- 23 Eylül 2020
- 43
- 64
- 30
-
- Konu Sahibi oluzamangezgini
Hizmet etmiyorum çok çok az. İşin kötü yani eşimin elinden her iş geliyo, özellikle dikkat ediyo ben dinleniyim diye. Yemek temizlik vs benden çok yapıyor şu an. Hatta keşke böyle olmasaydı da eksiklik hissetselerdi diye düşünüyorum. Ben yalnız kalayım dinleneyim diye kardeşini çıkarıyor kendi yorgun olmasına rağmenKonuyu takipteyim. Sanırım 1 haftadan sonra hizmet etmezdim misafirliğiniz çıktı artık diyip.
Evet o sorunları aşalı çok oldu allaha çok şükürönceki konunuza rastladım da o sorunları aştınız inşallah
yoksa böyle eve gelen gidenden hiç aşılmaz
eşinize de iş yaptırın kv de de yapsın
yapacak bişey yok
Allahtan onlar misafir değil kafasında değil. Bu dediğinizi diyeceğim evet çünkü hislerim de böyleEvliliğimin ilk aylarında eşiminde kardeşi aynı şeyi yapmıştı birkaç kez sonra oturup eşimle konuştum. Ben evde olmadığım vakitlerde evimde misafir istemiyorum Misafiri evde bırakıp işe gitmek beni rahatsız ediyor sevmiyorum böyle şeyleri diye. Artık Haftasonları yada ben evde olduğum zamanlar geliyorlar. Eşiniz size onşar misafir değil dersede evi silip süpürmediği,çamaşır bulaşık yıkamadığı ve yemek yapmadığı sürece kim olursa olsun misafir deyin.
maalesef insanlar burda çok acımasız, kalp kırmak insan aşağılamak çok kolay olmuş beni bile üzüyor başkalarına yazılan şeyler zaman zaman. Dediğim gibi susmaktansa eşinizle sakince konuşmak işe yarar siz de arada kalmamış olursunuz. kardeşine ailesine düşkün olması güzel bir şey tabii, fakat onun asıl ailesi artık sizsiniz ve öncelik siz olmalısınız. burada çok değişik konular oluyor ve gördük ki maalesef ev ev üstüne olmaz kişiler ne kadar anlayışlı olsa da. bekar kafasından erkekleri çıkartmak zor oluyor ama imkansız da değil bence güzellikle konuşur ailesiyle yüzgöz olmazsanız hemen çözülecek bir konu. iyi günler dilerimEşim gerçekten anlayışlı, hatta onunla ilgili olumsuz yorum görmek bile beni üzüyor. Beni dinliyor halimi hatrimi soruyor. Durumun da farkında hatta odaya çekilebilir dinlenebilirsin, uyuyabilirsin vs bu açılardan destekçi. O da olmasa kafayı yerdim ama o da erkek kafası kardeşine çok önem veriyor ve ben de bunu engelliyor gibi olmak istemiyorum. Ama kardeşinin de düşünmesi gerekli derken kendimce arada kalıyorum
Eşimle her şeyi açıkça konuşuyorum. İletişime açığım bu konuda tripli biri değilimdir direkt söylerim. Ama inanın 10 gündür bizde ailesi uzakta o da bi noktada zor durumda kalıyor. Onun kırılmasını gerçekten istemiyorum evet çünkü bu konuda hatası olsa da hep okuduğumuz eş profilinde bi insan değil. Ama tabiki sözlerinizde haklısınızEmrivaki yaptigi anda ben esimle konusur en fazla bir hafta kalsin bir daha da emrivaki yapmasin derdim. Kocam kirilcak diye herseyi ceken siz kadinlari gercekten anliyamiyorum. Neden eslerinizle acik acik konusamiyorsunuz kirilirsa kirilsin duzeninizi bozup kendinizi yipratinca daha mi iyi oluyor hersey? Konusun esinizle daha fazla uzamasin bu misafirlik.
Bir saat eve gitmemek için oyalanıyorsunuz ve eşiniz buna bir şey demiyor mu? Neden geliyor peki kardeşi iş gereği falan mı yoksa keyfe keder mı?Merhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Ben 2.5 senedir evliyim, eşimin ailesinden de kendi ailemden de uzak yerlerdeyiz. Evime gelip kalınmasını pek fazla dert etmem, misafir severim bu problem değil. Ancak beni rahatsız eden iki husus var. Daha önce eşimin erkek kardeşi gelip evimizde yaklaşık 2 ay kalmıştı ve o süreçte evlilikte ilk yılım dolmuştu. Bu süre benim için uzun ve yıpratıcıydı ancak eşim bunun farkında değildi, sürekli kalması için ısrar ediyordu. Ta ki ben artık rahatsız olduğumu dile getirene kadar. Rahatsız olduğumu söylediğim zaman eşim anlayışlıdır ama bu konularda ve hemen sorunu çözer. Bu sene ise şöyle bir şey oldu. Eşimin kardeşi yine gelme kararı aldı bize ancak bunu emrivaki ile haber verdi. Geleceğim şeklinde ve planını çoktan yaptıktan sonra. Beni rahatsız eden ikinci durum ise kayınvalidem de yatılı misafir olarak gelecek bu yakınlarda. Eşim de ben de çalışıyoruz. İkisi en azından aynı vakitte gelip kalsaydı yüküm az olurdu. Şu an 10 gündür misafirim var ve kayınvalidem gelip 20 gün kalsa ben yine de 30 gün misafir ağırlamıș gibi oluyorum. İşten çıkmak için eşimin de işinden çıkmasını bekliyorum yaklaşık 1 saat boş boş çünkü evde kardeşiyle tek kalmak istemiyorum. Kendilerini severim ancak emrivaki ve ekstra yük bana biraz anlayışsızca geldi, sizlerin de görüşünü merak ettim. Onlarda bu tarz bi kültür var ben ise çekirdek ailede büyüdüm, ailem bu şekilde gelip kalmaz, zaten çalışıyor yoruluyorsunuz derler.
