Evinde Bitki Yetiştiren Veya Bilgisi olan Var Mı ? (Resimli)

anniebannanie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2019
48
58
38
27
Merhaba arkadaşlar bitkimi 1.5 sene evvel annem bana ev hediyesi olarak vermişti. İlk bir sene cok güzeldi mevsiminde cicekler actı Fakat son zamanlarda derslerimin aksaklıgından yeterince doğru ilgilenemedim. Cicekte acmadı birde üstüne yerini çok severdi yerini degiştirdim bilinçsizce iyice küstü hasta oldu yapraklarında sıkıntıları var. Ben türünü vs bulamadım internette nasıl tedavi edilmeli bilmiyorum son 2 haftadır ilk defa sıvı gübre kullanmaya başladım sizce problemi ne olabilir ? Ne durumda gözüküyor? Ayrıca kendisi bu sene içerisinde 3 kere saksısında yavruladı şimdi baktım yine minik tomurcukları var. Çiçek açmamasının sebebi bu olabilir mi ?

Eklentiler

• C1B07925-997A-4EEE-B43B-0F352B1E6C0E.webp
    C1B07925-997A-4EEE-B43B-0F352B1E6C0E.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 87
  • 68D850A0-B8FD-47C9-8B87-1FE4BBD61AA1.webp
    68D850A0-B8FD-47C9-8B87-1FE4BBD61AA1.webp
    47,4 KB · Görüntüleme: 96
  • 6D9397BF-1985-4828-9303-527EEC2A5708.webp
    6D9397BF-1985-4828-9303-527EEC2A5708.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Suya aspirin kırıp toprağına ver. Ara ara yeşilliklerine de sık. Veyahut soda verebilirsin aynı şekilde. Gübreyi direk üstüne değil toprak içerisine atılacak. Kuş pisliği de iyi geliyor, bulabilirsen. Ondan ziyade yerini değiştirebilirsin, saksıda sıkıntı yok. Yapraklarını muz kabuğu ile temizle. Çok hasta olanları temizlemelisin. Toprağa yumurta kabuğu blenderdan geçip koyabilirsin. Son olarakta torflu toprak çok verimli oluyor. Hava da alıyor.

Suya aspirin kırıp toprağına ver. Ara ara yeşilliklerine de sık. Veyahut soda verebilirsin aynı şekilde. Gübreyi direk üstüne değil toprak içerisine atılacak. Kuş pisliği de iyi geliyor, bulabilirsen. Ondan ziyade yerini değiştirebilirsin, saksıda sıkıntı yok. Yapraklarını muz kabuğu ile temizle. Çok hasta olanları temizlemelisin. Toprağa yumurta kabuğu blenderdan geçip koyabilirsin. Son olarakta torflu toprak çok verimli oluyor. Hava da alıyor.

coook tesekkur ederim :KK200::KK200:

Bitkiniz Guzmania'ya benziyor, çiçek açtığındaki görüntü bu mu?
IMG_0066.webp

Bu tip salon çiçekleri biraz narindir yer değişimini pek sevmezler, sulama işlemleri aynı gün aynı saatlerde olsun isterler, yaprakları mineral ve vitamin eksikliğinden bu hale gelmiş olabilir, toprağındaki yavruları ayırmak gerekir ama ayırma, saksı değişimi işlemleri çoğunlukla baharda yapılmalıdır, bitkiniz eğer guzmania'ysa yavruları ana gövdenin yarısı olana kadar aynı saksıda tutup baharda ayırırsınız, ayrıca küçük yaprak bitlerine karşı haftada veya 10 günde bir yaprakları nemli bezle silin veya direkt duş altında yaprakları yıkayın, yaprakların yıkanarak veya silinerek temizlenmesi hava almasını sağlayacağından toparlanmasına yardımı olur.

Bitkiniz Guzmania'ya benziyor, çiçek açtığındaki görüntü bu mu?
Eki Görüntüle 2286362

Bu tip salon çiçekleri biraz narindir yer değişimini pek sevmezler, sulama işlemleri aynı gün aynı saatlerde olsun isterler, yaprakları mineral ve vitamin eksikliğinden bu hale gelmiş olabilir, toprağındaki yavruları ayırmak gerekir ama ayırma, saksı değişimi işlemleri çoğunlukla baharda yapılmalıdır, bitkiniz eğer guzmania'ysa yavruları ana gövdenin yarısı olana kadar aynı saksıda tutup baharda ayırırsınız, ayrıca küçük yaprak bitlerine karşı haftada veya 10 günde bir yaprakları nemli bezle silin veya direkt duş altında yaprakları yıkayın, yaprakların yıkanarak veya silinerek temizlenmesi hava almasını sağlayacağından toparlanmasına yardımı olur.

Evet sanırım bu, cicekleri tam böyle degil daha ufak ama bu renkteler. Coook tesekkur ederim sulama düzeni ve yer degisikligi küstürdü sanırım simdi bütün dikkatimi verdim en sevdigi yerinde asla degistirmiyorum epey toparladı yaprakları. Cok tesekkur ederim tekrar :KK200: :KK200:

Evet sanırım bu, cicekleri tam böyle degil daha ufak ama bu renkteler. Coook tesekkur ederim sulama düzeni ve yer degisikligi küstürdü sanırım simdi bütün dikkatimi verdim en sevdigi yerinde asla degistirmiyorum epey toparladı yaprakları. Cok tesekkur ederim tekrar :KK200: :KK200:
Rica ederim, çiçeğinizin toparlanmasına sevindim:KK36:

Back
X