- 16 Ekim 2022
- 8
- 0
- 1
- 29
- Konu Sahibi Kizimin Annesiyim
-
Genel olarak misafir agirlamayi seven biriyim usulunce ama benmi abartiyorum yoksa misafirlerim mi fazla rahat ayir edemez hale geldim cildiricam soyleki kizlar benim kucuk bir kizim var ve misafirlerim bana geldiginde 3gunden uzun sureyle kaliyorlar hani evde kucuk cocuk var uyuyormi rahatsiz olurmi hic umursamazlar sesli konusurlar gulerler telefonlarda gorusmeler vs surekli kizimi opuyorlar en rahatsiz oldugum sey gec satekadar otururlar gece 00 bir iki farketmez halile cocugumunda uyku duzeni bozuluyor bide yatmaya giderken ila cocugumuda yaninda yatirmak ister valla cinlerim tepeme biniyor evin sahibi onlarmis bende misafir gibymisim gibi davraniyorlar her isi yaparlar yemekti camasirdi bilmem ne been cocugumla herzaman nasil yapiyorsam yine yaparm ya bi salin oda yetmezmis gibi butun gun evde pijamayla dolassiyorlar hani kendimi sorguluyorum benmi yalnisim onlarmi hani been biyere misafirligige gitsem 2saten fazlasini almaz giyimime konustuguma oturmama dikat ederm yardima ihtiyac varni sorarim Boyle olmak cok mu zor ya
Kuzen teyzeBahsettiğiniz misafirler kim ? Kardeş , kuzen yakınlığındaki akrabalarınız mı ?
Iste cabaliyorum hani bana gore evime geln misafiri rahat etirmek isterim elimden geldigince ilgilenmeye calisirim ama been artik napicam nasl bas edicem bilemedim o yuzden danismak istedim.Misafirlerinizde de yatili misafir agirlama kulturunuzde de sorun var evet ama cozmek icin bir seyler yapabilecek misiniz, onemli olan o.
Gece ses oldugunda uyarabilmeniz gerekir. Madem o kadar yakin akraba ve madem evinizi gunlerce kalip pijamali dolasacak kadar benimsediler, neden cocuk uyuyor sessiz olun diyemiyorsunuz kiIste cabaliyorum hani bana gore evime geln misafiri rahat etirmek isterim elimden geldigince ilgilenmeye calisirim ama been artik napicam nasl bas edicem bilemedim o yuzden danismak istedim.
Gece ses oldugunda uyarabilmeniz gerekir. Madem o kadar yakin akraba ve madem evinizi gunlerce kalip pijamali dolasacak kadar benimsediler, neden cocuk uyuyor sessiz olun diyemiyorsunuz kiGelmek istediklerinde de bahane sunup reddedin. Onlar gelelim demeden siz gidin, yavas yavas kesilir ayaklari. Esinize de ayri uzuldum evde surekli yatili akraba varken evinin konforunu ne ara hissedecek adamiste
Genel olarak misafir agirlamayi seven biriyim usulunce ama benmi abartiyorum yoksa misafirlerim mi fazla rahat ayir edemez hale geldim cildiricam soyleki kizlar benim kucuk bir kizim var ve misafirlerim bana geldiginde 3gunden uzun sureyle kaliyorlar hani evde kucuk cocuk var uyuyormi rahatsiz olurmi hic umursamazlar sesli konusurlar gulerler telefonlarda gorusmeler vs surekli kizimi opuyorlar en rahatsiz oldugum sey gec satekadar otururlar gece 00 bir iki farketmez halile cocugumunda uyku duzeni bozuluyor bide yatmaya giderken ila cocugumuda yaninda yatirmak ister valla cinlerim tepeme biniyor evin sahibi onlarmis bende misafir gibymisim gibi davraniyorlar her isi yaparlar yemekti camasirdi bilmem ne been cocugumla herzaman nasil yapiyorsam yine yaparm ya bi salin oda yetmezmis gibi butun gun evde pijamayla dolassiyorlar hani kendimi sorguluyorum benmi yalnisim onlarmi hani been biyere misafirligige gitsem 2saten fazlasini almaz giyimime konustuguma oturmama dikat ederm yardima ihtiyac varni sorarim Boyle olmak cok mu zor ya
Kuzen teyze
Başka şehirden mi geliyorlar? Bir iş yada gezmek için gelip sizde mi kalıyorlar? Yoksa kalmak için mi geliyorlar?
