Prosedürler vardır.çok kolay olmadığını biliyorum.

merhaba..
yaomak ıstedgnız davranıs cok guzel bende uzun suredır bu sekılde cocukların arasındayım halımdende cok mutluyum..
Evli ise; en az 5 yıllık evli olmak
Bekar ise;30 yaşını doldurmuş olmak
Evlat edinecek kişi ile evlatlık arasında en az 18 yaş fark bulunması
Tutarlı, dengeli, çocuğa yeterli sevgi verebilecek kişilik yapısında olması
Çocuğun bakım ve eğitimini sağlayabilecek yeterli gelir düzeyine, sosyal güvenlik hakkına, uygun çevre ve yaşam koşullarına sahip olmak
En az ilkokul mezunu olmak (Anayasal zorunluluk )
Herhangi bir yüz kızartıcı suçtan mahkum edilmemiş olmak
Bir küçüğün evlat edinilmesi, evlat edinilen tarafından bir yıl süreyle bakılmış ve eğitilmiş olması koşuluna bağlıdır. Buna “Koruyucu Aile Statüsü” deniyor.
..bunu sosyal hızmetlerden alıcagnız evlat ıcın gecerlıdır..
bıde dırek aileden almak vardır..
Eğer çocuk kendi ailesinden veya vasisinden evlatlık olarak alınacak ise doğrudan Aile Mahkemesine ya da Aile Mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemesinde açılacak bir dava ve bu davada yapılan tahkikat neticesi verilecek bir kararla mümkün olacaktır. Bu davada sadece çocuğun aile veya vasisinin evlat edinme işlemine izin vermesi yeterli değildir. Ayrıca mahkemece Çocuk Esirgeme Kurumundan taraflar hakkında araştırma yapmasını isteyecektir. Kurum; hazırladığı kanaatini bildirir raporunu mahkemeye sunar. Bu tahkikat neticesi hakim kararını verir. ..
yanlıs anlayamayın ama ıllahı hımayenıze gecırmenız gerekmez cocugu..
gercekdende sevıcek ve ıstıyosanız sosyal hızmetlerıne haftada 3 kez gıdebılırsınız..
ordada ona gereken sevgıyı verebılırsınız..
gıttıgınızde hedıyelr goturebılırsınız yanlız yıyeceklerı cocuga verdırmezler mutfaga gıder harclık vermekde yasak zaten..bıde suan muracat etmenız evlatlık almanız 3,5 seneyı bulur gercekdende evlat alma talebı cok fazla..
yurt dısındakı evlat edınme proseduru ıse..bıraz daha agırdır..ve zordur umarım yaparsın..
ama unutma ıllahı sızın hımayenızde olması gerekmez cocuk cocukdur ve sevgıyı heryerde ıster..

Gerçekten çok güzel bir düşünce... Yalnız bence aç kimsesiz muhtaç çocuk bulmak için Nambiya'ya Uganda'ya gitmeye gerek yok. Türkiye'nin doğusunda istemediğiniz kadar var... Hatta ıstanbul ızmir gibi büyükşehirlerde bile öyle çok var ki... Bence Afrika'daklilerden önce kendi kardeşlerimize sahip çıkmalıyız.

Allegra kesinlikle katılıyorum sana...
bende inşallah ilerde bir bebek evlat edinmek istiyorum.
ona yuvadan maddi manevi daha fazla şey sağlayabileceğimi düşünüyorum.
Toplumumuza hayırlı bir evlat yetiştirmiş olurum (inşallah) 1 çocuğu kurtarmış olurum nereye gideceği belli olmayan hayattan.

Evlat edinmek büyük sorumluluk gerçekten yapabilenleri kutluyorum. Ben ona cesaret edemesem de bir senedir ilkokul öğrencisi bir kızla ilgileniyorum, ailesinin maddi olanıksızlıkları var. Hem kızla aramızda kuvvetli bir bağ da oluştu. Arada onu alıp gezdiriyorum birlikte okul alışverişi yapıyoruz, tatillerde okunacak kitaplar seçiyoruz, bayramlardan önce birlikte bayramlık almaya çıkıyoruz, bazen de ev alışverişlerine katkıda bulunuyorum normalde alamadıkları temel gıda maddelerini alarak. O sevindikçe ben daha çok seviniyorum, öyle güzel bir duygu ki anlatamam. Bazen çok duygulanıyorum, ona bir barbie bebek almıştım, canım benim oynamaya kıyamamış evlerine gidince gördüm salonda vitrinlerine koymuş orada saklıyormuş nasıl fena oldu içim. Herkes küçük fedakarlıklar yapsa birilerinin elinden tutsa eminim herşey çok farklı olur...

