• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimi karıncalar Bastı:(

nturkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
31
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar
konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama bana yardımcı olursanız çook sevinirim.
2 gündür evimde hiç yiyecek girmeyen bölgelerde karıncalar yuva yapmış onlardan nasıl kurtulabilirim. daha önce böle bişe yaşayan ve kurtulan varsa yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler :sinifsinif:

karınca için ne olur tam bilmiyorum, ama tarım ilacı satan yerlere bir bakın, sorun, onlar size yardımcı olurlar..

off yaa ben taşınıp kurtulmuştum. 5. kata çıkıyodu meretler.. bir sürü ilaç kullandım yuvalarını bulup silikonla doldurdum ama yine de kurtulamadım..

Allah kolaylık versin..

karinca eve konursa bereket olurmus diye duydum
ne derece dogru bilemem
yakin akrabalarimdan evlerini karinca sarmis onlarda süpürge ile cekmis odur budur evlerinde bereket kalmamis
bu durumlarda karinca duasini okumak gerekirmis
yinede bir bilene sor

canım aynı sorun bizdede ilaç alıp sıkıyoruz filan bi ara yok oluyolar sonra tekrar çıkıyolar 5.katta oturuyoruz taa oraya ne diye çıkarlar bi türlü anlamadım valla apartmanı yıkar bu karıncalar heryerden bi ton toz toprak çıkarıyolar deliyolar her yerii

ya ne bereketi en çok zararları oluyor birgün bizim evede girmiş bir açtım buzdolabı yaa bütünn yiyecekler hoop çöpee çok bereketli oldu sormayın.. onları ilaç var yem gibi onlarla kaybettik bereketimiz çok şükür yerinde

şu an bimde 4 liraya filan tebeşir satıyorlar.karıncalar için.yerleri onunla çiziyorsun yuvasına yakın yerleri kayboluyorlar. hemen bir bim e git derim :)

hepinize ayrı ayrı çoook teşekkürler bütün önerileri not ettim akşam eve gidergitmez denicem umarım kurtulurum hain karıncalardan.
umarım evimin bereketi de gitmes onlarla mafoldumben

ay bende tam böyle bir konu açacaktım .çok sevindim .tavsiyeleri tek tek deneyeceğim artık karınca görmek istemiyorummafoldumben

bendede aynı sorun var ya
gercekten cok can sıkıcı bır durum
hele kı emekleyen bır bebekde varsa evde hepten zorr
cıkabıleceklerı yerlere ılac sıktım bırde mutfak tezgahımada gelıyorlardı tezgahın bır kosesıne kuflenmıs lımon koydum sımdı gelmıyorlar....

ıçerik nedeniyle konunuz “bir önerim var- tavsiyeleriniz ” bölümüne taşınmıştır bilginize

küflenmiş limon ilk uyguladığımız yöntemdir bizim de evde. ancak geçen sene sanırım hiçbir yöntem kar etmediğinde raiddi sanırım tabletler vardı, bazı köşelere yerleştirmiş ancak öyle kurtulmuştuk. ne kadar üzücü olsa da başka çaremiz kalmamıştı, çünkü mutfağı odaları resmen ele geçirmişlerdi.

aynı sorunu ben yaşıyordum canım ta ki bimdeki karınca yemini keşfedene kadar
evde kafile halinde dolaşıyolardı valla iğrenecek bir hayvan olmamasına rağmen hiç tahammülüm yok :olmaz:
bulundukları yerleri çizdim ve aslında eve nerden girdiklerini bile tespit ettim süper bişey :lepi:
hiçbiri kalmadı girmeye teşebbüs edenler ölüyor Allahım affetsin artık napayım :kedi:

aynı sorun şu an bende de var bi yandan üzülüyorum onlar için ama onlardan kurtulmakta istiyorum karınca duası ve yemi umarım işe yarar........

çok üzülerek yuvalarına böcek ilacı sıktım ve hepsi birden kayboldu vicdanım sızlamadı deil ama napim çok rahatsız edici bi durumdu ama kurtuldum:umursamaz:

Back