Aynen baska sehirden kalmak icin gekiyorlar aslinda cokta uzak degil 5dk lik bir mesafeBaşka şehirden mi geliyorlar? Bir iş yada gezmek için gelip sizde mi kalıyorlar? Yoksa kalmak için mi geliyorlar?
Topu esinize atip esim rahatsiz oluyor gelmeden once arayin, bebegi ozlerseniz ben getiririm vs diyin.Sorun tam olarak su ki defalarca uyarmamiza ragmen devam ediyorlar ya bisey olmaz yada ben bakarim cevabini aliyorum kirmakta istemiyorum susuyorum ve geldikleri zamanda hani aramazlar musaitmisin diye sormazlar cat kapi gelirler yada diyelim ki aradi isim var evde olmicam diyosun sen DA hazilanamadan cocugu hazlirlamadan basiyorlarsinirlerim bozuldu ya aglanacak halime guluyorum resmen ya cidden ben mi yalnis dusunuyorum yoksa bu davranislae gayet normalmi bana gore anormal ama Anne tarafima gore bunlar cok normal
Iste benim anlatmak istedigimde onlar ugrasmasinlar ihtiyacim olursa soylerim niye cekinim teyzemden yada kuzenimden ama ben onlara yemekler hazilamak istiyorum ilgilenmek oturmak sohbet etmek evin isi zaten bitmiyor ben kendimi yetersiz hisediyorum yeterince ilgilenemedigimi dusunuyorumYatılı kaldıklarına göre , uzak bir yerden geliyorlar sanırım.
Diyorsunuz ki ; "been biyere misafirligige gitsem 2saten fazlasini almaz giyimime konustuguma oturmama dikat ederm yardima ihtiyac varni sorarim Boyle olmak cok mu zor ya"
"Yardıma ihtiyaç var mı ?" diye sorup, kenarda beklemek yerine; hemen her işi yapıyorlarmış. Ancak siz bu durumdan da rahatsızsınız.
Teyze ve kuzenlerinizin , sizi ve kızınızı görmek için geldiklerinde; size yük olmamak ve sizi yormamak için ev işlerine dahil olmalarını ve davranışlarını yanlış anladığınızı düşünüyorum.
Siz evinizi sahiplenmelerinden, ayri bir aile olarak ailenizin bagimsizligini tanimamalarindan, evinizi kendi alanlarina dahil etmelerinden sikayetcisiniz galiba. Onlar ayri gayrimiz mi var diye bakiyor. Siz ben ayri bir aile kurdum ve bunun anlasilmasini istiyorum diyorsunuz. Konusmadan cozmesi zor bir sorun bu.Iste benim anlatmak istedigimde onlar ugrasmasinlar ihtiyacim olursa soylerim niye cekinim teyzemden yada kuzenimden ama ben onlara yemekler hazilamak istiyorum ilgilenmek oturmak sohbet etmek evin isi zaten bitmiyor ben kendimi yetersiz hisediyorum yeterince ilgilenemedigimi dusunuyorum
Topu esinize atip esim rahatsiz oluyor gelmeden once arayin, bebegi ozlerseniz ben getiririm vs diyin.
Evet tam olarak oyle ve bidahakine konusacagimiz konu bu olucak sanirim cokta seviyorum onlari hani yalnis ta anlasilsin istemem zaten kirmadan nasl onlara bunu anlatabilirim cabasindayimSiz evinizi sahiplenmelerinden, ayri bir aile olarak ailenizin bagimsizligini tanimamalarindan, evinizi kendi alanlarina dahil etmelerinden sikayetcisiniz galiba. Onlar ayri gayrimiz mi var diye bakiyor. Siz ben ayri bir aile kurdum ve bunun anlasilmasini istiyorum diyorsunuz. Konusmadan cozmesi zor bir sorun bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?