- 22 Aralık 2014
- 5.333
- 3.990
-
- Konu Sahibi usuyenprenses
Allah razı olsun babam üniversiteye gittiğimde her gün aradı sağolsun da ne bileyim yaptıkları zoruma gidiyor evlendikten sonra değerimi anlar.Canım benim de babamla çok problemlerim oldu, ne yapsam yaranamadım. Eve kapatması, hakareti vs. hiç bir şeyini görmedim ama bir kere sırtımı sıvazlayıp halimi hatırımı sormadı(onun için olmayan bir kişiyim), ben de hep çok özendim başkalarına. Yüzüme bile bakmaz hiç bir nedeni de yok, ben onun her zaman gönlünü hoş etmeye çalışırım. Şimdi evliyim başka bir ülkedeyim annemle konuşuruz neredeyse her gün Skype yoluyla ancak babam kenarda oturmasına rağmen bir kere gelip selam vermedi ben bir şeyler deyince de beş karış suratla yarım ağız laf söyler. Bana kırgın falan da değil yani beni adam yerine koymuyor. Küçükken lisedeyken bile ağlar dururdum hep özenirdim babasından bahsedenlere, tanıdığım erkeklerde de hep baba figürü aradım. Şimdi ne oldu o orada ben burada, bir şeyin değişeceği yok. Artık ben de akışına bıraktım, görmüyorum da. Sen de kendi yolunu çiz, hakkında hayırlısı olsun, en azından annen var.
şu lafına takıldım,Allah razı olsun bızı aç bırakmadı,o sneın baban bir de açmı bıraksaydı,buna mecbur sıze bakmaya,lutfumuş gıbı söyledınde tepem attı,her annenın babanın görevıdır o mecburdur,
ben çok üzülüyorum aklımdan hiç çıkmıyor bu durumbaban yaptığı zorlama evliliğin acısını sizden çıkarmış maalesef...
kim olsa üzülür tabi... ama sen kendi evliliğinle bağdaştırma bu işi... sen evlenip gittikten sonra baban değişmeyecek sonuçta... nişanlına da haksızlık etme...ben çok üzülüyorum aklımdan hiç çıkmıyor bu durum
zaten nişanlımla kavga ettik ayrıldık her şey iyice kötüye gidiyorBabanızın düzelip düzelmeyeceğini bilemeyiz. Sizin şuanda birinci derece önemli hayatınız nişanlınız ve siz. Temelleri sağlam bir evlilik olsun istiyorsanız daha önem vermelisiniz ilişkinize. Şimdiden ilgi konusunda üstüne giderdeniz ki zaten ilgiliymiş evliliğimiz içerinde bu büyük problem haline döner.
Terapiye gitmeyi düşündünüz mu hiç ? Sohbet etmek, işinin ehli birinin bakış açısını dinlemek size iyi gelebilir. Evlilik içinde hazırlık olur bu süreç.
sürekli üstüne gidiyorum onun beni 2 saat aramasın işleri yoğun olduğunu biliyorum kızıyorum buna engel olamıyorum ne yapıcamkim olsa üzülür tabi... ama sen kendi evliliğinle bağdaştırma bu işi... sen evlenip gittikten sonra baban değişmeyecek sonuçta... nişanlına da haksızlık etme...
yıllarca şahit olduğun durumlardan dolayı psikolojin bozulmuş tabi ama bunu düzeltmek de senin elinde... nişanlınla konuş bu durumu... eminim sana yardımcı olmak isteyecektir..sürekli üstüne gidiyorum onun beni 2 saat aramasın işleri yoğun olduğunu biliyorum kızıyorum buna engel olamıyorum ne yapıcam
yardımcı olmaya çalışıyor ama o da babasından çok dayak yemiş ne kadar sağlıklı yardımcı olabilir ki şimdi kavgalıyız ayrıldık ne yapacağımı şaşırdımyıllarca şahit olduğun durumlardan dolayı psikolojin bozulmuş tabi ama bunu düzeltmek de senin elinde... nişanlınla konuş bu durumu... eminim sana yardımcı olmak isteyecektir..
yavrum merak etme bende o lafları duydum,babasız büyüdüm,annenın ve annelerimizn cahılı,anneler evlatlarının katılleri,el ne der dıye içne döven sorumsuz kocalarına ki gerçekte taptıkları köle oldukları kocalarına evlatlarının mahkum edip evlat katılı oluyorlar nasılmı,bak hiçbirmiz doğru ınsanları sevıyormuyuz?sağlıklı ilişki kururyormuyuz,yada evlilikten kokrtuğumuz için evlenmıyoruz,işte bu cınayet,yada en kötü adama varıyoruz,bundan kurtulmak için,ahanda ömrünün katiliama annem hep öyle söyler aç mı bıraktı başkasına muhtaç mı etti başkası gibi dövmüyor diye ne bileyim işte beterin beteri var
e o da babadan dayak yiyerek büyümüşse seni en iyi onun anlaması lazım...yardımcı olmaya çalışıyor ama o da babasından çok dayak yemiş ne kadar sağlıklı yardımcı olabilir ki şimdi kavgalıyız ayrıldık ne yapacağımı şaşırdım
haklısın o da kötü olmayalım istiyoryavrum merak etme bende o lafları duydum,babasız büyüdüm,annenın ve annelerimizn cahılı,anneler evlatlarının katılleri,el ne der dıye içne döven sorumsuz kocalarına ki gerçekte taptıkları köle oldukları kocalarına evlatlarının mahkum edip evlat katılı oluyorlar nasılmı,bak hiçbirmiz doğru ınsanları sevıyormuyuz?sağlıklı ilişki kururyormuyuz,yada evlilikten kokrtuğumuz için evlenmıyoruz,işte bu cınayet,yada en kötü adama varıyoruz,bundan kurtulmak için,ahanda ömrünün katili
yok ben çalışıyorum zaten babama da çok para verdim babama muhtaç da değilim de işte babadır sonuçtaokumuyor musun? benim kendime yaptığım en büyük iyilik okumak oldu. okurken üstelik çalıştım yani çok fazla aileme muhtaç olmadım. zaten meslek sahibi olunca da kendi hayatını yaşama özgürlüğün oluyor. maddi bağımlılık kötü bişey tabi. sende okuyup bir meslek edin.
zaten nişanlımla kavga ettik ayrıldık her şey iyice kötüye gidiyor
aslında gitsek iyi olur sürekli tartışıyoruz o da babasından şikayetçi psikolojim bozuldu falan diyor inşallah her şey hallolurEe nereye kadar gidecek böyle prenses. Bir yerde hayatınızı toparlamanız gerek ve evlilik hayatı öyle kolay bir hayat olmadığı kadar güzel taraflarıda çok fazla. Bu guzel kısmını yakalamak istiyorsanız temelden sağlamlaştırmanız gerekiyor.
Neden beraber bir terapiye gitmiyorsunuz ?
Aileden şiddet gören çocuklar ya omurlerince ellerini kaldırmıyorlar ya da tamamen şiddet yanlısı oluyorlar. Bu tarafını unutmayın.
En azından bu terapide karşılıklı durumlarınızı değerlendirirsiniz.