Misafir farkli ilden geldiyse en en fazla 10 gün kalinör bence fazlası fazla gelirMerhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Ben 2.5 senedir evliyim, eşimin ailesinden de kendi ailemden de uzak yerlerdeyiz. Evime gelip kalınmasını pek fazla dert etmem, misafir severim bu problem değil. Ancak beni rahatsız eden iki husus var. Daha önce eşimin erkek kardeşi gelip evimizde yaklaşık 2 ay kalmıştı ve o süreçte evlilikte ilk yılım dolmuştu. Bu süre benim için uzun ve yıpratıcıydı ancak eşim bunun farkında değildi, sürekli kalması için ısrar ediyordu. Ta ki ben artık rahatsız olduğumu dile getirene kadar. Rahatsız olduğumu söylediğim zaman eşim anlayışlıdır ama bu konularda ve hemen sorunu çözer. Bu sene ise şöyle bir şey oldu. Eşimin kardeşi yine gelme kararı aldı bize ancak bunu emrivaki ile haber verdi. Geleceğim şeklinde ve planını çoktan yaptıktan sonra. Beni rahatsız eden ikinci durum ise kayınvalidem de yatılı misafir olarak gelecek bu yakınlarda. Eşim de ben de çalışıyoruz. İkisi en azından aynı vakitte gelip kalsaydı yüküm az olurdu. Şu an 10 gündür misafirim var ve kayınvalidem gelip 20 gün kalsa ben yine de 30 gün misafir ağırlamıș gibi oluyorum. İşten çıkmak için eşimin de işinden çıkmasını bekliyorum yaklaşık 1 saat boş boş çünkü evde kardeşiyle tek kalmak istemiyorum. Kendilerini severim ancak emrivaki ve ekstra yük bana biraz anlayışsızca geldi, sizlerin de görüşünü merak ettim. Onlarda bu tarz bi kültür var ben ise çekirdek ailede büyüdüm, ailem bu şekilde gelip kalmaz, zaten çalışıyor yoruluyorsunuz derler.
O zaman bunun geçici bi süreç olduğunu düşünüp kendinizi rahatlatmayı deneyin. Uzakta yaşamanın kötü yanı sanırsam.Hizmet etmiyorum çok çok az. İşin kötü yani eşimin elinden her iş geliyo, özellikle dikkat ediyo ben dinleniyim diye. Yemek temizlik vs benden çok yapıyor şu an. Hatta keşke böyle olmasaydı da eksiklik hissetselerdi diye düşünüyorum. Ben yalnız kalayım dinleneyim diye kardeşini çıkarıyor kendi yorgun olmasına rağmen
Bence yatılı misafirin süresi 1 hafta bilemedin maksimum 10 gündür, o da anne babaysa eğer. Çalışan bir kadının evinde 2 ay kalmak düşüncesizlik. Bunu dile getirmelisiniz, istemediğinizi yorulduğunuzu belirtmelisiniz. Tepki alırsanız da hiç kafaya takmayın bence. Ben "iyi" olmak için kendimden çok taviz verdim, çok üzülüyorum o dönemlerime. Sizin yorulmanızı önemsemeyen, işten çıkınca 1 saat boş boş beklemenizi önemsemeyenlerde sıkıntı var bence.Merhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Orta yolu bulmak ve sizi dusunmek onun gorevi. Belki baska mevzularda acikca konusuyorsunuzdur ama sizi yoran durum su anda bu. Uzakta olsa bile bir hafta yeterli bir sure fazlasi herkesi biktirir. Sizin eviniz dinlenme tesisi tatil yeri pansiyon degil ki siz istesiniz kardesi evde yatiyor. Izinli oldugunuz zaman siz gidin kayinvalidenizin evine hem esiniz hasret gidermis olur hem size sikintili bir durum olmamis olur. Isten donuste esinizle konusun.Eşimle her şeyi açıkça konuşuyorum. İletişime açığım bu konuda tripli biri değilimdir direkt söylerim. Ama inanın 10 gündür bizde ailesi uzakta o da bi noktada zor durumda kalıyor. Onun kırılmasını gerçekten istemiyorum evet çünkü bu konuda hatası olsa da hep okuduğumuz eş profilinde bi insan değil. Ama tabiki sözlerinizde haklısınız
Aynen eş düşünüyor mu acaba "misafir sevmeyen eşim benim annemi kardeşimi 20 gün, 2 ay, vs vs ağırlamak zorunda kalıyor onlara hizmet ediyor yoruluyor" diye düşünüyor mu?Emrivaki yaptigi anda ben esimle konusur en fazla bir hafta kalsin bir daha da emrivaki yapmasin derdim. Kocam kirilcak diye herseyi ceken siz kadinlari gercekten anliyamiyorum. Neden eslerinizle acik acik konusamiyorsunuz kirilirsa kirilsin duzeninizi bozup kendinizi yipratinca daha mi iyi oluyor hersey? Konusun esinizle daha fazla uzamasin bu misafirlik.
Böyle şeyleri en baştan reddedin, bu şekilde çok yıpranırsınız...Merhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Valla bu kültür eskiden daha yaygındıMerhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.