• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası eve çocuğuyla gelen bakıcı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ilayda198326

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
74
1
96
42
Denizli
arkadaşlar iki bakıcı adayım var biri 50 li yaşlarda bir bayan, diğeri ise 3.5 yaşlarında kızı olan bir bayan ikisi arasında kararsz kaldım. oğlum iki yaşında çocuklu olan daha iyi olur diye düşündüm ama görüştüğümüzde kızı çocuğumu hiçbir oyuncağına dokundurtmadı sürekli bırak karışma diyor. kafam çok karıştı sizce hangisi daha mantıklı acaba çocuk oğlumu olumlu mu yoksa olumsuz mu etkiler karar veremedim.

arkadaşlar iki bakıcı adayım var biri 50 li yaşlarda bir bayan, diğeri ise 3.5 yaşlarında kızı olan bir bayan ikisi arasında kararsz kaldım. oğlum iki yaşında çocuklu olan daha iyi olur diye düşündüm ama görüştüğümüzde kızı çocuğumu hiçbir oyuncağına dokundurtmadı sürekli bırak karışma diyor. kafam çok karıştı sizce hangisi daha mantıklı acaba çocuk oğlumu olumlu mu yoksa olumsuz mu etkiler karar veremedim.

Bilemedim ki canım birde kadın nasıl davranır oglunu bastırmasınlar elınden alabılırler bütün oyuncakları nasılsa kucuk dıye yada hırçın olabılrı oglun kardesyle bıle anlasamıyor cocuklar baska bır cocukla nasıl olacak bırde hep yalnız bırden bır cocuk cıkıp herseyını paylasacak
buyuk degıl kı oturup oynasın diger cocukta
zor bır durum
kamera koyarsın herhalde
kucukte yavrun derdınıde anlatamaz sorun olsa gercı davranıslarından bır olumsuzluk oldugunu anlarsın
ınsallah oyle sorunlar yasamazsın
kreş fılan yok mu verebılecegın
:55:

Merhaba çocuklu bakıcı uygun deyil bence bakıcın kızıannesini paylaşmak istemeye bilir bu sizin çocuğunuzun psikolejisini etkileye bilir çocuğunuzun daha çok iligi ve şevkate ihtiyacı olacaktır

çocuklu bakıcı kadın ister istmez kendi çocuğunu sizinkinden ayrı tutar , çocuklar küçükler tartışabilirler ve ufacık bür durumda bakıcının kızız annesine sığınabilir bu bile sizin çocuğunuzu etkileyip yanınzda olmamanızı daha çok hissetmesine neden olur.
benim kardeşime de 50 yaşlanda bi teyze bakmıştı ve üstüne ne kadar düşerdi görseniz. benim kardeşimle aramda 8 yaş var ve bana bile bebk gibi bakardı.

kadına kesin bir cevap vermedim diğer kadını da düşünebilirim aslında şu an ikisi arasında karar verme sürecindeyim. sadece oğlum çocukları çok seviyor çocuk gördü mü aklı gidiyor. çünkü çok yanlız. ama bu kadının kızı yanaşmadığı için iletişim kuramadı. oğlumun elini attığı her oyuncağı elinden aldı.benimki de uzaktan izlemekle yetindi. kreş var ama daha erken olduğunu düşünüyorum 2 yaş için . kışın çok hasta oluyor. havale öykümüz var yani hastalandığında mutlaka evde bakacak birinin olması lazım seneye kreş düşünüyoruz.

3,5 yaşında çocuğu olan bir bakıcı sizin çocuğunuzla ne kadar ilgilenebilir?Dikkatini hangisine versin hangisiyle oynasın hangisini yedirsin hangisini uyutsun?Tabii ki önceliği kendi çocuğu olacak.Ben olsam böyle bir alternatifi düşünmezdim bile.Onun çocuğu hasta olur sizinkine bulaştırır,biri bir yere öteki bir yerer kaçar kadın doğal olarak kendi çocuğunun peşinden koşar....vb.Açıkçası bana küçük bir çocuğu olan bakıcıya çocuk emanet etmek çok mantıklı gelmedi.Ben olsam çok mecbur kalmadıkça asla böyle bir seçeneği düşünmezdim.Bu bakıcı işleri zor Allah kolaylık versin size.

