Evimizde huzur yok ne yapabilirim ?

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.333
3.990
Yıllardır çok bunaldım artık sizinle paylaşmak istiyorum çözümü olmasa da rahatlarım.Annemle babam her gün kavga ediyor her konuşmalarında istisnasız kavga çıkıyor annemle babam teyze çocuğu severek değil ailelerin zoruyla evlenmişler annem çok saf kalpli bir kadın kendi halinde namazında kuranında tek kötü huyu temiz olmaması babam da çok titiz babam her gün alkol alıyor eve geç geliyor bu yaklaşık 12 yıldır böyle daha öncesinde sorun yoktu babam bizim dışarıya çıkmamıza izin vermez akrabalarımıza bile rica minnet zor gideriz her pazar kendisi dışarıya gezmeye gider ama yazın bile bizi pazar günü eve tıkar akrabalarımla evlerimiz yan yana onlar hep birlikte her pazar denize pikniğe gider biz bakarız yaşım 24 belki çocukça gelebilir ama içimde ukte bize nasılsınız diye hiç sormaz hep bağırır konuşsak gülsek bir susun ne konuşuyorsunuz ne gülüyorsunuz diye azarlar misafir geldimi hep bize bağırır rezil eder ama bize paranızı veriyorum aç mı bırakıyorum benden ne istiyosunuz der Allah razı olsun aç bırakmadı ama ben aç kalsaydım da babam beni elimden tutup gezmeye götürseydi babasıyla iyi anlaşan kızlara hep imrenirim hala özenirim işte böyle sürekli huzursuzluk var evde babam düzelmez mi bu saatten sonra hep dua ediyorum ama ayrıca nişanlıyım bilenler vardır evliliği de bir kaçış olarak görüp yanlış karar vermek istemiyorum babamdan ilgi görmediğimden ilgi gösteren nişanlımla hep daha fazla ilgi istediğimden kavga ediyoruz onu da çok bunalttım

Sizden kücük kardesiniz varmi? Yani cocuklar icin mi beraberler? Annenizi alin kendinize kücük bir ev tutun. Kafanizi dinleyin artik.
Sanirim calisiyorsunuzdur?

sizde anneninizi alıp çıkın dışarı gezin, ona da karışır mı, sizde kabullenmişsiniz babanızın tutumunu ve değişmemesi bunca zaman normal, temizlik konusunda bişey diyemeyeceğim o konuda babanız haklı olabilir, ev temizliği sanırım dediği şey, yani sizin yerinizde olsam evimi temizler, sonra annemi alıp gezmelere giderdim

akraba evliliği nekadar yanlış...boşanmamalarındaki sebeplerden biride akraba olmaları...
çokta yapacak birşey yok..sen anne babanı ssev..beben nekadar uzak olursa sen okdar yakın ol ona..git sarıl öp...oda seni çok seviyordur eminim..

Babanin gostermedigi ilgiyi esinden bekleme canim benimde babam sevgi gostermezdi dayak yiyerek bi kere canim bile demeden buyudum evlendim esimden bekledim ondanda bekledigim gibi goremedim babanin boslugunu kimse doldurmaz esim simdi ogluna deli oluyo demek baba boyle olurmus diyorum onlari gorunce

Sizden kücük kardesiniz varmi? Yani cocuklar icin mi beraberler? Annenizi alin kendinize kücük bir ev tutun. Kafanizi dinleyin artik.
Sanirim calisiyorsunuzdur?
ben en büyüğüm 2 tane daha kardeşim var babam evden defolun gidin dediğinde anneme çok dedim annemde çalışıyor ben de iyi kazanıyordum annem gelmedi millet ne der dedi boşver ne dediklerini dedim bir ara ev bakmaya çıktık babam peşimizden geldi eve geri getirdi

siz ne yapmayın gerektiğini biliyomuşsunuz zaten ama yapamamışsınız

cok zor bir durum. babanizla hic konustunuz mu bunlari? Veya anneniz? kardeslerinide sevgisiz birakiyor sanirim?
Yani benim babamda aslinda biraz soguk duran bir adam. Mesela sarilinca cekil diyordu falan ... ama sevmediginden degil.. kendi babasindan görmedigi icin :) Bende kafama koydum onu bi güzel yumusattim. Simdi Pamuk gibi masallah
Sizce babanizin yapisi mi öyle? Yoksa sizden mi yani ailesinden mi rahatsiz oluyor?