Tebrik Ederim Çok Kolay Değil
Kar zaten detayları anlatmış
Bekarken almak sanırım çok daha da zor diye biliyorum
Takip ediyorum Forumu ileri de Allahın izniyle bende istiyorum
ınşallah Allah nasip eder.

bizim yan komşumuzun çocuğu olmuyormuş onlarda evlatlık almışlar 2 aylıkken bir erkek bebeği çocuk 16 yaşına gelene kadar herşey çok güzelmiş sonra nerdey duyduysa evlatlık olduğunu duymuş aslında 18 yaşını doldurunca söyliceklermiş uygun bir dille ama bizim dedikoducu komşular sağolsun rahat durmamışlar çocuk bunlara her gün zulum ediyordu içiyor dövüyor kapıya atıyor daha neler neler 8 sene önce bir gece gelmiş yine içkili dövmüş uyuya kalınca babası silahla vurmuş :( 20 yaşındaydı çocuk babada 70 ne kadar acı dimi 50 yaşından sonra evlat sahibi oldular el bebek gül bebek baktılar ama sonuç hüsran geçen yıl amca vefat etti eşi sağ arada bir anlatıyor ama eşine kızıyor oğlunu öldürdüğü için düzelirdi diyor off of öle işte

bizim yan komşumuzun çocuğu olmuyormuş onlarda evlatlık almışlar 2 aylıkken bir erkek bebeği çocuk 16 yaşına gelene kadar herşey çok güzelmiş sonra nerdey duyduysa evlatlık olduğunu duymuş aslında 18 yaşını doldurunca söyliceklermiş uygun bir dille ama bizim dedikoducu komşular sağolsun rahat durmamışlar çocuk bunlara her gün zulum ediyordu içiyor dövüyor kapıya atıyor daha neler neler 8 sene önce bir gece gelmiş yine içkili dövmüş uyuya kalınca babası silahla vurmuş :( 20 yaşındaydı çocuk babada 70 ne kadar acı dimi 50 yaşından sonra evlat sahibi oldular el bebek gül bebek baktılar ama sonuç hüsran geçen yıl amca vefat etti eşi sağ arada bir anlatıyor ama eşine kızıyor oğlunu öldürdüğü için düzelirdi diyor off of öle işte
aslında boyle bı durumda cevrende kımse bılmıycek yada..
cocuga 10 yasında dıyceksınız ..

aslında boyle bı durumda cevrende kımse bılmıycek yada..
cocuga 10 yasında dıyceksınız ..

Arkadaşım bende sana katılıyorum.Bizim ordada anlattığın gibi kötü sonuçlanan evlatlık olayları var.Birde başka bir komşumuzun üvey kızı var evlatlık değil ama kocasının daha önceki evliliğnden olan çocuğu kız şu an 9 yaşında öz annesi olmadığını biliyor söylemişler kıza ama çok güzel bir anne kız ilişkileri var.çok takdir ediyorum komşularımızı

çocuğu öyle bie eğiteceksin ki öz annesi gibi davransın..bence saklanması iyi değil söyleyip belirtilmeli evlat edinildiği..

canım yine sen bilirsin ama ülkemizdede birçok çocuk var yardıma muhtaç önce kendi ülkemizden başlasak.önemli olan bir insan hayatını kurtarmak değilmi.bunu bende uzun zamandır düşünüyorum.günün birinde yapmayı umud ediyorum.çocuk esirgeme kurumunda yalnızca 18 yaşına kadar barınabiliyor çocuklar sonra daha eğitimlerini bile tamamlayamadan hakkıyla sokağa atılıyorlar.ve köprü altları çocuk kaynıyor.lütfen çevremize daha duyarlı olalım senin için demiyorum kesinlikle.sen bırak çevreyi dünyaya bile gayet duyarlı bir insansın belli.ama benim tavsiyem ülkemizdeki yavrularımızı öncelikli olarak sahiplenmek.

şu an olmasa bile ewlenince mutlaka we mutlaka aıcam ama .. annesiz bir çocuğa sewgi ve sefkat hayytki en güzel şey bence..yurtdışı ormuş ama TRde de birçok swgiyemuhtac cocuk war...ewleneyim bi..ilk çocuktan sonra maddiyatım elverdiğince 2 yada 3 çocuk birden büyütmek istiyorum..bir tanesi özürlü bir çocuk olmak kaydıyla bir kaç çocuğa annelik yapmak istiyorum.

