evhamli - pimpirikli anne misiniz?

Lova

yâ Allah yâ Muhammed kuzularim size emanet.
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
761
48
323
Bir yillik bir anneyim.kizimdan once iki dusuk yasadim.ondan mi yoksa yapisal olarak mi oyle biriyim bilmiyorum ama hamileligimde de surekli bir sey olacak kotu bir sey yasiycam korkusuyla gecti 9 ay.simdide kucucuk bi sey olsa atesi ciksa hep en kotu senaryolari yaziyorum kafamda.Kotu bir hastaliga yakalanabilecegini falan dusunup agladigim cok oluyor.yani onu kaybetme korkusunu asamadim hic.poposunda bir morluk vardi gecenlerde hemen kan tahlili yaptirdim mesela.Allaha sukur temiz cikti.ne bileyim bunun gibi seyler iste.Boyle bir durumu yasayan var mi? tecrubeli anneler yorum bekliyorum lutfen.

Sanirim evhamli anne bir ben varom bi sitede

Evham digil bence annelik bu hep korkacaksın. Bende 70 günlük bebegim balkona çıkınca elimden düşücek diye korkarım demlik elimdeyken bebegin üstüne dókmekten korkarım hep böyle kötü bi kaza olucak diye korkuyorum gözumde canlanıyor hemen ama yapacak bişey yok Allah korusun tüm bebişleri. Ama çok abartıp sürekli hastahanelerde gezmeyin psikolojisi bozulur bebeğin.

Yalniz degilim yani di mi ya?

Her anne evhamlidir bence hele bide hayatinda birilerini kaybetmis biseyler yasamissa.Ama bu duygularini kontrol edebilen ve edemeyen anner diye ayirsak daha Dogru olur.Benim ablam yapi olarak cok musaittir bu tur seylere bide cok zor bi dogum atlatti bebekte kendide olümlerden donduler :43:ikiside allahima sukurler olsun ki cok iyiler:nazar:doktorlar bile ikisininde yasamasina sasirdi diyebilirim ve eblem dogumdan sonra bu evham halini iyice abartti bebege ilk aylar cok dikkat edilmesi gerekir anne sutu cok onemli dendi ama ablam olayi o Kadar abartiyodu ki eger emmez Kilo alamazsa bebege bisey olucak korkusuyla bebegi emzirirken oldurcekti nerdeyse:27:yada buyuk oglu okuldan iki Dakka gec gelsin kafayi yer yollara duser resmen en sonunda annem ben aldik karsimiza konustuk tamam seni anliyoruz ama bu yaptiklari sana ve etrafindakilere zarar veriyo diye tama anlamiyla olmasada birazcik duzeldi

Ben evlenmeden once birine losemi odugumu soyledim yalan soyledim yani.onun icin o kisiyi aradim helallik istedim.karsisina gecip ben sana yalan soyledim demedimde demeye calistim.hakkini helal etti.ama benim hep aklimda acaba bu yalanimin cezasini sevdigim birinde bu hastalikla karsilasarak mi yasarim korkusuyla obsesif bir anne oldum ciktim.soyledigim yalan kimseye zarar vermedi ama ne salakliktir boyle bir sey yaptim ben diye hala icim icimi yiyor.

yavrularimiz masum, savunmasiz , bize muhtaçlar ..ALLahin emaneti ayni zamanda onlar .. her anne korkar endi$elenir çocugunu sever,ayagina ta$ degse kendime gelseydi der , kadinlar boyle yaratilmi$ :)
ama morluk için kan aldirinca bebeginin cani yanmadi mi, korkmadinmi igne girerken
o igne girdgindede ayni hassasiligi gosterebilsen ke$ke ..

