• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evim küflendi

dtnescafe

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
972
767
648
arkadaşlar yardım istiyorum.. ağustos ayında yeni eve taşındık.. ev yeni ama duvar kenarlarında süpürgeliklerde küflenme var.. ilk başta sadece yatak odasında oluyordu.. ebeveyn banyosundan kaynaklanıyor diye düşündüm.. ama çocuk odası en son da salonumda balkon kapısının kenarında da başlamış..nasıl engel olabilirim bu duruma.. çaresini bilen var mı?..ev tavanı da dahil komple duvar kağıdı..ben buna bağlıyorum hava almıyor mu duvarlar diye..pencerelerde sürekli nemli çekçekle pencerelerdeki suları çekiyoruz sürekli.. ne yapabilirim ben bu eve?..

image.webp sabah çektim bu resmi salonumdan..

Bizim de pencere terlemesinden dolayı bu sorun oluyo. Ben kesin olarak bi çözüm bulabilmiş değilim ama sorun yazın ortadan kalkyor. Kışın da ne kadar soğuk olursa olsun sabahları mutlaka bi saate yakın havalandırıyorum. Böylece küflenme olmuyor. Bizim pimapen lastikleri bile küflenmişti hatta dikkat etmediğimizde.
Bir de eve çamaşır asarken ya da ütü yaparken mutlaka bi yerleri açın.

Ev yeni ise betonların yaş olması tan kurumaması sonucunda oluyor. Gecen sene benin de vardı hatta supurgeliklerin çıtaları bile çıkmıştı. Rahlem vardı kitap koyuyordum ustune o bile kuflendi bu sene çok şükür bir sey yok ama kokusu öyle sinmiski sirkeyle temizlesem de havalandırsam da az biraz ev kapalı kalsın dışardan eve girince bi koku hissediyorsunuz.

Meltem Açıkelin küflü evler için önerileri vardı.Mangal kömürü vs.bulundurun,evin küfünü alır vs. gibi.Bir araştırın isterseniz.

Ev yeni ise betonların yaş olması tan kurumaması sonucunda oluyor. Gecen sene benin de vardı hatta supurgeliklerin çıtaları bile çıkmıştı. Rahlem vardı kitap koyuyordum ustune o bile kuflendi bu sene çok şükür bir sey yok ama kokusu öyle sinmiski sirkeyle temizlesem de havalandırsam da az biraz ev kapalı kalsın dışardan eve girince bi koku hissediyorsunuz.
benim de süpürgeliklerim küflendi hep..umarım düzelir seneye..

Bizim de pencere terlemesinden dolayı bu sorun oluyo. Ben kesin olarak bi çözüm bulabilmiş değilim ama sorun yazın ortadan kalkyor. Kışın da ne kadar soğuk olursa olsun sabahları mutlaka bi saate yakın havalandırıyorum. Böylece küflenme olmuyor. Bizim pimapen lastikleri bile küflenmişti hatta dikkat etmediğimizde.
Bir de eve çamaşır asarken ya da ütü yaparken mutlaka bi yerleri açın.
evet yazın sorun yoktu kalorifer yanmaya başladıktan sonra başladı küflenme..sabah eşim farketti bizimde pimapen lastikleri kğflenmiş..havalandırmasına daha dikkat edicem bende bundan sonra..

b blok:))..sizin kendi eviniz mi kira mı?..biz kiradayız.. almayı düşünüyorduk bu siteden ama küf olayını görünce vazgeçtik..
:)
C blok bizim
2.5 ay oldu tasinali
Kendi evimizi kiraya verip ciktik
Ve cidden evimizi satip bu evi almaya niyetliydik bizde
Ev sahibine bile citlatmistik
Ama bende vazgectim
Ve muhtemelen duvar kagidinin etkisi
Surekli havalandirmama ragmen boyle

:)
C blok bizim
2.5 ay oldu tasinali
Kendi evimizi kiraya verip ciktik
Ve cidden evimizi satip bu evi almaya niyetliydik bizde
Ev sahibine bile citlatmistik
Ama bende vazgectim
Ve muhtemelen duvar kagidinin etkisi
Surekli havalandirmama ragmen boyle
bizde ev sahibimize önermiştik satmayı düşüncesi var mı diye.. ama kabul etmemişti..başka yerden almayı düşünüyoruz biz şimdi..araştırma aşamadındayız..

Back