• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet arkadaslar, harclar kalktı diye sevinmistik ama.....

karamellitrilece

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
2.603
680
248
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine 2012-2013 öğretim yılı (güz dönemi) ÖSYS, Yatay Geçiş, AYÖS, Ek Yerleştirme, Dikey Geçiş, İkinci Üniversite, Lisans Tamamlama, Af Kapsamında yeni kayıt yaptıracak öğrencilerden tahsil edilecek öğrenim bedellerini öğrenmek için, (10.09.2012).

http://www.anadolu.edu.tr/aos/belgeler/duyurular/2012_2013OdemeBilgisi.pdf

Harclar kalktı diye ilan edilmişti ama, sadece ögrenci katkı payı alınmayacak gördügünüz gibi..
Biliyordum, sasırmadım. :37:

Son düzenleme:
arkadaşlar bir de dikkat ettiyseniz bunlar yeni kayıt yaptıracaklar için geçerli kayıt yenilemede ayrıca belirlenecek denmiş belki onların daha bile fazla olucak :/

arkadaşlar kalkan devletin aldığı paraydı.yani katkı payı.eğitim gideri kalkacak denmediki.yani okulların aldığı para kalkmadı.en baştan beri açıklanan buydu.ama çoğu insan tamamen kalktı sandı.bir anadolu üniversitesi aöf ü düşünün.adamlar her il merkezinde sınav yapıyorlar.büro açıyorlar.eğitim giderini kaldırırlar mı hiç.

arkadaşlar kalkan devletin aldığı paraydı.yani katkı payı.eğitim gideri kalkacak denmediki.yani okulların aldığı para kalkmadı.en baştan beri açıklanan buydu.ama çoğu insan tamamen kalktı sandı.bir anadolu üniversitesi aöf ü düşünün.adamlar her il merkezinde sınav yapıyorlar.büro açıyorlar.eğitim giderini kaldırırlar mı hiç.

daha net bir açıklama yapılabilirdi canım
tabiki okullarında paraya ihtiyacı var çarkı döndürmek için
her nekadar 205tl dönemlik kitap ve sınav kağıdı parası olarak çok olsa bile..
en azından burs imkanları genişletilebilinir..
yapılan hata açıklama şeklinde
45 tl lik harcı kaldırarak parasız eğitim başlattık diyorlarsa
kimi aptal yerine koydukları tartışılır.
devlet adına aldığımız 45 tl katkı payı harcını artık almıyoruz,
bundan sonra sadece üniversitelere öğrenim gideri harçlarınızı ödeyeceksiniz deselerdi,
anlamayan olmazdı.
üstü kapalı bi açıklama ile harçları kaldırdıkkk parasız eğitimmm getirdik,,müjde müjde...
dedikleri için,,herkezin sevinmesi gayet normaldi canım..

Off ben bilmiyordum bugün görünce şok oldum..Bu ne biçim parasız eğitim..Hayal kırıklığı :50: Hadi biz de eylem yapalım :27:

kalkan devletin aldığı paraydı zaten devlet kesinlikle para almayacak.
bu para ise okula has bir durum yani giderler okula ait.
bunu da her okul almıyor ayrıca.
açıköğretim değil tabi ki kardeşim bu yıl gazi üniversitesini kazandı ve hiç bir şekilde para ödemedik aynı şekilde bir çok insan öyle.
bu parayı da sadece bazı okullar alıyor kendi kafalarına göre belki nedenini bilmiyorum.

arkadaşlar yeni kayıt değil de kayıt yenileme yaptıran biriside burdan harçları yazabilirmi acaba ara sınıflarda fark alcaklar sanırım aynı olsaydı sonra acıklancak demezlerdi listede

merhabalar arkadaşlar;

Ödemeniz gereken öğretim gideri miktarı: 225,00
Ödemeniz gereken öğretim ücreti/katkı payı miktarı: 0,00

internetten yapılması gereken başvuruyu yaptım ve sonunda verdiği belgede aynen böyle yazıyor..
bu da gösteriyor ki tamamen ücretsiz okuyamayacağız...

yalnız arkadaşlar bir de şöyle bir durum var bu açıköğretim benim 2. üniversitem, örgünden okuduğum okula herhangi bir para yatırmadım ödemem gereken ücret görünmüyor.. fakat açık öğretimde yaptığım başvuruda yukarıda da da belirttiğim gibi 225 lira ödemem gerekiyormuş...

vallahi anlamadım gitti :27:

merhabalar arkadaşlar;

Ödemeniz gereken öğretim gideri miktarı: 225,00
Ödemeniz gereken öğretim ücreti/katkı payı miktarı: 0,00

internetten yapılması gereken başvuruyu yaptım ve sonunda verdiği belgede aynen böyle yazıyor..
bu da gösteriyor ki tamamen ücretsiz okuyamayacağız...

yalnız arkadaşlar bir de şöyle bir durum var bu açıköğretim benim 2. üniversitem, örgünden okuduğum okula herhangi bir para yatırmadım ödemem gereken ücret görünmüyor.. fakat açık öğretimde yaptığım başvuruda yukarıda da da belirttiğim gibi 225 lira ödemem gerekiyormuş...

vallahi anlamadım gitti :27:

başvuru nasıl yaptın canım ?
1 ekimde başlıyo diye biliyorum amaa? :26:

Back