• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet, aynen öyle ötekileştiriyorum

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.076
298
Evet, aynen öyle ötekileştiriyorum

Dün Taksim'deki katliamı o kareyle hatırlayacağım sanırım. Patlama yerinde, yaralanan bir bebeğe ait puset ve her iki yanındaki ölmüş güvercinler!
Bahsettiğim sahneyi gören normal biri, önce sarsılır, ardından da bu vahşeti yapabilecek kadar aşağılık olana kızar, isyan eder değil mi?
Çünkü bu hal evrensel bir insanlık refleksidir; dile, dine, renge, siyasi görüşe bakmaz.

Tabii ki en temel insani vasıflarını yitirmişler, siyasi kinini, hesabını vicdanının ve mantığının önüne koyanlar için durum başka. Onlar "bizden" farklı!
"Biz insanlar" Suruç'ta patlayan bombayla kahrolurken, isyan ederken, onlar sinsi sinsi, yerde yatan ölülerimizin yüzündeki örtüyü kaldırıp bakıyorlar. Ölenin solcu bir genç olduğunu görünce adeta rahatlıyorlar. Başlıyorlar destekledikleri örgütten kaynaklanmadığını düşündükleri eylemi lanetlemeye. Ama onu da beceremiyorlar, ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Teröriste değil, onun hedeflediği siyaset kurumuna sarıyorlar.
"Biz insanlar" bomba Ankara Garı önünde patlayınca da, askeri lojmanları hedef alınca da, Kızılay'da dershaneden çıkmış evine giden öğrenciyi vurunca da aynı tepkiyi veriyoruz. Onlarsa yalnızca DAES'in fail olduğu saldırıda yakalarına siyah kurdele takıyor. Üstlenen PKK ise, "Bombacı 'kızceyiz' paniklemiş ayol" izahatı yapmaktan katili kınayamıyorlar bile.
"Biz insanlar" dün Taksim'den yükselen bomba sesinin aksi sedasıyla sarsılırken de, onlar "Sur'da şöyle yaparsan burada böyle olur" türünden "intikam" savunmalarıyla anı geçiştirme telaşındalardı. İlerleyen saatlerde failin kimliğine dair farklı ihtimaller de gündeme gelmeye başlayınca yine "AKAPE=IŞİD" moduna geçtiler.
Ötekileştirdim mi? Evet aynen öyle yaptım. Sizi bilmiyorum ama ben yerde yaralı yatan bir bebeğe bakınca bile "politik kalabilenlerle" aynı insanlık ailesine ait olduğumu kabul etmiyorum.

FAİL BELLİ

Kurban; Askerse PKK'ya, Sivilse TAK'a, Polisse DHKP-C'ye, Turistse DAEŞ'e "üstlendiriyorlar."
Harf kombinasyonlarını boş verin. Tetikçinin kim olduğunun hiçbir önemi yok. Çünkü Katilimiz, terörü, silahı bir siyaset aracı olarak kullanan, bu yöntemi savunan ve meşrulaştıranlar.

ALIŞMAYACAĞIZ!

Teröristin amacı, halkta korku ve panik, siyasi otoritede de yılgınlık yaratarak dayattığı talepleri kabul ettirmek. Yani eşkıyayı hükümdar yaptırmak.
Bizde de bu kolaycılığın cazibesine kapılan zorbalar var.
Örnek mi? Çok... Eşit koşullarla girdikleri seçim yarışından sonra yanlarına PKK'nın teröristlerinden kurdukları "orduyu" da alıp "siyaset" yapmaya kalkanlara bakın ya da Gülen çetesinden maaşlı köşe yazarlarına, elindeki avucundaki itibarını ecnebilere ya da PKK'ya yatırmış gazetecilere, Twitter'da seçmene "istifa edene kadar patlayacak" tehditleri savuranlara...
Bu duruma alışmayacağız tabii ki. Ne münasebet! Ne terörle, teröristlerle bir olup onlara yardım edenlerle, eylemlerine gerekçe bulanlarla bir arada yaşamaya alışmak zorundayız ne de siyaseten doğruculuğa teslim olup basiret göstermeyen siyasetçilerle...

MASKENİZ DÜŞTÜ

"Hangi siyasi talep, nasıl bir mağduriyet ya da haksızlık, çoluğun çocuğun arasına kilolarca patlayıcıyla dalmaya neden olabilir" diye sorana "devlet ağzıyla konuşuyorsun" diye dikleneceksin.
"Terörü bir siyaset aracı olarak meşrulaştırmak, daha çok genç aynı yolu izlesin diye intihar bombacıların cenazesine katılıp onlara övgüler düzmek demokratik siyasetin sınırlarını aşar" diyene "şoven" diyeceksin.
Bütün bu eleştirilerin muhatabı olan sense "barışsever demokrat" olacaksın öyle mi?
Hadi oradan! Giderken, yere düşen şu maskenizi de alın lütfen.

