• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimin altındaki kuaför:(

shadowshows

Süpriz YumurtaMMM:)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
510
22
118
Malatya
Arkadalar sizlere birşey danışacağım. Taşındığımız ev, yaklaşık 8 aylık yeni bir apartman. Ev kendimizin sayılır (yani babamızın). Ev dükkan üstü, altımızda bayan kuaförü var. Kuafförün bir çırağıda kuaförde kalıyor geceleri. Pazar sabah 7 mi dersiniz, gece saat 2 mi dersiniz. O kuaförden her daim gümbür gümbür müzik sesi geliyor. Defalarca uyardık, düzgünce uyardık, sertçe uyardık. Ama hiç aldırış etmiyolar. Kusura bakmayın bidaha olmaz diyorlar 1 saat sonra yine aynı. Hele o ufak çırak, bigün eşimle 23.30 da geldik, hafta içi. Eve girerken müzik sesinden konuşmamızı duyamadık. eşim gidip çocuğu uyardı, az bişey kıstı ama hala bangır bangır. Eşim sinirlendim anlamıyomusun kıs şunu, yukarıda ev var, aile yaşıyor. ve biz çıkıp uyuyacağız dedi. Neyse bu durum aylardır böyle. Bi kere polis çağırdık, yine böyle pazar sabah 6.0 dan öğlen 11 e kadar kafamız şişti. polisten sonra bikaç gün kıstılar, sonra yine aynı. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyorum, ancak işlerini yapıp gitseler tamam. Ben yukarıda hasta yatıyo olabilirim, evimde dinlenemeyeceğimde nerde dinleneceğim? Neyse size sorum şu olacaktı:
Bu kuaför biz taşındıktan sonra kuruldu. Bize ne soran ne izin alan oldu. 1) Aşağıya dükkan açılırken ev sahiblerinden izin alınması gerekmiyormu? 2) Kime şikayet etmemiz gerekiyor bu durumu? Polis geçici durummuş, ben kalıcı bir çözüm istiyorum. 3) Tamamen onları göndermek için ne yapabiliriz? Karşımızda kocaman çarşı var, gitsin orda yuva yapsınlar, bıktık artık:(

polise değil savcılığa suç duyurusunda bulunun bir dilekçe ile şikayet edin bulunduğunuz yer savcılığına ve durumu izah edin açıkça savcınıza. Türk Ceza Kanunu ve kabahatler kanununa göre gürültü yapmak suçtur ve şikayete tabidir. siz şikayet edin savcılık gerekli işlemleri başlatacaktır zaten o korku onlara yeterde artar bile bir daha fön makinasını bile çalıştırmazlar:52:

Bizim evin altında türkü bar vardı. Sabahın 2sine kadar canlı müzik bangır bangır. Oğlum daha yeni doğmuştu. Aylarca neler çektik anlatsam için şişer.
Biz bu barı kapattırdık. Nasıl kapattırdık anlatayım. Biz zabıtaya gittik önce. Gece 12'ye kadar zabıta, 12'den sonra polis aranmalıymış. Yanlış hatırlamıyorsam alttaki bara 3200tl ceza kestiler. Bu cezada katlanırmış şikayet arttıkça. Sonra ses kesilmeyince belediyeye dilekçe yazdık, desibel ölçümü yaptılar ama bar sahibinin haberi yok bizim evden yaptılar. O akşam uyarı için gittiler ki amanııın adamın canlı müzik ruhsatı yokmuş =)) neyse yasal süre geçti. Bunlarla pılılarını pırtılarını toplayıp gittiler. Sen önce sesin en yüksek olduğu zaman zabıtaya haber ver. Cezayı yiyince akılları başlarına gelir.

KABAHATLER KANUNU

Gürültü

MADDE 36.-

(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

TCK

Kişilerin huzur ve sükununu bozma

MADDE 123 -

(1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

Gürültüye neden olma

MADDE 183 -

(1) İlgili Kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Bizim evin altı komple dükkan, kuaför dışında birde ankastre mutfak dükkanı var. Ordan hiç ama hiç ses gelmiyor mesela. Ya bu kuaför asslında karşı komşumuzun altındaydı. Ama orası normal daireydi, normal dairede ticari işletme yasakmış. karşı komşumuz imza topladı, hatta bizde imza verdik, ordan çıkıp bizim altımıza yerleştiler:) Başkalarının rahatsız olduğunu sanmıyorum, çünkü bizim gibi ses gelmiyordur kimseye. Tamda yatak odamızın üstü, anlatılır gibi değil. En sevdiğim şarkılardan bile tiksindim artık.
Peki birşey sorcam, tüm binadan imza toplasam, attırma şansım varmı? Karşı komşu attırdı ama orası normal daireydi, o gerekçeyle attırdı. Bizim gerekçemiz ne olabilir?
Yazın birde şey olayına çok sinir olmuştum, bahçeye masa kuruyolar, müşteri çalışan paso orda oturup sigara içiyolar. Kakara kikikiri bide hiç susmuyolar. Ben şimdi balkonuma çıkıyorum, alçak olduğu için direk burun buruna geliyorum. Sanki tanımadığım bi sürü insan benim balkonumda gibi hissediyorum. Hergün başka bir tipin girip çıkmasıda sinir bozucu. Bir sürü dükkan var ama ben bu kuaföre taktım galiba:( Mesela saçımı gidiyorum merkezde fön çektiriyorum, acilse kendim yapıyorum. Altımda kuaför var asla gitmiyorum. Eşimde gitme diyor zaten.

siz dükkan sahibi ile bir konusanız herşeyin başında hatta sözleşmesini feshetmesini isteyin ve bu şekilde devam ederse savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı hatta olayı mahkemeye taşıarak çözeceğinizi belirtin öncelikle

yanıltmayayım ama işyerinde gece kalmak yasak. Eğer orasını bir işyerinin misafirhanesi göstermediyse ki öyle birşey mümkün değil. Direk işyerinde gece kalınıyor demeniz bile şikayet için yeterli sebep olabilir artı birde gürültü.

Back