Evham

revan99

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
64
3
296
Konya
Merhaba arkadaşlar, 8 aylık bir kızım var ve çocuk sahibi olmanın bambaşka bir şey olduğunu onunla anlamaya başladım. Normalde böyle bir tip değilimdir ancak bebeğim olduktan sonra ''üşüdü mü, terledi mi, biraz ağladı bir yeri mi acıyor, gazı mı var, bağırsakları mı zorlandı, başka bir sıkıntısı mı var '' soruları bitmek bilmiyor içimde. Biraz daha büyüyünce geçer diyordum ama sekiz aydır geçmedi, geçen gün banyo yaptırırken kulağına su kaçırmışım kurularken fark ettim bütün gün içim içimi yedi ya ağrı filan yapar iltihap olursa diye.. Onun keyfi yerindeydi çok şükür ama bu kadar evhamlanınca akşamına da korkunç bir baş ağrısı payıma düştü..Paranoyaklık seviyesinde değilim çok şükür :) ama içimi bir şeyler kemirmesin daha rahat olayım istiyorum. Sizlerin de böyle şüpheci halleri var mı nasıl aştınız bu düşünceleri?

canım benim de 22 aylık ikiz meleklerim var.o dediğin evhamlar anne olduğun için son derece normal. ama biraz rahat olmak lazım.onlara önce biz lazımız.inanki evhamlı olmak, olacakların önüne geçmez sadece seni çok yıpratır. Önce Allaha güven canım.tabiki bir takım tedbirlerimizi alacağız ama 7/24 onları korumamıza imkan yok...bana da ara ara evham bastığında etrafımdaki insanlara bakarım hep , hepsi bir şekilde büyümüş koca insan olmuşlar derim kendi kendime...biraz sakin ,rahat ol...biz ne kadar sakin olursak onlar o kadar mutlu oluyorlar,tecrübeyle sabit....onların bizim en çok sevgimize ve ilgimize ihtiyaçları var , emin ol...
unutma ki bebişlerimizin hepsi birer melek ve önce Allah'a emanet onlar....yüreğini ferah tut güzel anne...sevgiler...

Teşekkür ederim canım pozitif bir enerji verdin bana . Aslında hepsi bildiğim kendi kendime tekrar ettiğim şeyler ama gene de rahat olamıyorum tam olarak, belki biraz büyüyüp derdini anlatabilecek duruma gelince daha rahatlarım ama dediğin gibi anne olunca bu tür düşünceler de muhakkak beraberinde geliyor.

olmaz mı :))) aynı senin gibiyim bende ama artık yavaş yavaş atıyorum, kızım 4 aylık olacak haftaya, nasıl attığıma gelince düşünmemeye çalışıyorum, olacağı varsa olur zzaten diyorum, dikkat ediyorum ama çok üstüne düşmüyorum vs. anne olmak zormuş :))

Tamamen katılıyorum canım çok keyifli olsa da anne olmak zormuş:44:

Dogum iznim bitip de ise başlayınca, yorgunluk, koşuşturma, işleri yetiştirmeye çalışma gibi telaselerden evham yapmaya vakit kalmadı. Evham olayi da kendiliğinden bitmiş oldu...

Dogum iznim bitip de ise başlayınca, yorgunluk, koşuşturma, işleri yetiştirmeye çalışma gibi telaselerden evham yapmaya vakit kalmadı. Evham olayi da kendiliğinden bitmiş oldu...

Doğru söylüyorsun aslında bütün gün başında olunca düşünüp kafanda kurmaya daha çok vakit kalıyor. Senin de Allah yardımcın olsun, çalışma hayatı bir anne için gerçekten çok yıpratıcı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…