haber vermeden gelen misafirden hiç haz etmem, komşu bile olsa.
gelen misafirlerin çocuklarıyla ilgilenmemesinden hiç haz etmem, o çocuklar yatak odasına falan es kaza girmeye kalktıklarında acımam, şaplağı yerler.
cümbür cemaat misafirlikten haz etmem.
ziyaretin kısası makbuldur, kendim de kısa ziyaretler yaparım fazla oturmam.
Hepsinden...
Bir seçenek de benden : Yaramaz çocuklarıyla gelip çocuklarını başıma sarmalarından, hadi "endeniz" ablası sen ilgilen, hadi endeniz ablan bilgisayar oynatsın demelerinden daha bir huylanırım. Bir de o çocuklar takılarımı, dolabımı karıştırmazlar mı!...Çocuklarınıza bir zahmet sahip çıkın canım aaaaa.....
Aslinda misafire bisey denmez, misafirde misafirligini bilmesi gerek ama....benim yerlestirdiklerimi karistirmalari, oraya burayi elleyip biseyler kirip dusurmeleri, Şahsi/özel eşyalarımı direk kullanmalarından...aslinda bakiyorum da hepsinden rahatsiz olurum, ama tabi bisey demem, belirli bi yere kadar!!!!
hepsinden hoşlanmam
misafirsin otur oturduğun yerde :1closedeyes: çocukların meraklı meraklı esyalarımı karıştırmasında bılgısayarı açmasından çok rahatsız oluyorum en iyisi bana kimse gelmesin :lepi:
Kesinlikle hepsi
Ama en çok sinir olduklarım;
İzinsiz yatak odama girmeleri,eşyalarımı karıştırmaları,
Hatta bu karıştırdıkları eşyalarımı kırmaları(bknz. süpürge,fiskos)kötükedihüso
Hee bi de çat kapı cümbür cemaat gelmeleri
hepsiiiiiii
vede yaramaz çocuklara sinir olurum. bu ne bu ne bu ne ağızları üstüne gitmez ne konuştuğumuzdan anlarız nede oturduğumuzdan. hatta bi arkadaşım kayınvalidemlerin bize ilk kez geleceğini bile bile çocuğunu aldı geldi ve okadar yaramazki doktor rapor vermiş çocuğa hiperaktif diye. bile bile aldı geldi çocuğunu çocuk kaynanamın kulağına öle bağrıoduki ogün bissürü utanç yaşamıştım arkadaşımın sayesinde. (bu arada kendisi davetsiz geldi)
bunların hepsi çok rahatsız edici şeyler
ama en başta yatak odama girilmesinden nefret ederim eşiminde bu konuda hassasiyeti vardır yatak odası kişinin mahremiyeti vardır ne alaka yatak odasına girilmesi hiç anlamam
bide
vitrin çekmecelerimi ne demeye karıştırsınlar ki bundan da uyuz olurum
evime gelen misafir kendi evindeymiş gibi rahat olsun isterim rahatda ederler ama herşeyin bi sınırı olmalı değil mi
kişilerin mahremiyetleri taciz edilmemeli
misafir evin bereketidir tacıdır Allah kimseyi misafirsiz koymasın ama habersiz gelen misafiride hiç sevmem bi ara sonra gel değil mi insanlık hali herşey olabilir :mymeka:
bunların hepsinin de yapılmasından hoşlanmam doğrusu.:1no2:
..birde öğünlerini bedavaya geçirmek isteyen tipler vardır ya..ne yersem ne içersem kardır diye düşünürler.. nefret ederim o tiplerden ..öyle birisi musalla olmuştu bana salak gibi sömürüldüğümü geç anladım biraz -tatlicadiarzu-.neyse sonra hiç yüz vermeyince anladı sanırım o huyunu bende uygulamaktan vazgeçti..kaydirigubbakcemile3
sonradan aklıma bişey daa geldi onu yazmazsam kusur kalır valla..
yaff bozulduğum şey sen git pahalı pahalı kremleri al ..sonrada gelen misafirin çocuğu annesi lak lak yaparken yatakodana girip o kremleri oraya buraya sürüp bitirsin :mymeka:.maalesef başıma geldi ve şimdi hatırlayınca nasıl kudurdum anlatamam ..kötükedihüsoneyse relax oluyum bari bebemide sıkıntıya sokacam şimdi..
tabıkı hepsı bırde cocuklarıyla ılgılenmeyenlere cok kızıyorum oylekı gelen kışının cocuklarını takıp etmekten konuşmalarımı gecıştırıyorum uzun surede o kışıye gıtmıyorum nerelerdesın dıye soruluncaya kadar
valla listedekilerin hepsi ama en cok dolaplarimin karistirilmasi ve herseyin didik didik olmasi..ozellikle misafir cocuklari bunu cokca yapiyor, bir de ustune ustluk misafirin bu konuda cocugunu uyarmamasi beni daha da delirtiyor.
yukarıdaki şıkların hepsi diyebilirim...fakat misafirdir misafire karşı hoşgörülü bir insanımdır genelde ...benim üzerinde durduğum başka bişey var ...misafirliğe gidiyorsan evin kadınıylada erkeğiyle de konuşmasını bileceksin...size çok karşılaştığım bi durumu anlatayım yukarıdaki anket vız gelir bunun yanında....bize gelen misafirlerin çoğu (çok yakınımız değillerse yada bikaç samimi görüştüğümüz aileler dışında) konuşma konusu tektir...bir hastalık atılır ortaya yada kullanılan bi ilaç yada kötü bir hastane anısı ...saatlerce sorulur konuşulur şikayetler belirtilir ...eşim mecburen anlatır sonuçta mesleği (doktur bey oluyo kendileri) ...fakat ben bu misafirlerin kaldığı süre boyunca çay ikram eden meyve tabaklarını getirip götüren çoğu vaktini de mutfakta geçiren biri olarak sıkılırım...yaptığım şeyde iadeyi ziyarete gitmemektir...kimisi anlar kimisi anlamaz gelmeye devam eder...
tamam hasta olan insan yada yakını hasta olan insan tabiki çok üzülür tabiki çareler arar..fakat herşeyin bir ölçüsü var değil mi...sonuçta ev muayenehane değil hastane değil... yani dikkat etmek lazım bazı şeylere...fazla uzatmamak insanları sıkmamak