Evimizde bahar temizliği var

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
45.260
162.523
798
Madem bahar temizliği yapacağız ozaman inceliklerini paylaşalım:34:
Listelerimizi yapalım

Son düzenleme:
Evin en temiz, en hijyenik olması gereken yerlerinden birisi şüphesiz mutfak. Gün içerisinde yapılan yemekler etrafa bıraktığı dağınıklıkların yanında, hemen temizlenmezse çıkarmakta zorlanacağız kötü lekelere sebep olabilir. Bu yüzden günlük mutfak temizliğini ihmal etmezken, ayda bir de mutfak dolaplarının içleri temizlenmelidir.
Evin en temiz, en hijyenik olması gereken yerlerinden birisi şüphesiz mutfak. Gün içerisinde yapılan yemekler etrafa bıraktığı dağınıklıkların yanında, hemen temizlenmezse çıkarmakta zorlanacağız kötü lekelere sebep olabilir. Bu yüzden günlük mutfak temizliğini ihmal etmezken, ayda bir de mutfak dolaplarının içleri temizlenmelidir.

Özellikle mutfak dolapları temizlenirken üzerinde lekeler kalsın istemiyorsanız ve dolaplarınız ahşapsa, ahşaplar için özel temizleyiciler tercih edilmelidir.

Mutfakta en çabuk yağlanan ve temizliğine dikkat edilmesi gereken bir diğer bölüm ise mutfak ocakları, krem temizleyiciler ve bir mutfak süngeri yardımıyla temizlenmelidir.

Buzdolabı, fırın, küçük ev aletleri temizlenirken öncesinde fişleri çekilmelidir.

Fırını temizlerken raflarını çıkardıktan sonra 800- 900 derecede ısıtarak yağların toza dönüşmesini bekleyin. Böylelikle zor çıkan yağları temizlemeniz daha kolay olacaktır.

Bakteri oluşumunu engellemek ve besinlerinizi sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilmek için buzdolabınızın içini de temizlemeyi ihmal etmeyin. Öncelikle rafları çıkarıp, termostatını kapatın. Ardından dolabın içini tamamen boşaltın ve sünger yardımıyla temizleyin. Temizleme işleminiz bittikten sonra havlu ile kurulayın.

Her temizlik sırasında lekelerin kalmaması için tezgahınızı silmeyi unutmayın.

Mutfak mobilyalarınızda lekenmelerle karşılaşmak istemiyorsanız kesinlikle krem ve toz temizleyiciler kullanmayın.

Çelik yüzeylerin parlak ve temiz bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız özel çelik parlatıcılarını tercih edin.

Dolaplarınızın uzun ömürlü olması için ıslak tabak koymamaya özen gösterin. Islanan ahşap tabanlar su ile kabararak hasara yol açacaktır.
Alıntıdır

Son düzenleme:
Ben bu sene bahar temizliği yapamıyorum :14: Önümdeki basket topu nedeniyle :1:
Sizler de habire bahar temizliği konusu açıyosunuz, içim gidiyo valla :27:

Ben bu hafta başlayacağım inşaallah:9:Sende sonbaharda kış için temizlik yaparsın:29:

Ooh ne güzel:21: Yok yaav, bahar temizliğinin yeri başka, tüm camları açıyosun püfür püfür esiyo ortalık, günlük güneşlik:32:

Sonbahar hiç öyle mi:31: Etraf kararmaya başlıyo:31:

Ooh ne güzel:21: Yok yaav, bahar temizliğinin yeri başka, tüm camları açıyosun püfür püfür esiyo ortalık, günlük güneşlik:32:

Sonbahar hiç öyle mi:31: Etraf kararmaya başlıyo:31:

Haklısın canım:9:Uyku setlerini ,hazır yorganları,battaniyeleri yıkıyorum şimdi sonra yavaş yavaş hızlanacağım:21:

Aman n topiğme kimler gelmiş:38:hoş geldiniz maxi güzel anne nevosum gelmiş :38:

Hoşbulduk canım:16:
İşlere başlıyoruz:9:Duvarlar,camlar,perdeler,dolaplar ,yataklar çok iş var:43:Ama sonrasındaki rahatlık,temizlik ohhhhhhhh missss:52:
Öyle canım yapasak rahat edemiyeceğiz:30:
Sen başladın mı temizliğine canım:38:

Canım istesemde istemesemde etdeki tadılat tan dolayı yapmak zorundayım bende gelecek hafta stard ediyorum :29:

Canım istesemde istemesemde etdeki tadılat tan dolayı yapmak zorundayım bende gelecek hafta stard ediyorum :29:

Yok canım olmaz mutlaka yapacağız:9:Ama ne kadar derin olur onu yaparken göreceğiz:9:Cumaya perdeler gelecek akşam ya gündüz camları sileyim akşam gelince takayım yada cumartesi eşim evdeyken yapayım karar veremedim:9:Evde yalnız cama çıkmaktanta korkuyorum:30:

Son düzenleme:

Aaa, sizin tadilat bitmedi mi daha:26:

Yok canım olmaz mutlaka yapacağız:9:Ama ne kadar derin olur onu yaparken göreceğiz:9:Cumaya perdeler gelecek akşam ya gündüz camları sileyim akşam gelince takayım yada cumartesi eşim evdeyken yapayım karar veremedim:9:Evde yalnız cama çıkmaktanta korkuyorum:30:

O zaman eşin evdeyken sil camları canım, hem cumartesiye enerji toplamış olursun cam silmek için:1:
Camlarınızı nasıl siliyosunuz kızlar?
Ben suyun içine sirke katıyorum, önce bulaşık süngerinin teliyle her tarafını ovup, normal bezle de üstünden geçiyorum. Sonra kuruluyorum. Sanki arada cam yokmuş gibi oluyo, yaa bu sirke süper bişey:27::27:

Aaa, sizin tadilat bitmedi mi daha:26:

O zaman eşin evdeyken sil camları canım, hem cumartesiye enerji toplamış olursun cam silmek için:1:
Camlarınızı nasıl siliyosunuz kızlar?
Ben suyun içine sirke katıyorum, önce bulaşık süngerinin teliyle her tarafını ovup, normal bezle de üstünden geçiyorum. Sonra kuruluyorum. Sanki arada cam yokmuş gibi oluyo, yaa bu sirke süper bişey:27::27:

Benim sağım solum belli olmaz o günki ruh halime göre artık:1:
Ben sirkeyle silmiyorum:26:Deneyeyim bu kez:34:
Ben önce 1 kova deterjanlı su ile tozunu,kirini alıyorum sonra cam sil ile bir daha siliyorum:9:

Benim sağım solum belli olmaz o günki ruh halime göre artık:1:
Ben sirkeyle silmiyorum:26:Deneyeyim bu kez:34:
Ben önce 1 kova deterjanlı su ile tozunu,kirini alıyorum sonra cam sil ile bir daha siliyorum:9:

Nevoşcum, ben de hep çamaşır suyu, deterjanla falan silerdim. Sirkeyi kullandığımdan beri, camlara deterjan kullanmayı bıraktım, o kadar güzel oluyo ki mutlaka dene:34:. Cam sil falan hikaye:27:

Kızlar tektek cevap yazamadım kusura bakmayın:38:
Musayit olusam gelip acısını cıkaracağım:27:
Ustalar evden bi çıksın:27:

Son düzenleme:
Kızlar elma dersem çık armut dersem çıkma hadı göreyim sizleri bahar temizliği var evlerimizde bekliyorum pırıl pırıl yapalım:66::66::66::66::66::66::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::21::21::21::21:elmaaa kızlar hadi bakalım cıkın ortaya:52::52:

tesadüf dolasırken gordum bu topıgı tamda evımde tadılat baslamak uzereyken buldum ne guzel herkes bahar temızlıgı yapıyor benım camlarım degsıık arkdaslar ve sonrasında badana boyaya gırısıcem en son temızlıgıe geldıgınde konu kalıyorum napayım karar veremedım gecen sene evıme dogal gaz dosenmıstıve sonrasında temızlıgı tek basıma yaptım :( ama ınsanlıktan cıkmıstım sımdı bu tadılattan sonra temızlık fırması cagırmayı dusundum sızın kadar cesaretlı degılım :( aslında temızlık yapmaya bayılırım domestos vazgecılmezımdır :) ama korkuyorum bu sefer sıze danısmak ıstedıgım temızlık fırması cagıran varmı evınıze hıc normalde ayda bır gelen bayan bu tarz ıslere gelmek ıstemıyor gelıncede macburen 2 gun gelıyor temızlık fırması ıle aynı ucrete gelıcegını dusunuyorum ve bır gunde bıtsın ıstıyorum temızlık ısım evımdekı yer doseme fayans oldugu ıcın derz aralrını oyle bır fırmanın daha guzel temızleyecegını duusnuyorum bana bu konuda fıkır verırmısınız?

Back