• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve sinen sigara kokusu

Narnia_h

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
81
42
3
33
Babam ve abim günde yaklaşık 2 paket sigara içiyorlar ve evin her yerinde .oturma odasında mutfakta yatak odasında tuvalette banyoda her yerde o an canları nerede istiyorsa. haliyle ev leş gibi sigara kokuyor .dışarıdan eve girince daha da fark ediliyor bu. çok ağır bi koku ve geçmek bilmiyor.

annemle birlikte çok uğraşsakta ikna edemedik sadece belirli bir yerde içmelerine. içtikten sonrada izmaritleri içtikleri yere bırakıyorlar.o da kokuya büyük bir etken.

oda spreyi denedik ama o ağır koku spreyi bastırıyor. sigara içilirken mum yaktık mum kokuyu çekiyormuş ama oda bi etki etmedi.
bildiğiniz bi çözüm var mı tamamen olmasa da en azından kokuyu yarı yarıya azaltacak bişey?

özellikle misafir gelince çok utanıyoruz annemle. bi gelen misafir arkamızdan evleri ahır gibi kokuyor demiş.

biz de cidden bunaldık artık ev kahvehane gibi sürekli dumanaltı. içmesinler evde demeyin çünkü çok büyük kavgalar ettik bunun için umurlarında değil :(

Bu sicak havalarda camlar zaten acik onlarada balkona 2 sandalye atin orda oturup icsinler.
Tulleri perdeleri sık sık yikayin.
hatta bana kalirsa koltugun yastik kiliflarini bile haftada bi yikayin
halilari sık sık yikayin yada yıkamaya verin
Duvarlara sinmis ise bide boya yaptirin
Zaten bu masraflari gorunce babaniz arik evde icmez:KK53:
Bidr otomatik oda spreyleri var ya kendi kendine pislayanlardan onlardan alin her odaya suresinide en kisaya alin ( en kalitelisini alirsaniz etki eder diye dusunuyoum)

balkonunuzu oda gibi dekore edebilirsiniz camlı balkon yaptırıp kucuk bi tv yer minderleri onların hosuna gidecek ortam yani belki evi bırakıp orda takılırlar sizde daha çok balkonda vakit gecirin bazı evlerin balkonu salonldan guzel oluyor
zor ama evde içen birisinin içmemesi ancak saglık sorunu yasarlarsa ki allah korusun sıgarayı bırakırlar sizinde derdiniz biter böylece başka bisey aklıma gelmiyo

balkonunuzu oda gibi dekore edebilirsiniz camlı balkon yaptırıp kucuk bi tv yer minderleri onların hosuna gidecek ortam yani belki evi bırakıp orda takılırlar sizde daha çok balkonda vakit gecirin bazı evlerin balkonu salonldan guzel oluyor
zor ama evde içen birisinin içmemesi ancak saglık sorunu yasarlarsa ki allah korusun sıgarayı bırakırlar sizinde derdiniz biter böylece başka bisey aklıma gelmiyo
malesef o genişlikte bir balkon yok . olsada kabul edeceklerini sanmıyorum . teşekkürler fikir için :)

Bu sicak havalarda camlar zaten acik onlarada balkona 2 sandalye atin orda oturup icsinler.
Tulleri perdeleri sık sık yikayin.
hatta bana kalirsa koltugun yastik kiliflarini bile haftada bi yikayin
halilari sık sık yikayin yada yıkamaya verin
Duvarlara sinmis ise bide boya yaptirin
Zaten bu masraflari gorunce babaniz arik evde icmez:KK53:
Bidr otomatik oda spreyleri var ya kendi kendine pislayanlardan onlardan alin her odaya suresinide en kisaya alin ( en kalitelisini alirsaniz etki eder diye dusunuyoum)
bayağı zahmetli bir çözüm önerisi olmuş .okurken bile yoruldum.daha pratik bir çözüm arıyorum teşkkürler :)

öfff biliyorum o kokuyu
dedem babam aynı böyle yaparlardı
kışın sobalı evde odada içerlerdi her yer duman altı perdeler sarı
küçük yaşta ciğerlerim bu dumanla dolmuştur herhalde
ev çok ağır kokuyor perdelere falan sindiğinde

eşim de içiyor ama bırakın balkonu ev sınırları dahil hiçbir yerde içirmiyorum

çözüm olarak içmelerini engelleyemiyorsanız sürekli havalandırma, onlar içerken dahi pencereleri açma,
kumaş kokusu kullanma (yumoşun falan var)
kokulu taş ve kokulu mum ve TÜTSÜ yakma
febreeze marka koku önleyici sprey var o da iyi

Yani yapabileceğiniz şey sürekli temizlik yapmak perde yıkamak mum yakmak ve sigara yandığı anda cam kapı açmak :temizlik:
Bol bol havalandırırsanız pek sorun olmaz

öfff biliyorum o kokuyu

çözüm olarak içmelerini engelleyemiyorsanız sürekli havalandırma, onlar içerken dahi pencereleri açma,

İlk önce belirli bir yerde sigara içmelerini sağlayın, daha sonra sigara içilen ortama havluyu ıslatıp serin (herhangi bir yere) o ıslak havlu kokuyu emiyor.

Suya bir kac damla yumos katip devamli kaynatin...gerci zararli ama yapacak bisey de yok...hem sigara parfum kokusuyla gitmez rahatsiz olurlar icerken
Deneyin bi kac gun

İlk önce belirli bir yerde sigara içmelerini sağlayın, daha sonra sigara içilen ortama havluyu ıslatıp serin (herhangi bir yere) o ıslak havlu kokuyu emiyor.
belirli bi yerde içmelerini sağlamak çok zor imkansız hatta . anlayışlı insanlar değiller ve fazlasıyla asabiyeler. bi kaçyere havlu ıslatıp koyarım bu akşam umarım işe yarar

Hastalanıverin. Doktor da sizden için sigara içilen yerde durmıcak demiş olsun. Herhalde kızının sağlığından önemli değildir.

öfff biliyorum o kokuyu

bikaç sene öncesine kadar bizde sobalı evdeydik . ozaman sadece sobanın olduğu odada içiliyordu ve kapı açtırmıyordu babam. inanın bende merak ediyorum ciğerlerimin halini :KK43:

Birkaseye bol sirkeli su koyun içine pamuk koyun sigara içilen yerlere birer kase yerleştirin.

Kokuyu çekiyor.

Hastalanıverin. Doktor da sizden için sigara içilen yerde durmıcak demiş olsun. Herhalde kızının sağlığından önemli değildir.
:D o şekilde yalan söylebilir miyim bilmiyorum ama keşke öyle bişey olsa cidden de içmese bi daha .belki birazdfa vicdan eder:KK34:

:KK70: o şekilde yalan söylebilir miyim bilmiyorum ama keşke öyle bişey olsa cidden de içmese bi daha .belki birazdfa vicdan eder:KK34:

Yok keşke öyle bir şey olsa demeyin siz yine de. Sigara çok ciddi hastalıklara yol açıyor biliyorsunuz, zaten o ortamda durursanız olabilir maalesef.

Yazını okurken ben tıkandım valla. Evde içilmesine hiç tahammülüm yok. Evin pisliğini geçtim sizin sağlığınızı da mı düşünmüyorlar.

Back
X