• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde kocaman çıyan çıktı..Moralim çok bozuk!!

_serra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2018
38
19
3
35
Arkadaşlar merhaba genelde öyle böcek görünce panik yapan biri falan değilim ama dün çıkanı görseniz irkilirdiniz resmen..Adı çıyanmış..Apartman ilaçlanmasına rağmen nerden geldi acaba..Apartman görevlisine söyledim,''bunlar çok dayanıklı ilaçtan etkilenmezler kolay kolay dedi'' ve gerçekten çok değişik bir şeydi normale göre baya büyük ve inanılmaz dayanıklı bir şeydi..Ne yapmam gerekiyor kızlar moralim bozuk daha önce bu ve bunun gibi haşerelerle evinde karşılaşan var mı??

bi kere ilaçlama ile olmaz o iş. düzenli olarak ilaçlamak ve böcek ilacı bırakmak lazım.

başka tip böceklerle uğraştık biz, bunu görmedik. ama profesyonel ekiplere danışın bi.
Çok da araştırıyorum uzmanlar;''evinizi ilaçlatmanız böceği değil kendinizi zehirletmeniz anlamına geliyor,çok zarar veriyorsunuz bu şekilde kendinize hele evde yaşayan küçük çocuklara'' diyorlar..Ne yapacağımızı şaşırdık!!

Çok da araştırıyorum uzmanlar;''evinizi ilaçlatmanız böceği değil kendinizi zehirletmeniz anlamına geliyor,çok zarar veriyorsunuz bu şekilde kendinize hele evde yaşayan küçük çocuklara'' diyorlar..Ne yapacağımızı şaşırdık!!

iyi de insana zarar vermeyen ilaçlar da var. ne alaka? biz ofisi ilaçlattık çalışmaya devam ettik.

Ben de ilk defa bu evimde böcek ile tanıştım... Sonbaharda ilaçlatmıştım sıkıntı yoktu uzun süredir böcek görmüyordum görmüyorum da... Ama geçen cumartesi bende çıyan gördüm hemde banyoda küvette bir şey yıkarken elimin üzerindeydi ! Ne yapacağımı ben de bilmiyorum tekrar ilaçlatayım diyorum ama sanırım evde başka böceğe rastlamama nedenim bu olabilir böcek yiyormuş bunlar ay gene kaşındım.... Küçük çocuğum var gece ışık açık uyuyoruz bir haftadır karanlıkta çıkarmış ama gündüzdü basbayağı elimin üzerinde gördüğümde.... Konuyu takipteyim.

Ben de ilk defa bu evimde böcek ile tanıştım... Sonbaharda ilaçlatmıştım sıkıntı yoktu uzun süredir böcek görmüyordum görmüyorum da... Ama geçen cumartesi bende çıyan gördüm hemde banyoda küvette bir şey yıkarken elimin üzerindeydi ! Ne yapacağımı ben de bilmiyorum tekrar ilaçlatayım diyorum ama sanırım evde başka böceğe rastlamama nedenim bu olabilir böcek yiyormuş bunlar ay gene kaşındım.... Küçük çocuğum var gece ışık açık uyuyoruz bir haftadır karanlıkta çıkarmış ama gündüzdü basbayağı elimin üzerinde gördüğümde.... Konuyu takipteyim.
Ya çok çok geçmiş olsun zaten soğuk bir canlı bir de bedenimize temas etmesi çok zor bir durum..İlaç,diğer böcekler hadi neyse de bunlara karşı pek etkili olmuyormuş ve zaten küçük çocuğunuz varsa önermem sonuçta kimyasal ve evde soluyoruz..Ne yaptınız peki görünce sakin kalabildiniz mi,büyük müydü sizinki de?

Ne yapsanız da gitmez çünkü aslında biz onların evlerine yuva yapmışız ve onların gidecek yeri bile kalmadığı için evlerimize dadanıyorlar.
Maalesef ilaçlama da fayda etmez, bi süre sonra tekrar çıkarlar.
Yorumunuz çok doğru gerçekten,doğadaki dengeyi bozan insanlar hep maalesef

Ya çok çok geçmiş olsun zaten soğuk bir canlı bir de bedenimize temas etmesi çok zor bir durum..İlaç,diğer böcekler hadi neyse de bunlara karşı pek etkili olmuyormuş ve zaten küçük çocuğunuz varsa önermem sonuçta kimyasal ve evde soluyoruz..Ne yaptınız peki görünce sakin kalabildiniz mi,büyük müydü sizinki de?
Ya sormayın şu an aklıma geldi gene midem bulandı... Üç gün kendime gelemedim , uyuyamadım , çocuk korkmasın görmesin diye hemen elimin üzerinden silkeleyip sıcak suyu bastım üzerine giderden gitti... Abartmıyorum en az 15 cm di , hayatımda gördüğüm en iğrenç ve korkunç mahluktu.... Nereden nasıl geldi o kadar aradım taradım yok.... Bakıyorum göremiyorum ama nemi sevdiklerini duydum. Banyodan başka yerde var mıdır bilmiyorum ama sanırım tekrar ilaçlama yaptıracağım , param yok diye bekliyorum sadece... Ben gıda firmasında çalışıyorum sürekli ilaçlanıyor burası zehirsiz ilaçlar var kokusuz ama bu çıyan için sanırım kokulu ilaçlama yapmak lazım ki bu riskli küçük çocukla... Bir kere ilaçlamadan sonra evde ne var ne yoksa yıkanmalı , iyice her yer silinip ilaçtan arındırılmalı o da zor... Sonbaharda ben kokulu yaptıracaktım firmamın çalıştığı ilaçlama firması sakın dedi çocuk küçük ve gerek yok sadece tahta kurusu gibi bir kaç böcek türü ölmez kokusuz da tahta kurusu yoksa risk alma dedi. Ay bilmiyorum ne yapacağım taşınsam mı diyorum ama o da büyük maliyet öyle bir lüksüm yok :KK43:

Giriş kattamı oturuyosunuz?
Balkonlarınıza sineklk gibi korumalık falan yaptırsanız belki faydası olur. Birde güneydoğuda yaygın bir adet ama akreple çıyan aynı şeymi bilmiyorum. Kapı pencere gibi giriş çıkış yerlerini insanlar maviye boyuyor, akrepler ateş zannedip yaklaşmıyorlar...
İnşallah evinizde değillerdir de dışarıdan gelene daha kolay çare bulursunuz gibi geldi. :(

Süleymancık besleyin :) (Googlelarsanız bulabilirsiniz) bir de şöyle bir site buldum https://www.teknikturk.com.tr/TR/bilgi-merkezi/4135/ciyan-nasil-oldurulur

Süleymancık'tan bizi kim koruyacak ay ölürüm ben korkudan :) Gerçi oğlum kertenkeleleri çok seviyor iş yerim ormana yakın dağ başı yazın cumartesi benimle işe geldiğinde kertenkelerin peşinde koşuyor görmek için ama o kediden bile korkar ki :)
search

Son düzenleme:
Ya sormayın şu an aklıma geldi gene midem bulandı... Üç gün kendime gelemedim , uyuyamadım , çocuk korkmasın görmesin diye hemen elimin üzerinden silkeleyip sıcak suyu bastım üzerine giderden gitti... Abartmıyorum en az 15 cm di , hayatımda gördüğüm en iğrenç ve korkunç mahluktu.... Nereden nasıl geldi o kadar aradım taradım yok.... Bakıyorum göremiyorum ama nemi sevdiklerini duydum. Banyodan başka yerde var mıdır bilmiyorum ama sanırım tekrar ilaçlama yaptıracağım , param yok diye bekliyorum sadece... Ben gıda firmasında çalışıyorum sürekli ilaçlanıyor burası zehirsiz ilaçlar var kokusuz ama bu çıyan için sanırım kokulu ilaçlama yapmak lazım ki bu riskli küçük çocukla... Bir kere ilaçlamadan sonra evde ne var ne yoksa yıkanmalı , iyice her yer silinip ilaçtan arındırılmalı o da zor... Sonbaharda ben kokulu yaptıracaktım firmamın çalıştığı ilaçlama firması sakın dedi çocuk küçük ve gerek yok sadece tahta kurusu gibi bir kaç böcek türü ölmez kokusuz da tahta kurusu yoksa risk alma dedi. Ay bilmiyorum ne yapacağım taşınsam mı diyorum ama o da büyük maliyet öyle bir lüksüm yok :KK43:
Gerçekten diğer haşereler benzemiyor pek,görüntüsü bile yeterli!Onlar çok dayanıklı ölmemiştir ki o şekilde dikkatli olun aynı yerden yine gelmesin..Taşınma işi çok riskli yeni yerde de çıkmayacağının garantisi yok ki hem yeni binalarda daha çok görülen bir problem!Sıkıntılı bir durum gerçekten ya nasıl bir çözüm bulacağımızı bilmiyorum hele hele bir daha karşılaşırsam ne yapacağımı hiç bilmiyorum:(

Evinizde başka böcek çıkıyor mu? Çiyanlar genelde onları yemek için gelirlermiş. Bir de takip edin. Belki ilaçlama olunca bir tane sizin eve kaçmıştır. Devamı varsa o kötü.

Giriş değil 4.kattayım.. a
Giriş kattamı oturuyosunuz?
Balkonlarınıza sineklk gibi korumalık falan yaptırsanız belki faydası olur. Birde güneydoğuda yaygın bir adet ama akreple çıyan aynı şeymi bilmiyorum. Kapı pencere gibi giriş çıkış yerlerini insanlar maviye boyuyor, akrepler ateş zannedip yaklaşmıyorlar...
İnşallah evinizde değillerdir de dışarıdan gelene daha kolay çare bulursunuz gibi geldi. :KK43:
Giriş değil 4.kattayım..akreple aynı değil belki de daha soğuk bir canlıdır bir görseniz..daha önce bu veya buna benzer bir şeyle karşılaştınız mı bilmiyorum gerçekten sıkıntılı bir canlı!

Bir çözüm bulursanız bana da mutlaka söyleyin lütfen... Benim yan dairemde tam 5 tane köpek var böcek sorununun onlardan kaynaklandığını düşünüyorum , mümkün müdür böyle bir şey.... Bu arada 2.kattayım ben de :(

Evinizde başka böcek çıkıyor mu? Çiyanlar genelde onları yemek için gelirlermiş. Bir de takip edin. Belki ilaçlama olunca bir tane sizin eve kaçmıştır. Devamı varsa o kötü.
Hayır sürekli olan bir böcek sorunum yok..siz daha önce karşılaştınız mı peki bununla,bu hepsine bedel yahu!!

Back
X