Evde yatılı misafir konusu

Sizin anneniz kardeşiniz yok mu? Ben ailelerden uzakta yaşıyorum ama bu konuda netim. Direk annemi ve kardeşimi çağırırım. Onların geldiği gün gelirler gittikleri gün de giderler. Eşimin anlayışlı olup olmadığı o zaman belli olur. Hastane işi kötü durum vs. tabiki de evimi açarım ama böyle gidip oğlumuzun evinde kafa dinleyelim yea diyene de sessiz sakin huzurlu bir ortam sunmam. O şehirde iş bulur ev işini halledene kadar kalır sesimi bile çıkarmam. Kendini rahat hissetsin diye elimden geleni yaparım. Müsait misiniz diye sormuyorlar bile. Eşinizin sınırı ne sizce? Kardeşi diyelim arkadaşını da getirebilir mi evinize? Eşiniz bir kere de annesine veya kardeşine oluzamangezginine sorun müsait miyiz değil miyiz diye diyebilir mi mesela?

O zaman annesine anne kardeşim de burda üst üste çok yüklenmeyin bizde biraz kafa dinleyelim biz çalışıyoruz desin madem. Sizin eviniz hakkında herkesin bir planı var sizden başka. Maalesef sonrasında, özellikle çocuktan sonra önünü alamazsınız.

Herkesin anlayışlı eşten anladığı farklı anlaşılan. Ben kendi evimde rahat edemediğimi anlayan, eve geç gelmek için oyalanmak zorunda kaldığımı gören ve buna rağmen bir çözüm bulmayan eşi anlayışlı bir eş olarak görmem mesela.

Kendi misafirini ağırlaması, hizmet etmesi falan yapması gereken şeyler zaten, bir lütuf değil ya da anlayış değil bence.

Bende gurbetteyken ailem hiç yatılı gelmezdi sabah erken gelip akşam geç giderlerdi ama yatmazlardi rahatsız olursunuz diye ısrar ederdik gene kalmazlardi ama eşimin qnne babası gelir 1 hafta kalır ablası gelir çocuklarıyla 2 şer hafta kalırdı bende zor alışmıştım ama geçti şükür

Kesinlikle katılıyorum.Bence burada konu sahibinin eşi konu sahibini sinirlendirmemek için hem kardeşini hem de eşini idare etmeye çalışıyor sadece..
Ama bu şekilde bi hayat geçmez sevgili konu sahibi.23 yaşındaki kaynınız sizin yaşadığınız şehirde çalışmaya başlarsa ne yapacaksınız ? Bu kalmalar 2 ay değil de 2 yıl olursa o zaman ne yapacaksınız hiç düşündünüz mü ? Eşim kırılmasın diye sustuğunuz her olay bir gün size sizin kalbinizi kıran başka bir olay şeklinde geri döner.Usülünce bu kalma durumunu doğru bulmadığınızı söyleyin bence.Benzer bir olayın kıyısından dönmüş biri olarak söylüyorum.Eski konularıma bakabilirsiniz.

Yatili misafirlikten kelimenin tam anlamiyla igreniyorum. Basbaya geri kafali insanlarin gelenek görenek gibi yaptigi bir sey bu. Cunku sevdigin birini gidip gormek hasret gidermek iki üç günden fazlasinj gerektirmez. Bu gideyim gelinin evinde 10-20-30 gun kalayim kafalari sirf geline hizmet ettirmek, evlerini hayatlarini bi gormek incelemek falan icin yapiliyor cok net. O yuzden igreniyorum. Ben calismiyorum sahsen, ona ragmen su ana kadar 5 gunden fazla kimseyi kabul etmedim. Calissam 1 gun bile kabul etmem cunku yorgunlugu vs bir yana kimse ben evimde degilken benim evimde kalamaz ben rahatsiz olurum.

ben çalışmıyorum ama yatılı misafirden hiç hoşlanmıyorum. iki tarafla da aynı yerde oturuyoruz o yüzden kalma olmuyor ama uzak olsaydım da gelecek kişilerin 2 ay kalmasına müsaade etmezdim. çok özleyip vakit geçirmeye gelen en fazla 1 hafta kalabilir artık 1 haftadan sonrası çalışmayan insana bile eziyet. eşiniz anlayışlı olabilir fakat bunu çözmek için sanırım pek bir şey yapamıyor, iki tarafı da idare etmeye çalışıyor sadece.. eş ailesi zaten komple anlayışsız. yani çalışan insanların evine gidip kalmanın ne faydası var anlamıyorum, hiç mi düşünmüyorlar bu insanlar yorgun argın gelir, birbirlerine zaman ayırmak ister diye.

30 gun misafirlik olmaz, is yaptir.

Anlamıyorum gerçekten genç adamın ne idi var git gez başka yerler gör, sıkılıp sıkılıp kendini 4 duvar arasına atmak nedir?
Konu sahibi olduğunuz yer ,iş imkanları olan ,yaz kış turistik,kültür ,sanat merkezi , gençlerin çok olduğu bir yer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…