Merhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Ben 2.5 senedir evliyim, eşimin ailesinden de kendi ailemden de uzak yerlerdeyiz. Evime gelip kalınmasını pek fazla dert etmem, misafir severim bu problem değil. Ancak beni rahatsız eden iki husus var. Daha önce eşimin erkek kardeşi gelip evimizde yaklaşık 2 ay kalmıştı ve o süreçte evlilikte ilk yılım dolmuştu. Bu süre benim için uzun ve yıpratıcıydı ancak eşim bunun farkında değildi, sürekli kalması için ısrar ediyordu. Ta ki ben artık rahatsız olduğumu dile getirene kadar. Rahatsız olduğumu söylediğim zaman eşim anlayışlıdır ama bu konularda ve hemen sorunu çözer. Bu sene ise şöyle bir şey oldu. Eşimin kardeşi yine gelme kararı aldı bize ancak bunu emrivaki ile haber verdi. Geleceğim şeklinde ve planını çoktan yaptıktan sonra. Beni rahatsız eden ikinci durum ise kayınvalidem de yatılı misafir olarak gelecek bu yakınlarda. Eşim de ben de çalışıyoruz. İkisi en azından aynı vakitte gelip kalsaydı yüküm az olurdu. Şu an 10 gündür misafirim var ve kayınvalidem gelip 20 gün kalsa ben yine de 30 gün misafir ağırlamıș gibi oluyorum. İşten çıkmak için eşimin de işinden çıkmasını bekliyorum yaklaşık 1 saat boş boş çünkü evde kardeşiyle tek kalmak istemiyorum. Kendilerini severim ancak emrivaki ve ekstra yük bana biraz anlayışsızca geldi, sizlerin de görüşünü merak ettim. Onlarda bu tarz bi kültür var ben ise çekirdek ailede büyüdüm, ailem bu şekilde gelip kalmaz, zaten çalışıyor yoruluyorsunuz derler.