Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kararinizin kati oldugu belli. Umarim her sey dilediğiniz gibi olur hic zorlanmadan atlatirsiniz bu sureci. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah
Saolun aslında kararlarımızı katı degl şuan başvuru yapamadk daha şartlar uymuyor suanki düşüncelerimiz bu yönde sonra ne olur bilemem sadece konunun çok dallanip budaklanmasini istemiyoruz çevrede küçük şehirde olanlar anliyordur bizi

Benim yaşadığım sehirde cok küçük. Burada dogrusunu yazamıyorum. Malum uzmanlar okuyor deniliyor. Buradan konuştuğum iki bayan var onlar bilirler nerede oturdugumu bir... Uzmanimiz bizden 3 adet komsu ismi 2 adet aile ismi istedi. Biz buraya tasinali cok olmadi kimseyi tanimiyoruz. Uzmanimizda isteyince is yerinden isimler vermek durumda kaldik. Kendimizi zora sokmaktan degil de o insanlar zorda kalirlar mi ?die düşündük. Ismi verdikten sonra isimlerini verdiğimizi kisilere soyledigimiz icin.Onlarda sagolsun buyuk bir mutlulukla karsiladilar. Bebegimiz geldiginde cok kucuk bir yer oldugu icin duymayan kalmayacak eminim. Ki duymalarini da istiyorum belki ornek ve oncu oluruz. Cesaret edemeyip de cevre baskisindan cekinen insanlar bizden sonra fikrini degistirir belki...Olumsuz karsilayan olmayacak mi?tabi ki olacak. Veya yuzumuze gülüp arkadan konuşan. Ama sadece bu kadariyla yetinebilecekler.
Zaten boyle dusunen insanlar,mutlulukla karsilayanlara göre cok cok az oluyor.

Yüzümüze mutlulukla karşılasalarda arkmzdn ck konscklr cocuklari olmadi yuvadan cock aldilr onunla avunuyorlr flan çiçekler bir araya gelince sana alstimi amaan aynı öz annesi gibi benimsemiş cock vay yavrum kim bıraktı acaba bunu gibi laflar olacak bu da insanların bilgisiz cahil olmalarıyla alakalı biz zaten niye olmyo cocgmz doktora gidiyomusnz yasnz küçük olr gibi bizi kavramlarından acimalarindan biktik zaten eşim arkadaşları içinde kendini kotu hissedyr arkdslrmzn hepsinin bebeği var bizdn sonra evlenenlern kactane cocgu oldu çok zor gerçekten hangi ortama gitsek cock lafı sohbete dahil bile olamıyoruz birde toplm alsmis genç yaşta evlat edinilmiş diye diyecekler çok küçük daha yaşınız olr olr diyolr kimse durumumuzn ciddiyetini anlamyrlr bizde şehr degstrmk istemyrz ama şuan böyle dusunuyoruz bazı aile yaknlarmz bilck guvendgmz insanlar yani tam olarak blmyrm başvuruda uzmnlr ne diyor herkesn bilmesi lazm mi bide uzmnlr okyr dednz buradaki yazsmalr mi oknyr sakıncalı bir konuşma yapamyrz herlde cekinilen konu nedr bilgisizm bu konda

Tabi ki bunun kararini siz verirsiniz. Ama yas ilerledikce insanin cevreye bakış acisida değişiyor. Yazdiklariniz hepsini yaşamış ve aşmış biri olarak o konuda artik yorum yapmayacagim...
Uzman konusuna gelirsek... Size verecegi evlat edinme bilgi formunda bebeğe gercegi soylemeniz gerektigini ve uzmaninda görüşünün bu dogrultuda oldugunu size yazili ve sozlu gittiginizde beyan edecek zaten. Ben uc uzman ile karsilastim kendim de okuduğumdab biliyorum hicbir zaman gercegi saklamanin size yarar getireceğini soyleyerek boyle buyuk bir yanlis yapmaz!!! Uzmaniniz sizi surekli sinava tabi tutuyor,sorulariyla. Umarim zor bir uzmana denk gelmezsiniz.
Okuma olayina gelirsek; her seyi acikca anlatmaya gerek olmadigini dusundugumuzden sanirim hepimizin "takma adi"var. Tabi ki anormal seyler yazmiyoruz. Yazdiklarimin en basinda size soyledigim gibi hep ihtimalleri dusunerek hareket ediyoruz Urfalim

Soylediklerinizde çok haklisiniz mesela biz bebeğimizin olmama durumunu ilk ogrendigiimzdeki olgunlugumuzla şimdiki olgunlugumuz kabullenisimiz soğuk kanliligimiz çok farklı inşallah hepimiz zorlanmadan istediğimiz şekilde kavusuruz yavrularimiza

