• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evi dubleks olanlar :(

canferii

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
250
66
323
2.5 yıldır oturuyorum evimde böyle bir evde oturmak çok zevkli fakat çok zor hem çalışıp hemde evi idare etmek çocuklar eş çok planlı olmak gerekiyor şimdilik iyi gidiyor yaş ilerleyince nasıl yapıcam onu düşünüyorum:(( sizlerde paylaşırsanız püf noktaları pratik çözümleri birbirimize yardımcı olabiliriz sanırım şimdiden teşekkürler:)

daha sonra resimde yükleye bilirim ah ahhhh işimiz çok zor:(

resim olsa neler yapılabilir en az düzenle neleri değiştirmek lazım onu söyleyebilirim ki evin hep temiz ve sade dursun::) bende dubleks yasıorum ve daha buguyn temizlik yaptımmm :D canım cıktııı sadece süpürmee yptım düşün yani

hic kimse mükemmel deyildir sende olma sen calisiyorsun esinde calisiyor
arada temizlikci al canim hem is cocuk ev kendine zamanin kalmazzzz:37::37:
hayata bir defa geliniyorrrrr gerci ben ögrendim ama gec oldu birazzz

bana dubleks demeyiiin..kocaaamaaan bi ev....5+1 artı kapalı bi teras..
canım çıkıyo iş yapmaktan..bayan alıyorum yılda bi kaç kere ama normal temizliklerde epey yoruyooo

altta ve üstte banyo var, iki banyoda da temizlik malzemesi kova vileda vs.. bulunduruyorum böylece aşağı yukarı taşımak zorunda kalmıyorum malzemeleri, üst katım fazla büyük değil onun için oraya şu toz torbasız süpürgelerden aldım emiş gücü fazla olmasada idare ediyor böylece koca süpürgeyi yukarı taşımam gerekmiyor

yukarıdaki banyoyu misafir için ayırdım kimseyi sokmuyorum oraya :D temiz kalıyor böylece

tabi evin düzenide önemli biz üst katı fazla kullanmıyoruz dolayısı ile fazlada dağılmıyor ağırlıklı olarak alt kattayız

Benim de evim 4+1 dublex,üst katta geniş bir teras,1 banyo ve 2 oda var.
Evet temizliği daha zor ama üst katı sık kullanmıyormuşsunuz,o zaman temizlik yaparken tüm evi temizlemeyin,alt katı haftada 1-2 temizliyorsanız üst katı
10 günde 1 temizleyin..
Tüm eve aynı anda girişmek çok zor,bütçeniz elveriyorsa temizlikçi alın o büyük işleri yapsın,siz basit günlük işleri yaparsınız.

benim üst katta 3 tane yatak odası var 1 banyo 2 balkon. alt katta ise salon mutfak 2 balkon banyo kocaman bir hol yani her yeri kullanıyoruz o yüzden komple temizlik yapmak zorundayım bazen hafta sonum bana kalsın diye cuma akşamındanda temizlik yaptığım oluyo fazla eşya olmayınca temizlikte kolay oluyor çocuklarımın 2 side erkek bide eşim 3 tane erkeğin arkasını topluyorum büyük oğlum 18 yaşında bazen süpürmeye yardım eder hakkını yemim merdivenleri hiç abartısız 50 kere çıkıyorumdur bendemi var bi tuhaflık anlamadım :)

yaa kızlar şu başlıkları sorular sorunlara açsanız yeni bi ev var zannedip heyecenla bakıyorum o da ne sorular sorunlar....:1::1:

