Evde yatılı misafir konusu

Eşim üzülür falan diye düşünürseniz bu durumu çekmek zorunda kalırsınız. Tavrınızı koymassanız bu böyle sürer gider.
Annenizi çağırın sizde . Bakalım tavırları nasıl olacak.

Evet eşime bunu söylüyorum özellikle eve gitmiyorum ki beklediğimi bilsin. Eşim de çok naif, anlayışla karşılıyor. Eve gidince o da ekstra hizmet moduna giriyor yükü benim üstümden almak için
Gelen kişi onun misafiri, ikiniz de çalışıyorsunuz. Bunun üstüne rahat edebileceğiniz, yan gelip yatacağınız bir eviniz olmuyor. Bir zahmet eşiniz hizmet moduna girip alsın yükünüzü. Bundan bir nimet gibi bahsetmeyin. Eşiniz de ailesi gibi anlayışsızın teki.

Emrivaki yaptigi anda ben esimle konusur en fazla bir hafta kalsin bir daha da emrivaki yapmasin derdim. Kocam kirilcak diye herseyi ceken siz kadinlari gercekten anliyamiyorum. Neden eslerinizle acik acik konusamiyorsunuz kirilirsa kirilsin duzeninizi bozup kendinizi yipratinca daha mi iyi oluyor hersey? Konusun esinizle daha fazla uzamasin bu misafirlik.

Merhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Ben 2.5 senedir evliyim, eşimin ailesinden de kendi ailemden de uzak yerlerdeyiz. Evime gelip kalınmasını pek fazla dert etmem, misafir severim bu problem değil. Ancak beni rahatsız eden iki husus var. Daha önce eşimin erkek kardeşi gelip evimizde yaklaşık 2 ay kalmıştı ve o süreçte evlilikte ilk yılım dolmuştu. Bu süre benim için uzun ve yıpratıcıydı ancak eşim bunun farkında değildi, sürekli kalması için ısrar ediyordu. Ta ki ben artık rahatsız olduğumu dile getirene kadar. Rahatsız olduğumu söylediğim zaman eşim anlayışlıdır ama bu konularda ve hemen sorunu çözer. Bu sene ise şöyle bir şey oldu. Eşimin kardeşi yine gelme kararı aldı bize ancak bunu emrivaki ile haber verdi. Geleceğim şeklinde ve planını çoktan yaptıktan sonra. Beni rahatsız eden ikinci durum ise kayınvalidem de yatılı misafir olarak gelecek bu yakınlarda. Eşim de ben de çalışıyoruz. İkisi en azından aynı vakitte gelip kalsaydı yüküm az olurdu. Şu an 10 gündür misafirim var ve kayınvalidem gelip 20 gün kalsa ben yine de 30 gün misafir ağırlamıș gibi oluyorum. İşten çıkmak için eşimin de işinden çıkmasını bekliyorum yaklaşık 1 saat boş boş çünkü evde kardeşiyle tek kalmak istemiyorum. Kendilerini severim ancak emrivaki ve ekstra yük bana biraz anlayışsızca geldi, sizlerin de görüşünü merak ettim. Onlarda bu tarz bi kültür var ben ise çekirdek ailede büyüdüm, ailem bu şekilde gelip kalmaz, zaten çalışıyor yoruluyorsunuz derler.
ayy nefret ediyorum şu yatılı misafirlik olayına, milletin evini otel yapan yüzsüzlere. Otele git, airbnb yap, bunlara da paran yetmiyorsa gelme o zaman. Gereksiz yüzsüzlük.

Ben de çalışırken sevmezdim hiç böyle 🤦‍♀️ şu an evdeyim bebek bakıyorum. Dert etmiyorum gelen giden olacaksa
Bebek varken de yatılı da yatılı olmayan misafir de zor bence.

Biri varken bebeğin düzeni bozuluyor. Bebeği mi doyuracaksın misafire hizmet mi edeceksin?

Misafir ses yapar, bebe uyanır. Bir şey diyemezsin, sinir olursun.

Misafirin az ve öz olanı makbul benim için.

Yahu nasıl rahat ediyorlar bu kadar uzun süre başka bir evde anlayamıyorum?! Tamam her ne kadar oğlunun kızının evi olsa da insan bir çekinir yahu.
Eşinizle bu durumu açık açık konuşun. 1-2 haftadan uzun süreli yatılı misafirlik kabul edemeyeceğinizi, çalışıp eve gelip dinlenmek istediğinizi ama misafir varken mümkün olmadığını, kendisiyle baş başa kalmayı özel zaman geçirmeyi özlediğinizi vs. söyleyin. Çünkü bu tarz misafirliklerde yük genelde evin kadınında olur. E sizde çalışan insanlarsınız.
Hiç sevmem emrivaki yapan insanı da. Resmen saygısızlık,yüz bulup suyunu çıkartmak. Ben olsam onun tüm o planlarını yerle bir ederdim “Müsait değiliz” diye.

