Evlat ayrımı!!!

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.787
10.066
Konu kayınvalidem ve kayınpederim...
Ama daha çok kayınvalidem...

3 çocukları var
Görümcem en büyükleri
Eşim ortanca
Eşimden küçük
Kaynım....
Görümcem validenin gözünde kusursuz mükemmel insan iyi ev hanımı iyi anne vs vs.
Kaynım çok zeki çok becerikli ticarette çok iyi....
Eşim için henüz bir övgü tam duymadım.arada tamirat konusunda çok becerikli olduğunu söyler bu.

Şimdi konu şu ki.
Ben 9 senelik evliyim
Kaynım da bizden 2 sene sonra evlendi
6 yıl evli kalıp boşandı.
Ben yeni evli iken valide ve k.peder ayrıldı.
Validem hep derdi ben küçük oğlumla oturacağım bizde böyledir.
Ama gelin onu hiç istemedi bir gece dahi almadı evine misafir vs vs.
Biz eşimle kıyamadık evimizi açtık.kirada oturuyoduk bundan 2.5 sene önce.
Derken bende işe girdim ev aldık.
K pederim bütün çocuklarına para yardım etti.eşit miktarda ( evini sattı adam,kendine de ev aldı )
Valide ye de bi miktar verdi hakkı dır diye.

Biz evi topraktan aldık
Valideye de bizim alt katımızı alması için ısrarcı olduk.yakunımız da olsun istedik( kimse ile aynı evde yaşayamaz biraz aksi )
Yok dedi ora derenin içi ben ordan istemem.
Kaynım esnaf ve merkeze yakın
Eski mahalle lerinden istiyordu ve parası da yetmedi tabi
Sonra kaynım la almaya karar verdiler.
Biz tapuyu alırken de bize dediki ben size vereyim tapu parasını
Sonra siz biz alırken geri borcunuzu verirsiniz.kabul etmedik.
Neyse biz evi aldık 4 aydır oturuyoruz
Onlarda birlikte aldılar.babasından kalan mirası ve k.pedrrin verdiğini hepsini kaynıma verdi.
K.pederim de bana dediki
Validen vefat ederse o evden hak istemeyecek siniz....ben tabi bana düşmez demedim bişey.
Valide bende kalıyor çocuğuma bakıyor.6 yaşında oğlum.
Tabi kaynım bekar olduğu için
Genelde bize geliyor kahvaltıya veya yemeğe....tabiki evde olsuğum sıralar hizmet ediyorum.
Oğluma meyve suyu alsa mesela veya eve bişey hemen parasını alır.
Bu arada durumu iyi.
Eşimle ikimizin maaşından 2 bin tl daha fazla kazanıyor.
Benim işçi olarak 15günde kazandığımı
2 günde kazanıyor.ama hala ağlar param yok der.
Validem de kazanıyor ama onun ödemesi çok der.kısacası hep o fakir hep çok borcu var.biz se zengin.
Bizde kredi ödüyoruz ama inanın
Maaş ucu uca yetiyor
100 tl koyamıyorum inanın kenara.
3 kuruş eline geçse hemen kaynıma verir.dursun işte sende lazım olur.
Maaşı falan yok.
Gerçi iyiki de yok onu da verir.
Eşim işyerinden meyve suyu getirmiş
Bende poşete koydum sokakta oynayan çocuklara vericem eşimede dedim.
Bu sabah yine kaynım bizde idi kahvaltıda
Gittikten sonra valide poşette meyve sularını gördü
Dediki verseydin satardı dükkanda.
Dedimki çocuklara dağıtcam
Yine haia diyor verseydin....satıp para kazancak oğlu...
Çok ihtiycı var çünkü....

Birde kaynım şimdi bekar evde tek oturuyor
Yarın öbürgün illa evlenecek
Valide temelli onlarla yaşamaya gidecek

İstediği gelin kriteri
Kapalı olsun okumuş olsun
Meslek sahibi olsun
Fabrika!işçisi olmasın
Ben öyleyim çünkü
Hiç evlenmemiş olsun vs vs....

Demiyor ki birincisi çok canımızı yaktı insan olsun.
Benim evimde benim ekmeğimi yerken
Beni küçümseme si falan
Öyle zor ki....
Ne diyeyim eşim i sevmeyince beni de sevmiyor zaar...
Ve eşimde farkında öyle üzülüyorki
Ben üvey im heralde diyor.
Ve inanın valide haksız bile olsa
Annemdir cahil dir sen idare et modunda hep eşim.
Çünkü herşeye kusur bulan bir kadın.
Yemeğin tadına tuzuna kıvamına
Temizliğe vs....

Ne olur kimse evlat ayrımı yapmasın
Bakın eşim nerdeyse 40 yaşında ve hiçbir saygısızlığı yok.
Her yaptığımız emeği küçümseyen ve hep küçük oğlunu kayıran bir anne var ortada.çok üzülüyor ama annesi sonuçta

Birak esin dusunsun uzulecek mi kizacak mi naparsa yapsin
Ama sen evinin isine kimseyi karistirma, oyle net ve dik dur ki elleri size erismesin diyorum

Kayınvalideniz inşallah kriterlerine uygun bir gelin bulur da bir an önce gider başınızdan. Neyse ki eşiniz durumun farkında kendi evladına ayrım yapan insanın sizi sevmesi beklenemez çok kafanıza takmayın.

