• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden ek iş yapma imkanı

miaselinam

<3 03.07.2010 <3
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.138
1.634
698
Kızlar merhaba. Ben calısıyorum bir şirkette. Ama evde ek iş te yapmak istiyorum. Bunun için vergi dairesiini aradım e devlet üzerinden interaktif vergi sisteminden basvuru yapabileceğim söylendi. Esnaf muafiyet belgesimi ne alcakmısız. Ben basvufdum tabi. Kadın dediki daha önce recel bez bebek yapımı içim verdik ama nikah mevlüt bebek sekeri için vermedik . Siz basvurun kabul edilirse yaparsınız dedi. Bende oglum dogdugunda yaptıgım şeyin fotografınıda koydum gönderdim. Trendyol hepsiburada gibi sitelerde magza acıp gelen siparis dogrultusunda hazırlayıp göndermek istiyorum.
Vergi dairesindeki bayan bürüt 30.000 tl online satısı aşmaması lazım dedi zaten yapamam o kadar. Sanırım vergi vercekmisim. İnternettede arastırdım vergiden muaf olcakmısım. Aslında vergimi vereyim usullerine uyun olsun die zaten vergi dairesine basvurdum.

Asıl sorum ; iş yerinde sorun yaratırmı bu durum.
Bir de bu iş tutar mı sizce.

calistiginiz sirketin IK prosedurlerine ve sozlesmenize bagli olmasi lazim.

ben eski sirketimde ek is yapamiyordum, direk sozlesmemde yaziyordu,
simdiki isimde de ayni sektorde olmak kaydiyla ek is yapamiyorum, baska sektorlerde yapabiliyorum.

Trendyol hepsiburada gibi sitelerde el yapimi urun satmaniz zor, tek basiniza nasil halledeceksiniz? Belli bir miktar stok olusturmanizi isteyecekler,belli bir surede kargolamanizi isteyecekler,bunlari yapamazsaniz yuksek miktarlarda cezasi var. Biz de o tarz bir is yapiyoruz ama seri uretim. Buna ragmen yetistiremedigimiz oluyor.

İşyerinizde sorun olma ama o tarz büyük sitelerde siparişlere nasıl yetişeceksiniz ? Tek başınıza yapamazsınız bence.

Back
X