bak sen nap biliyormusun, kendine guzel bi dr bul :) guzel dr nasil olur , tecrubeli , bin tane tahlil istemeyen uzakdan hasta çocugun nesi oldugunu anlayan yada muayane esnasinda i$te ehr neyse vede senin panikliklerini dinlemeyip sadece kendi doktorluk tecrubsini kullanacak , haa bide reçeteye rastgele bildigi butun ilaçlari yazmazsa iyi olur :)

boyle bi dr bulursan hem sana hem bebegine çok iyi gelecekdir, bebegin gereksiz tahlil testler kurtulur sende terapi gibi bi$ey gormu$ olursun
bebeginin hastalanmasina zalanla ali$acaksin.. eger çocugu fanusa koyup sifir hastalikla yeti$tirirsen ( hastalik dedigim grip nezle vs ) okula gittiginde tahmin bile edemedigin kadar çok zorlanirsin .. bagi$ikligi guçlenmeli çocugun , bu da ya hasta olmakla yada a$iyla mumkun olur ..

benim iki çocugul var buyuk 4.5 kuçuk 3 ya$inda
ikisine verdigim ilacin toplami 1 $i$e ate$ du$urucu yada ant etmez , hatta ant le ate$ du$urucucunun toplami bile etmez 1 $i$eyi :)
hastada olurlar ama vucud kendi defeder o hastaligi ben sadece gerektiginde mudahaleederim
mudahaleyide dr a soruyorum tabi kafama gore takilmiyorum ..

yavrularimiz masum, savunmasiz , bize muhtaçlar ..ALLahin emaneti ayni zamanda onlar .. her anne korkar endi$elenir çocugunu sever,ayagina ta$ degse kendime gelseydi der , kadinlar boyle yaratilmi$ :)
ama morluk için kan aldirinca bebeginin cani yanmadi mi, korkmadinmi igne girerken
o igne girdgindede ayni hassasiligi gosterebilsen ke$ke ..

bak sen nap biliyormusun, kendine guzel bi dr bul :) guzel dr nasil olur , tecrubeli , bin tane tahlil istemeyen uzakdan hasta çocugun nesi oldugunu anlayan yada muayane esnasinda i$te ehr neyse vede senin panikliklerini dinlemeyip sadece kendi doktorluk tecrubsini kullanacak , haa bide reçeteye rastgele bildigi butun ilaçlari yazmazsa iyi olur :)

boyle bi dr bulursan hem sana hem bebegine çok iyi gelecekdir, bebegin gereksiz tahlil testler kurtulur sende terapi gibi bi$ey gormu$ olursun
bebeginin hastalanmasina zalanla ali$acaksin.. eger çocugu fanusa koyup sifir hastalikla yeti$tirirsen ( hastalik dedigim grip nezle vs ) okula gittiginde tahmin bile edemedigin kadar çok zorlanirsin .. bagi$ikligi guçlenmeli çocugun , bu da ya hasta olmakla yada a$iyla mumkun olur ..

benim iki çocugul var buyuk 4.5 kuçuk 3 ya$inda
ikisine verdigim ilacin toplami 1 $i$e ate$ du$urucu yada ant etmez , hatta ant le ate$ du$urucucunun toplami bile etmez 1 $i$eyi :)
hastada olurlar ama vucud kendi defeder o hastaligi ben sadece gerektiginde mudahaleederim
mudahaleyide dr a soruyorum tabi kafama gore takilmiyorum ..

Cocuklarimizi korusun rabbim.onlari bize bagislasin.o yazdigim yalan icin bu kadar obsesif oldum ben.yoksa griptir ateslenir ishal olur onlarin artik olmasi gerektigini kabul ettim.uzulmuyor muyum.her defasinda oturup agliyorum :)

Bence evet biraz pimpirikli bi annesiniz:(

Boyle yaparsaniz nasil cocugunuzdan hayatinizdan zevk alacaksiniz ki??

Koruma hissi ayri birsey her an korku duymak ayri bence..
Elinizde olan birsey degil eminim.
Ama etrafinizdaki insanlardan veya bu konularsa genis dusunen insanlarla zaman gecirin belki fikirleriniz degisebilir.

Bizim komsu 4 yasindaki oglunu sabah sokaga yollar aksama kadar haberi olmaz.
1 yasindaki bebegini eve birakip saatlerce gezmeye gider:))

Gelin sizi onunla tanistiriyim o zaman pimpirik falan kalmaz:))
Cocuk aman nolcak diyen biridir kendisi..

Hic bir zaman oyle bir anne olamam sanirim :)

Back