İnsanlar ne dediği veya ne yaptığı ne kadar önemli. Siz ve eşiniz birlikte sevginizle büyüteceksiniz onu. Burda bir çoğumuz küçük yerde yaşıyoruz ne kadar kaçarsanız kaçın bunu ; bu teknoloji ve bilim çağında saklamak mümkün değil. Ilk baslarda en basitinden bir hastaneye gittiğimizi var sayalım oradaki sekreter görecek. Şehir de değiştirsek ummadığımız anda ummadığı yerden bir kişi duysa yayılmaya yeter. 1. Derece aile büyüklerimizdende gizlenmemeli. Bir yazınızda daha sonra söyleyeceğiz demişsiniz. Onları da kendi yerimize koyalım bize yapılsa aynısı baştan söylenmese güvenimiz kırılmaz mı?? Bizlerde evlat sahibi olacağız geniş düşünelim benim evladım böyle yapsa ve yıllar sonra söylese kendimi onun yanın da değersiz hissederim. Burada hepimiz biyolojik olarak o ya da bu nedenden evlat sahibi olamıyoruz.. birbirimize destek çıkıp tek yürek olup kalbimizizle gelecek yavrularımızı beklemek. Bizler ne kadar bir olup kapıları kapatıp kulaklarımızıda kapatıp sevgi ve güven ortamında bireyler yetiştireiliriz onu duşunelim burada hepimizin kendine göre farkli korkuları var. Gönlümüzü ferah tutalım. Sizinde sartlar yerine gelir ve inşallah yakın zamanda muracatinizi yaparsınız. Bizler ne kadar emin ne kadar dik olursak insanlar o kadar az konuşur. bugün konuşur yarın başka bir konuya geçer. İlla ki olumsuz da konuşan olur olumlu. Onemli olan bunların ustesinden gelebilmek. Acırlar demissiniz acıyan kendine acısın bu arada öyle düşündügü için. Yıllardır özlemini duyduğumuz yavrulara kavuşuruz inşallah bizler koca yürekli anne ve babalar olarak kalbimizde büyüttügümüz sevgi ile aşamayacağımızda engel kalmaz inşallah..

(Bazen duygularımı öyle uçlarda yaşıyorum ki bu gece de o anlardan biri...)
Yavrummm...Senin daha dünyaya gelmedigin benimse yaşamanın tadını sende arzuladigim su hayatta bazen öyle zorlaniyorum ki,seni sabırsızlıkla hayal ederken beni insanların düşüncesizce sorguladiklari anlarda yavrusu olan insanların sohbetlerine dahil olamadigim anlarda (senin çocuk dışını Nezaman çıkardı hangi doktora gidiyorsun gebeliğin kaçıncı haftası cinsiyeti bellimi doğum Nezaman benim oğlan ateşlendi gece uyutmadi )onlar normal bir kafayla konuşurken benim iç cekislerimi kimseyle muhattap olmayıp dışarı bile çıkmak istemeyisimi problemin ne oldugunu bilmeden kulaktan duyma şifa bulacagimizi dusundukleri birtakim yiyecekleri bana onerirken yardım ettiklerini dusunp beni daha çok yaralayan insanlarin beni ne denli yiprattiklarini babanın arkadaşıyla sohbetlerinde erkek adamın erkek evladı olr sözlerinde sadece yutkunup kaldığını o anlarda neler yaşadığını kimse ama kimse anlayamaz... Ama sen korkma annemm annen de baban da okadar güçlü ki sana kavusacagimiz gün bu yaşananlar sadece gecmis bir an olarak kalacak senin daha bilemedigim ama içime çekince canımdan bir can olacagin o kokun varya minicik ellerin minicik parmakların ,ayakların, gece beni uyutmamalrin olacak ya ciyak ciyak aglamalarin olacak ya işte ben hasretle o günü bekliyor olacağım her geçen gün kalbimde seni sevgiyle büyüterek seni seviyorum kuzummm...

Bu bahsettiğiniz şeyleri ben anlıyorum düşünmedi de değilim ama hep insanlar ne hisseder düşüncesi bitirmiyr mu bizi biz zaten cokmusuz bu surecte ailelerin anlayışlı olmaları gerkemyrmu biz bunu acikladgmzda Kayinvalidem cok iyi bir insan ama dusunemiyor oğlunun canı nekdr acyr ayrıntılara giremyr ozmn da bzm fikrimzn yasantilarmzn bi önemi olmicak bize evlat edinme konusunda destk olmck hatta izin bile vermck belki yasnz kuck dck bikackere dile getrdk olmazsa evlt ednrz dedk sacmalamayn dha yasnz kaç 10sene 15sene olmayan var diyorlar anlamyrlar ki o yıllar nasl gecyr aslında benm çok da umrumda degl milltn ne dedgi ama esm bu konuda biraz daha titiz

Anlamazlar tahmin edebiliyorum ve biliyorum az çok düşünce yapılarını insanların ve çevrenin. biz söyleriz kabul eder ya da etmezler. Önemli olan eşimizle birlikte kararlı olabilmek ve vazgeçmemek. Siz belki de eşiniz ; annesi istemediği icin vazgeçer ya da ertelerse diye de korkuyor olabilirsiniz. Ama bu sorunları başta yaşamayı ve çözümlemeyi deneyin sonra daha zor olur ve aile arası daha büyük sorun olur benim fikrime göre.. tabi ki yine de sizin fikriniz öyle ise bişey diyemem bu konuda size. Bende çoğu kez anlaşılmadığımı düşünüyorum tam anlamıyla bunu yaşamayan bilemez çünkü bizlerin neler hissettigini. Bizde farklı sorunları olanları anlamıyoruzdur çünkü onuda biz yaşamadık.