Melih Altınok

cf73f2c3-617x364.jpg

http://www.dunyavegercekler.com/haber/33694-evet-aynen-oyle-otekilestiriyorum.html

Şimdi derler ATV haberin çalışanı,normal öyle düşünmesi:KK12:

Evet aynen oyle dicem ben ... daha dune kadar cici olan gülen cemati bu gun gulen çetesi oluvermis ... ama dogru soyledigi bir tek sey var o da fail in belli oldugu ... baris sureci adi altinda bu pisliklerin ulkeyi yol gecen hani yapmasina goz yuman recep tayip erdogan ...

"Biz insanlar" bomba Ankara Garı önünde patlayınca da, askeri lojmanları hedef alınca da, Kızılay'da dershaneden çıkmış evine giden öğrenciyi vurunca da aynı tepkiyi veriyoruz.
Şurası hariç bir şey görmedim yazıda, genel olarak tutarlı bir yazı olmuş.

Ancak bu forumda bile Gar patlaması için "iyi olmuş" diyen insanlar olduğu için maalesef bu kısma katılamıyorum.

Şurası hariç bir şey görmedim yazıda, genel olarak tutarlı bir yazı olmuş.

Ancak bu forumda bile Gar patlaması için "iyi olmuş" diyen insanlar olduğu için maalesef bu kısma katılamıyorum.
shot burda herkes der bişeyler der yani ; bunu ya öfkeden der ,ya ne kendini bilmezlikten der ,herkesin söylediğine takılmamak gerek; mesela burada bir üye bizim içinde ısrar ve inatla elimizin kana bulandığını alttan alttan katil olduğumuzu söylüyor sürekli ,benmi ben sorguluyorum tabiki kendimi hepte sorgulucam ölene kadar ,insan kendini sorgulamayı bırakmamalı zaten...

gara gelince benim düşüncemi merak ediyorsan ; bu meydan kanlı meydan diye halay çekenlerin nasıl kandırıldıklarına üzüldüm,birisi yazmıştı eşinin arkadaşımı ne orada vefat etmiş kimdi bilmiyorum yazan ona üzüldüm...ama buna alet olup orada ölenlere değil ..sevindimmi onada hayır...israil vatandaşları öldü iki önce onlara sevindimmi tabiki hayır
ki hiç sevmem israili bilenler bilir ;ancak benim ülkemde bu şekilde ölmeleri çok çok çok üzdü beni asla oh diyemem,diyene sinir olurum

Son düzenleme:
shot burda herkes der bişeyler der yani ; bunu ya öfkeden der ,ya ne kendini bilmezlikten der ,herkesin söylediğine takılmamak gerek; mesela burada bir üye bizim içinde ısrar ve inatla elimizin kana bulandığını alttan alttan katil olduğumuzu söylüyor sürekli ,benmi ben sorguluyorum tabiki kendimi hepte sorgulucam ölene kadar ,insan kendini sorgulamayı bırakmamalı zaten...

gara gelince benim düşüncemi merak ediyorsan ; bu meydan kanlı meydan diye halay çekenlerin nasıl kandırıldıklarına üzüldüm,birisi yazmıştı eşinin arkadaşımı ne orada vefat etmiş kimdi bilmiyorum yazan ona üzüldüm...ama buna alet olup orada ölenlere değil ..sevindimmi onada hayır...israil vatandaşları öldü iki önce onlara sevindimmi tabiki hayır
ki hiç sevmem israili bilenler bilir ;ancak benim ülkemde bu şekilde ölmeleri çok çok çok üzdü beni asla oh diyemem,diyene sinir olurum

Terörün hiç bir türlüsü desteklememiz, olumlu görmemiz mümkün değil
Görebilen insan değildir zaten
Ancak başka şeyleri de görebilmek gerek ; bu zemin nasıl hazırlandı, kimler nasıl alet oldu en kötüsü her şeyden habersiz masum halk nasıl kullanıldı, iktidar uğruna nasıl sömürüldüler, teröre yol açmak için nasıl kullanıldılar. @lamelifAmine forumda yazılarını okuyorum zaman zaman, iyi niyetli biri olduğunun farkındayım, bir dua konusunda da seninle yazışmışlığımız vardır ancak içindeki bu iyiliği gerçekleri görmek içinde kullan n'olur. Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Madem ki sorunun ötekileştirilmekten geldiğinden hem fikiriz, o zaman sen de ben de öteki değiliz. Kendini sorgulaman çok güzel bunu zaman zaman hepimiz yapmalıyız ancak sorgularken bir küçük başlık aç kendi içine ben bu insanlara neden inanıyorum diye, belki vereceğin cevaplar seni biraz daha objektif bakmaya sevk eder.

Ülkenin başkentinde olan patlama ve ölen vatandaşlar için "iyi olmuş" diyenlerin söylediğine niye takılmayayım? Birisi Mekke'deki kazada ölen hacılara "iyi olmuş" dese siz takılmaz mıydınız mesela?

Burada herhangi biri bana istediğini söyleyebilir, umursayıp umursamamak benim inisiyatifimdedir. Ancak 100 kişinin öldüğü bir saldırı için "iyi olmuş" denirse bu benim için gözardı edilecek bir şey değildir.

