evime iyi bakamıyorum:(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.990
35
merhaba...
herkes eş kaynana derdi yaziyor benim derdim ev....
10 aylık evliyim çalışıyorum bide hamileyim... evime hergün bakmak istiyorum. öle pırıl pırıl yapmak istiyorum ne yazıkki yapamıyorum.. çok da üşeniyorum.. sıkılıyorum biden yapınca. çok da cabuk yoruluyorum ayacıklarım da sisti...mutfaga girdim. muftak dolaplarda yağlanmiş bide bulaşık eldiven sicaktan yapış yapış olmuş... . attım çöpe.. çok kötü oldu.hepsi çok felaket olmuş ne yapıcam ya. wc banyo çok kötü kokuyor.. sildim kötüyü sindirmeye çalıştım olmuyor... bide çalışıyorum.akşam işten gelince yemegimi üst kattaki kayınvalidemde yiyorum. evimi nasıl temiz ve düzenli birakabilirim??.. çocuk olunca evime nasıl bakacagim bilmiyorum ev konusu benim canimi sıkıyor

Canım wc ve mutfak kokuyor demişsin ya,hamile olduğun için sana öyle geliyor olmasın?
Kendini yıpratmana gerek yok,bir iş olduğunda aynı anda da temizle yani temiz bırak yeterli. Çocuk olunca da bu sefer dağınıklığından bunalırsın yoksa.

Banyo tuvalet kokmasi bence fena. Birini tutun bari en kötü pisligi silsin ...

hepimiz geçtik bu günlerden. tam düzen oturtuyosunuz bir de çocuk gelince sil baştan
bu temizlik belası yüzünden sıkmayın canınızı. ben de çok takarım. uykularım kaçar ama çalışan kadınların biraz daha özel bir durumu oluyor. planlı yapın işlerinizi bir anda yapmayın. haftaiçi akşam çok bir şey yapamazsınız ama mesela bir akşam yemekten sonra mutfak çekmecelerini yapın, ertesi gün akşam banyoyu yapın... eğer durumunuz müsaitse ayda bir bile olsa bir yardımcı alabilirsiniz belki. hamile iken iş yapmak zor oluyor. düzen için kutu çok önemli valla ben herşeyimi kutuluyorum. tokalar, küçük oyuncaklar, kızımın mutfak malzemeleri... hurç kullanıyorum çamaşırlar için dolaplar düzenli olsun diye. çünkü sık sık yapamıyorum dağılmasını önlemeye çalışıyorum. hafta sonları bir süpürün, toz alın tamam. bir de üç dört çeşit yemek yapıp buzluğa attınız mı oldu bitti. üzülmeyin bunun için.

yardimcıyı görümcemi aliyorum işde cagiriyorum onu.. bazen de yapmıyor kaçiyor. kayinvalidemi de çagiriyorum işde işleri oluyor. eşim temizlkiçi almasini istemiyor.. süpürüyorum siliyorum yine batiyor tertemiz tutmaya çalışıyorum evet banyoyu hafta sonları bi kere temizliyorum. wcyi banyoyu domastos çamasir suyu+ cif döküyorum geçmiyor yaa hamile çalışan bayanlarin işi çok zor yaa off off.. sadece temizlik konusu takıntılıyım

Tuvalet klozet mi, alaturka mı? Alaturkalar ne kadar temizleseniz de koku yapıyor. Uzun vadeli çözüm isterseniz orayı klozete çevirtin, tadilat maksimum 1 hafta sürer. Sonrası mis gibi tertemiz bir tuvalet.

Mutfak için yağ çözücü spreylerden al. Ben bim den alıyorum, Güldal marka. Sık dolaplara, aşırı yağlıysa bir dakika falan beklet sonra bezle sil, sonra bir kezde temiz ıslak bezle sil, bitti gitti işte. Hem hamilesin hem çalışıyorsun bir seferde alt dolapları sil bir sefer üst dolapları, hepsini toplasan yarım saat eder. Tuvalet banyo içinde haftada bir az geliyor, banyo tuvalet için olan fısfıslardan da kullanıyorum, fısfısı sıkıyorum tuvalet fırçası tuvaletin arkasında alıp fırçalıyorum, 2 dakika sürmüyor, eğer lekelenmeler varsa kireç sökücü döküp beklet, sarı lekeler gider hatta bembeyaz olur.

