Bebek Beslenmesi Evi Sobalı Olanlar;Bebeklerle Nasıl Yatıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Biz geçen sene evimize geçtiğimizde sobamızı kurup öyle geçtik;nisanın başında.Sobalı odada yatmıştık.40ı yeni çıkmıştı Alya'nında.
Şimdi bu sene tekrar sobalı odada mı yatsak;kendi odamızda mı karar veremiyorum.
Arkadaşımın çocuk doktoru benden sana tavsiye sobalı odada yatırmaya alıştırma demiş.Kafamda karıştı.
Bir yandan bizim evimiz buz oluyor nerdeyse;sobalı odanın dışına çıktığımızda burnumuz buz kesiyor.Biz bile üşüyoruz yani..
Alya bu arada 8.ayını sürüyor.
Tecrübeli anneler fikirlerinizi alabilirmiyim?
Evi sobalı olanlar paylaşırsa:kedi:

benim evimde sobalı geçen sene bizde sobalı odadaydık çünki çok küçüktü
ama bu sene yatak odamda olmayı planlıyorum koltuklarım hiç rahat değil çünki :S
ama benim bir avantajım var evimin girişi yok yani girşi biz oda olarak kullanıyoruz
çünki çok büyük ve baca orada yatak odamın kapsını açınca sobanın faydası oluyor
ısınıyor ve evim çok güneş alan bir ev yaz boyunca yanar kışında pek soğuk olmuyor
uyku tulumu aldım onu giydiricem bakalım nasıl olucak
doktorlar siz üşümüyorsanız bebekde üşümez diyor ama insan tedirgin oluyor
evin çok soğuksa yatak odanda bişey yakmak zorunda kalabilirsin
benim arkadaşımında evi çok soğuk olur hersene sobalı odaya taşınıyor kız resmen
zor ya allah yardımcımız olsun valla

bende ufoda var çok soğuk olursa yakmayı planlıyorum gerçi faturalarla daha çok ısınırız
ama başka çare yok

Kışın sobasız odada, soğukta mı yatırmayı düşünüyorsun? Yani doktor öyle tavsiye etmiş ya..?

Hasta olur , olur mu öyle şey, koca insanlar hastalanıyor ya?

cnm sobalı oda iyi ama çok sıcakta yatmayı doktorlar hiç tasvip etmiyorlar sıcak odada yatmaktansa soğuk odada yatmak her zaman daha sağlıklıymış ama çokta soğuk oluyor diyorsun haklısın yani valla bence sobayı iyice yak bütün kapıları kapat sadece sobalı oda ve yatak odan açık kalsın eğer odalarda yakınsa belki ısınır yatak odan yada yatarken sobayı kapat biraz ılık olsun oturma odan ne biliim valla zor yaaa fisfisfis

Sobayı yak madem böcekcim, oturduğun oda ve yatak odasının kapısını aç, sadece ikisi ısınsın ılık our ikisi de en azından ama oturma odası ve yatak odası yakın olmalı tabii birbirine, evinin şekli de önemli..

kızlar bizim ev deniz kıyısında.evn dışında mantolama yok.tuğla-sıva yani..o yüzden inanılmaz soğuğu alıyor;denizin rüzgarı serinliği resmen evin içinde.
bildiğiniz buzdolabı.inanılmaz soğuk oluyor.
deniz-güneşcim ben aslında elektrikli battaniye uyku tulumu ile aramızda yatırmayı planlıyorum.evet böyle birşey demiş çocuk doktoru.kendi doktorumuz ne der bilemiyorum ama tecrübeli annelerin fikrinide öğrenmek istiyorum.
bu arada yatak odamız ve salon arasında yaklaşık 1 daire kadar daha mesafe var.bizim evimiz 220 m2 kadar gereksiz bir büyüklükte.ondanda ısınmıyor.
doğalgazcıyı getirdik bu sene yaptıralım diye,altta amcalarda ve halalarda var her ay en az 450-500 ödüyorlardı.keşfi yapan kişi dediki bu ev 2 ev gibi.yapsanızda randıman alamazsınız dışında mantolama şart(ısı yalıtımı),resmen sokağa atarsınız dedi.gerçektende alt kattakilerin evi o kadar yakmmalarına rağmen hiç ısınmıyor.
elektrikli battaniye ile de üşürmü,ben hiç kullanmadım daha önce.

Elektırıklı battanıyeyle sadece kapalı yerlerı ısınır,uyku tulumuda aynı ıŞe yarıyor ama soĞuk havayı solumasıda hasta olmasına yeter.yatak odanızda bı elektırıklı ısıtıcı kullanabılırsınız.

yok böcükcüm sen yat sobalı odada başka alternatifleri hiç deneme bile elektrikli battaniye fln gece fişe takılı olursa olmas ya yatarken çek dicem oda bi süre sonra yine soğuyo yatak aman aranızda bebek işer fln battaniye ıslanır allah korusun deneme bile bence yat mis gibi sobalı oda sıcacık valla evini ööle anlatmışsınki ben okurken üşüdüm resmen ayy hasta olmasın minişin boşver şekerim yat sen salonda...

bence soba kurduğun odada yatın yoksa bebeciğin sürekli hastalanır ben de samsunda oturuyorum atakent de evim merkez kaloriferli çok güzel ısınıyor doğalğazlı olsaydı asla ısınamazdık nede para yetiştirebilirdik senin evnde gerçekten büyükmüş canım bebeğin ilk kışı yani diğer odalarında çocuk üşütür heleki banyoı sonrası çok kötü olur ,ben iki çocgumuda sobalı evdeyken kışları sobalı odada büyüttüm

valla bızım ev kombılı ama buzzzzzzzzz resmen heryerı acık cunku..ben gecen kış soludugum o soguk havayla hasta oldum..ister uyku tulumu al ıster elektrklı battanıye ortamın ısıssı cok önemlı bence..hele gece dahada soğuk oluyoo..bence bı buhar makınası al oda nemlı olur sobalı odada yatsın ..kardesımın doktoruda bunu önrmişt,onların evıde sobalı..opuyorumnanaktan i

bu şartlar altında tek çaren sobalı odada yatmak gibi görünüyor
bi park yatak al sobalı odada yatın bence hemde bebeğin rahat rahat yatsın yatağında
benim yatak odam ısınıyor oyüzden ben bu sene salona geçmeyi düşünmedim
ama odara soğuk olsa bende salonda yatardım başka çare yok hasta olucaklarına
varsın rahatımız bozulsun

aynen bende atakentteyim.bilirsin buranın soğuğunu..mafoldumben
hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…