Evdeki kokular

Turkandrnb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
1.837
2.721
Merhabalar...
Son 2 3 aydir is dolayisiyla evime ugramadigim ve esimin tarafi evimi gasp ettigi için evimde benim olmayan bir koku var. 2 gündür evin altından girip üstünden çıktım halilari dahi yikadim ama o koku hala burnumda. Ben ne yapacagim??? Yemek yiyemiyorum. Koltuklari, yikamadigim tek haliyi neyle sileyim? Camasirlari yikiyorum deterjanlar ayni ama kuruduktan sonra oyle bir koku var ki deterjan yumuşatıcı kokmuyor böyle eksimsi bir koku oluyor. Gardrobuma kkokulu sabunlar aldim ama yok degisik bir koku var. Hele dus aldiktan sonra ya da evin girisinde sanki ev yillardir havalandirilmamis. Ben ne yapacagim? Evime girmek istemiyorum ya. Her yani çektim sildim süpürdüm. Psikolojik oldugunu dusunmeye baslamistim ki gelen bir arkadaşım da ayni seyi soyledi Önerileriniz nelerdir teşekkür ederim.

Evinizde bir tütsü yakin, adaçayı varsa bir kapta yakin tüm camları kapatip evin her yerinde dumanini gezdirin tüm ev bitince açın camlari is kokusu çıkınca adacayinin hoş kokusu kaliyor. Evinizi de temizlerken kovaya biraz da sirke damlatin silin. Oda kokulari alin cubuk icinde, biraz uğraştırır ama umarim sonunda koku gider

Hergun evi havalandirin. Koltukları look ile silin eğer deterjan karşiti değilseniz. Ben eskiden kullanırdım biraktim . Ancak kokusu çok güzel ve kalıcı oluyor. Halıda silinebiliyor.
Hergün evi silin sirkeli su ile .. esans yağlar kaynatıp evde gezdirebilirsiniz buharını. Yada kısık ateşte kaynaya kaynaya koku dağilir. Esans yağları faydalı zararlı da değil. Tütsü kokuları da olabilir . Biraz sabır ile yakın zamanda koku da gider diye düşünüyorum . Bende kokuya takık biriyim insanın ruh sağlığı dahi etkileyen birsey en kisa zamanda geçmesini temenni ediyorum.

Her zaman sirke kullanıyorum. Tütsülerin kokusu biraz agir oluyor diye oda kokusu kullaniyorum. 2 3 gündür ekstra arttirdim ama baskasinin kokusu gitmiyor ki ya... simdi makinayi bosalttim camasirlardan her zamanki koku gelmiyor hersey ayni olmasina ragmen. Teşekkürler bu arada

2 gündür hic kapamadim bugün ruzgarliydi ruzgar nasil evin kokusunu burnuma burnuma getirdi anlatamam ya. Yarin herseyi yeniden yikayacagim. Makina daha yeni ama makinadan cikan camasirlar bile degisik kokuyor. Yurtdisindayimda ben look diye birsey gormedim yarın arayacagim bakalim insallah bulurum. Tesekkur ederim

Oda kokularini öyle cok arttırdım ki zamanlamalilardan. O aralarda bile kotu bir koku geliyor insanın burnuna. Adacayini denemedim onu alip yarin bir deniyim. Tesekkur ederim

bulaşık makinesi filtresi, çamaşır makinesinin uzun süre kullanılmaması da koku yapar. bir kez boş çalıştırın. dolapları çekin, altlarında kalan şeyler koku yapıyor olabilir. karbonat kokuyu alır ancak bu durumda nasıl kullanabilirsiniz bilmiyorum. biraz yumşatıcı ve suyu karıştırın fısfısa koyun arada havaya sıkın koku dağılsın. bahçeli ya da sürüngen hayvanların kolay erişebileceği bir yerde yaşıyorsanız ölüleri de koku yapabilir.

Camasir makinesi bulaşık makinesi onlarin hepsine makine temizleyiciler kullanin sonra yıkayın gerekirse yumusaticinizi değiştirin
Tütsü agir olsa da deneyin derim.benim.de kokulara karşı hassasiyetim.var özellikle adacayini yaktığımda olusan is kokusu tikayici.olabiliyor ama camları açınca o koku gidiyor kalan koku hos bir adacayi aromasi oluyor

Amway loc diye aratin yurtdisinda daha uygundur fiyati ama ya network saticisi bulacaksiniz ya da internetten bakabilirsiniz
Ben hic kullanmadim ama cok duydum baya övülen bir cok amacli yuzey temizleyicisi

Duvarları ve fayansları silmeyi deneyin.
Ben bir ara evimde yokken, evimde yoğun sigara içilmiş, koltuklar silindi, halılar yıkandı, yerler, mobilyalar, perdeler v.s... ama yine koku burnuma geliyordu.
Tüm duvarlar silinince koku bitti.

Evet bende duvarlari bi sileyim yarin haklisiniz bi onlar kaldi insallah gider koku ya. Simdi haliyla koltuklara sicak sulu sprey sıktım bakalim sabaha karsi ne olacak. Teşekkür ederim

Amway loc diye aratin yurtdisinda daha uygundur fiyati ama ya network saticisi bulacaksiniz ya da internetten bakabilirsiniz
Ben hic kullanmadim ama cok duydum baya övülen bir cok amacli yuzey temizleyicisi
Ameay loc tamamdir internette siparis edeyim simdi sicak suda kokulardan karisim sıktım halilarla koltuklara umarim kokuyu öldürür.

Yarin alip deneyecegim tütsüyü de evimin kokusu geri gelsin yeterki. Normalde kullanıyorum da makina daha cok yeni 1 ay olmadi degiseli... yine de onu da yapacagim evimin kokusu kendine gelsin yeterki

Evet bende duvarlari bi sileyim yarin haklisiniz bi onlar kaldi insallah gider koku ya. Simdi haliyla koltuklara sicak sulu sprey sıktım bakalim sabaha karsi ne olacak. Teşekkür ederim

Allah kolaylık versin. Koku beni de deli eder. Umarım geçer.

Bir de burada bir kaç markanın "odour clear" ürünleri var, sprey formunda, kumaşlardaki kokuları ortadan kaldırıyor, özellikle bu iş için üretilmiş. Ben febreze diye bir marka kullanıyorum, Procter &Gamble'ın. Orada da vardır benzer ürünler.
Kumaş dedim ama, ben halı, koltuk, perde, Allah ne verdiyse kullanıyorum, dokumalar için demek daha doğru galiba.

Perde hali mutlaka yıkayın koltukları silin hala geçmiyorsa imkan varsa duvarlari boya yaptırın boya kokusu hepsini bastirir

Ariel sıvı deterjan kullanın çamaşırlarda perdelerde yumusatici gibi kokusu hemen geçmiyor kalıcı oda kokuları kullanın evi havalandırın hatta biraz yumusatici suya karıştırıp kaynatabilirsiniz o da güzel koku yayiyor ve evde sigara içilmesine izin vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…