• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet Demeden Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler!

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
96
363
38
Evet Demeden Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler!

Evliliğinizin sonsuza dek sürmesini istiyorsanız, kadın ya da erkek partnerınız ile evlilik kararı vermeden önce, cevaplarını bilmeniz gereken önemli soruları sizler için hazırladık.

Siz ne dersiniz?
- Evlenmek istediğiniz kişi acaba sizinle aynı inanç ve değerlere sahip mi?
- Çocuk sahibi olmak ve büyütmek konusundaki düşünceleri nelerdir?
- Parasını idare etmek konusunda sorumluluk sahibi mi?
- İyi ve duyarlı bir kişi mi?
- Zorluklara karşı nasıl mücadele ediyor?
- Ailesine ne kadar bağlı?
- İlişkinizde açık iletişim kurabiliyor musunuz?
- Birbiriniz arasındaki görüş farklılıklarını nasıl çözümlüyorsunuz?
- 6 ay, 1 yıl ya da 5 yıl sonra geçmişe baktığınızda ilişkinizde neyin değişmesini dilerdiniz ya da neden dolayı pişmanlık duyardınız?

Evlilikmerkezi.com’un Evlilik Danışmanı Doç.Dr Armağan Samancı’nın makalelerine göz atarken söylediği bir söz, geçmişte hazırladığım bu listeyi aklıma getirdi ve sizlerle paylaşmak istedim.

Armağan Samancı’ya göre evlilik, sadece sevgi ve aşk üzerine değil, aynı zamanda karşılıklı sorumluluk üzerine de kurulan her iki tarafın da çaba göstermeye hazır olması gereken çok özel bir kurum.

Gerçekten de, evlilik dediğiniz iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta beraber omuz omuza yürüyecek olduğunuz uzun soluklu bir yol. Kimi zaman dikenlerin elinize battığı, kimi zamansa yolunuza güllerin serpildiği, ancak her insanın yaşaması gereken eşsiz ve özel bir dünya.

Zamanında bu listeyi kendim için yapmıştım ve şimdi geçmişe baktığımda iyi ki yapmışım diyorum, önerim sizin de kendinize benzer bir liste yapmanız!!!

Ya da en azından benim zamanında hazırlamış olduğum listemden kopya çekerek, kendinize özel bir çalışma hazırlamanız. Tabi en önemlisi asla sizi tatmin eden yanıtları almadan “evet” dememeniz...​

evlilikmerkezi.com

Back