kadına kesin bir cevap vermedim diğer kadını da düşünebilirim aslında şu an ikisi arasında karar verme sürecindeyim. sadece oğlum çocukları çok seviyor çocuk gördü mü aklı gidiyor. çünkü çok yanlız. ama bu kadının kızı yanaşmadığı için iletişim kuramadı. oğlumun elini attığı her oyuncağı elinden aldı.benimki de uzaktan izlemekle yetindi. kreş var ama daha erken olduğunu düşünüyorum 2 yaş için . kışın çok hasta oluyor. havale öykümüz var yani hastalandığında mutlaka evde bakacak birinin olması lazım seneye kreş düşünüyoruz.

gecmıs olsun canım
haklısın kreslerde cok hasta oluyor cocuklar

benımde 2 bucuk yasında oglum var
senın dedıgın gıbıde gorumcemın kızı var 3 bucuk yasında
ben sana gecen zamanımız anlatayım sen karar ver
benım oglum oyuncaklarını paylasmaz ıstedıgını verır sadece
gorumcemın kızı hırcın sureklı bagırır aglar ıstedıgını elde etmeye calısır
oğlumla hep bır kavga ıcerısındeler
oglum ona gore cok uyumlu
o hıc bır oyuncagını vermez mesela

ve ben olmayınca oglum sureklı bastırılıyor elındekı herseyı alıyormus
kız dıyor kı sen yokken yenge herseyle ben oynuyorum
gorumcemde sureklı bır oyuncakla sessız sessız oynadıgı soyledı oglumun

ben bunu duyunca bırakmıyorum zaten zorunlu oldugum ıcın 2 yada 3 kere bırakmıstım
benden yuz buluyor dıye anlasılabılır ama baskın karakter karsında sınıyor kendını ıfade edemıyor cocuklar
buda ya hırcınlık yada ıcıne kapanıklık sorunu ortaya cıkarıyor

annenın davranısları bıle etkılerken cocgu bır cocuktan haylı haylı etkılenebılır
cocukları cok sevıyor demıssınız sızın gozetımıznıde bır cocukla oynaması baska sureklı aynı evde bır cocukla herseyı paylasması farklı olacaktır
bu oglunuzu bence etkıleyecektır
madem olumlu bısey dememıssınız bakıcıya bence hıc dusunmeyın bıle onu

tabı bu benım dusuncem
sız umarım en dogru karaı verırısınız

3,5 yaşında çocuğu olan bir bakıcı sizin çocuğunuzla ne kadar ilgilenebilir?Dikkatini hangisine versin hangisiyle oynasın hangisini yedirsin hangisini uyutsun?Tabii ki önceliği kendi çocuğu olacak.Ben olsam böyle bir alternatifi düşünmezdim bile.Onun çocuğu hasta olur sizinkine bulaştırır,biri bir yere öteki bir yerer kaçar kadın doğal olarak kendi çocuğunun peşinden koşar....vb.Açıkçası bana küçük bir çocuğu olan bakıcıya çocuk emanet etmek çok mantıklı gelmedi.Ben olsam çok mecbur kalmadıkça asla böyle bir seçeneği düşünmezdim.Bu bakıcı işleri zor Allah kolaylık versin size.

çok haklısınız canım olayın bırde bu boyutu var

arkadas oyuncagını paylasmadı degınce ben hep ona takılı kalmısım:17:

evet çok haklısınız beni farklı boyutlarda düşündürdünüz. çocuğuma olumlu olacağını düşündüğüm olay aslında çok ters tepkiler yapabilirmiş.yazdıklarınızdan gerçekten çok aydınlandım.hepinize tşk ediyorum. diğer 50 li yaşlardaki kadını düşünücem sıcak kanlı birine benziyordu. çocuğu alıştırmak için 15 günüm var.inşallah hayırlısı olur.

bir çok kişinin yazdığına bende katılıyorum..44 yaşında biri olarak tecrübelerime dayanarak ileri yaşta kişilerin daha sabırlı daha sorumluluk sahibi
olduğunu düşünüyorum..Kendimden biliyorum öyle yürekten seviyor ki insan bir torun gibi içten bakıyor.Bende bir süre başka çocuklara baktım.
Çocuk baktırmak çok zor sadece bu yüzden oğlumla dublexe taşınıyoruz torunuma bakmam için..Allah kolaylık versin :))
sevgiler

tercih hakkın varken çocuksuz olan

arada bir ihtiyaçtan gelmesineysede sürekliolunca senin çocuğun etkilenir

Aynen katılıyorum, benim de 3 yaşında oğlum var. Ben diğer bayanı alırdım, tabi o da gezdirecek ve parka götürecek..

42 yaşındaki bayanla başladık maşallah diyeyim çok iyi çııktı. çok ilgileniyor.bu arada bu bayan bizim 5. bakıcımız 2 yılda. malesef bakıcı konusunda çok şanssızlık yaşadık.

Back