Evde yatılı misafir konusu

Konuyu takipteyim. Sanırım 1 haftadan sonra hizmet etmezdim misafirliğiniz çıktı artık diyip.
Hizmet etmiyorum çok çok az. İşin kötü yani eşimin elinden her iş geliyo, özellikle dikkat ediyo ben dinleniyim diye. Yemek temizlik vs benden çok yapıyor şu an. Hatta keşke böyle olmasaydı da eksiklik hissetselerdi diye düşünüyorum. Ben yalnız kalayım dinleneyim diye kardeşini çıkarıyor kendi yorgun olmasına rağmen

Allahtan onlar misafir değil kafasında değil. Bu dediğinizi diyeceğim evet çünkü hislerim de böyle

maalesef insanlar burda çok acımasız, kalp kırmak insan aşağılamak çok kolay olmuş beni bile üzüyor başkalarına yazılan şeyler zaman zaman. Dediğim gibi susmaktansa eşinizle sakince konuşmak işe yarar siz de arada kalmamış olursunuz. kardeşine ailesine düşkün olması güzel bir şey tabii, fakat onun asıl ailesi artık sizsiniz ve öncelik siz olmalısınız. burada çok değişik konular oluyor ve gördük ki maalesef ev ev üstüne olmaz kişiler ne kadar anlayışlı olsa da. bekar kafasından erkekleri çıkartmak zor oluyor ama imkansız da değil bence güzellikle konuşur ailesiyle yüzgöz olmazsanız hemen çözülecek bir konu. iyi günler dilerim

Eşimle her şeyi açıkça konuşuyorum. İletişime açığım bu konuda tripli biri değilimdir direkt söylerim. Ama inanın 10 gündür bizde ailesi uzakta o da bi noktada zor durumda kalıyor. Onun kırılmasını gerçekten istemiyorum evet çünkü bu konuda hatası olsa da hep okuduğumuz eş profilinde bi insan değil. Ama tabiki sözlerinizde haklısınız

Bir saat eve gitmemek için oyalanıyorsunuz ve eşiniz buna bir şey demiyor mu? Neden geliyor peki kardeşi iş gereği falan mı yoksa keyfe keder mı?

Tepki göstermezseniz postu sizin eve sererler. Biz ilk evlendiğimizde eşimin ailesinden birileri sürekli kapağı bize atma derdindeydi. Ara tatilde,yaz tatilinde çocuklarını bana gönderirlerdi,her hastane randevusuna geldiklerinde geceden gelip bizde kalırlardı. Saçmalardan seçmeler. Misafir ağırlamakta sıkıntı yok ama aynı şehirde yatılı kalmak hangi memlekette modaydı da tüm Türliyeye yayıldı bir anda ben çözemiyorum 30dakikalık yoldan gelip hafta sonunu geçirmek nedir? Yer içer güler söyler evine gidersin. Ben hiç yatılı misafir olmadım bu şekilde. Ama herkes bunu beleşçiliğinden yapıyor bence. Rahatsız olduğunuzu söyleyin,ben söyledim. Söylemesem ömür boyu bende kalırlardı.

Misafir farkli ilden geldiyse en en fazla 10 gün kalinör bence fazlası fazla gelir

O zaman bunun geçici bi süreç olduğunu düşünüp kendinizi rahatlatmayı deneyin. Uzakta yaşamanın kötü yanı sanırsam.

Bence yatılı misafirin süresi 1 hafta bilemedin maksimum 10 gündür, o da anne babaysa eğer. Çalışan bir kadının evinde 2 ay kalmak düşüncesizlik. Bunu dile getirmelisiniz, istemediğinizi yorulduğunuzu belirtmelisiniz. Tepki alırsanız da hiç kafaya takmayın bence. Ben "iyi" olmak için kendimden çok taviz verdim, çok üzülüyorum o dönemlerime. Sizin yorulmanızı önemsemeyen, işten çıkınca 1 saat boş boş beklemenizi önemsemeyenlerde sıkıntı var bence.