Canim dusuncelerini anlayabiliyorum. Cevreyle ilgili birsey diyemem ama. Sunu soyleme ihtiyaci hissettim. Basvurudan sonraki uzman gorusmesinde (2 saat suren.) Oyle detaylara girdi ki ailelerinizle ilgili. Kardeslerimiz, onlarin evlilikleri, cocuklariyla iliskileri. Simdi cogunu hatirlayamiyorum. Cok detaylara girdigini hatirliyorum. Anneanne Babaanne onlara soyledik mi tepkileri ne oldu. Onlar da istiyorlar mi.. yani diyecegim o ki senin bu dusuncen sureci olumsuz etkileyebilir mi. Sorduklarina gore onemsiyorlar bu durumu.

Bak şimdi siz yazınca benim de aklıma geldi. eğer size birşey olacak olsa, ölseniz sakat kalsanız bebeğe/çocuğa bakarlar mı yoksa geri mi getirirler diye sormuşlardı bize de... Kızım geldikten sonra da, şehir dışından akrabalardan kimlerin gelip gördüğünü sordular. mesela eşimin abisiyle 1,5 saatlik mesefade oturuyoruz, ayrı şehirlerde; kızım geldikten 10 gün sonra ev ziyareteimize geldiklerinde abisinin gelip gelmediğini sormuşlardı. bu tip şeyleri not ediyor ve yeri geldiğinde sorup sorguluyorlar.

ve evet bana göre de doğru yapıyorlar. ne olursa olsun garantimiz yok, Allah korusun başımıza birşey gelse "evlatlık" veya "yurttan almışlardı zaten" gibi şeylerle o çocuk eziyet görecekse kalan kişiler tarafından... kızım ne evlatlık, ne de yuvadan alınmış çocuk, canım o benim... bunu da herkes öyle kabullenmeli, sadece benim için değil, kızım için de doğru olan bu

Aynen canim son cumlenden baslarsak cok doru soylemissin. Ben de karar verdigim andan itibaren herkese karsi bunu hissettirdim. Cok bilincli de degil aslinda icgudusel. O benim canimin parcasi olacak. Ailemize de boyle yansittik hep. Gerci herkes sevincle karsiladi.

Kurumun bakis acisina gelirsem aileyi gercekten onemsiyorlar. Hatta hatirlarsan aile fotograflari istediklerinde genis aile fotografi istiyolar. Sadece esin ve senin degil. Yani bebek nasil bir ortama girecek bunu gormek istiyolar. Cunku cocugun yuksek yarari oncelikli kurum icin. Bu cumleyi de uzmanimdan duydum. O yuzden eger ailede tereddut eden edecek olan varsa bunu cozmeden basvurmamak lazim. Hele ki gizlemek ne kadar dogru bilemiyorum.

Kizini da cok opuyorum canim benim. Ben de ozlemle ve sabirla bekleyenlerdenim :)

Sizlere katılıyorum. Tüm gorusmelerde ailemizi de sorguladilar.Hatta referans olarak arkadaşlarımızı vermiştik kabul etmedi uzman.ikimizin ailesinden de yakın iki isim istedi.Kardeşlerimizi aramış.Hala,teyze olmak istiyor musunuz demiş. Annem ve kayınvalidemin ne düşündüğünü sormuş.Saklamak istesek bile şartlar buna elvermez.

Arkadaslar uzun zamandır giremedim. Geçmişi okuyacağım fakat facede gördüğüm bir konuyla ilgili yazmak istedim. Bayanla gorustum. Çok isterim evlat edinmiş bir anneye vermeyi dedi...

Anladım bu kadarını bilmiyordum bakalım son çare soyleriz aslinda ailelere söyleme taraftariyiz çevre bilmesn istiyoruz korkumuzda kayinvalidemin çevreye duyurması surece gore bi karar alcz artk

Haklisiniz ya aslında ailelerimizden kimse karşı çıkmaz yani en başta yasnz genç daha falan derler ama sonra kararliligimizi anlrlr ha bide bize birşey olacak olsa ikinzn aileside bakar tabi bakmayacak vicdansız tipler değiller biz sadece çevrede kimse bilmesn istiyoruz Kayinvalidem çevreye duyurmayacak olsa aileler hep bir sknti olmz bilmyrm ki naparz sizlerden gorusmelerde nelr olyr daha çok bilgilendirin lütfen aklınıza geldikçe çok tesekkur edrm hepinize

Arkadaşlar bir sorum var.Uzmanın ev ziyaretine geldiği evi değiştirirsek, uzman yeniden ev ziyaretine mi gelir? Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…