yok izin vermiyor gezmeye gitmemize ayda bir kere belki

lafta seviyor

insan bekliyor işte

okuyunca çok etkilendim ve üzüldüm. benim babam da böyleydi hatta biraz daha fazlası.
değişiyorlar ama iş işten geçince. bazıları da değişmiyor her insan bir olmuyor tabi. ben evlendim bana karşı yumuşadı mesela hiç eskisi gibi değil neler yaşattı bana halbuki ve şimdi nasıl. annemi hasta etti şimdi ona karşı da iyi.
benim babam kötü bir çocukluk dönemi yaşamış mutsuz bir ailede büyümüş bastırılmış her şeyi ve tüm duygularını bizden çıkardı.
kendi sorunlarının çözseler içlerinde iyileşirler aslın ama bu tip insanlar genelde sorunu dışarıda arar hatta sorun yoksa yaratır.
yardım alabilirseniz çok daha iyi olacaktır ama kabul etmezler.

Canım selam. 38 yaşımdayım. Benim babamda alkolikti. Çok çektik. Herkes gezer eğlenirdi biz evde hapis kalırdık. Kendi birahanelerden çıkmazdı akardı gecelere bizde evde hapis sonra gelir bir güzel sıra dayağı içmiş ya hani? Kemerlerle girerdi bize Allah affetsin yinede babamdır kotu olmasını istemem. Belki vucuttaki morluklar geçti ama ruhumuzdaki yaralar hala aynı durur. Ne yaptım? Sırf babamdan kurtulayım diye 23 yaşımda evlenip gitmek istedim. Hemde eşim farklı bir ildeydi. Ailesinin huyunu suyunu bilmeden tanımadan etmeden ailesini evlendim. Başka ile gidersem babamdan kurtulurum dedim. Oraya gittik ailesinden çok çektim eşimin. Psikolojimi mahvettiler beni dışladılar yok saydılar. Çünkü onlar oğullarına başka kız istiyorlardı kendi kültüründen....halada sevmezler beni. Sahte gülüşler var yuzlerinde ama ben yemem! Bende onlara yüz vermiyorum zaten artık.
Ne oldu o ilden de kaltık yurt dışına geldik. Onların soğukluğu yok saymaları yüzünden. Kader ordan oraya attı. 17 yıldır da gurbetlik çekiyoruz. Eşim iyi insan ama çok şukur ne kadar hataları olsada bana idare ediyoruz.
Sakın babandan kurtulmak için evlenme sakın. Bak senin yaşadıklarını yaşamış biriyim sakın acele karar verme. Şimdiki aklım olsa okurdum okurdum okurdum kurslara git. Meslek al eline paranı kazan annene de destek olursun. Yükselmeye çalış mesleğinde. Sakın evlenme hemen...

Evet aynısı. Bende sizler gibi yaşadım
Benim babamda hep ailesinde yok sayılmış,hor gorulmuş,sevilmemiş,kimse değer kıymet vermemiş. Çok küçük yaşlarda başlamış alkole...olan bize oldu tabi. Onun o acısını hep biz çektik

kabul etmez ne zaman değişecek değişsin istiyorum çok

tamam canım çok teşekkürler samimi olduğun için Allahtan babamda dayak yok nişanlımın ailesini çok iyi tanıyorum aynı mahallelerdeyiz zaten o konuda sıkıntı yok da ne bileyim kafam karışık

babam ailesinden sevgi görmüşde bir insan ne zaman birahane açtı arkadaş çevresi değişti o da değişti

Canım benim de babamla çok problemlerim oldu, ne yapsam yaranamadım. Eve kapatması, hakareti vs. hiç bir şeyini görmedim ama bir kere sırtımı sıvazlayıp halimi hatırımı sormadı(onun için olmayan bir kişiyim), ben de hep çok özendim başkalarına. Yüzüme bile bakmaz hiç bir nedeni de yok, ben onun her zaman gönlünü hoş etmeye çalışırım. Şimdi evliyim başka bir ülkedeyim annemle konuşuruz neredeyse her gün Skype yoluyla ancak babam kenarda oturmasına rağmen bir kere gelip selam vermedi ben bir şeyler deyince de beş karış suratla yarım ağız laf söyler. Bana kırgın falan da değil yani beni adam yerine koymuyor. Küçükken lisedeyken bile ağlar dururdum hep özenirdim babasından bahsedenlere, tanıdığım erkeklerde de hep baba figürü aradım. Şimdi ne oldu o orada ben burada, bir şeyin değişeceği yok. Artık ben de akışına bıraktım, görmüyorum da. Sen de kendi yolunu çiz, hakkında hayırlısı olsun, en azından annen var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…