Evladimiz var ve bosandik simdi ne yapacagiz

duygusalnupelda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Kizlar 1 hafta oldu resmen bosanali aslinda 1 senedir ayriyiz ben ailemle o ailesiyle yasiyor.1 senede o kadar cok sey yasandi ki neye nerden baslicami bilemiyorum.oncelikle eski esim isi yuzunden vuruldu ve adam hala toparlanamadi ciddi saglik sorunlari yaklasik 8 9 aydir devam ediyor.ustune ustluk isiyle ilgili ciddi sikintilarida var bunlarda yetmezmis gibi suanda babasi yuruyemiyor.butun bunlar 1 senede oldu.bize gelince aslinda cok anlasan bir cift olamadik 6 senedir.adanin hayati telefon ve kitap okumaktan ibaret hal boyle olunca yeri geldi kizdim yeri geldi ofkelendim yeri geldi duzgunce uyardim biraz bizede vakit ayir ilgini sevgini goster bana ve evladina diye.sonuc suan bosandik ama basina onca sey geldigi halde yalvardim yakardim cok cabaladim yuvamizi tekrar kurtaralim evladimiz var yapma etme cok dedim adam nuh dedi peygamber demedi.ustelik cocuguna duskunde mahkeme gunu ben vidanim rahat bir sekilde ciktim karsisina cok dik gorunmek icin elimden geleni yaptim ve oylede oldu ama o resmen agladi diyebilirim hakim karari yazdi ve imzalari atip bosandik ama cidden kotu gorundugunu avukatim bile farketti daha sonrasinda ordan burdan baya uzgun oldugunu duydum ama bende millete kalbim soylemesede bir derede iki kez yikanilmaz diyorum ama kendi icimde o kadar ozledimki onu evimizi cocugumuzla birlikte gecirdigimiz zamanlari 1 sene aytildigimiz sure boyunca hep hayal ettim hep umut ettim onun yaralarini birlikte sarabilmek icin cok dua ettim ama olmadi.resmen bosandiktan sonra umutlarim tukendi simdi ben babaya cok duskun bir cocukla ne yapacagim ona nasil bir gelecek saglayacagim bugun gelip pismanim dese kabul edecek durumdayim cnku evladimizmin yanina bir baska adam bir baska kadin yakismaz ustelik bide akrabayiz esimle. Kimi gorsem bana onu hatirlatiryor. Ailemle birlikte baska bir sehire tasinmayi orada is guc ev vs bulup yeni bir hayata baslamayi dusunuyoruz oda cocugunu istedigi zaman gormeye gelebilir diyorum onun bundan hebuz haberi yok ama ilerde cocuguma annen seni kacirdi bana gostermedi gibilerinden doldurus yapabilirler. Butun akrabalar siz yine barisirsiniz diyor ister istemez umutlaniyorum. Bu kadar kararli olmasinin sebebi neydi herkese biz anlasamiyoruz birlessek 2 3 ay sonra yine ayni oluruz diyordu.mahkemede neden o kadar kotu oldu o zmn. Aslinda bakarsaniz hayata bundan sonra 1-0 yenik baslayacak cnku saglik sorunlari derin izler birakti onda 32 yasinda ben asla evlenmem diyor. Bunca seye ragmen nasil goze aldi bosanmayi evladina hasret kalmayi nasil goze alabildi onun buyudugunu onda eksiklik hissettirecegini bile bile nasil bu kadar radikal bir karar aldi anlamiyorum sizce bu adam pisman olurmu ben evladim icin herseyimden odun vermeye raziyim.siddet yoktu kari kiz yoktu sade ve sadece ilgisizlik sorumsuzluk vardi evliligimizde bunlari bile goze almaya raziyim cnku bende annesi babasi bosanmis bir bireyim bendeki yaralarin aynisini evladimin yasamasini istemiyorum.

eşiniz kararını vermiş ve boşanmış. çok üzülen adam barışmaya çabalardı. sadece mahkemedeki üzgün surat bişey ifade etmemeli.bence unutun artık kendi hayatınıza bakın.

çok zor bi durum kendi düzeniniz vardı kendinize göre bi eviniz vardı şimdi ailenin yanında sığıntı gibi çok zor biliyorum benzer şeyleri yaşadım bende çok ciddi üzüldüm hala çok üzülüyorum ..Allah yardımcımız olsun

hayatınızı değiştirecek bir karar boşanmak. o da bu değişimi mahkeme salonunda idrak etti zaar.
sizin yapacağınız şey çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmek ve babasıyla olduğunda da böyle olmasını ummak.
başka bir şehir yeni bi düzen evet çok mantıklı.
hakkınızda hayırlısı olsun...