benimde evim dublex ,altta 2 oda 1 salon banyo mutfak üst katta yatak odası çocuk odası banyo ve teras var ,inan terası kışın hiç açmıyorum bile,ancak yazın 2 günde bir yıkarım masa sandalye birde şemsiye çay filan içeriz o kadar ,bend eçalışıyorum ve yatak odasını 10 günde bir neredeyse temizleyebiliyorum ,üst banyoyu kullanıyoruz eşimle beraber alt banyo misafire temiz kalıyor ,alt katta yaşadığımızdan orası daha çok kirleniyor ve her hafta pazar günü sabahtan başlıyorum 10 gibi akşama kadar temzilikle geçiyor zamanım ,evet zor ama keyifli gerçekten dublexte yaşamak ,ayda bir kere temizlikçi alıyorum ,çünkü koca eve hem zaman hem güç yetmiyor ..
ayrıca her banyoda temizlik malzemesi bulunursa işin daha da rahatlar ..

ben hiç temezlige yardımcı almadım 2 ay tadilatta kaldı evim komple onu bile ben temizledim içime sinmiyo kendim yapmak istiyorum allahtan pratik ve çabuk bir insanım herşeye yetişe biliyorum 15 günde arkadaşlarla buluşuruz akşamları sosyal hayattan da kopamam sinema çocuklarla bişeyler yaparız onların sporları heryere yetişe bilirim ama ileriki yaşlarda naparım bilemiyorum 2 oğluma 1 er katı bırakıp eşimle memleketimiz kırklareline yerleşiriz:)

benim evimde dublex üst katta 5 oda banyo wc var çocklr kv orayı kulanır aşağıda 2oda salon wc banyo bu kattakileride eşim ben gelnler kullanırlar mutfak da bu katta dolayısı ile bende heryeri temizlemek zorundayım teras kapattırmadım şimdilik balkon gibi yıkayıp duruyorum 1 bucuk sene oldu buraya geleli ben sevmezdim bayan almayı ama 6 aydır ayda bir geliyor zor geliyor bana ama mecburum kilom fazla dizimde inip çıkmaktan yıprandı ama mutluyum burada seviyorum gelen misafirim rahat oluyor ama temizlerken ölüyorum çok yoruluyorum ama henüz kızmaya başlamadım şu varki devamlı toplayıp devamlı temiz tutarsanız çok dağılmaz zaten benim yapımda olduğu için 90m2 toplayıp duruyordum 285m2 de fazla değişen bişey yok yani.....

Benim evimde dublex alt katta 2 oda, mutfak,salon, teras ve birde kiler var ust katta da 2 oda ,banyo birde giyinme dolaplarinin oldugu yer var. 6 yillik evliyim evlendigimden beridir 15 gunde bir gelen yardimcim var cam,kapilmamaniz,hali silme gibi buyuk isleri o yapiyor, duzenli geldigince icin onun bi plani oluyo geldigince haftaya iliskin onun disinda ben sadece mutfak ve banyonun genel temizligi disinda birsey yapmiyorum acikcasi, ust kati yatmadan yatmaya kullaniyo oldugumuzdan fazla kirlenmiyo diyebilirim ama ayni sey alt kat icin gecerli deil 2 gunde bir elektrikli supurgesiyle supurulmesi gerekiyo ama biz ufak cocukta oldugu icin salon yerine oturma odasini kullaniyoruz boylelikle salon her daim temiz kaliyor, yine bir oda kutuphane ve oyuncak odasini gibi kullaniliyo orada fena durumdayim olmuyo geri kalanlara yerleride supurge ve viledayla halledebiliyorum acikcasi.

Alt kat banyoyu sadece lavabo olarak kullaniyoruz, her iki kata da temizlikten malzemeleri koyulunca cok yorucu olmuyo

bizim evimizde dublex.üst katta 3 oda,banyo ve kocaman bir teras.alt katta büyük bi salon 2 oda mutfak,banyo ve 2 balkon var.haftada 2 yardımcım geliyor.daha ziyade alt katı kullanıyoruz.bebeğim de var odası,eşyelerı yukarıda günde kaç kere inip çıkıyorum bilmiyorum.bişey unutmamaya özen gösteriyorum aşağıya inerken ama illaki unutuluyor.formda kalıyorum bu sayede de.