Kaldı ki Gar olayı sizin paylaştığınız yazının içinde geçiyor diye bahsettim. Yazı ötekileştirmeden bahediyor "Gar olayında aynı tepkiyi verdik" diye lakin Gar olayı ötekileştirmenin alası yapılan bir olay.

Yazı ötekileştirmeden bahsediyor, ""Biz insanlar" bomba Ankara Garı önünde patlayınca da, askeri lojmanları hedef alınca da, Kızılay'da dershaneden çıkmış evine giden öğrenciyi vurunca da aynı tepkiyi veriyoruz." diyor ama hayır, bu yazıyı yazan kişinin görüşünden bir sürü insan Ankara Garı önünde bomba patlayınca "oh olsun" diyebiliyor. Benim dediğim sadece bu.

Terörün hiç bir türlüsü desteklememiz, olumlu görmemiz mümkün değil
Görebilen insan değildir zaten
Ancak başka şeyleri de görebilmek gerek ; bu zemin nasıl hazırlandı, kimler nasıl alet oldu en kötüsü her şeyden habersiz masum halk nasıl kullanıldı, iktidar uğruna nasıl sömürüldüler, teröre yol açmak için nasıl kullanıldılar. @lamelifAmine forumda yazılarını okuyorum zaman zaman, iyi niyetli biri olduğunun farkındayım, bir dua konusunda da seninle yazışmışlığımız vardır ancak içindeki bu iyiliği gerçekleri görmek içinde kullan n'olur. Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Madem ki sorunun ötekileştirilmekten geldiğinden hem fikiriz, o zaman sen de ben de öteki değiliz. Kendini sorgulaman çok güzel bunu zaman zaman hepimiz yapmalıyız ancak sorgularken bir küçük başlık aç kendi içine ben bu insanlara neden inanıyorum diye, belki vereceğin cevaplar seni biraz daha objektif bakmaya sevk eder.
kusura bakma hatırlayamadım :KK22::KK23:o_O:110:

zaman zaman değil hep yapmalıyız ,hele şu sıralar daha çok yapmalıyız ülkemizin zor günlerinde ...

ben bu insanlara inanmıyorum-hatta kimseye inanmıyorum Rabbimden başka ...şu an en inanabileceğin en yönetebilecek-krizlerden en çıkarabilecek olarak görüyorum hepsi bu -14 senedir hatta daha fazla daha iyisi vardı bizmi görmedik -muhalefet ortada -mesela bahçeli kasım seçiminde paso ak parti için çalıştı dimi..çalışmadı diyebilirmiyiz
Ülkenin başkentinde olan patlama ve ölen vatandaşlar için "iyi olmuş" diyenlerin söylediğine niye takılmayayım? Birisi Mekke'deki kazada ölen hacılara "iyi olmuş" dese başsiz takılmaz mıydınız mesela?

Burada herhangi biri bana istediğini söyleyebilir, umursayıp umursamamak benim inisiyatifimdedir. Ancak 100 kişinin öldüğü bir saldırı için "iyi olmuş" denirse bu benim için gözardı edilecek bir şey değildir.

Kaldı ki Gar olayı sizin paylaştığınız yazının içinde geçiyor diye bahsettim. Yazı ötekileştirmeden bahediyor "Gar olayında aynı tepkiyi verdik" diye lakin Gar olayı ötekileştirmenin alası yapılan bir olay.

Yazı ötekileştirmeden bahsediyor, ""Biz insanlar" bomba Ankara Garı önünde patlayınca da, askeri lojmanları hedef alınca da, Kızılay'da dershaneden çıkmış evine giden öğrenciyi vurunca da aynı tepkiyi veriyoruz." diyor ama hayır, bu yazıyı yazan kişinin görüşünden bir sürü insan Ankara Garı önünde bomba patlayınca "oh olsun" diyebiliyor. Benim dediğim sadece bu.

yok anlamamışsın beni işte --bir yada iki ikişiye takılamayız ...onu sorarsan haberin gerçekliğini bilmiyorum ama kızılay patlamasında vefat eden başörtülü kız için iyki öldü işidci yetiştirirdi öğretmen olsaydı dendi..umursadımmı hayır çünkü biliyorum tam sol görüşlü arkadaşlarımdan da , o insana kallavi bi tepki geleceğini ,ben teröriste oh derim üstüne ziyafette veririm,yalnız geçenlerde melih altınok şubattaki patlamada arabanın dıştan lehimlendiğini söyledi hani vicdan yaparda vazgeçer diye ...işte orda içim yandı nasıl o hale geldiklerine ....nasıl kandırıldıklarına ...kimbilir ne verdilerde hem parçalanarak ölmeye hemde o kadar canın yanmasına Alet olacak hale geldiler

Klasik alışılala gelmiş hükümete yakın saçma sapan yazılardan kısmen farklı bir yazı AKP hükümetinin ilk zaman ki sözde birleştirici kucaklayıcı söylemlerine dönmüş gibi
Ama biliyor musunuz artık yemezler

Back