bende var yağ sökücü spreyler. sagol bilgilendirdiği için.:)

cok iyi anliyorum...bende 5 aylik evliyim ayni derdim. Calisiyorum aksam 5-6 eve geliyorum bitkin oluyorum. Birde hamileyim. Allah annemden razi olsun. O haftada bir geliyor yapiyor. mis gibi oluyor. Annem olmasa ne yapardim bilmiyorum

cok iyi anliyorum...bende 5 aylik evliyim ayni derdim. Calisiyorum aksam 5-6 eve geliyorum bitkin oluyorum. Birde hamileyim. Allah annemden razi olsun. O haftada bir geliyor yapiyor. mis gibi oluyor. Annem olmasa ne yapardim bilmiyorum
çok zor oluyor inan ki hangi birini yapacagini sasiriyorsun yemegimi kayınvalidemde yiyorum. o konuda sıkıntım yok ama sabahları kahvaltı hazirliyorum sabahları bulaşık kaliyor. akşam gelince onları yıkıyorsun. kokmaya başlıyor hamilelikten oluyor bu

evlendikten snra çalışma hayatım olmadı evim dublex evimi misler gibi tutar yemeğime özen gösterirdim işe başladım başladığımı öğrendikten snra hamile oldğmu öğrendim

evde herşey yarım yamalak yemek yapsam temizlik yok temizlik yapsam yemek yok ütü hak getire kendimi hiç saymıyorum hamileyim bide şimdi sıcaklar hiç zorlamıyorum oluruna bıraktım valla banyom mutfagım temiz yerlerde kırıntı yoksa mutlu oluyorum ne yalan söyliyim çamaşır bulaşık ütü çarşaf iş bitmezki bn bittim ama

eşimde çok anlamıyor bulaşık makinasını boşaltır çamaşır asar ortalığı dağıtmaz oda bana yetiyor

ama dört dörtlük imkansız durumunuz varsa ayda 1 derin temizliğe yardımcı alın derim yoksa olmuyor dip köşe :)

Canım ben hamile değilim bayadir da evliyim yine de zorlanıyorum ya. Hiç gelmiyor içimden hiç.
Ama sanki biraz verim aldığım bir yöntem buldum yine bu sitede.
Hergün 1 odayı dört dörtlük yapacaksın.
Hiç aksatmazsan her gün 1 oda işini o zaman tertemiz oluyor ev.
Bir de hamile halinle o kimyasalları çok koklama temas etme canım.

Tamam Çalışıyor olabilirsin ama yemeğini kv de yiyormuşsun zaten. Mutfak dolaplarını nasıl o kadar yap yaptın. Yani tamam öyle pırıl pırıl yapamıyor olabilirsin ama en azından tuvaleti kokutma yani

haftada bır gun temızlıge ayırın supurun,sılın,toz alın banyo ve wc yı temızleyın .. aynı gun temızlık yaparken varsa camasırlarınızı atın makıneye yıkansınlar..
mutfagı eve gelınce cay vs demlıyorsanız falan o arada yag cozucu ya da camasır suyu kullanarak lavabosunu,ocagın ustunu ve tezgahını sılın gun asırı. dolapları da ay da bır dısardan ıslak bır bezle yag cozuc yardımıyla sılıp kurulasanız yeterlı.
duzen ısı de evden cıkarken yatagınızı toplayın, kırlıler gelır gelmez eve kırlı sepetıne, yıkananlarını kuruyunca hemen anında katlayıp dolaba, bulasık ıcınde aynısı gecerlı tamamdır .
ev ısı bu kadar buyutulecek bırsey degıl sızınkı usengeclık sadece..

Esiniz hic yardimci olmuyormu? Bende calisiyorum esim yardim etmese bende evi hergün temizleyemezdim sanirim.
Esinize size yardimci olmsini söyleyin, en azindan evi süpürür, toz alir, bulasik makinasini bosaltir vs.
Kendinize plan yapin, hergün heryeri silip süpürmek zorunda degilsiniz. Bir gün dolaplari silersiniz diger gün baska birsey yaparsiniz. ama en azindan her iki güne bir tuvaleti ve banyoyu mutlaka temizleyin, hem saglik acisindanda haftada bir temizlemenin yeterli olacagini düsünüyorum.

Ev isini gözünüzde büyütmeyin. Isteyince hersey olur :)

evet birazda hamilelikten geliyor kokulara duyulan hassasiyet. Ölüyorum resmen. Bana göre hersey kokuyor

cansın daha yeni hamilesin.. kokular fena gelebilir bende o haftalarda çok agir hissettim ev temizliği yapamiyorum pek bidee ayaklarim sistiii balon gibi olduu. 27 haftalıkim şimdi. sanirim hiç temizlik yapamiycam
sihirlidernek. eşim tabi yardimci oluyor ben şunu getir bunu getir şunu yap emir uyguluyorum istemeyerek yapıyor bazen. aşkım su getir aşkım çöpleri at. vs valla çok üstüne düşüyorum

bir günde işleri bitirmeye çalışma her gün bir yeri yap. bugün banyoyu temizle, yarın iki odayı temizle sonra düzene girer zaten

Benim esim yardım ediyor. Yoksa çok zor. Hele hele tuvalet banyo çok zor ( sağ olsun. Bir de olmuyorsa zorlamayn. Yavaş yavaş yapın. Su ara çok sıcak bir de. İnsan nefes almaya yoruluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…