Size uzuldum ama esiniz adina daha uzuldum belki siz sevmeyisini kaynanadir olur oyle degip gecistirebilirsiniz ama esiniz paylassada paylasmada icinde mutlaka birikmislikleri vardir

Allah o kadibada akil fikir versin suzin fabrikada calisip kazandiginiz parayi yeyip bide ustune kucumsuyor vicdani nasil rahat ediyorsa artik

Gitmezki
Giderse alışveriş yağışacak o eve
D.gaz yakılacak
Bunlar hep para
Bizde var neden gitsin
Gerçi vicdanım el vermiyor saygısızlık yapamıyorum ben
Ama Rabbim çok büyük

Ana yüreği, adam karısından ayrılmış. Yuvası yıkılmış. Sizin bir düzeniniz var. Kimbilir oğluna bakınca neler hissediyor. Size yaptığı doğru mu değil. Ufak ufak sitemlerle kırmadan duyur bakalım ne yapacak.

Ben yeni evli iken
Kaynım bekardı canım
O zamanlarda böyleydi
Kabul etmiyor ayrım ını

görümce nerde burda. annesinin gözünde nasıl bi değerde

Eşin görüyor ya yapılanları, körü körüne savunmaya kalkmıyor ya en güzeli bu.
Her ailede böyle tipler var, annesinin yapması biraz daha tuhaf tabi ama, sen verici olduktan sonra karşındaki almasını bilir anca. Ona göre davran, arada sok lafını hiç oralı değilmiş gibi, en azından için hafiflesin.

Ben yapar oldum arada sırada açıkçası. İnsanım, bir yere kadar dayanabilirim. Benimkiler de kötü insanlar değil, beni sevdiklerini de biliyorum ama umarsızlar biraz, düşünmezler... Bi şey olsa biz yapalım biz edelim. Çünkü bizim araba benzin yakmaz, su yakar, onların durumu yoktur bizim durumumuz pek şahanedir hep.

Bırak yaptığının hayrı uçmasın, bir şey beklemeden yap. İnsanlığını bozma. Ama dediğim gibi, ufak ufak lafını sok, içine atma, ya da sinirini eşinden-çocuğundan çıkarma.

Yemeğine laf mı etti; "E bi dahakine sen yap anne" ya da uzan tabağına alacak gibi "Beğenmedinse ver anne, yumurta kırıvereyim tuzunu sen at"... Meyvesuyu mu sattıracak, "Evdeki erzağı da indirelim istersen satıversin oğlun" diye gülerek sok arada. Yoksa aynı ev içinde dolar dolar bir anda patlarsın mazallah.

Arada söylüyorum tabi ama yine yine yine aynısı
Değişme hiç yok
Sorsan mükemmel bir kadın
4 4 lük
Gelen misafir çocuklarına bile kızıyor yaramaz olanlara
Bir arkadaşım açık açık dedi
Validen yüzünden gelmek istemiyorum diye.

Sahsen kayinvalide kayinpeder elden ayaktan dussun, yatalak olsun, agir bakimlari olsun, yine de sesimi cikarmam sonuna kadar bakarim. Ama beni asagilayacak, beni begenmeyecek ha... Bir gun dahi tutmam evimde. Defolsun kendi gibi mukemmelleri bulsun.

Isin tuhafi boyle tipler sonunda en begenilmeyen gelinin/ogulun eline kaliyor. Insanlik tarihi bunun ornekleriyle dolu ama ibret almiyor kimse.

Öyle de bu çok önemli bir problem değil gerçekten bak. Anlıyorum, hani diyorsundur "Benim evimde benden çok ev sahipliğine kalkışıyor bu ne be!" filan gibisinden. En olmadı arkadaşlarının yanında alttan alta bozarsın. "Anne karışma istersen", gülerek "Ay kendi evimde ne çok ev sahipliği yapan var ilahi" filan, ne bileyim. Bire bir yaşayan sensin. Değişme bekleme zaten kemik gibidir onun karakteri artık, kaç yaşında kadın. Sen içini soğut diye diyorum.

Bu arada kayninin yanina neden yerlesmiyor? Oglu bekar iste baksin ona.

Bunlara da kimse bakmayacak biliyorum
Özellikle kaynım
Ama hayırlısı

Millet kaynananmıkı ayrım yapsın büyükbabam gitti babama verdiği yeri sattıda küçük oğluna yedirdi utanmadan bırde siZin durumunuz iyi diyorlar iyide Ada'm kaç yaşında çalışıyor birde birlik oturuyorlar köyde Nevar ne yok sattı amcam aç kalınca bizimkine dadandı kimsenin yanına kalmaz merak etme benim kaynanamda kaynıma kapalı gelin alacaktı vs vs sayıyordu aldı havasını sipariş veriyorlar tövbe haşa hayırlısını istemiyorlar

Eşin bir şey demiyor mu bu konuya kaynının sürekli gelip gitmesine falan. Bekar adam sonuçta rahatsız olabileceğini düşünmüyor mu.Ne işi var bekar kaynın her gün evin içinde? Benim eşim olsa 3. güne izin vermez mesela kıskançlığından değil abes bulur.
Siz açık mısınz bu arada acaba ordan da mı laf vuruyor kv.Hizmet etmeyin kaynınız gelince başım ağrıyor deyin yorgunum deyin yatın çocuk huysuz deyin onla ilgilenin anlar herhalde hizmet edip alıştırmışsınız...
Ayrıca o kriterlerdeki kız dul adama gelir mi, gelse de acaba havasından geçilir mi kv nin suratına bakar mı acaba...evine bile almaz. Bunu şaka yollu belirtin o sipariş uzun sürer sürse de size gelmez diye...

Yok bende kapalıyım
Açık gelin istemiyor
Halbuki insan olsun yahuuu
Kaynımm genelde ben yokken gelir
Haftasonu gelirse işte denk gelirse hizmet ediyorum
Valide hemen kalkıyor ona hizmet e
Eşim demez bişey
Kaynım öyle biri değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…