• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimiz misler gibi koksun:)önerilerimizi paylaşalım

mesitef

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2012
66
1
0
İstanbul
selam kızlar bu aralar kokulara takmış durumdayım:)
konuda birbirimize önerilerde bulunalım.
evimizde ne spreyler kullandığımızı veya kendi bulduğunuz değişik fikirlerde olabilir.

mesela ben evimin hol kısmında spreyim var yarım saatte bi eve miss kokusu yayılıyor:)
yatak odamda fısfıslı oda spreyim var kendim her temizlikten sora odalara sıkarım:)
tuvaletimde ve banyomdada var :)
banyomda kokulu sabunlardan var ama bunlarda biyere kadar kokusu kalıcı oluyo uçuyo zaman soonra
daha kalıcı şeyler bulmamız lazım...

mrb bende aynen kokuya felaket takıntılıyımdır..yumos oda spreyı kullanıyorum pembe olanından.banyoda lush sabunları oldugu ıcın yeterınce koku verıyor :) tualette rossmandan aldıgım okyanus kokusu plastık bır kutunun ıcınde jel gıbı bır sey var ıyı koku vermıyor bıtsın atıcam bırdaha kesınlıkle almam.otomatık oda spreylerı ıcın onceden aır week yedek şişelerden alıp kullanıyordum.en ıyısı glade 1 hafta once degıstırdım uzerınde havlu resmı var ama muthıs bır koku coook kalıcı..cok uzun yazdım :) umarım yardımcı olmusumdur...

Ben de çok severdim herkes gibi, her yerlerde bir takım kokular olurdu.

Hatta herşeyin içine kokulu birşeyler ilave ederdim ekstradan. Sürekli fıslayan oda parfümleri, tütsüler, kokulu mumlar... Hepsini sıralardım ve ohh mis gibi oldu diye düşünürdüm.

Taa ki; bile bile kanserojen solumanın ne kadar yanlış olduğunu nihayet kabul edip, idrak edinceye kadar.

Tüm kullanılan temizlik maddeleri, hatta en masumu kabul ettiğim sabunlarda bile çok tehlikeli sabun tutucuların da bulunduğunu gözönüne alınca; değil ekstra spreyler, oda kokuları kullanmak, diğerlerindekinin etkisini nasıl azaltabilirim acaba? yla meşgul olmayı daha mantıklı ve doğru bulup, öncelikle hiç olmazsa bunlardan vazgeçtim.

Yine de, tabi ki tercih meselesi. Bazen hepimiz bile bile ve de ısrarla, yanlış şeylerin güzelliğine kendimizi kaptırabiliyoruz. Ama ne kadar doğrudur böyle yapmak? İşte onun cevabı herşeyin cevabını veriyor zaten diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
kokuya takıntılı biri olarak ben de bu kadar fıs fısın pek de sağlıklı olmadığından yanayım..
evin içinde hele ki ne kadar geniş olursa olsun kapalı bir alanda bu kadar çok kimyasal maddenin teneffüs edilmesi
oldukça zararlı ki astım hastaları bunu daha çok iyi bilir..

evin güzel kokması için ve güzel görünmesi için hoş kokulu taze çiçek yetiştirmek belkide en güzeli...ya da
kokusu olmasa bile yaydıkları oksijen yeter derseniz ve yeşil görüntüleri o bile misler gibii..:16::16::16:

ben yumuşatıcımı fısfıslı bi şişieye kouyp camlar açıkken pedelere koltuklara halılara tüm odalara sıkarım camdan gelen rüzgarla tüm eve yayılır. evim mis gibi olsun die günde 3 defa yerlei silmişliğim vardır. bol deterjan kullanırm sonuç 2 senelik evliyim ve astım bronşit oldum. can sıkıcı. şimdi en ufak koku da sigara dumanında çağ çöz kullanırken 2 merdiven çıktığımda çarpıntım oluyo tıkanıyom nefes almakta güçlük çekiyorum. tavsiye etmiyorum kimyasalları. mikrotemin genel temizlik ürünü drop aldım loc da aynı şekilde her yeri onunla temizliyom. inanın onun doğal kokusu çok hoş burnunuza çarpmıyor. rahatsız etmiyor ve temiz kokuyor ev parfüm sıkılmış gibi değil derinden bi temizlik kokusu var. canınınza zarar vermeyin. mutfağada yağçöz banyoya domestos kullanıyom mecburen ama onun dışında koku kullanmamaya çalışyyom.

merhaba,kimyasal kokularin cok zararli oldugunu biliyormusunuz? ben de ilk baslarda su marka urunlerden tutunda ,en ucuz ureune kadar denedim.sonuc ilkin guzel kokuyor ama ev havasizlasinca igrenc bir koku olusuyordu.ve bu yuzden nefes almaninda zorlastigini varkettim.o gunden sonra bir daha alip ta kullanmadim.cok zararali bu kokular,nette bir arastirin bakalim neler bulacaksiniz.su an banyomda bile koku yok,zaten evi kokulu ilaclarla temizleyip duruyoruz,bir de hergun mutlaka havalandiriyoruz bu yetyiorda artiyor bile.ben cogu zaman evdeki perdeleri,kucuk ortuleri,dolaplarin uzerlerini,halilari silip yikadigimda.eve mis gibi temizlik kokusu yayiliyor zatenn.en guzelide bu bana gore.sevgiler..

Back
X