Reddetmek değil ama sınırlamak mümkün.
Geleceğim dediğinde 1 hafta müsaitiz ikimizde çalışıyoruz yada annemle aynı zamanda denk getir öyle gel diyebilmeli.
Muhtemelen aile evinden daha rahat oluyordur sizin evinizde o sebeple kaçacak yer olarak abi evini görüyordur.
Siz eşiniz üzülmesin diye reddetmeyim diyorsunuz ama siz evinize dahi istediğiniz vakitte giremezken üzülmüyor musunuz? Eşiniz bunu görmüyor mu?

Merhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Ben 2.5 senedir evliyim, eşimin ailesinden de kendi ailemden de uzak yerlerdeyiz. Evime gelip kalınmasını pek fazla dert etmem, misafir severim bu problem değil. Ancak beni rahatsız eden iki husus var. Daha önce eşimin erkek kardeşi gelip evimizde yaklaşık 2 ay kalmıştı ve o süreçte evlilikte ilk yılım dolmuştu. Bu süre benim için uzun ve yıpratıcıydı ancak eşim bunun farkında değildi, sürekli kalması için ısrar ediyordu. Ta ki ben artık rahatsız olduğumu dile getirene kadar. Rahatsız olduğumu söylediğim zaman eşim anlayışlıdır ama bu konularda ve hemen sorunu çözer. Bu sene ise şöyle bir şey oldu. Eşimin kardeşi yine gelme kararı aldı bize ancak bunu emrivaki ile haber verdi. Geleceğim şeklinde ve planını çoktan yaptıktan sonra. Beni rahatsız eden ikinci durum ise kayınvalidem de yatılı misafir olarak gelecek bu yakınlarda. Eşim de ben de çalışıyoruz. İkisi en azından aynı vakitte gelip kalsaydı yüküm az olurdu. Şu an 10 gündür misafirim var ve kayınvalidem gelip 20 gün kalsa ben yine de 30 gün misafir ağırlamıș gibi oluyorum. İşten çıkmak için eşimin de işinden çıkmasını bekliyorum yaklaşık 1 saat boş boş çünkü evde kardeşiyle tek kalmak istemiyorum. Kendilerini severim ancak emrivaki ve ekstra yük bana biraz anlayışsızca geldi, sizlerin de görüşünü merak ettim. Onlarda bu tarz bi kültür var ben ise çekirdek ailede büyüdüm, ailem bu şekilde gelip kalmaz, zaten çalışıyor yoruluyorsunuz derler.
Evliliğimin ilk aylarında eşiminde kardeşi aynı şeyi yapmıştı birkaç kez sonra oturup eşimle konuştum. Ben evde olmadığım vakitlerde evimde misafir istemiyorum Misafiri evde bırakıp işe gitmek beni rahatsız ediyor sevmiyorum böyle şeyleri diye. Artık Haftasonları yada ben evde olduğum zamanlar geliyorlar. Eşiniz size onşar misafir değil dersede evi silip süpürmediği,çamaşır bulaşık yıkamadığı ve yemek yapmadığı sürece kim olursa olsun misafir deyin.

Evet inanın bir hafta veya on gün bunlar benim eşim için rahatlıkla tolere edebileceğim süreler. Ama bu şekilde anlayışsız buluyorum. Bazen ben de diyorum keşke kısmen yakın bir yerde olsalardı da kimse yatılı gelmek durumunda olmasaydı
Size katılıyorum, bahsettiğiniz süreler çok fazla. 1 ay, 2 ay bunlar misafirlikten çıkıyor artık. Gerçekten çok düşüncesizler. Ayrıca ben şunu da anlamıyorum ben başkasının evinde bir gece bile kalsam rahat edemiyorum, hem kendi evime dönmek istiyorum hem de ev sahibini rahatsız ediyorum diye kafam rahat olmuyor.
İnsanlar kendilerine ait olmayan bir evde nasıl bu kadar uzun süreler kalabiliyorlar bunu asla anlayamıyorum

surat yapmayla falan anlatılacak iş değil bunda üzülecek bir şeyi de yok eşinizin. siz net tavır koymazsanız bu uzar gider, sizin ailenizden gelip birisi aylarca iki çalışanlı evde kalsa eşiniz laf etmez mi? zamanında bunun önüne geçemezseniz kuzenler uzak akrabalar da evi mesken tutar ben söyleyeyim. 1-2 günden bir şey olmaz ama tatile çıkar gibi yeni evli çiftin evine tas tarak toplanıp gelinmez. eviniz bahçeli falan mı ya da havuzlu neden bu kadar kalıyorlar. ayrıca siz çalışıyormuşsunuz demek ki kardeşi oraya tek olmaya geliyor kafa dinlemeye "abisinin" evine ama orası sadece abisinin evi veya otel değil sizin de eviniz bunu sınırlamanız lazım.
Hayır hiç böyle değil üstelik nispeten küçük bir evim var. Kafa dinlemeye geliyor kesinlikle