Annemle yaşıyoruz, evi dubleks..
Alt katta iki oda var (45 m2 biri, 12 m2 diğeri) mutfak, banyo, wc.. toplam 130 m2
Üst katta 4 oda var, banyo bi de, 100 m2.
Bir de üstü kapalı bir teras, 50 m2...

Püf noktası demişsin......

:52:

Kafama huniyi takıp gezinmeye başlamayı düşünüyorum :60: :60: :60:
C.tesi evdeyim, temizlik günüm..
Tüm gün bitiyor..
Hele cam falan sileceksem.... Allaaaaaaah... bittim ben :60: :60: :60:

keşke bu konuyu daha önce okusaymışım.biz de du leks ev aldık.2 ay sonra taşıncaz.gözüm korktu vallahi yazdıklarınızdan.altta 3 oda,1 salon,mutfak,banyo,tuvalet ve 2 balkon var.üst kattaysa 2 yatak odası,1 banyo,teras,küçük bi mutfak artı bir de ebeveyn banyosu var.250 metrekare.7 aylık bebeğim var zaten ondan hiçbişeye fırsatım kalmıyo:(şu an doğum iznimdeyim ama normalde çok yorucu bi işim var.hamileyken ve doğum sonrasında yetişemediğimden eve 2-3 haftada bir temizlikçi gelirdi.beğenmiyorum yaptıkları işi ama mecburiyetten.yeni evime asla temizlikçi sokmam diyorum eşime ama büyük konuşmuşum sanırım:(umarım herşeyi istediğim gibi idare edebilirm.işin kötüsü eşim çok dağınıktır,ben de bebekten sonra tüm önceliği bebek bakımına verdim.en azından in çık,temizlik vs. doğum sonrası veremediğim kilolarımı veririm:)))

cnm benımde oncekı evım dublextı nıhayet 2 ay oldu kurtulalı bızımkı 4+2 ve bırde erzak odam vardı ayrıyetten cocuk odası kadar Allahım ne temızlıgı bıtıyodu ne bıse kendıme vakıt ayıramıyordum resmen ya dublex gorunus olarak guzelde kullanıslı degıl maalesef sımdı sıkı durun:) puf noktası gelıyor 1,5 yıl zor dayandım satıp yenı ev aldım sımdı rahatım oh mıs

Son düzenleme:
cnm benımde oncekı evım dublextı nıhayet 2 ay oldu kurtulalı bızımkı 4+2 ve bırde erzak odam vardı ayrıyetten cocuk odası kadar Allahım ne temızlıgı bıtıyodu ne bıse kendıme vakıt ayıramıyordum resmen ya dublex gorunus olarak guzelde kullanıslı degıl maalesef sımdı sıkı durun:) puf noktası gelıyor 1,5 yıl zor dayandım satıp yenı ev aldım sımdı rahatım oh mıs

:)) benimde yeni aldığım ev dublex ama taşınmadık henüz tadilat yapıcam kısmetse ondan sonra. temizliği kara kara düşünüyorum bende nasıl yapıcam diye kadın çağırsam batarım çağırmasam tek başıma çocukla halledemem elimden geldiği kadar yapıcam artık aradada pasaklı otururuz napalım çalışan anne olmak kolay deil :))

2.5 yıldır oturuyorum evimde böyle bir evde oturmak çok zevkli fakat çok zor hem çalışıp hemde evi idare etmek çocuklar eş çok planlı olmak gerekiyor şimdilik iyi gidiyor yaş ilerleyince nasıl yapıcam onu düşünüyorum:(( sizlerde paylaşırsanız püf noktaları pratik çözümleri birbirimize yardımcı olabiliriz sanırım şimdiden teşekkürler:)

ayda bır kadın alın genel temızlık ıcın ust katı cok kullanmayın derım ben ben herkezi asyadayız cocuk odası yatam odamız ust kat mısafır odam var

Back
X