Evimde karınca var...

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
Merhaba arkadaşlar, evimde karınca var, minik minik öyle çok kalabalıkda değilller her yerde azar azar var, bayramda gidince mutfağada geşmişler su bulmak için su ısıtıcısına(vanalar kapalıydı) yani şuan mutfakta da varlar. Hamileyim ilaç sıkmak istemiyorum, ilaçlı yere yiyeceğim bişey sürülür, yada elim falan değer diye, inanın iştahla yemek bile yiyemiyorum bir bakıyorum masanın üzerinde 3 tane 4 tane dolaşıyor.

Napayım ya, bilgi verirmisiniz. Bu arada temizlikle alakalı sorunum yok, gitmiyorlar bir türlü.

Son düzenleme:
canım tuz dök belli yerlere,gelmez olurlar.Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin

ne ilaçlar sıktım ne zehirler attım fayda etmedi...çözümü çıktıkları deliği bulmakta buldum...deliği buldum ve alçıyla kapadım şimdi tertemiz ne gelen var ne giden:))))

Ben hiç kıyamıyorum ama..benneyaptımki
Mutfağımdaki lavabonun önündeki yere tezgah kurmuştu benimkiler..gamyoncuiremsu
İki bardak çalkalayamıyordum..
Onların gitmesi için çözümü bilumum yerlere raid böcek yemi yerleştirmekle buldum..

canım bende eczaneden bir ilaç almıştım
zehir değil sadece haşereleri tiksindiriyomuş ve ilacın olduğu yere gelmiyormuş
ayrıca uzun zaman etkisi kalıyor tavsiye ederim
NEGUVON eczaneden bulabilirsin

evin karınca olan köşelerine dök 1-2 gün süpürme kalsın zaten göreceksin gidecekler ondan sonra süpürüp silebilirsin

bende de yazın oluyor.yuvayı alçıyla kapatınca yada yuvaya çamaşır suyu dökünce en azından azalıyorlar.birde bana kahve telvesi ve pulbiber dediler.pulbiberin etkisi olmadı,kahveyide denemedim.pes ettim.hava soğyunca yok oldular ancak.öldürmek istemesende mutfakta falan geziyorlar olmuyor.pis bir ev gibi görünüyor evim.

eskiden kesilmiş-sıkılmış yarım limon koyardık, küfü fayda ediyor diyorlardı. geçtiğimiz yaz, ne limon ne başak şey kar etmedi. vicdanımız sızlamasına rağmen çaresiz kaldığımız için biz de raid böcek yemlerinde bulduk çareyi. evde hem minik yeğenim olduğu için hem de alerjimiz olduğu için bir şey sıkıp kaçırma şansımız da yoktu.

en iyi çözüm daha da çoğalmadan raid böcek yemi. en azından az kayıpla, diğerleri gelmez diye düşünmüştük:a015:

canım bende kahve telvesinı duymuştum vede nane.benımde gecen sene olmuştu ama banyomun eşiğinden geldiklerini farkettım sabah bir uyanıyordum minik karıncalar komıdınde dolaşıyor sinir bozucu bişii...bende geldikleri tıkadım ilaç sürdüm.hayırlı ve kolay doğumlar tatlımm

yumşatıcı kokusunu sevmiyorlar ilaç yerine gezindikleri yerelre biraz yumşatıcı dök giderler

bu mevsimde karınca şaka yapıyor olmalısın neyse böyle ilkel işlerle vakit kaybetme dogru eczaneye aldıgın ilacı evin içine degil de dışına duvar diplerine uygularsan evin içine hiç sokmazsız onları

bızım evdede cok fazla var yanı bı kırıntı dusmesın hemen dolusuyorlar.ben careyı bı yere kırıntı koydum baktım nereye goturuyorlar yuvalarını buldum.kolonya doktum tuz doktum kahve telvesı doktum fayda etmedı :))) bıde yuvalarına camasır suyu dokucem :) sonra yavas yavas yumasatıcı , cif, camsil denerım hehehehehehe :))))))))))))))))

Benim arkadaşım ablası evlerindeki karınca topluluğunun üzerine su döktü , bir anda kesildiler fakat 1 ay geçmeden evi su bastı ...Bence öldürmek yerine kaçırmayı deneyebilirsin ..Talk pudrası serp gezdikleri yerlere , bir daha çıkmıyorlar ve orayı terk ediyorlar...

canım senin ilaçla falan falan uğraşmana gerek yok.geçen yıl benim evimdede oldu annemden allah razı olsun eczaneden karınca tableti almış onu koyduk 1 yıldır yok.eşin çıkan yere bırakır.yani ona dokunmana falan gerek yok.

bende bahçeli evde oturduğum için zaman zaman karıncalar ordusu ziyaretçim olabiliyor ben onları zehirlemeye kıyamadığım için sürüyü takip edip eve giriş yerlerine yarım limon koyuyorum derhal evi terkediyorlar

canım karınca yemleri var böcek ilaçları gibi yerlere koyuyorsun tablet gibi hani raid marka varya onun ne eline bulaşır nede yemeğine mutfağına lavabonun yanına falan koyarsın marketlerde satılıyor tozu tuzu falan yok yani içeriği görünmüyor ondan kullan benimde karınca sorunum vardı ben öyle tablet aldım bide lavabonun yanında boşluk falan varsa kapatın oralarıda silikonla falan benimkiler çok şükür kayboldu

karınca ilacı olarak satılan toz halinde ilaçlar var...
ve kesin çözüm...en azından çıkan yere dökerseniz çıkmazlar bir daha...
sevgiler...

İçerik nedeniyle konunuz “ faydalı bilgiler “bölümüne taşınmıştır

Editör arkadaşımın da bilgisine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…