- 21 Temmuz 2024
- 50
- 47
- 37
-
- Konu Sahibi Neva Ceylin
Hayır hiç izletmedim bugüne kadar. Bilişsel ve motor becerilerinde 11. Ayda kalmış demek. Bu şekilde söylendi.Tv izlettiniz mi? Gelişim geriliğinden kastınız ne?
Bilişsel, dil konuşma ve motor becerilerinde geride kalmış. Hayır genetik olarak bir şey söylenmedi.Tam olarak hangi acilardan gelisim geriligi teshisi aldi biraz daha bilgi verebilir misiniz? Genetik herhangi bir olgudan suphe ediliyor mu?
Konuşabiliyor mu pekiMerhabalar 2 yaşında bir evladim var. Gelişim geriliği teşhisi konuldu 2 ay önce.otizm konusunda da riskli grupta yer alıyor. Hemen özel eğitim ve ergoterapiye başlattım. Ama pek bir ilerleme göremiyorum, moralim çok bozuluyor. Kısa zamanda konuşmasını beklemiyorum ama en azından algı, dikkat ve duyusal yönünden biraz ilerlemesini beklemiştim. nerdeyse 2 ay olacak. Şimdi hanımlar ben ergo yu kesip oyun grubuna mi baslatsam diye düşünüyorum. Çünkü oyun grubunda ergoterapi çalışmaları da yapılıyor. Özel egitime devam edecek tabiki. İmkanım kısıtlı, çocuğumun kalabalık ortama da girmesi gerekiyor. Evladı gelişim geriligi teşhisi almis olup şunu yaptık çok ilerledi diyen anneler var mı?
İşaret edemiyor, işaret parmağını kullanmıyor. Konuşmuyor ama göz teması çok iyi, isme bakması da aynı şekilde iyi. Komut özel eğitimden sonra daha iyi oldu. Komut dışında ben d bir fark göremiyorum. Siz özel eğitimi haftada kaç saat alıyorsunuzPardon konuşamıyor yazmışsınız şimdi dikkat ettim aynı şeyleri yaşıyoruz galiba işaret ediyormu akranlarıyla iletişimi nasıl kelime sayısı nasıl komut alması nasıl göz teması vs..bizde oyun grubuna başlattık 1.5 ay oldu bende hiç fark göremiyorum yani anlamıyorum ve çok üzülüyorum
Biliyorum muadil değil ama tam bir fayda goremedigim için arayış işte benimkisiHerhangi bir oyun grubu ,ergoterapi ve ozel egitimin yerini tutmaz. Bunlar muadil seyler degil.
2 Ay da mi sonuc beklediniz?Biliyorum muadil değil ama tam bir fayda goremedigim için arayış işte benimkisi
?2 Ay da mi sonuc beklediniz?
Ozel egitim yillar surebilecek bir surec, 2 ay denedik olmadi diyebileceginiz bir surec degil.
İlk başta yazdigim metni dikkatli bir şekilde okumadınız sanırım. Denedim olmadı hadi birakyorum demedim. 2 ay boyunca bir gram yol alamadık dedim. Woww denilebilecek bir sonuç zaten beklemiyorum. Haftanın 5 günü giden oğlum taklit becerilerinde nokta bile olsa kazanım elde edemedi. Lütfen içinizdeki tartışma isteğini bdv de giderin. Burda çocukları için hele ki özel çocukları için çözüm arayan ve hassas dönemdeki annelere saldirarark klavye delikanliligi yapmayın. Germeyin, konumu saptirmayin ve lütfen konumdan uzaklaşın. Sizin gibilere enerji harcamak istemiyorum ki buna zamanım da yok zaten. Ben, benim gibi annelere sordumOzel egitim yillar surebilecek bir surec, 2 ay denedik olmadi diyebileceginiz bir surec degil.
Kızım 33 aylık, bilişsel gelişimi 9-12 ay mertebelerinde dendi. ÇÖZGER raporu almaya uğraşıyoruz bilahare özel eğitim ve ergoterapi seanslarına başlayacağız. 31.ayda yürüdü. 1 sene civarında fizik tedavi aldık ondan evvel.Merhabalar 2 yaşında bir evladim var. Gelişim geriliği teşhisi konuldu 2 ay önce.otizm konusunda da riskli grupta yer alıyor. Hemen özel eğitim ve ergoterapiye başlattım. Ama pek bir ilerleme göremiyorum, moralim çok bozuluyor. Kısa zamanda konuşmasını beklemiyorum ama en azından algı, dikkat ve duyusal yönünden biraz ilerlemesini beklemiştim. nerdeyse 2 ay olacak. Şimdi hanımlar ben ergo yu kesip oyun grubuna mi baslatsam diye düşünüyorum. Çünkü oyun grubunda ergoterapi çalışmaları da yapılıyor. Özel egitime devam edecek tabiki. İmkanım kısıtlı, çocuğumun kalabalık ortama da girmesi gerekiyor. Evladı gelişim geriligi teşhisi almis olup şunu yaptık çok ilerledi diyen anneler var mı?
İnşallah seneye çok çok ilerlemis olur evladınız, evladim. Gercekten çok zor bir sürec. Tek başıma hem evladimla hem de bir yığın problemle bogusuyorum )boşanma süreci deyim) Devlet destekli eğitim almak için mi cozger raporu almaya çalışıyorsunuz? Peki hamilelikte bir sıkıntı yaşadınız mı? Daha doğrusu hamileliğiniz nasıl geçti?Kızım 33 aylık, bilişsel gelişimi 9-12 ay mertebelerinde dendi. ÇÖZGER raporu almaya uğraşıyoruz bilahare özel eğitim ve ergoterapi seanslarına başlayacağız. 31.ayda yürüdü. 1 sene civarında fizik tedavi aldık ondan evvel.
Tüm bu süreçler beni çok derin düşünmeye itti. İnsan kadar en yüce ve en ileri varlık, gelişim açısından ilk yıllarında bir kedi yavrusu kadar bile olamıyor. Bu yaşta hayvanların çoğu torun sahibi bile oluyor. İnsanın bu çok çok ağır gelişimi muazzam bir olay. İlmek ilmek sabır, imtihan... Hepsi beynin bir sıkıntısından kaynaklı. Beyin hücreleri kendini yenileyemiyor ancak mevcutlar nötr bölgeyi pas geçip gelişimi bir kısım üstüne almaya çalışıyor. İnşallah seneye, yavrum konuşuyor, bizi tanıyor ve anlıyor diye mesaj yazarım tekrardan. Allah herkese sabırlar versin, evlat imtihanı kolay değil. Hele bir de bizim gibi arayıp da 10 yıl sonra gelen değerli bir evlatsa...
evet, özel eğitimde en azından biraz faydası olur. hamilelikte covid oldum, tansiyon 17lere çıktı, 36.haftada sezeryanla alındı bebek, gelişimi 2 hafta önce durdu diyeİnşallah seneye çok çok ilerlemis olur evladınız, evladim. Gercekten çok zor bir sürec. Tek başıma hem evladimla hem de bir yığın problemle bogusuyorum )boşanma süreci deyim) Devlet destekli eğitim almak için mi cozger raporu almaya çalışıyorsunuz? Peki hamilelikte bir sıkıntı yaşadınız mı? Daha doğrusu hamileliğiniz nasıl geçti?