SEVGı ATABAY.........OKUL ÖNCESı ÖĞRETMENı

Ben ızmir Ege Üniversitesi mezunu okul öncesi öğretmeniyim.Çocuklarımızın çoğu göçerlerin çocuklarıdır.. hayvancılıkla ya da odunculukla uğraşırlar.. okulumuzdaki çocukların çoğunun ayağında bir çorap bile yoktur.. içlerine giyecek bir külotları bile olmuyor.. bunun yanı sıra ne bir boya, ne de bir kalemleri var.. bizler öğretmen olarak kırtasiye malzemeleri alıyoruz ama çoğu zaman yetmiyor.. sınıfımda bir oyuncak bebek, bir kamyon var.. ve 20 tane çocuğum bunları paylaşmak zorunda.. sınıfımda lego ve plastik bloklar var bol bol.. 4 sınıf var. sabahçı ve öğlenci olarak ikiye ayrılıyor.. bir bebek geliyorsa sınıfa hem sabahçı öğretmenin çocukları hem de öğlenci öğretmenin çocukları kullanıyor.. yaklaşık 40 çocuk bir kamyonu kullanıyor. Okulumda yaklaşık 160 çocuk var..ızmirde staj yaptığım okullarda çocukların çoğunun pastel boyaları, kuru boyaları, hamurları, yapıştırıcıları vb. okullarda kalıyordu. bir sürü bebeği, kamyonu kostümleri, drama kıyafetleri, eğitici oyuncakları vs. olan sınıflar biliyorum... yeni oyuncaklar ya da boyalar alınmasana gerek yok.. yeni kıyafet vs. alınmasına gerek yok.. eskilerden bile bir şeyler gönderebilinirse hem ben çok mutlu olurum hem de çocuklarım...

EVREN ANAOKULU EVREN MAHALLESı EVREN TOPLUM Merkezi SııRT.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba
ben namibya gibi fakir ülkelerden çocuk alıp büyütmek istiyorum.yaşım 20 fakat anne babamları ikna ettim ewlenen kadar onlar sahiplenicek daha sonra ben büyütmek istiyorum..şu an nişanlıyım.. özellikle açlıktan ölen çocuklar..mafoldumben.çok üzülüyorum.içim gidiyor o çocuklara bakınca.yaşım küçük sayılır ama sahipsiz bir çocuğa anne olmak ona huzurlu bir aile ortamı şansı wermk istiyorum.hihoyyyt

ne yapmam nerelere başvurmam lazım ?? Ewlatlık alan aileler wardır mutlaka içinizde.. Bilgi alabilirsem çok memnun kalıcam

a.s.

Konuyu yanlış yere açmışsam affola :utangac: Sırnaşık şey

canım nabibyaya gitmene gerek yok bizim ülkemizdede aç sefil sokaklarda ilgiye sevgiye muhtaç çok fazla çocuk var önce ülkemizdeki çocuklarımıza sahip çıkalım sonrada onlara sahip çıkarız......

Ben 24 yaşında bekar evlenmeyi düşünmeyen bir bayanım. Ve çocukları çok seviyorum çocuk yapma sansım olmadığı için neden bir çocuğu büyütemiyim benim çocugum olmasın onun eğitimine geleceğine yön vermek istiyorum. Ama prosüdürler gereği 30 yaşımı doldurmam lazım okadar yaşayacağım ne malum. Çocuklar aç sefil sokaklarda sürüneceklerine neden yardım edebilecek insanlara teslim edilmiyor.İşi bukadar yokuşa sürüyorlar...

çok güzel bir düşünce inşallah Allah kalbinize göre verir yurtta büyüyen çocukların hiçbir şeye ihtiyacı yok sadece ve sadece sevgiye açlar ziyarete gittiğimde hiç unutamam hepsi Anne Anne diye kucağıma atlamışlardı o an gözlerimin önünden hiç gitmiyor doğuştan kaderleri kötü yazılmış çocuklar....

Evlat edinebilmek için 30 yaşa gelme zorunluluğu olduğunu bilmiyordum... Çocuk bakabilecek gelir düzeyine ve yaşça yeterli olgunluğa sahip insanların böyle bir hakkı olmalı.

Afrika'ya gitmeden ülkemizde evlat edinilmeyi bekleyen yardıma muhtaç çocukları düşünmek daha doğru bence.

Back