eve ikinci bi bebek gelince

forever78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
456
120
En basta belirteyim ablam adina aciyorum konuyu.
Ablam yeni dogum yapti ve 3 yasinda bir oglu daha var. Ben kalip ilgileniyodum ama artik gitmem gerek. 3 yasindaki oglunun cani cok sıkılıyo. Normalde hep ablamla oynarlardi. Artik yetisemiyo ama.
Onun icin ne yapabiliriz?
Ne gibi oyuncaklar alabiliriz?
Zaman gecirecegi biseyler olsun istiyoruz.
Vee boyle bi durumda siz ne yaptiniz?

Ben kızımı kendime alıştırmıyorum. Bizim de ikinci yolda.. Başka şeylerle oyalanmayı öğretiyorum. 3 yaşındaysa kreşe yollayabilir oyalansın diye.

merhaba benimde 3 yaşında bir kızım var ve 6 aylık birde oğlum,kızım en çok legolar,yapbozlar,ahşap silindirlerle kule yapma ve hamurla vakit geçirmeyi çok seviyor. cinsiyetleri farklı ama aynı yaş grubundalar.erkek çocuklar için çok güzel ahşap tamir takımları,zeka geliştirici oyuncaklar var işe yarayabilir.doğumun ilk ayları zor oluyor ama 5-6 aylarda biraz daha rahatlayacaktır ablanız.abi için çokça sabır ve anlayışlı olmak gerekir..

Aslında çocukların anneleriyle birlikte oyun oynamaları çok daha iyi ama imkan yoksa çocuğa belli bir konu verilip resim yapmasını ve günün sonunda size anlatmasını isteyebilirsiniz. Ya da oyun hamurundan yaptıklarıyla yine müsait olduğunuzda beraber oynayabilirsiniz. Kendisini yalnız hissetmemesi lazım. Onunla ilgilendiğinizi göstermeniz lazım. O anda onunla oyun oynayamıyorsanız bile kendi başına oynadıkları oyunlarla ilgili "Bugün nelerle oynadın, göstersene neler yaptın?" gibi sorular sorabilirsiniz.

Ben kızımı kendime alıştırmıyorum. Bizim de ikinci yolda.. Başka şeylerle oyalanmayı öğretiyorum. 3 yaşındaysa kreşe yollayabilir oyalansın diye.
merhaba kreşi bende düşündüm ama dr. önermedi ilk yıl için,kardeşin gelip onun evden gönderilmesi şeklinde algılayabiliyorlarmış.

merhaba kreşi bende düşündüm ama dr. önermedi ilk yıl için,kardeşin gelip onun evden gönderilmesi şeklinde algılayabiliyorlarmış.

Ben de duydum onu ama bebek geldikten sonra gönderilirse büyük çocuk problem yaşıyormuş.. Öyle duymuştum. Neyse zaten kreşe göndermeyi düşünmüyorum. Kardeş çok güzel bir şey. Mesela ben tek çocuğum. Gebeliğimde zor geçiyor. Bir Allah ın kulu gelipte yardım edeyim demiyor. Yemek bile yapamıyorum yeri geliyor. Bir de kızımlayım.. Oysa kardeşim olsa yardıma gelirdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…