Eve Gelen Dişiye Rahat Vermeyen Ev Sahibi Erkek Kedim

EceZ

B: 64.8 Güncel: 51.3 Hedef: 51.0
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
3.642
9.331
Kızlar benim de sorunum eve sonradan gelen dişi kediye rahat vermeyen erkek kedim. Daha kolay anlaşılması için isimleri ile anlatacağım. Dişinin adı Pelin erkeğin Çetin.

Çetin 1 yıl önce sahibinden sitesinden sahiplendiğim bir gri uzun tüylü nebelung cinsi yavruydu. Pelin ise yaklaşık 2 ay önce bir arkadaşımın bakamaması üzerine sokağa salmasın diye aldığım 2 yaşında mavi rus cinsi bir dişi kedi.

Pelin kısır değil ve daha öncede 1 kere çiftleşip hamile kalıp doğurmuş. İlk eve getirdiğimde uzun bir süre anlaşamadılar Çetin ile. Sürekli kavga dövüş tıslamalar. 2 ayın sonunda Pelin kızgınlık dönemine girdi ve zaten Çetin de o ara her saniye çiftleşmeye hazır olduğu için 20 21 22 aralık tarihlerinde 3 gün boyunca çiftleştiler.

O günden bu yana ortalama 1 ayı geçti ve Pelin in karnı her geçen gün biraz daha büyüyor. %99 hamile. Bütün gün ya yemek yiyor ya uyuyor iştahı çok açıldı. Şefkati çok arttı. Çok duygusallaştı. Ben de haliyle üstüne ekstra titremeye başladım.

Ama şöyle büyük bir problem oldu ki Çetin Pelin'e hiç olmadığı kadar bir saldırı halinde. Kızı yatırmıyor nerde görse tırmalamaya korkutmaya çalışıyor. Kız zaten 1 aylık hamile. Bütün gün Pelin'i korumak zorunda kalıyorum resmen. Yarın bir gün bu hayvan doğuracak o zaman ne olacak Çetin ya yavrulara da böyle saldırmaya çalışırsa?

Daha önce evde çift kedi besleyen ve hamilelik süreci geçiren arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Erkeğin dişiyi rahat bırakmasını nasıl sağlarız? Yavrulara bir şey olacak diye ödüm kopuyor.

77znmN.jpg

Resimde öndeki Çetin. Arkadaki Pelin bu arada. :)

Kara oğlanla kara kız:) ne tatlı bu bicilikler. Veterinere sordunuz mu? Bir önerisi oldu mu? Ben daha önce kedi besledim ama bahçedeydi. Böyle bir şeye rastlamadım. Kedilerimiz saldırı olmadan üredi hep. Erkek kediniz kıskanıyor galiba. Yavrusunu da yer o manyak.

Oyy cok tatli bunlar nasil denk geldi ya ayni renkte. :cool:Bende de disi kedi vrdi ama ikisi olmadi. Bence erkekler manyak. Yapisi bu yavrulari sevmiyorlar galiba dikkat edin. Arkadisn dedigi gibi veterinere sorun

Cevabı çok basit çetini salin sokağa disarida rahatlayip gelsin çiftleşmek istiyor hayvan.

Kara oğlanla kara kız:) ne tatlı bu bicilikler. Veterinere sordunuz mu? Bir önerisi oldu mu? Ben daha önce kedi besledim ama bahçedeydi. Böyle bir şeye rastlamadım. Kedilerimiz saldırı olmadan üredi hep. Erkek kediniz kıskanıyor galiba. Yavrusunu da yer o manyak.

Bahçe ile evde bakılan kediler farklı oluyor canım kapalı ortam stresi de ekleniyor üzerine ama veteriner önerini uygulayacağım çünkü anne kedi kendini koruyor da yavrular doğduğunda yavruları boğazlar öldürür diye korkuyorum şuanda açıkçası.. :KK43:

Oyy cok tatli bunlar nasil denk geldi ya ayni renkte. :cool:Bende de disi kedi vrdi ama ikisi olmadi. Bence erkekler manyak. Yapisi bu yavrulari sevmiyorlar galiba dikkat edin. Arkadisn dedigi gibi veterinere sorun

Hamile olan inşallah sağlıkla doğurursa ev gri gri yavrular doğacak ücretsiz sahiplendirebilirim fazla yavru olursa. :KK70:
Erkek kediler evet karakterine göre saldırgan olabiliyorlarmış iyilikle çözemedik yani yemek yerken falan sürekli beraberler ama normal zamanda uyuyan hayvana bile gidip patik atıp saldırıyor. :KK43:

Cevabı çok basit çetini salin sokağa disarida rahatlayip gelsin çiftleşmek istiyor hayvan.

Ben de çiftleşmek için bu kadar kovaladığını düşünüyorum çünkü bir kez çiftleşti ve yapabildiğini gördü. Bir de ilk tecrübesi hayvanın. Anladığım kadarıyla ondan çiftleşmek için sürekli kediyi rahatsız ediyor. Çünkü en sık yaptığı hareket Pelinin sırtına doğru el atması. Genelde çiftleşme öncesi yoklama hareketidir bu. Yani dişi izin verirse enseden dişleyip hemen peşine çiftleşirler. Tabi Pelin de hamile olduğu için çiftleşmekten kaçınıyor kızgınlığı bitti çünkü. Bu durumda kovalamaca ve kavgaya dönüşüyor evde. :/

Bahçe ile evde bakılan kediler farklı oluyor canım kapalı ortam stresi de ekleniyor üzerine ama veteriner önerini uygulayacağım çünkü anne kedi kendini koruyor da yavrular doğduğunda yavruları boğazlar öldürür diye korkuyorum şuanda açıkçası.. :KK43:

Hamile olan inşallah sağlıkla doğurursa ev gri gri yavrular doğacak ücretsiz sahiplendirebilirim fazla yavru olursa. :KK70:
Erkek kediler evet karakterine göre saldırgan olabiliyorlarmış iyilikle çözemedik yani yemek yerken falan sürekli beraberler ama normal zamanda uyuyan hayvana bile gidip patik atıp saldırıyor. :KK43:

Ben de çiftleşmek için bu kadar kovaladığını düşünüyorum çünkü bir kez çiftleşti ve yapabildiğini gördü. Bir de ilk tecrübesi hayvanın. Anladığım kadarıyla ondan çiftleşmek için sürekli kediyi rahatsız ediyor. Çünkü en sık yaptığı hareket Pelinin sırtına doğru el atması. Genelde çiftleşme öncesi yoklama hareketidir bu. Yani dişi izin verirse enseden dişleyip hemen peşine çiftleşirler. Tabi Pelin de hamile olduğu için çiftleşmekten kaçınıyor kızgınlığı bitti çünkü. Bu durumda kovalamaca ve kavgaya dönüşüyor evde. :/
Bencede disari salin rahatlasin fukara:KK70:icindeki canavari uyandirmissiniz bi kere .

Erkek kedinizi mutlaka kisirlastirin. Bu problemler büyük oranda ortadan kalkacaktir. Diger türlü zaten yavrularıyla da ciftlesmem isteyecektir.

X