Çok garip gerçekten. Bir insanın evinde aylarca kalmak, aylarcayı bırak en yakın ailede bile ben 1 haftadan fazla kalamam. Bence 1 2 ay kalacak bir zaruriyet olamaz. Ayrıca kayınvalide niye 20 gün gelip kalıyor? Ne için yani gelip napacak anlamadım çalışan insanlarınız sizi de göremeyecek. Gelip haftalarca kalan kayinvalidelere ayrı sinir oluyorum. Benimki 3 günden fazla kalmaz sağolsun

Ben de çalışan bir insanım. Bırakın yatıya gelmeyi çatkapı her ne sebepten olursa olsun gelenlere tahammül edemiyorum. Bunun için çalışıyor ya da çalışmıyor olmamızın da önemi yok. Ev müsait olmayabilir, biz müsait olmayabiliriz, her şey müsait olsa bile CANIM İSTEMİYOR olabilir yani. Hastalık gibi mecburi sebepler dışında bir haftadan fazla yatılı kalmak görgüsüzlüktür. Tatil köyü mü sizin eviniz, siz evde olmadığınız, çalışıyor olduğunuz halde neden gelip kalıyorlar, kalıp ne yapıyorlar? Evde olsanız belki vakit geçirir sohbet eder, bir kaç gün oğluyla hasret giderir döner. 20 gün boyunca ne yapıyor, insan sıkılır ya. Net bir şekilde tavrınızı koyun. Öncelikle emrivaki yaptıklarında o tarihlerde müsait değilim deyin, yani buna ben karar veririm mesajını iletin. İkisinin beraber gelmesini teklif edin, işim var çalışıyorum sonraki haftalar yoğunum, sizinle ilgilenemem deyin. Bunda alınacak gücenecek bişey yok. Siz bu kadar taviz verirseniz gelir evinize yerleşirler bu gidişle

Orta yolu bulmak ve sizi dusunmek onun gorevi. Belki baska mevzularda acikca konusuyorsunuzdur ama sizi yoran durum su anda bu. Uzakta olsa bile bir hafta yeterli bir sure fazlasi herkesi biktirir. Sizin eviniz dinlenme tesisi tatil yeri pansiyon degil ki siz istesiniz kardesi evde yatiyor. Izinli oldugunuz zaman siz gidin kayinvalidenizin evine hem esiniz hasret gidermis olur hem size sikintili bir durum olmamis olur. Isten donuste esinizle konusun.

Aynen eş düşünüyor mu acaba "misafir sevmeyen eşim benim annemi kardeşimi 20 gün, 2 ay, vs vs ağırlamak zorunda kalıyor onlara hizmet ediyor yoruluyor" diye düşünüyor mu?

Böyle şeyleri en baştan reddedin, bu şekilde çok yıpranırsınız...

Sizin eşiniz pek konuşarak veya kendi kendine farkına varamıyor böyle durumlarda aileden birini çağırıp üç dört ay kaldıracaksınız. Yaşamadıkça anlamazlar

Eşinizin erkek kardeşi ile evde yalnız kalmak istememek konusunda inanılmaz haklısınız. Eşinize durumu nazikçe söylemelisiniz, ailesi belli ki anlayışsız, madem kayınvalide de gelecek beraber gelmeleri ve misafirliği uzatmamaları gerekirdi. Eşinizle konuşun, bu misafirlik durumlarını rutin hale getirmelerine izin veriyorsunuz, 20-30 günlük misafirlik olmaz. Gelmesinler demiyoruz ama bir hafta hadi olsun iki hafta hayli hayli yeterli. Bekar kayın da yalnız gelmesin, rahatsız oluyorum diye açıkça eşinize söyleyin.

Valla bu kültür eskiden daha yaygındı Ama çocukken dahi annemle tartışma sebebimdi. Dayımlar haftanın 6 günü bizdelerdi. Bende misafir severim ama misafirin ve aileninde kısası makbuldür. Burada ailelerin bencilliği çok sinir bozucu zaten en başta onların düşünmesi gerek. Kaynanalar şaşırmıyorda erkek kardeş hayırdır ya? Özel hayattan bi haberler gerçekten. Annem eve biri gelecekse mutlaka bana önceden söyler. Üst üste gelen birini zaten istemem dayımda aynı eşinizin erkek kardeşi gibidir geldi mi gitmek bilmez ona da artık bahaneler buluyoruz. Yani kan bağı olmasa kalp kıracağım o noktayı getiriyorlar adamı utanmasalar taşınacaklar eve Bu yüzden eski komşuluklar, gel gitler yok işte kimse sınırını ve yerini bilmediği için. Kültürleri böyle diye çekmek zorunda değilsiniz o zaman sizde yalnız büyüdünüz diye hiç kimseyi kabul etmeme kararı alın bizim kültür böyle diyin. Eşinizle bi daha konuşun bence.

Kaynınız yüzsüz
Kayınvalide düşüncesiz
Eşiniz de pasif ne şiş yansın ne kebap derdinde.

Siz de eşimi kırmadan bunu nasıl çözerim? Diyorsunuz.
Bu işi kimseyi üzmeden, kırmadan çözmek zor çünkü muhataplarınız o düzeyde değil.
Açıkça konuşmazsanız bir bakmışsınız eviniz yol geçen hanı olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…