Ben de cocuklu bosanan birisiyim. oglumla baska bir sehirde duzen kurduk. ilk zamanlar zor oldu ama insan nelere alismiyor ki? Cocuklar daha kolay alisiyorlar merak etmeyin. ikinci deneme deyince biz bosandiktan 4 yil sonra esim ailesini ozledigini soyleyerek geldi gorusmeye basladik. Ben de umutlanmistim ama maalesef 4 ay sonra bitti..
Baska bir sehir acilarinizi unutmaniz icin iyi bir fikir. Ben ondan 3 saat uzakliktaki bir sehirdeyim. Hakimin belirledigi gunler gormeye geliyor.

sonanda sonanda . Gorus gunleri nasil oluyor peki cocugunuz babasini ariyomu yani onda babalik modeli arayisi oluyormu acikcasi cokta cesaret edemiyorun eski esim ve ailesi ilerde annen seni bizden kacirdi falan diyeceklerdir cocugumun ilerde bana bu sekilde yaklasmasini istemem bizde ikinci kez denemistik olmadi malesef ama ben hala umutluyum cnku onca seye ragmen bende bitmedi ve oglum babasina asiri duskun bir cocuk hep onu dusunerek hareket ediyorum bida denemek gerekirse yine denerim ama nasip iste..

Çocuk 6 yaşından küçükse genelde hakimler yatılı vermiyorlar, bazısı verebiliyor ama. Belirli gün ve saatlerde baba çocuğunu görüyor. Çocuk 6 yaşından büyükse baba hakimin belirlediği belli zamanlarda yatılı alıyor. Örneğin bizimkinde her ayın birinci ve üçüncü cumartesileri saat 10 da alıp pazar günü saat 16'ya kadar. Eğer o ay 5 hafta ise 5. hafta almaya hakkı yok. Onun dışında şubat tatilinde bizde ilk hafta babada, ikinci hafta bende kalıyor. Yaz tatilinde de temmuz ayında babada kalıyor. Bayramların da ikinci günü alıp üçüncü günü bırakıyor.
Genelde görüş takvimi böyle. kiminde temmuz, kiminde ağustos oluyor. kimde 2 ve 4. hafta, kiminde de 1 ve 3. hafta.

Oğlum bu ayrılıktan etkilendi mi diye sormuşsun. Tabi ki. Erkek çocuğu baba modeli aradığı için ister istemez etkileniyor ama ben bu arayı dede ve dayı ile kapattım. Ancak şunu söyleyebilirim ki çocuklar bizden daha güçlüler inanın. Ben boşanma travmasını 3 yılda zor atlatırken oğlum benden daha çabuk toparlandı. Hatta ikinci defa denememizde de eski sistem daha iyi anne siz evlenmeyin ben alıştım dedi.

Bu arada başka bir şehirde olursa anne, babanın görüş günleri daha az oluyor bildiğim kadarıyla. Ben boşanma aşamasında şehir değiştirdim görüş günlerini hakim boşanmadan belirliyor zaten. Şehir değiştirince de ben görüş günlerini değiştirmek için yeniden başvurmaya lüzum görmedim.

Cok tesekkur ederim bizi anlatmissiniz bizdede gorus gunleri sizin bahsettiginiz gibi oglum 5 yasinda bende dayisiyla kapatmaya calisiyorum ama malesef yetmiyor cocuguma annemle babam ayri oldugu icin dedesinide nadir goruyor.3 yil uzun bir sure dicem ama bu gidisle bende o kadar uzun bir surede toparlanamayacak gibi gorunuyorum.hem normal bir bosanma asamasi gecirmedik hemde esimin ve ailesinin bana yaptigi onca seye ragmen hala gozum eski duzenimizde. Birde esimin ve ailesine yakin oturuyoruz arada akrabalikta var ve ben surekli onlardan haber duyuyorum ne yaptiklarini nereye gittigini kimlerle takildigini tabi buda beni uzuyor sirf bu yuzden belki bir kacis belki kendimi toparlama adina suan sadece dusuncede baska bir memlekete yerlesmek ama bakalim hayat bizi nerelere surukleyecek.sizin icinde en guzeli olsun insallah

Back
Yukarı