• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet yine ben ve nefes acligim

Lawinya34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
1.036
594
123
41
Merhaba kizlar 3 hafta once aniden basladi bu kabus ve gogus hastaliklarina gitmistim akciger filmi nefes testim her sey normal cikti.2 gun sonra covit oldugumu ogrendim covid gecti ama bu lanet olasi nefes darligim gecmedi.soyle tarif ediyim surekli derin nefes alma ihtiyaci duyuyorum alamayinca esnemeye calisiyirum ama hep yarim kaliyor.sonra goz yaslari desen kizarip bozarma vs.yani surekli derin nefes alma mucadelesi ozellikle aksamlari hayatim kabusa dondu resmen nasil gecer bu ne olur yardim edin ruhum daraliyor artik😭😭😭

Evde kendi kendinizin oksiyenini kontrol edebileceginiz bir alet alsaniz? Belki psikolojiktir. Belki de gercektir. Tam emin olmak icin boyle bi aletle belki iciniz rahatlar. Amerikadayim. Burda satiliyor ama tr yi bilemiyorum.

Bende de bazen oyle psikolojik nefes darligi hissediyorum. Cam pencere acinca rahatliyorum

Sigara varsa bırak
Geldiğinde naneli sakız at ağzına cam aç derin nefes al
Annem böyle yapıyor en azından iyide geliyor anksiyetesine

Eğer altta yatan bir sağlık sorunu yoksa psikolojik oluyor. Yaşadım biliyorum çok kötü bir şey gerçekten. Bende uzun sürmüştü ama kafanıza takmadığınızda ve başka işler ile ilgilendiğinizde yani nefes almayı düşünmediğinizde geçiyor. Nefes alışınız normal seyrine oturuyor. Kısacası evet sıkıntı veriyor ama düşünmeyin kafanızı başka şeylerle oyalayın vücut zaten kendisi nefes alacak kendisi düzene oturtacak.
Merhaba kizlar 3 hafta once aniden basladi bu kabus ve gogus hastaliklarina gitmistim akciger filmi nefes testim her sey normal cikti.2 gun sonra covit oldugumu ogrendim covid gecti ama bu lanet olasi nefes darligim gecmedi.soyle tarif ediyim surekli derin nefes alma ihtiyaci duyuyorum alamayinca esnemeye calisiyirum ama hep yarim kaliyor.sonra goz yaslari desen kizarip bozarma vs.yani surekli derin nefes alma mucadelesi ozellikle aksamlari hayatim kabusa dondu resmen nasil gecer bu ne olur yardim edin ruhum daraliyor artik😭😭😭

Covit olunca nefes alamayacagim diye bilincaltiniza yerlesmis olabilir mi?
Hersey normal ciktiysa ben psikolojik oldugunu dusundum.
Seneler once benim de bir anda basladi.aklima gelince ayni tarif ettiginiz gibiydim ama aklimdan cikinca normal seyrindeydi nefes alip verisim.

Benim az surdu ama o az sure bile kabus gibiydi sizi cok iyi anliyorum.mutlaka doktora gorunun hafif bir sakinlestiriciyle sorununuz cozulecektir diye dusunuyorum.

Covit olunca nefes alamayacagim diye bilincaltiniza yerlesmis olabilir mi?
Hersey normal ciktiysa ben psikolojik oldugunu dusundum.
Seneler once benim de bir anda basladi.aklima gelince ayni tarif ettiginiz gibiydim ama aklimdan cikinca normal seyrindeydi nefes alip verisim.

Benim az surdu ama o az sure bile kabus gibiydi sizi cok iyi anliyorum.mutlaka doktora gorunun hafif bir sakinlestiriciyle sorununuz cozulecektir diye dusunuyorum.
İnanin artik aksam olsun istemiyorum

Derin nefes almaya veya esnemeye calisinca goguste tuhaf bir his oluyor ve devam edemiyorsunuz degil mi? Veya bir öksürme geliyor?
Covid olunca bende de boyle oldu. Benim yaklasik 1 hafta icerisinde gecti ama babamin mesela 3 ay olacak devam ediyor.
3 6 aya kadar devam edebildiğini okumustum.
Bir oksimetre edinin. Ve triflo ile calisin. Daha yeni atlatmissiniz. Gececektir.

Derin nefes almaya veya esnemeye calisinca goguste tuhaf bir his oluyor ve devam edemiyorsunuz degil mi? Veya bir öksürme geliyor?
Covid olunca bende de boyle oldu. Benim yaklasik 1 hafta icerisinde gecti ama babamin mesela 3 ay olacak devam ediyor.
3 6 aya kadar devam edebildiğini okumustum.
Bir oksimetre edinin. Ve triflo ile calisin. Daha yeni atlatmissiniz. Gececektir.
Goguse gitmistim bisey yok ic hastaliklarina gidicem yarin artik dekirecem hayatim karardi resmen😔

covidle beraber ben de bunları ve daha beterini yaşadım. yok kalp krizi geçiriyorum dedim kaç kere acile taşındım. kaç kere solunum testi, kalp kotrolleri, kan vs yapıldı. göğüs tomografisi vs. en son psikiyatr kaygı bozukluğu dedi. ilaç başladık 4 ay oluyor daha iyiyim. ama o dönem kabus gibiydi akşam olsun istemiyordum. yemek içmek yok vs. şu an siz bunu yazınca ben de başladı mesela sıkıntı. triflo da yaptım. oksimetreyle sürekli oksijenimi ölçüyordum 3 adet oksimetrem var :((( sağlamalı yapıyordum bir de:((( artık yapmıyorum. nefes alamayacağım gibi bir döngüye gireceksem temizlik yaptım ilaç etki etmeye başlayana kadar. bir de sakinleştirici vermişti doktor. geçmiş olsun. yaşayan bilir:((

Yatarken yüz üstü yatmak bana çok iyi gelmişti nefes darlığına zaten bazı hekimlerde diyor akciğer en iyi o şekilde oksijenleniyormuş. Onun haricinde nefes terapileri ile akciğer kapasitesini genişletebilir günlük yürüyüş ile de vücudunuza temiz bol oksijen alabilirsiniz. Akciğerlerinizde sıkıntı yoksa bile kanınızdaki oksijen seviyeniz de önemli eğer oksijenden fakirse zaten nefes darlığı yorgunluk, kırgınlık eklem vb. ağrıları yaşayabilirsiniz.

covidle beraber ben de bunları ve daha beterini yaşadım. yok kalp krizi geçiriyorum dedim kaç kere acile taşındım. kaç kere solunum testi, kalp kotrolleri, kan vs yapıldı. göğüs tomografisi vs. en son psikiyatr kaygı bozukluğu dedi. ilaç başladık 4 ay oluyor daha iyiyim. ama o dönem kabus gibiydi akşam olsun istemiyordum. yemek içmek yok vs. şu an siz bunu yazınca ben de başladı mesela sıkıntı. triflo da yaptım. oksimetreyle sürekli oksijenimi ölçüyordum 3 adet oksimetrem var :((( sağlamalı yapıyordum bir de:((( artık yapmıyorum. nefes alamayacağım gibi bir döngüye gireceksem temizlik yaptım ilaç etki etmeye başlayana kadar. bir de sakinleştirici vermişti doktor. geçmiş olsun. yaşayan bilir:((
Amannn sizin daha kotuymus.birden bire gecti bende ama biliyorumki yine baslicak en yakin zamanda psikologa gidicem ilac ne vermisti size?

Back
X