Evlat Ayrımı Olur Mu ?

Ben vicdanlı bir insanım kimsenin üzerinden otlaklanmak istemem ama şu var ki ortada birisine bir hak geçiyorsa bu büyük bir günahtır.
Diğer küçük bir eltim daha var o düğünden sonra bir daha yüzlerine asla bakmadı.Şu anda 3 yıl oldu ve hala görüşmüyorlar.Başlarda diyordum ki kız evlenir evlenmez neden kaçtı gitti.Meğersem en iyisini yapmışlar.
Bunlar öyle bir insanlar ki hayatınızda gördüğünüz en cimri insanlar.
Dükkanımıza damacana su alıyoruz müşterilere çaycıda çay hazırlıyoruz..Bize masraf çıkmasın müşterilere çeşme suyu verin diyor ( pis su )
Birgün de nişanlımla sevgili iken balık ekmek yemeye gitmiştik ve fotoğraf çekinip facebook'a koydum eltim olacak kadın bunu hemen kayınvalidemlere göstermiş ve o akşam nişamlımın burnundan getirmişler.Yok efendim biz sağlıksız olduğu için söylüyoruz da oraya vereceğiniz parayı başka bir şeye harcayın..Sorsanız 6 lira kola ile tutmadı bile..
Allah'ıma şükür nişanlımda ailemde her zaman arkamda daima destekler.Benim sessiz kalmam nişanlımı üzmemekten biraz kalp sorunu var ve ben ona hiçbirşeyi yansıtmıyorum..Birde derdi biz olmayalım..Ben onların istediğini onlara vermeyeceğim gayet efendi kibar olarak yoluma devam edeceğim ağzımda kendilerine karşı en ufak olumsuzluk duymayacaklar ama onların hiç bir istediğini yapmayacağım..
Ben 4,5 senemi verdim sevgimi verdim asla vazgeçmem.

Herseyini aldir bana lazim de alttan alma takinida asla verme oh ne guzel vallasalakmi sandilar seni herseyini aldir

Ya böyle eltilere harbiden ayar oluyorum. Kaynana yalakaları. Bu konuda hem kaynananıza hem eltinize sinir oldum. Allahtan nişanlınız aklı başında bir insan.. Birbirinize sıkıca tutunun kimsenin aranızı açmasına fesatlık karıştırılmasına izin vermeyin. Ve özellikle...Tavrınızı kv ye en başından koyun ki sonradan zor olur.. Fikirlerinizi belli edin söylemekten çekinmeyin , nişanlınıza da yazık şikayet ettiğinizde.. Siz onlara gereken cevabı vermeye çalışın. Politik olun biraz Allah yardımcın olsun canım :)

Ben bile sinir oldum burdan beri. Evlat ayrımı diye bişey var evet bizzat yaşıyoruz

Evlat ayrimi yapan anneler var benim kayinvaldem mesela allah var dugununde a dan z kadar herseyi yaptilar .dugunde takilan takilari paraI hepsini elimize verdi. Ama birsey olsa hep kizlaeini tutar asla eşimi tutmaz bir degisik bir kadin.eşim hakli bile olsa o kizlarindan yana herzaman

Hayat onlara güzelmiş hiç bişey yapma,kızın altınlarını al elinden ohhh!! Kayninin kredisinden size neymis ki,altinlarla kredi kapatiliyo? Saf gördüler seni sanırım. Herşeye tamam demissin,yüz bulmuş astar istiyolar

O zaman anladigim kadari ile sadece senin nisanlina degil, onun kardesinede ayrimcilik yapiyorlarmis. Eh o zaman büyük kaynina niye bu ayrimcilik yok? Ona niye ev, mobilya felan aliniyor? Acaba bu büyük kaynin onlarin özçoçuklari da, nisanlin ve küçük kardesi öz çoçuklari degil mi? Aileden birinin çoçuklari mi? Gerçek anne babalari vefat edip?

Yani bu denli bir ayrimcilik simdiye kadar hiç görmedim. Bunun tek açiklamasi artik nisanlin onlarin özçoçugu olmamasidir.

Ve bu arada altinlarindan sakin ama sakin bir çeyrek bile verme onlara, ve elbette nisanlin ile balayina git. Bu zamanlari ancak bir defa yasarsin. Bunun üstüne, benden nacizane bir tavsiye, asla ama asla onlardan bir igne bile isteme. "Madem cimrilir, ben onlara göstererim cimriyi, herseyi onlardan isterim" gibi bir intikam duygusuna girme. Bu insanlar vicdansizdar. Nisanlin onlarin özçoçugu olmasa bile, yaptiklarini dogrulamiyor. Sana en küçük bir igneye verseler, çok agir ödetirler sana. Küçük bir ev kiralayan, ve yavas yavas herseyi tamamlarsiniz zaten.. ha bide bunlardan uzaaak, uzaaaak bir yere tasinin :)

muhtemelen sen calısıyosn meslegin ii dıger oglunun maası düsük gelinde calısmıyoda o yüzden sana herseyi ucaza getirmeye calısıyo ama basta dedikleirni her kaynana der yani su olmasın bu olsun diye

ayrıca neden yicen takıları cnm arsa alıcam de cekil kenara vermek zorunda degilsin net ve gür bi sesle onlar bizim teminatımız bize ev alıca bi annemiz yok o yüzden ev alıcaz yada arsa alıcaz diyebilirisn bosa tatilde yeme yazık

Düşüncelerime tercüman olmuş Marjinal
Aynen söylemeyin hiçbir şey.
Altınları alacaklarını sansınlar, balayına gitmeyeceksiniz sansınlar bir anda dumur olsunlar sizde mutlu mesut yaşayın

Genel anlamda sakin,yumuşak mizaçlıysanız ondan bu kadar rahatlıkla takınıza kadar karışabiliyorlar diye düşündüm okurken. Tabiri caizse (üzerinize alınmayın)binmeye alçak eşşek arıyorlar. Hadi ucuza kaçmak istediler anlarım bunu zira çokça okuduk bdv'de bu tarz konular ama hem hiçbirşey yapmayıp hemde altınları diğer evladın borcu için istemek neyin nesi?

Yaw elti ne demektirrr???
- Ayni aileye gelmis iki gelin..
Niye herkes ayni anadan dogmaymis gibi davraniyor hic anlam veremiyorum..
Bak eltin de felancanin gelinligini giydi, bak eltin de taki takmiyor..
Eltilerle birlikte mi kesiliyor gobek bagimiz nedir yani tobe tobee..

Ve evet evlat ayrimciligi cok var,
sadece bu konu icin demiyorum genel olarak cok goruyorum ne yazik ki.
İlle sebebi de olmayabiliyor(evlatlik vs vs).

benimkinin ailesinin biraz daha kudurmus modeli sende varmis. gozlerini toprak doyursun ne diyim oha yani. Takilarini vermeyecegini bastan nisanlinla soyleyin bence. Sonra en guzel gunleriniz zehir olur. Takimi da vermiyorum istediklerimi de alicaksiniz de. Akilli olsunlar. Bunlar insan degil paraziT...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…