Reddetmek değil ama sınırlamak mümkün.
Geleceğim dediğinde 1 hafta müsaitiz ikimizde çalışıyoruz yada annemle aynı zamanda denk getir öyle gel diyebilmeli.
Muhtemelen aile evinden daha rahat oluyordur sizin evinizde o sebeple kaçacak yer olarak abi evini görüyordur.
Siz eşiniz üzülmesin diye reddetmeyim diyorsunuz ama siz evinize dahi istediğiniz vakitte giremezken üzülmüyor musunuz? Eşiniz bunu görmüyor mu?
O kadar hak veriyorum ki. Annesinin geleceğini sonradan haber aldık malesef. Eşim bunu görüyor ama kardeşi uzaktan geldi bi de şu an 10 gündür evimde diye bir şey demiyor. Açıkçası hem bana üzülüyor ama kardeşiyle de çok yakın yani o da arada ben de aradayım aslında

Ev sahibi çalışsın çalışmasın 2 ay kimsenin evine yatılı misafirliğe gidilmez. -Yatılı misafir hiç sevmem kendinde gitmem.-
Eşinize bu durumdan artık rahatsiz olduğunuzu soylemeniz lazım yoksa bunun arkası belliki kesilmeyecek. Eşiniz üzülmesin diye kendinizi üzüyorsunuz
Ben eşime bu durumu açıkça söyledim. Önceki sefer geldiğinde çok uzun kaldığını bunun da sebebinin bizzat kendisi olduğunu. Ya da şu an halihazırda emrivakinin hoş olmadığını söyledim

Hayır hiç böyle değil üstelik nispeten küçük bir evim var. Kafa dinlemeye geliyor kesinlikle
:) evde sürekli başka insanlar olunca siz nerede kafa dinleyeceksiniz ki? bence eşiniz anlayışlı ince bir adam gibi :nazar: düzgünce yorulduğunuzu rahat edemediğinizi belirtin o konuşsun siz yüz göz olmayın bence. mutluluklar

Bunun kültürle falan alakası yok,bu düpedüz düşüncesizlik.Misafirlik dediğin en fazla iki hafta olur diyelim ki kazık kadar herifin,yeni evli bir çiftin evinde iki ay kalması aşırı sinir bozucu.Net tavrınızı koymazsanız,çok sıkıntı çekersiniz.
Su an 10 gündür bizimle ama ne olursa olsun hak veriyorum. Benimle aynı düşüncelerde olmanız beni gerçekten rahatlatti. Ama karşı taraf keşke anlayışlı olsa da ben düşünmek zorunda kalmasam

Insanlarin hastane isi olur veya o sehre yolu duser 1-2 gun kalir neyse de.. 10 gun, 20 gun, 2 ay herhangi bir sebep yokken nasil canlari kalmak istiyor ya. Ben 3 saat misafirlige gittigimde bile evime gitsem artik diye saate bakiyorum.
Yemekleri falan kayinvalideniz yapsin. Hirpalamayin kendinizi.

:) evde sürekli başka insanlar olunca siz nerede kafa dinleyeceksiniz ki? bence eşiniz anlayışlı ince bir adam gibi :nazar: düzgünce yorulduğunuzu rahat edemediğinizi belirtin o konuşsun siz yüz göz olmayın bence. mutluluklar
Eşim gerçekten anlayışlı, hatta onunla ilgili olumsuz yorum görmek bile beni üzüyor. Beni dinliyor halimi hatrimi soruyor. Durumun da farkında hatta odaya çekilebilir dinlenebilirsin, uyuyabilirsin vs bu açılardan destekçi. O da olmasa kafayı yerdim ama o da erkek kafası kardeşine çok önem veriyor ve ben de bunu engelliyor gibi olmak istemiyorum. Ama kardeşinin de düşünmesi gerekli derken kendimce arada kalıyorum

Evet inanın bir hafta veya on gün bunlar benim eşim için rahatlıkla tolere edebileceğim süreler. Ama bu şekilde anlayışsız buluyorum. Bazen ben de diyorum keşke kısmen yakın bir yerde olsalardı da kimse yatılı gelmek durumunda olmasaydı
önceki konunuza rastladım da o sorunları aştınız inşallah
yoksa böyle eve gelen gidenden hiç aşılmaz

eşinize de iş yaptırın kv de de yapsın
yapacak bişey yok

X